Flos 2097 -valaisin luo myös tunnelmaa

Mitä asunnon sisustamiseen tulee, olemme tehneet juuri ne hankinnat mitä mietimme ennen kuin asuntoon edes muutimme. Kahdenistuttava sohva on tilattu takan eteen sekä sängynpäädyn kangas on jo melkein valittuna. Tuntuu, että koti alkaa olla kohta sametilla kyllästetty ;)

Yksi ehkä haastavimmista päätöksistä mitä kotiin liittyi (mattojen lisäksi) oli olohuoneen valaisin. Olin jo päättänyt, että meille tulee Tom Dixonin Melt-valaisimia rykelmä ja olin käytännössä jo tilaamassa niitä, kunnes tajusin, että eihän niillä oikeasti valaista isoa tilaa vaan ne luovat enemmänkin tunnelmaa. Olimme siis taas lähtöruudussa.

Pariisissa meillä ei ollut kattovalaisinta, sillä vanhoihin taloihin harvoin tehdään pistokkeita kattoon, joten kodit on yleensä valaistu jalkavalaisimin. Nämä ovat näitä eroja talonrakennuksessa, jotka ymmärsin vasta kun asuin eri maissa. Mietin myös tätä kattovalaisin asiaa Pariisin näkökulmasta, sillä siellä ollessani ymmärsin vasta kunnolla, millainen on kaunis ambience. Kun menee käytännössä minne tahansa ravintolaan, ovat ne täysin hämäriä ja ihmiset syövät kynttilänvalossa. Tämän ambience-ajattelun takia mieheni esimerkiksi käveli alkuaikoina perässäni sammuttamassa valoja, sillä hän on nimenomaan vähäisen valon ihmisen.

En itsekään pidä enää niin kirkkaasta ja täysin valaistusta tilasta kotona, mutta jos valoa tarvitsee, on ikävä olla hämärässä. Sen takia kotiin muutti Gino Sarfattin Flosille suunnittelema 2097 – klassikkovalaisin. Valaisin on valmistettu 1958 ja on varmasti monesta blogista tuttu. Minulla meni hetki aikaa jollain lailla tottua valaisimeen ja en niinkään ole ollut sen suurin ihastelija vielä vaikkapa neljä vuotta sitten. Olen monessa asiassa vähän hitaasti lämpiävä ja 2097 -valaisin on yksi näistä esimerkeistä.

Valaisin on ollut katossa nyt muutaman viikon ja se on osoittautunut hyväksi ostokseksi. Säädettävällä valokatkaisijalla valoa saa myös himmennettyä, joten valaisin toimii myös tunnelmavalaisimena. Ilman himmennystä valaisin olisi aivan liian kirkas vaikkapa illallisen aikaan, mutta himmentämällä valoa luo se myös kauniin tunnelman sekä heijastaa valoa lasikaton kautta.

You may also like

6 Comments

 1. Olen alkanut itsekin haaveilla juuri tästä valaisimesta. Taisin bongata sen alun perin Charin blogista tai Valkoisesta Harmajasta.

  Minusta iso valaisin pääsee teillä todella oikeuksiin isossa tilassa. On niin ihana seurata teidän asettautumista Amsterdamiin ja uuden kodin laittamista. 😍

  1. Heippa, niin, Charilla on kultaisena -se on upea :)

   Kiitos paljon – olemme todella onnellisia täällä. Joka päivä kiitän, että saan asua täällä. On hassua miten kaupungin vaihto tekee ihmeitä ihmisen mielelle :)

 2. Hei, valaisin on tosi hyvin asunnon tyyliin sopiva, mutta miksi se on noin lyhyen johdon päässä?Alempana se pääsisi enemmän oikeuksiinsa.

  1. Heippa, se ei ole vielä oikealla paikalla, sillä se tulee siirtymään keskeltä huoneen toiseen päähän. Eli ei hätää, se tulee alemmas :)

 3. Ihana valaisin! Olen pohtinut itsekin sen hankkimista jo pitkään, nyt uuden kodin olohuoneeseen se vihdoin tulee! :)
  Tuliko himmennin jo valmiina valaisimen mukana?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*