Fiskars Design Village 2012

Perjantaisen Flown jälkeen teki mieli hieman rauhoittua ja pois kaupungista. Joka kesäisiin ruutineihini kuuluu käydä Billnäsissä ja Fiskarsissa. Tämän kesän kiireet ovat kumminkin johtaneet siihen, etten ole ehtinyt käydä paikoissa aiemmin. Lähdimme kohti Fiskarsin Ruukkia puolen päivän aikaan ja vietimme siellä eilisen iltapäivän.  Fiskarsiin ajaa Helsingistä noin tunnin verran, joten loppukesän iltaretki kauniisiin maisemiin onnistuu myös arkisin :)

Ranskalainen ystäväni ei ollut ikinä aiemmin käynyt Fiskarsissa, joten nappasin hänet mukaan ja esittelin hänelle tämän yhden rakkaimmista paikoistani. Ennen kun pääsimme perille niin kuvailin paikan olevan vähän niin kuin maanpäällinen Muumilaakso. Kaunis, huoleton ja kotoisa. Ranskalainen ystäväni pitää kovasti korvapuusteista ja viimeistään siinä vaiheessa kun hän haistoi korvapuustin, niin hän rakastui paikkaan. “Oh I smell korvapuusti. I love this place alredy.”

Patonkini/My baguette<3

An old phone booth <3

Ron Nordström oli keksinyt upean idean ja lampeen oli laitettu pulloja kellumaan. Lasipullot olivat kiinni toisissaan ja laineiden liplattaessa ne pitivät kaunista ääntä. Hmm. Mitäköhän noissa viesteissä oikein lukee?

Fiskarsissa on monia pieniä putiikkeja, ravintoloita ja kahviloita/

There’s a nice boutiques, cafés, and restaurants at Fiskars.

Ahneat pullasorsat odottelemassa iltapalaa/Greedy ducks waiting for their supper.

 

Designerin valokuvapäiväkirja/Photo diary of the designer

Putiken på Landet

Tänä vuonna Fiskarsissa on paljon erilaista tapahtumaa, sillä Fiskars Design Village 2012 on osa Helsingin Designpääkaupunkivuoden ohjelmaa. Fiskarsissa on esillä paljon erilaista taidetta, niin näyttelyissä kuin ihan puistoissakin. Nuo nähdyt kelluvat pullot kuuluivat esimerkiksi Keidas ja Kelluvat Puutarhat-näyttelyyn, jossa esitellään vuorovaikutusta esineen, ihmisen ja ympäristön välillä.

Fiskarsin museossa käydään läpi Fiskarsin historiaa tarinoin ja esinein. Museossa käydään läpi, että miten esimerkiksi Fiskarsin ehkä tunnetuin tuote, oranssit sakset, saivat alkunsa. Näyttelyt ovat katettu upeisiin vanhoihin rakennuksiin ja Makasiinista löytyy esimerkiksi näyttely, Maku & Muoto. Näyttelyt ovat päivittäin auki joten menkääpäs  sunnuntai-retkelle Fiskarsin Ruukkiin.

Elokuun lopussa Fiskarsissa on taasen Maan Maut-tapahtuma, jossa kävin viime syksynä kummitätini kanssa. Voitte käydä lukemassa silloisesta päiväretkestäni täältä. Maan Maut-tapahtuma on tänä vuonna 25-26.8. Hmm. Lähtisiköhän se kummitätini taas retkeilemään kanssani? ;)

________________________________________

Fiskars is one of my favorite places in Finland. It is approximately one hour from Helsinki and I would call it as a cozy design village. Sometimes I feel it’s like Moominvalley. To me at least. My French friend had not been in Fiskars before, so yesterday I took her to my favorite place. She fell in love with the place immediately.

Fiskars Design Village 2012 is part of our World Design Capital Helsinki 2012 event and therefore some of the exhibitions and events are held also in Fiskars throughout the year 2012. At the moment there is few exhibitions that are open daily.  Some of the exhibitions are placed also outside and you can sense that what happens when art, human, and nature interact.

You may also like

22 Comments

 1. Suomessa on kyllä niin kauniita paikkoja! Kunhan lapset vähän kasvavat, niin täytyy ehdottomasti hypätä autoon ja lähteä kiertelemään ihanaa kotimaatamme. Mies ehdotteli turneeta jo tänä kesänä, mutta jotenkin en lämmennyt, kun lyhyemmilläkin matkoilla ehtii kuulua sen tuhat kertaa se vakiolause “milloin ollaan perillä” :)

  Enkä jaksa lakata ihmettelemästä, kuinka kaunis sinä oletkaan. Kuin myös ystäväsi.

  Mukavaa sunnuntaipäivää! <3

  PS: Kiitos ihanasta vastauksestasi taannoiseen kommenttiini! Muutoksen tuulet todellakin puhaltavat meidän elämässämme. Parin viikon päästä sukellan takaisin koululaiseksi… Jännittävää! Tässä mietiskelen, että olenkohan ihan kivikautinen, jos menen luennolle luentolehtiön ja lyijykynän kanssa ;) Tätäkin tärkeämpi kysymys kuitenkin on, että minkälaisenhan koululaukun hankkisin… :)

  1. Hih, no uskon että niiden pienempien kanssa matkustaminen ei ole kaikista helpointa :)
   Muistan edelleen elävästi miten kyselin aina, että montako pikkukakkosta vielä on jäljellä. No mutta kyllähän näitä paikkoja kerkeää kiertää muutaman vuodenkin päästä, ne eivät katoa :)

   No voi kiitos. Ranskikseni on todellinen kaunotar <3

   Paljon tsemppiä uusiin tuuliin. Ensi viikolla tulee viisi vuotta siitä kun pakkasin elämäni autoon ja kohti Vaasaa. Sinulle on tulossa varmasti hienoja hetkiä<3

   Hih, etkai nyt sentään! No ainakaan niitä ei tarvitse ladata, teroittaa korkeintaan ;)

   Niin, nää koululaukut on hurjan tärkeitä asioita ;)

   Ihanaa ja antoisaa syksyn alkua <3

   1. Hih, Pikku Kakkonen on meilläkin käytetty aikamitta lasten takapenkin kyselyihin :) “Enää puoli pikku kakkosta”…

    Tässä opiskelun aloituksessa on se hyvä puoli, ettei tarvitse muuttaa mihinkään tai etsiä asuntoa ja sopeutua uuteen ympäristöön. Se oli silloin 20 vuotta sitten ehkä suurempi asia kuin opiskelun aloittaminen. Toivon, että tätä myötä pystyn keskittymään enemmän itse asiaan ja saan opiskelusta kaiken irti.

    Ihanaa syksyä sinnekin! <3

 2. Suomessa on kyllä niin kauniita paikkoja! Kunhan lapset vähän kasvavat, niin täytyy ehdottomasti hypätä autoon ja lähteä kiertelemään ihanaa kotimaatamme. Mies ehdotteli turneeta jo tänä kesänä, mutta jotenkin en lämmennyt, kun lyhyemmilläkin matkoilla ehtii kuulua sen tuhat kertaa se vakiolause “milloin ollaan perillä” :) Enkä jaksa lakata ihmettelemästä, kuinka kaunis sinä oletkaan. Kuin myös ystäväsi. Mukavaa sunnuntaipäivää! <3PS: Kiitos ihanasta vastauksestasi taannoiseen kommenttiini! Muutoksen tuulet todellakin puhaltavat meidän elämässämme. Parin viikon päästä sukellan takaisin koululaiseksi… Jännittävää! Tässä mietiskelen, että olenkohan ihan kivikautinen, jos menen luennolle luentolehtiön ja lyijykynän kanssa ;) Tätäkin tärkeämpi kysymys kuitenkin on, että minkälaisenhan koululaukun hankkisin… :)

 3. Olen viettänyt kaikki lapsuuteni kesät Fiskarsissa, meillä on kesämökki siellä :) on ollut todella mielenkiintoista seurata kylän kehitystä Design Villageksi vuosien varrella, ennen se oli vain pieni, hiljainen mutta kaunis kylä jossa toimi ihan muutamia käsityöläisiä.

  1. Ouh ja nou! Miten ihanaa! Maailman paras paikka kesämökille! Voisin jopa muuttaa Fiskarsiin :)
   No varmasti!Onhan se edelleen pieni kylä, mutta ihanaa että sinne on kehitetty kaikkea todella upeaa :)

 4. Olen viettänyt kaikki lapsuuteni kesät Fiskarsissa, meillä on kesämökki siellä :) on ollut todella mielenkiintoista seurata kylän kehitystä Design Villageksi vuosien varrella, ennen se oli vain pieni, hiljainen mutta kaunis kylä jossa toimi ihan muutamia käsityöläisiä.

 5. Mä en ole koskaan käynyt tuolla, joskus pitää vielä päästä tuollakin käymään :) Upealta paikalta näyttää!

  Sinä olet yhtä upea kuin aina, ihanan luonnollinen :) Oletko muuten täysin suomalainen vai onko sulla ulkomaalaisia juuria? Olen sitä miettinyt usein ja nyt sain aikaiseksi kysyä :)

  Tämä on ihan off topic, mutta onko sulla ollenkaan Chanelin kynsilakkoja? Jos on niin mitä sävyjä? Itse rakastan heidän lakkojaan ja mietin minkä sävyn ostaisin seuraavaksi :) Olen kiinnostunut mitä lempparilakkoja muilta löytyy :)

  1. No se on ehkä kauneinta Suomea mitä on. Siis ihan oikeasti :)

   No voi kiitos. Siis minulla on sukujuuria vähän kauempaa, mutta olen ihan suomalainen. Täällä olen synytynyt ja syönyt mummin karjalanpaistia ihan niin kuin kaikki muutkin :)

   Onhan minulla myös niitä tietenkin. Minulla on esimerkiksi sävy numero 167 (Ballerina) ja 509 (paradoxal).
   Tässä esimerkiksi yksi Chaneliin liittyvä postaukseni:
   http://avecsofie.indiedays.com/2012/02/21/say-chanel/

 6. Mä en ole koskaan käynyt tuolla, joskus pitää vielä päästä tuollakin käymään :) Upealta paikalta näyttää!Sinä olet yhtä upea kuin aina, ihanan luonnollinen :) Oletko muuten täysin suomalainen vai onko sulla ulkomaalaisia juuria? Olen sitä miettinyt usein ja nyt sain aikaiseksi kysyä :)Tämä on ihan off topic, mutta onko sulla ollenkaan Chanelin kynsilakkoja? Jos on niin mitä sävyjä? Itse rakastan heidän lakkojaan ja mietin minkä sävyn ostaisin seuraavaksi :) Olen kiinnostunut mitä lempparilakkoja muilta löytyy :)

 7. Ehdottomasti Fiskars on minunkin suosikkini. Kivan matkan pääästä Helsingistä ja on ihan eri maailmassa ja saa ihastella kaunista maisemaa =) Samoin Billnäsissa on ihana käydä tekemässä kotiin löytöjä Rakennus- ja Varaosa Apteekista.

  1. Juurikin näin :)

   Yep, juuri sellainen rauhoittumisen paikka<3 Haluaisin joskus olla yötä vaikka siellä Mustion Linnassa tai muualla ja oikeasti viettää vaikka yhden viikonlopun ihan vain rauhassa ja totaalisen kauniissa paikassa:)

   Kävin ensimmäisen kerran noissa rakentamiseen liittyvissä apteekeissa joskus kymmenisen vuotta sitten kun tuttavani rakensivat taloa Inkooseen. Vaikken ikinä lähtisi mihinkään suureen talonrakennusprojektiin, mutta jotain pieniä juttuja voisin mielelläni ostaa noista apteekeista :)

 8. Ehdottomasti Fiskars on minunkin suosikkini. Kivan matkan pääästä Helsingistä ja on ihan eri maailmassa ja saa ihastella kaunista maisemaa =) Samoin Billnäsissa on ihana käydä tekemässä kotiin löytöjä Rakennus- ja Varaosa Apteekista.

 9. Hih, no uskon että niiden pienempien kanssa matkustaminen ei ole kaikista helpointa :)Muistan edelleen elävästi miten kyselin aina, että montako pikkukakkosta vielä on jäljellä. No mutta kyllähän näitä paikkoja kerkeää kiertää muutaman vuodenkin päästä, ne eivät katoa :)No voi kiitos. Ranskikseni on todellinen kaunotar <3Paljon tsemppiä uusiin tuuliin. Ensi viikolla tulee viisi vuotta siitä kun pakkasin elämäni autoon ja kohti Vaasaa. Sinulle on tulossa varmasti hienoja hetkiä<3Hih, etkai nyt sentään! No ainakaan niitä ei tarvitse ladata, teroittaa korkeintaan ;)Niin, nää koululaukut on hurjan tärkeitä asioita ;)Ihanaa ja antoisaa syksyn alkua <3

 10. Ouh ja nou! Miten ihanaa! Maailman paras paikka kesämökille! Voisin jopa muuttaa Fiskarsiin :)No varmasti!Onhan se edelleen pieni kylä, mutta ihanaa että sinne on kehitetty kaikkea todella upeaa :)

 11. No se on ehkä kauneinta Suomea mitä on. Siis ihan oikeasti :)No voi kiitos. Siis minulla on sukujuuria vähän kauempaa, mutta olen ihan suomalainen. Täällä olen synytynyt ja syönyt mummin karjalanpaistia ihan niin kuin kaikki muutkin :)Onhan minulla myös niitä tietenkin. Minulla on esimerkiksi sävy numero 167 (Ballerina) ja 509 (paradoxal).Tässä esimerkiksi yksi Chaneliin liittyvä postaukseni:http://avecsofie.indiedays.com/2012/02/21/say-chanel/

 12. Juurikin näin :)Yep, juuri sellainen rauhoittumisen paikka<3 Haluaisin joskus olla yötä vaikka siellä Mustion Linnassa tai muualla ja oikeasti viettää vaikka yhden viikonlopun ihan vain rauhassa ja totaalisen kauniissa paikassa:)Kävin ensimmäisen kerran noissa rakentamiseen liittyvissä apteekeissa joskus kymmenisen vuotta sitten kun tuttavani rakensivat taloa Inkooseen. Vaikken ikinä lähtisi mihinkään suureen talonrakennusprojektiin, mutta jotain pieniä juttuja voisin mielelläni ostaa noista apteekeista :)

 13. Hih, Pikku Kakkonen on meilläkin käytetty aikamitta lasten takapenkin kyselyihin :) “Enää puoli pikku kakkosta”… Tässä opiskelun aloituksessa on se hyvä puoli, ettei tarvitse muuttaa mihinkään tai etsiä asuntoa ja sopeutua uuteen ympäristöön. Se oli silloin 20 vuotta sitten ehkä suurempi asia kuin opiskelun aloittaminen. Toivon, että tätä myötä pystyn keskittymään enemmän itse asiaan ja saan opiskelusta kaiken irti. Ihanaa syksyä sinnekin! <3

 14. Oioi Fiskars kuume! Siitä jos jatkaisi vielä Hankoon….elokuuta on jäljellä ja syyskuussa on nykyään vielä todella kauniita ilmoja.

  Ei mitään tekosyitä, M ottaa ja lähtee tuonne heti tilaisuuden tullen ;)
  oikein kiva postaus ja koko blogi – tervetuloa vastavierailulle!

 15. Oioi Fiskars kuume! Siitä jos jatkaisi vielä Hankoon….elokuuta on jäljellä ja syyskuussa on nykyään vielä todella kauniita ilmoja. Ei mitään tekosyitä, M ottaa ja lähtee tuonne heti tilaisuuden tullen ;)oikein kiva postaus ja koko blogi – tervetuloa vastavierailulle!

 16. Aivan ihania tunnelmakuvia Fiskarsista taas! Ja mikäs ettei Maan Maut retki, josko oisivat petranneet vielä edellisvuodesta – toivottavasti keli suosii tapahtumaa! Ja muuten Cafe Engelistä olen kanssasi ihan samaa mieltä -paras aamiaispaikka: ihanat vaihtoehdot eikä tule ylensyötyä kuten joskus buffetissa käy ;) täyteen tulee kyllä Engelissäkin ja kahvi on siellä hyvää varsinkin Cafe au lait – mennään jokua la-su aamu kimpassa?
  godmother

 17. Aivan ihania tunnelmakuvia Fiskarsista taas! Ja mikäs ettei Maan Maut retki, josko oisivat petranneet vielä edellisvuodesta – toivottavasti keli suosii tapahtumaa! Ja muuten Cafe Engelistä olen kanssasi ihan samaa mieltä -paras aamiaispaikka: ihanat vaihtoehdot eikä tule ylensyötyä kuten joskus buffetissa käy ;) täyteen tulee kyllä Engelissäkin ja kahvi on siellä hyvää varsinkin Cafe au lait – mennään jokua la-su aamu kimpassa?godmother

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*