Gardenista life – parempi elämä

Ranskalaisilla on monia hyvin luovia ja jokseenkin välillä jopa hassuja sanontoja. Yksi niistä on vastine pidä huoli omista asioistasi ja se kuuluu ranskalaisittain, pidä huoli omista sipuleistasi (occupe-toi de tes oignons). Sievää kyllä, vaikka välillä tämänkaltaiset sanonnat vievät keskittymisen muualle, kun ei yhtäkkiä ymmärräkään missä keskustelussa mennään.

Avec Sofié blog l Gardenista

Olen ottanut tämän sanonann, occupe-toi de tes oignons, hyvin kirjaimellisesti tänä vuonna. Ensimmäinen ja viimeinen asia mitä olen päivässäni tehnyt, on liittynyt puutarhaani tai oikeastaan terassiini, jonne olen rakennellut pientä keidasta koko kevään. Kiitos Suomi-shoppailuiden ja Jotexin kesälahjojen, näyttää terassilla tällä hetkellä upealta, niin kuin näette postauksessani Terassi on tältä erää valmis ja valmiina juhannukseen.

Avec Sofié blog l Gardenista

Basilikaa olen syönyt istutuksistani jo monta viikkoa, mutta tällä viikolla sieltä on myös kaivettu esiin ensimmäinen sipuli. Jos hyvin käy, ensimmäinen mustikka tullaan tipauttamaan aamiaisjogurttiin vielä tämän viikon puolella (jos eivät linnut ehdi ensin apajille) omasta pensaasta.

Avec Sofié blog l Gardenista

Tämä viherpeukalointi ei tosiaan ole ollut minun leipälajini, mutta nyt kun kerrankin olen hieman enemmän paneutunut siihen, on se vaan niin äärettömän palkitsevaa, kun kaikki kasvaa koko ajan. Mihin ikinä tulemme muuttamaan, pitää kodissamme olla jonkinlainen parveke, minne mahtuu muutama pensas hoidettavaksi. Niin ihanaa tämä terassielämä on.

Avec Sofié blog l Gardenista

Miehenikin on innostunut tästä puutarhanhoidosta minun lisäkseni ja hän yrittää tekohengittää sitruunapuita, jotka ostimme kaksi vuotta sitten. Ostimme puille uuden laatikon ja vitamiineja jotta ne virkoaisivat. Meillä ei muuten ollut enää isoja kiviä, niin laitoimme laatikon pohjalle samppanja- ja proseccopulloja. Tämä siis vinkkinä teille muille viherpeukaloille. Prooffi eli POE löytyy muuten FB:sta ;)

Avec Sofié blog l Gardenista

Vielä tekisi mieli ostaa lisää ruukkuja ja kasvattaa tamia, sillä tässä hommassa nälkä tosiaan kasvaa syödessä. Tähän nälkään tarvittiin vain kunnon onnistuminen kaikkien niiden todella epäonnistuneiden casejen jälkeen. Nyt kaikki kukkii ja kasvaa.

Follow me on

FacebookInstagram, SoundCloud, Pinterest & Bloglovin

You may also like

7 Comments

   1. Basilikan kukinta heikentää lehtisadon määrää ja kitkeröittää makua. Suomessa en ole koskaan nähnyt basilikan kukkivan, mutta meillä Espanjassa kukkivat kuten teilläkin:)

 1. Teillä näyttää kyllä niin kauniilta! Ja voin niin samaistua tähän tekstiin koska en ole todellakaan ennen ollut mikään viherpeukalo mutta nyt 2 vuotta asuttuani talossa jossa on puutarha, ei ole mielestäni mitään parempaa kun nähdä oman puutarhanhoidon tulokset! Meillä kasvaa perunoita (ihan lempparit!!), vähän mansikoita, herneitä ja valkosipuleita (omat suosikkini)! Ihan paras fiilis kun saa nostaa omat perunat tai valkosipulit maasta!

 2. Heippa, kiva kuulla että samaistut :)

  Peruin jopa meidän Californian road tripin osaksi näiden pensaideni takia. Jos jotain niin tätä voi kutsua jo sitoutuneeksi puutarhatonttuiluksi :)

  Vau, perunaa ja valkosipulia! En ole vielä ihan niin pitkälle päässyt, mutta ensi kesänä viimeistään :)

  Kivoja puutarhahetkiä sinne!

 3. Terveisiä Kreetalta! Täällä myös yksi viherpeukalo :) Eilen istutettu tomaatit, kurkut, chilit ja basilikat. Enempää ei nyt viitsi kun lomaillaan talolla vain pari viikkoa. Syyskuussa lisää hedelmäpuita sitten pihalle kun ollaan pidempään.
  Kuinka tuulista teidän parvekkeella on? Meillä on myös kattoterassi, mutta en ole vielä laittanut sinne mitään kun tuulee aika paljon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*