Freckles-Pisamakausi

On se uskomatonta, että miten valo tuo niin paljon energiaa! Tuntuu, että vuorokaudessa on paljon  paljon enemmän tunteja!  Käytiin eilen kahden tunnin lenkillä ja mukaan tarttui muutama pisama.Varma kesän merkki on pisamat kasvoillani. Pisamat alkoivat valloittamaan kasvojani  vasta vähän aikuisemmalla iällä, mutta joka vuosi niitä siunaantuu yhä enemmän ja enemmän. Ihailen pisamaisia kasvoja, minun pisamani tosin lähtevät samalla kun kesä taittuu syksyksi. Sen takia pisamani ovatkin minulle varma kesän merkki! Vaikka nämä viimeisemmät kuvat ovatkin varsin rauhallisia, on koti kaukana tästä seesteisestä leinikkikuvasta. Vielä tässä tavaroiden järjestelyissä menee hetki, mutta se ei haittaa. Kevään kunniaksi kylvin eilen myös ensimmäiset yrtit ruukkuihin. Vaikka me aina muutetaankin kesäksi Helsinkiin, enkä multaisia ruukkuja Helsinkiin raahaakkaan. Mutta silti yrit ja versot pitää laittaa ruukkuihin keväisin kasvamaan :) Uudessa kodissa on lasitettu parveke ja harmittaakin, ettei kesää täällä Vaasassa vietellä, sillä partsille saisi rakennettua ihanimmista ihanimman viherhuoneen. Kesäkodissamme ei parveketta taas ole, mutta onneksi puistoja on sitäkin enemmän. Yrtit ja versot pitää vain käydä ostamassa kauppatorilta, eikä sekään yhtään huono vaihtoehto ole ;) Jee, kesä tule pian!

I can finally say that spring is  here! It’s unbelievable how energetic I feel myself in every  spring! Yesterday we had long nice walk in the sun and as a result I got few more freckles. My freckles are sign that spring has come. I didn’t have those when I was a child, maybe someone has heard my prayers?! Even if these last pictures are quite calm or tranquil, is our home far from this calm buttercup picture. It will take a time until everything in its  right place, but at the moment, it doesn’t matter :)

You may also like

22 Comments

 1. Itsekin kylvin siemenet viikonloppuna, parvekekukat saavat kukoistaa trikolorin sävyissä tänä kesänä. Yrtit ostan yleensä ruokakaupan hyllystä siinä vaiheesssa kun ne pärjävät yötkin parvekkeella ja ihan hyvin niistäkin on riittänyt satoa pitkin kesää. Varsinkin minttu rehottaa hyvin.Itselleni tulee jonkin verran pisamia ja niitä näyttää kertyvän varsinkin ylähuulen reunaan, joka näyttää lähinnä likaiseltä. Parasta siis hankkia taas suojakerroinhuulirasva ja levittää sitä vähän yli rajojen.Ihanan hehkuvat kukat!

 2. Lumo:Ihanaa! Mua niin harmittaa, ettei olla ikinä kesiä Vaasassa, sillä meillä olisi niin kiva parveke ja meri siinä vieressä :)Mutta vuoden päästä voikin alkaa miettiä ihan “lopullista” Helsinkiläistymistä ja sen oman kodin hankintaa :) Harmi vain, ettei Helsingin keskustan tuntumassa olevissa asunnoissakaan ole yleensä parvekkeita. On hassua, että ihmisillä on se mielikuva, että pisamaiset kasvot ovat auringolle jollain lailla suopeampia. Asia kun on ihan päinvastoin. Auringon tekemät suukot kasvoilla kielivät enemmänkin siitä, että ihoa pitäisi suojata paremmin. Suvussani on jonkin verran ihosyöpää ja sen takia suojaankin ihoani erityisen tarkasti. Kaikki aina nauravat minulle, kun levitän kasvoille spf 50.Huulissa käytän spf 30, Better safe than sorry!

 3. Itsekin kylvin siemenet viikonloppuna, parvekekukat saavat kukoistaa trikolorin sävyissä tänä kesänä. Yrtit ostan yleensä ruokakaupan hyllystä siinä vaiheesssa kun ne pärjävät yötkin parvekkeella ja ihan hyvin niistäkin on riittänyt satoa pitkin kesää. Varsinkin minttu rehottaa hyvin.Itselleni tulee jonkin verran pisamia ja niitä näyttää kertyvän varsinkin ylähuulen reunaan, joka näyttää lähinnä likaiseltä. Parasta siis hankkia taas suojakerroinhuulirasva ja levittää sitä vähän yli rajojen.Ihanan hehkuvat kukat!

 4. Lumo:Ihanaa! Mua niin harmittaa, ettei olla ikinä kesiä Vaasassa, sillä meillä olisi niin kiva parveke ja meri siinä vieressä :)Mutta vuoden päästä voikin alkaa miettiä ihan “lopullista” Helsinkiläistymistä ja sen oman kodin hankintaa :) Harmi vain, ettei Helsingin keskustan tuntumassa olevissa asunnoissakaan ole yleensä parvekkeita. On hassua, että ihmisillä on se mielikuva, että pisamaiset kasvot ovat auringolle jollain lailla suopeampia. Asia kun on ihan päinvastoin. Auringon tekemät suukot kasvoilla kielivät enemmänkin siitä, että ihoa pitäisi suojata paremmin. Suvussani on jonkin verran ihosyöpää ja sen takia suojaankin ihoani erityisen tarkasti. Kaikki aina nauravat minulle, kun levitän kasvoille spf 50.Huulissa käytän spf 30, Better safe than sorry!

 5. Moikka!Löysin blogisi vasta muutama päivä sitten Charin kautta ja olen ihan koukussa blogiisi ja kauniisin kuviisi! Tykkään, kun blogisi ulkonäkö on niin selkeä ja rauhallinen! Voisitko antaa jotain valokuvaukseen liittyviä vinkkejä?T: Jonna (uusi lukijasi :))

 6. Jonna:Voi kiitos! No mun pitäisi kiittää Charia ja muita ihania bloggaajia, koska heidän kauttaan on moni blogiini löytänytkin :)) No blogin ulkonäkö mua vähän kyllä askarruttaa, kun haluaisin uuden bannerin. Mutta erinäisten kokeilujen jälkeen olen aina sitä mieltä, että valkuvista koottu banneri olisi ihan liikaa, kun valokuvia on muutenkin blogissani jo aika paljon :)Vai vinkkejä vai, no ensiksi kannattaa hankkia se järjestelmäkamera ja opetella käyttämään sitä. Mielestäni on ihan turha investoida kameraan, jos ei jaksa opetella sen käyttöä. Pokkareita saa paljon halvemmalla ja eihän se kamera niitä kuvia tee. Kuvaamalla silmä harjaantuu ja mitä enemmän kuvaa niin säädötkin alkaa tuntumaan tutummilta :))) Nyt kun katson muutaman vuoden takaisia kuviani, ovat ne ihan hirvittäviä. Eli harjoitusta on myös täällä tarvittu :) Pitää vaan jaksaa kokeilla ja harjoitella :)

 7. Moikka!Löysin blogisi vasta muutama päivä sitten Charin kautta ja olen ihan koukussa blogiisi ja kauniisin kuviisi! Tykkään, kun blogisi ulkonäkö on niin selkeä ja rauhallinen! Voisitko antaa jotain valokuvaukseen liittyviä vinkkejä?T: Jonna (uusi lukijasi :))

 8. Jonna:Voi kiitos! No mun pitäisi kiittää Charia ja muita ihania bloggaajia, koska heidän kauttaan on moni blogiini löytänytkin :)) No blogin ulkonäkö mua vähän kyllä askarruttaa, kun haluaisin uuden bannerin. Mutta erinäisten kokeilujen jälkeen olen aina sitä mieltä, että valkuvista koottu banneri olisi ihan liikaa, kun valokuvia on muutenkin blogissani jo aika paljon :)Vai vinkkejä vai, no ensiksi kannattaa hankkia se järjestelmäkamera ja opetella käyttämään sitä. Mielestäni on ihan turha investoida kameraan, jos ei jaksa opetella sen käyttöä. Pokkareita saa paljon halvemmalla ja eihän se kamera niitä kuvia tee. Kuvaamalla silmä harjaantuu ja mitä enemmän kuvaa niin säädötkin alkaa tuntumaan tutummilta :))) Nyt kun katson muutaman vuoden takaisia kuviani, ovat ne ihan hirvittäviä. Eli harjoitusta on myös täällä tarvittu :) Pitää vaan jaksaa kokeilla ja harjoitella :)

 9. Moikka Sofie!Itsekin olen melkos uusi lukija ja halusin vaan sanoa kiitos inspiraatiosta ja terkkuja Hollannista! Itse myös rakastan valokuvaamista (Ilman kameraa en liiku mihinkään) Kuvaaminen on aika lailla elämäntapa kysymys… :)

 10. Moikka Sofie!Itsekin olen melkos uusi lukija ja halusin vaan sanoa kiitos inspiraatiosta ja terkkuja Hollannista! Itse myös rakastan valokuvaamista (Ilman kameraa en liiku mihinkään) Kuvaaminen on aika lailla elämäntapa kysymys… :)

 11. Jenni: Heippa!Kiitos terkuista! Hollanissa on varmaan jo aika keväistä!Mä oon ainakin hurahtanut valokuvaamiseen ihan täysin! Sen jälkeen kun ostin järkkärin, niin paluuta ei vain ole ollut :) Mutta ihana harrastus, kallis vain. Koko ajan miettii, että mihin pitäisi investoida seuraavaksi. Minulle on ainakin valokuvausharrastus mennyt muiden juttujen yli. Viime kesänä pähkäilin, että ostanko itselleni vähän kalliimman laukun vai linssin ja koin, että linssi täyttäisi tarpeeni paljon paremmin :) Ja olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani!

 12. Jenni: Heippa!Kiitos terkuista! Hollanissa on varmaan jo aika keväistä!Mä oon ainakin hurahtanut valokuvaamiseen ihan täysin! Sen jälkeen kun ostin järkkärin, niin paluuta ei vain ole ollut :) Mutta ihana harrastus, kallis vain. Koko ajan miettii, että mihin pitäisi investoida seuraavaksi. Minulle on ainakin valokuvausharrastus mennyt muiden juttujen yli. Viime kesänä pähkäilin, että ostanko itselleni vähän kalliimman laukun vai linssin ja koin, että linssi täyttäisi tarpeeni paljon paremmin :) Ja olen enemmän kuin tyytyväinen valintaani!

 13. Joo Hollannissa jo leskenlehdet kukkii ja koirakin meni uimaan! :D Katso ihmeessä kuvat mun blogista. Itsekin juuri investoin synttärilahja rahat uuteen linssiin.. ei sitä voi rahassa mitata! Aina ku ostaa uuden, saa uuden kipinän kuvaamiseen ja tajuaa kuinka paljon taas oppii uutta (Ja kuinka paljon on vielä oppimatta!) Mutta sehän tässä on myös että tähän ei koskaan kyllästy koska voi aina tehä uusia kokeiluja ja jos kyllästyy hetkeks kameraan ni voi siirtyy Photoshoppiin. :D

 14. Jenni: Oi mahtavaa! Mä en ole muuten Hollannissa käynytkään, muuten kuin Chipholissa kääntymässä :/ Haluaisin ihan hirveesti mennä tulevaisuudessa Hollantiin. Koen maan jotenkin tosi herttasena:) Mun pitääkin tulla tutustumaan blogiisi ja blogisi kautta elämääsi Hollannissa :))Ei voikkaan! Mä just katoin, että kesällä voisin käydä kursseja photariin liittyen :) Haluaisin ihan hirveesti oppia käyttämään eri ohjelmia. Koulun ohella en vain kertakaikkiaan oikein pysty keskittymään muuhun kun kouluun, kun aina painaa jokin dedis päälle. Mulla on kesälle muutama projekti gradu, uskaltautua puhumaan ruotsia ja photari :)

 15. No mulla on kanssa muutamat projektit päällä.. tosiaan väsäilen mun lopputyötä myös..(siis pitäs löytää motivaatio alottaa se) ja toinen projekti olis oppia puhumaan espanjaa, jonne ilmeisestikin muutan kesällä. :)Mutta joo, oikein hauskaa loppuviikkoa sinne!!x

 16. Joo Hollannissa jo leskenlehdet kukkii ja koirakin meni uimaan! :D Katso ihmeessä kuvat mun blogista. Itsekin juuri investoin synttärilahja rahat uuteen linssiin.. ei sitä voi rahassa mitata! Aina ku ostaa uuden, saa uuden kipinän kuvaamiseen ja tajuaa kuinka paljon taas oppii uutta (Ja kuinka paljon on vielä oppimatta!) Mutta sehän tässä on myös että tähän ei koskaan kyllästy koska voi aina tehä uusia kokeiluja ja jos kyllästyy hetkeks kameraan ni voi siirtyy Photoshoppiin. :D

 17. Jenni: Oi mahtavaa! Mä en ole muuten Hollannissa käynytkään, muuten kuin Chipholissa kääntymässä :/ Haluaisin ihan hirveesti mennä tulevaisuudessa Hollantiin. Koen maan jotenkin tosi herttasena:) Mun pitääkin tulla tutustumaan blogiisi ja blogisi kautta elämääsi Hollannissa :))Ei voikkaan! Mä just katoin, että kesällä voisin käydä kursseja photariin liittyen :) Haluaisin ihan hirveesti oppia käyttämään eri ohjelmia. Koulun ohella en vain kertakaikkiaan oikein pysty keskittymään muuhun kun kouluun, kun aina painaa jokin dedis päälle. Mulla on kesälle muutama projekti gradu, uskaltautua puhumaan ruotsia ja photari :)

 18. No mulla on kanssa muutamat projektit päällä.. tosiaan väsäilen mun lopputyötä myös..(siis pitäs löytää motivaatio alottaa se) ja toinen projekti olis oppia puhumaan espanjaa, jonne ilmeisestikin muutan kesällä. :)Mutta joo, oikein hauskaa loppuviikkoa sinne!!x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*