Gardening – puutarhatonttuilua taas kerran

En ole kovinkaan monessa asiassa niin sanottua kertakäyttökansaa, mutta mitä puutarhatonttuiluun tulee, en ota asiaa kovinkaan vakavasti. Vuosien saatossa sitä on oppinut, että puutarha- tai kukka-asioissa ylipäänsä liika yrittäminen kostautuu. Puutarhahommissa pitää ottaa rennosti. Viime kesänä vannoin, että yhtäkään ylimääräistä puskaa en osta ja että meille tulee vain kaktuksia, mutta yritän nyt taas kerran kasvatella olematonta yrtti- ja sipulitarhaani.

Avec Sofié blog l Gardening

En ehkä tiedä mitään niin masentavaa, kun tulla kotiin ja kukat ovat kuolleet maljakoihin tai terassille ruukkuihin. Siitä tulee jollain lailla huono omatunto, että miten ei pystynyt pitämään edes muutamaa kukkaa elossa. Yleensä jätänkin kukkakimppuni meidän alakerran aulaan, jotta joku muu voi iloita kukista loppuun asti, jos tiedän itse olevani reissussa. Terassilla olevien kasvien kanssa on tosin toinen juttu, sillä jos oikein paahtaa, ne saattavat kupsahtaa jopa päivässä.

Avec Sofié blog l Gardening

Avec Sofié blog l Gardening

Avec Sofié blog l Gardening

Meidän terassi on kylmästä keväästä johtuen vielä ihan talviteloilla, eikä se näytä oikein kutsuvalta, mutta pian saadaan siihenkin muutos, kun saan terassin sisustettua (vihdoinkin). Nyt sitä koristaa ihan vain peruselementit sekä purkeissa ja ruukuissa kukkivat taimet ja yrtit.

Avec Sofié blog l Gardening

Avec Sofié blog l Gardening

Avec Sofié blog l Gardening

Tänä vuonna kylvin ruukkuihin yrttejä (basilikaa, minttua, ruohosipulia) sekä ostin muutaman hortensian kukkimaan. Terassilla majailee muutama kaksi vuotta sitten ostamani sitruunapuu joita en ihmeen kumma ole vielä pystynyt kuivattamaan. Siellä ne kasvaa onnellisesti edelleen ja sitruunoita tulee vuodessa noin 5 kappaletta – success.

Avec Sofié blog l Gardening

Avec Sofié blog l Gardening

Terassille on tulossa pieni muodon muutos ja sinne olen kaavaillut vähän lyhtyjä, mattoja, uusia ruukkuja, tyynyjä ja peittoja. Haluan terassista kotoisan olohuoneen kesäksi, missä on kiva olla. Nyt se on kaksi viimeistä kesää ollut vähän kolkon oloinen ja ulkosivuremontin alla. Nyt on talon seinissä uusi maali ja muutkin puitteet kohdillaan, niin uskaltaa myös unelmoida terassin sisustamisesta. Joten stay tuned!

Tiedän, että olen puhunut terassin sisustamisesta kauan aikaa, mutta kun aina on tullut jotain yllättävää, niin sinne asti en ikinä oikein ole ehtinyt. Kun nyt väri on talon seinässä muuttunut, uskallan haaveilla, sillä nyt tiedän millaisella väripaletilla täällä saa sisustaa.  Lupaan, että kuukauden sisään tulen esittelemään teille upean ulkokeitaani, joka on kesällä olohuoneeni.

You may also like

14 Comments

 1. Hei, kivalta näyttää! Helppohoitoisuudesta kun mainitsit, niin pieni varoituksen sana siitä hortensiasta, heh. Se tarvitsee uskomattoman määrän vettä lähes päivittäin kesäaikaan ja viihtyy paremmin puolivarjossa kuin täydessä paahteessa. Olet varmaan huomannutkin, että esim. puistoissa hortensiat on yleensä istutettu isojen puiden tai pensaiden katveeseen. Ruukkukasvina kannattaa laittaa paksuun saviruukkuun, mikä hiukan säilöö kosteutta myös ja minkä alla on syvä lautanen, että voi täyttää senkin täyteen ja kukka sitten imee lisävettä siitä kuumina päivinä. Normaalikokoinen vie helposti aurinkoisena päivänä litrankin vettä. Siellä etelämmässä varmasti vielä enemmän. Mulle kävi kerran niin, että unohdin muutamana päivänä putkeen kastella ja ihanat kukinnot kuoli pikapikaa ja sinä kesänä ei sitten tehnyt enää sen enempää kukkia… Kerran viikossa myös lannoitetta, niin kukkaloisto säilyy.

  1. Heippa, no huomattu on heti ensimmäisen 24 h:n sisään :D Meinasi hortensia kuolla kupsahtaa saman tien.

   Vein ne nyt parvekkeelle varjoon, sillä meidän terdelle porottaa koko päivän. Vielä kun ei ole sitä katettu edes pienestä kohtaa, niin siellä ei elele muut kuin yrtit.

 2. Hienostipa ovat siemenistä kasvattamasi basilikat viihtyneet. Pystyisinpä samaan täällä tuulisessa ja kylmässä Helsingissä.
  Aurinkoisia terassi-ilmoja toivottaen
  – Seijahannele

  1. Heippa,

   Kiitos! Ja olen aika happy myös että ruohosipuli lähti itämään muutamassa päivässä :)

   Kyllä sen kesän on pakko tulla sinne Helsinkiinkin.
   Jos ei aiemmin niin viimeistään ensi viikolla kun tulen sinne!

 3. Kovin kaunista on jo nyt terasilla ja tuo teidän pöytä on vaan niin U-P-E-A ! Miten muuten pöydän marmoripinta on kestänyt käyttöä ? …josko saataisiin meidänkin parveekkeille kohta lasitukset, niin haaveina olisi joku pieni marmorikaffepöytä :-) kovin kauniit ovat myös Sohvin vaatteet, voiko udella kenen mallistoa paita ja hame (?) ovat :-)

  1. Heippa,

   Marmoripöytä on ehkä paras ostot mitä olenkoskaan tehnyt. Sen tosin joka ilta suojaan kumisella suojapussilla joten se säilyy hyvänä. Ilman suojaa se imee kaiken itseensä ja täällä kun satelee milloin siitepölyä ja milloin mitäkin niin pöytä on hyvä suojata. Minua ei pienet naarmut haittaa, mutta jo vesilasista jää renkaita. Kannattaa siis miettiä kaksi kertaa oman käytön mukaan pöydän kanssa

   1. Ok, kiitos vastauksesta-pitääpä siis miettiä josko päädytään johonkin muuhun tasomateriaaliin. uskon, että me aikuiset pystyttäisiin pitämään taso hyvässä kunnossa, mutta perheessämme kun on myös pieni taapero, niin joutuu näitä sisustusjuttuja miettimään nykyään hieman eri näkökulmastaniin ja se asu?mistä se oli?

     1. Hih- ehkä siis mietitään vielä kiitos paituli vastauksesta- ihastuin siihen niin, että laitoin kyselyä Zaran asiakaspalveluun, kun en löytänyt nettikaupasta

    1. Itse olen haaveillut marmoritasosta seuraavan asunnon keittiöön, mutta helpompihoitoinen vaalea kvartsitaso luultavasti on lopullinen valinta.

 4. Teidän Etelä-Ranskan koti on kyllä unelma! Terassista tulee varmasti upea. Jospa Suomeenkin tulisi loppuviikosta lämmintä, niin pääsis edes vähän samankaltaisiin tunnelmiin! ☺

  1. Tämä on. Mikään maailman suru ei täällä paina. Vaikka taas on osunut lähelle ikäviä kuolemantapauksia tänä keväänä, täällä jotenkin mieli on parempi kun on koko ajan jotain tekemistä ja katseltavaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*