Mexico City & Fridan jalanjäljillä

Moni mieltää Mexico Cityn varmasti vaaralliseksi ja paikaksi, minne ei halua mennä lomalle. Samoja fiiliksiä oli minullakin, mutta omalla bucket listallani on ollut nähdä Frida Kahlon kotitalo, la Caza Azul. Tämän oman haavelistani takia tulimme eilen illalla Mexico Cityyn muutamaksi päiväksi ja Fridan talo on ensimmäisenä listalla.

 

Mexico city

Mexico city

Voin myöntää, että ilmapiiri muuttui täysin saavuttuamme tänne ja kun istuskelin Überin kyydissä (täällä ei kannata ottaa takseja) ja menin vähän ehkä ei niin mukavannäköisten asumusten läpi, niin ymmärsin että olen latinalaisessa Amerikassa. Ilmapiiri on siis aika erilainen mitä Tulumissa ja ihan minne asuinalueelle vain ei kannata mennä. Toisaalta, näin on jokaisessa suurkaupungissa, myös Pariisissa.

Mexico city

Köyhyyden ja vaaraallisuuden tiedostaneena, on oma matkalaukku sisältynyt myös aika vaatimattomista vaatteista. Kuvan asu on sitä parhaimmistoa, sillä muuten olen aika yksinkertaisesti liikenteessä. Laukkuna minulla on kangaskassi ja kaikki kurut ovat kotona. En tiedä olenko liian herkkä, mutta minusta jo pienillä asioilla voi osoittaa kunnioitusta paikallisia kohtaan ja sen takia pukeudun hyvin yksinkertaisesti ja huomiota herättämättä Mexico Cityssä. Kamera on tosin laukussa, mutta ei kaulassa.

Olen ihan hullaantunut väreihin täällä. Tämä hullaantuminen tosin kävi myös Israelissa ja Aasiassa, mutta oma vaatevarastoni tai sisustukseni ei varmasti olisi mustavalkoinen, jos asuisin vaikka täällä tai Israelissa. On niin upea nähdä miten kauniisti ja hienostuneesti Meksikolaiset sekoittavat värejä, sillä väripaletti koostuu aivan muista väreistä kuin mustasta ja valkoisesta.

 

Mexico city

Mexico city

Väripaleteista innostuneena, myös oma pukeutuminen on näissä kuvissa normaalia värikkäämpää. Kun iho on myös saanut vähän väriä, on se kiva kehystää värein. Vai mitä pidätte? Hiukset ovat suojassa Panama hatun alla, sillä Karibian ilmasto laittaa omat hiukseni täysin kiharalle.

……………………………………..

Many of us thinks that Mexico City can be very dangerous and that’s why we take it out from our bucket lists. Of course the atmosphere is totally different here than in Tulum, but it’s a big city and in every metropolis there are areas you shouldn’t go. You just need to know them and you’ll be fine. One of the main reasons why I wanted to come to Mexico City was the Home of Frida Kahlo. Her home museum, la Casa Azul, has been forever in my bucket list. Finally later today I get to see this blue house of this amazing woman.

We don’t use so much colors in the Nordics, but every time I travel, I get inspired about the color palettes what I see. I’m sure that if I would live in Israel or Latin America, my home and wardrobe would look totally different. I’m amazed how sophistically the Mexicans combine the bright colors and make everything look absolutely beautiful.

I’m aware about the poverty and crimes in DF and therefore my luggage was filled with simple clothing. I think it’s a sign of respect and understanding when you leave your western habits at home when you come to place like this. My only bag is actually made from fabric and I didn’t bring any jewelry with me. This outfit is the nicest I have with me, because this is not a place to show off or wear your nicest pieces. You don’t want to get robbed, but most importantly, you want to show respect.

 

You may also like

12 Comments

 1. Oi, oma Meksikon innostukseni juontaa juurensa juurikin Frida-faniudesta ja matkakohteena olen ajatellut ainoastan Mexico Citya vaikka rantakuvasi upeita olivatkin. Jään odottamaan lisää juuri Mexico City kuviasi.

  1. Hih,minulla on sama juttu. Frida on aloittanut tämän Meksikon faniuteni. Tämä MC on tosi iso ja suosittelen olemaan täällä hivenen kauemmin,sillä näkemistä riittää.

 2. Todella ihana asukokonaisuus. Kengät kiinnittivät minun huomioni ensimmäisenä. Tosi, tosi kivat ja kesäiset sandaalit. Kelpaisivat tännekin. Sandaalit ovat itseasiassa ainoat kengät, jotka tuntuvat sopivan myös meikäläisen räpyläjalkaan.

  1. No olen tällainen kenkänainen ja vaikka miten yritän löytää uusia housuja,lähden kaupasta uudet kengät kassissa. Vaatteita minulla ei ole paljoakaan,mutta kenkiä ihan liikaa.

   Minua itseasiassa pelottaa mitä jaloilleni on tapahtumassa,sillä kaikki popot eivät mahdu jalkoihin enään.

 3. Juuri itse Meksikossa kayneena oli kiva lukea ja nahda toisenlaista reaktiota maahan mutta en jotenkin ollenkaan osannut kokea Meksikoa pelottavaksi. En tosiaan ollut niilla alueilla missa keta tahansa ulkomaalainen on silmatikkuna, kamera kaulassa tai ei, mutta enpa tieda. Naista posteista valittyy pelko ja epaluulo. Miksi? Sinahan matkustat paljon. Ensimmaista kertaa Meksikossa olleena odotin paikan osoittautuvan maineensa veroiksi (siis jollain tapaa turvatonta paikkaa), mutta en olisi voinut olla enemman vaarassa. Ihmiset on aivan aarettoman sydamellisia ja nakevat hurjasti vaivaa, etta kavija viihtyisi. Pyyteetonta auttamista, sellainen olo itsellani oli.

  1. Samaa mieltä! Itse olen parhaillaan Meksikossa, enkä kyllä voi yhtään samaistua pelokkaisiin postauksiisi. Tokihan Meksikossa on köyhyyttä ja rikollisuutta, mutta olen ihan samaa mieltä Fionan kanssa, ihmiset ovat todellakin sydämellisiä ja autavaisia enkä ole kertaakaan tuntenut oloani turvattomaksi. Tietysti omaan kokemukseeni vaikuttaa varmasti se, että olen paikallisen perheen luona, jotka varmasti tietävät alueet joille ei kannata kalliit korut killuen mennä.

   1. Heippa, en ole tarkoittanut pelotella ja mielestäni olen kirjoittanut Meksikosta aika positiivisesti ja snäpännyt mitä kivoimpia kokemuksia.

    Ja totta kai uusi paikka arveluttaa ja laskin äsken mailiani ja olen saanut 12 mailia pelkästään turvallisuuteen liittyen,eli en kai ole ainoa suomalainen jonka mieli on tahrautunut vääränlaisesta uutiskuvista. Mutta niin kun olen sanonut, myös Pariisissa ystäväni jättävät korut pois metroissa ja tietyillä alueilla,eli tehdään näin myös ihan Euroopassakin.

  2. Heippa, mielestäni olen kyllä kirjoittanut muustakin. Ja totta kai,media on maalannut Meksikon pelottavaksi huumekartellien täyttämäksi maaksi ja niin kun olen ainakin itse yrittänyt tuoda sitä esiin,niin aivan turhaan. Matkustaminen on todella henkilökohtaista ja kaksi ystävääni on joutunut puukolla uhatuksi ryöstetyksi nimenomaan DF:ssä niin sen takia se arvelutti.

   Olen yrittänyt nimenomaan Snäpin välityksellä tuoda kivoja hetkiä teille ja näyttää miten onnellinen olen ollut täällä ollessa.

   Koin saman kun sinä,missään muualla en ole kokenut sellaista lämpöä ja sydämellisyyttä mitä täällä. Nämä ihmiset ovat vain niin ihania <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*