Floral overdose at Svenskt Tenn

Svenskt Tenn on varmaan monen Ruotsiin matkaavan sisustusmatkailijan pysähdyspaikka. Kävimme siellä viime syksynä, jolloin liike sijaitsi väliaikaisesti Östermalmin Nybrogatanilla, mutta viime viikkoisella Ruotsin matkallani pääsin pienellä seikkailulle liikkeen oikeisiin tiloihin Strandvägenille.

Pidän todella paljon väreistä, mutta nyt täytyy kyllä tunnustaa että Svenskt Tenn ei tehnyt minuun tällä kerralla kovin suurta vaikutusta. Liike oli lattiasta kattoon täynnä kirjavia kukkaprinttejä ja elefanttikuvioisia tyynyjä. Täytyy sanoa, että olin ehkä hivenen pettynyt. Tai en nyt pettynyt, mutta odotin jollain tavalla ehkä vähän erilaista. Lasistot ja pienet lasitavarat taasen olivat mieleisiäni ja tykkäsin todella paljon myös kuvissa näkyvistä tyynyistä.

Svenskt Tenn avasi remontoidun lippulaivaliikkeensä ovet juuri ennen Tukholman Design-viikkoa. Estrid Ericson avasi Svenskt Tennin alunperin Strandvägenille vuonna 1924 ja viime vuotisen remontin myötä tämä Ruotsin sisustusaatelia oleva liike avasi idyllisen teehuoneen liikkeen yläkertaan. New York Times antoi myös tunnustusta Svenskt Tennin teehuoneelle ja sanoi sen olevan Tukholman viehättävin. Eli kannattaa piipahtaa liikkeessä myös teehuoneen takia :)

__________________________

Svenskt Tenn is an iconic Swedish interior store that is situated in Strandvägen. Swedish interior architect, Estrid Ericson established the store in 1924.  Last year the store was under major renovation and it opened its doors again just before Stockholm Design Week.

I love colors but I have to admit that I got little overdose from their colorful prints. Of course those were beautifully made and I admired those, but multicolored prints aren’t really my cup of tea. My favorite items were classic little glass vases made by Ericson and monochromic pillowcases. Although I’m not a big fan of colorful prints I still managed to buy something to myself ;)

You may also like

16 Comments

 1. Nyt oli kyllä liike missä en oo koskaan käyny Tukholmassa. Toisaalta tyylillisesti ei ehkä olekaan omaa sisustusmakua (edelleen se Marimekko…) mutta täytyy käydä tutustumassa. Otsikko menee silti aika nappiin tässä postauksessa :D

  1. Oho, luulin et tää on aina kaikkien listalla? Ei kyllä oikein munkaan, mutta kun olin tekemässä reportaasia sisustuskaupoista niin tottakai täällä piti käydä :) Voisin kyvitella ostavani yhden värikkään yksityiskohdan kotiini, mutta yleisesti ST on minulle vähän liikaa. Tykkäsin kyllä pikkuisista lasiesineistä joita kaupasta löytyy.. Joten kyllä lähdin täältäkin kassan kautta ;)

   Heh, eikö :D

 2. Nyt oli kyllä liike missä en oo koskaan käyny Tukholmassa. Toisaalta tyylillisesti ei ehkä olekaan omaa sisustusmakua (edelleen se Marimekko…) mutta täytyy käydä tutustumassa. Otsikko menee silti aika nappiin tässä postauksessa :D

 3. Oho, luulin et tää on aina kaikkien listalla? Ei kyllä oikein munkaan, mutta kun olin tekemässä reportaasia sisustuskaupoista niin tottakai täällä piti käydä :) Voisin kyvitella ostavani yhden värikkään yksityiskohdan kotiini, mutta yleisesti ST on minulle vähän liikaa. Tykkäsin kyllä pikkuisista lasiesineistä joita kaupasta löytyy.. Joten kyllä lähdin täältäkin kassan kautta ;)Heh, eikö :D

 4. Kukkakuosit olivat mullekin liikaa… ja lauantain väkimäärä, käytiin kaupassa todellakin vääränä päivänä… Mutta en minäkään päässyt kassan ohi korttia näyttämättä, pari pikkujuttua ostin itselleni “tuliaiseksi”. :)

  1. Siis hienoja ne olivat, mutta ei ollenkaan mun juttu. Väkimäärä varmaan johtui siitä, että kauppa avattiin taas tauon jälkeen. Hyvä, niin minäkin ;)

   Näette omat ostokseni pian ;)

 5. Kukkakuosit olivat mullekin liikaa… ja lauantain väkimäärä, käytiin kaupassa todellakin vääränä päivänä… Mutta en minäkään päässyt kassan ohi korttia näyttämättä, pari pikkujuttua ostin itselleni “tuliaiseksi”. :)

 6. Siis hienoja ne olivat, mutta ei ollenkaan mun juttu. Väkimäärä varmaan johtui siitä, että kauppa avattiin taas tauon jälkeen. Hyvä, niin minäkin ;)Näette omat ostokseni pian ;)

 7. Ei ole kyseinen liike ollut munkaan listoilla, kun olen Tukholmassa käynyt, vaikka sisustuskaupoissa Tukholmassa usein vierailenkin. Olen kyllä samoilla linjoilla kanssasi, että minuakaan eivät oikein sykähdytä nuo kuvissa näkyvät kukat ja kukkakuosit…elefanttikuvioinen tyyny on siinä ja siinä, että onko se ok. :-)

  1. Okei, ehkä tämä ei siis ole mikään yleinen vaelluskohde sittenkään..

   Hmm. mä oon sen verran taikauskoinen, etten ostaisi huonoa onnea tuovaa elefanttikuosiakaan (kärsä on siis sisäänpäin) ;). Tykkäsin katsella printtejä tuolla liikkeessä, mutta en näkisi niitä kyllä omassa kodissani :)

 8. Ei ole kyseinen liike ollut munkaan listoilla, kun olen Tukholmassa käynyt, vaikka sisustuskaupoissa Tukholmassa usein vierailenkin. Olen kyllä samoilla linjoilla kanssasi, että minuakaan eivät oikein sykähdytä nuo kuvissa näkyvät kukat ja kukkakuosit…elefanttikuvioinen tyyny on siinä ja siinä, että onko se ok. :-)

 9. Okei, ehkä tämä ei siis ole mikään yleinen vaelluskohde sittenkään.. Hmm. mä oon sen verran taikauskoinen, etten ostaisi huonoa onnea tuovaa elefanttikuosiakaan (kärsä on siis sisäänpäin) ;). Tykkäsin katsella printtejä tuolla liikkeessä, mutta en näkisi niitä kyllä omassa kodissani :)

 10. great blog, beautiful and interesting pictures. I’ll be checking back often. I invite you to me, if you feel like you can leave a comment and follow my blog. kisses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*