Garlic ginger chicken

Ennen söin todella paljon kanaa, mutta jostain syystä Ranskassa tulee syötyä kanaa todella harvoin.  Edes ravintoloissa sitä ei tule tilattua ja kotona olen tehnyt broileria varmaankin maksimissaan kymmenisen kertaa. Viime keväänä Israelin reissun jälkeen kanaa tuli tehtyä tosin marokkolaisin maustein, mutta muuten harvemmin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime viikolla tosin tuli herkuteltua valkosipulilla ja inkiväärillä maustetulla broilerilla, eli jos siellä on joitakin ketkä kaipaavat uusia mausteita perinteisten rinnalle, niin tässä yksi kiva vaihtoehto.

garlic chicken4 garlic chicken2

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kanan paistoaika riippuu todella paljon uunista. Oma kanani oli uunissa 30 minuuttia 200:ssa asteessa, mutta ensi kerralla lasken lämpötilaa ja aikaa hivenen. Varmaankin 180 astetta ja 25 minuuttia olisi sopiva, mutta kuten sanoin, paistoaika riippuu paljon uunista.
Uunikana neljälle
4 broilerin rintafilettä
30g tuoretta inkivääriä
5 valkosipulinkynttä
2 rkl oisterikastiketta
1 rkl suolaista soijakastiketta
3 rkl hunajaa
Seesaminsiemeniä
Öljyä (Seesamisiemen tai oliiviöljy)

Laita uuni lämpenemään 180-200 asteeseen. Kuori ja pilko valkosipulit ja inkivääri. Mittaa muut aineet kulhoon ja lisää silputtu valkosipuli ja inkivääri. Laita broilerin rintafileet uuninkestävään vuokaan ja kaada marinadi fileiden päälle. Anna fileiden maustua marinadissa ainakin 3 tuntia tai yön yli. Lisää seesaminsiemenet. Paista rintafileitä uunin keskitasolla n.30 minuuttia.

You may also like

3 Comments

  1. Tätä täytyy ehdottomasti tehdä vaikkapa pääsiäisenä. Meillä syödään paljon kanaa, joten yritän aina etsiä uusia reseptejä, ettei käy yksitoikkoiseksi. Maistuuko tuo inkivääri tässä voimakkaana?
    Meneekö maku pieleen, jos sen jättää kokonaan pois, vai pitäisikö vain laittaa sitä vähän vähemmän? Meillä nimittäin on ikivääristä pitäviä ja sitä inhoavia!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*