Fennel Risotto With Asparagus

Heippa hei! On ollut aika kiire nämä viimeiset kaksi viikkoa, mutta muutaman viikon päästä taas rauhoittuu, kun asetun koko kesäksi Helsinkiin. Kirjoittelen kesän gradua, joten blogille ja teille jää hyvin aikaa. Vielä kun kaupasta parsaa saa, niin tein meille eilen fenkolirisottoa parsan kera. Risotto toimii erittäin hyvin myös näin, mutta jättämällä parsan pois ja lisäämällä risottoon vaikka ahventa, saisi risotto arvoisensa kruunun. Tottakai jokin muukin vaalea kala kävisi aivan yhtä hyvin. Jos teet risotosta variaation, niin kala tulee lisätä vasta ihan muutamaksi viimeiseksi minuutiksi.

Tarvitset:

oliiviöljyä
1 shalottisipuli
1 isohko fenkoli
kevätsipulia
4 dl risottoriisiä
2 dl valkoviiniä
1 l kasvislientä
1 nippu tuoretta vihreää tankoparsaa
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
muutama rkl puristettua sitruunamehua
muutama rkl Philadelpihiaa
1,5 dl raastettua parmesaania
suolaa
pippuria

Kuori parsat ja pilko ne palasiksi. Pilko shalottisipuli ja fenkoli pieniksi palasiksi. Kuumenna oliiviöljy ja lisää sipuli ja fenkoli pannuun, freesaa miedolla lämmöllä kymenisen minuuttia. Lisää riisi ja sekoita. Lisää valkoviini ja anna sen imeytyä täysin riisiin. Lisää parsan palaset, mutta älä nuppuja. Lisää kasvislientä pienissä erissä ja anna kasvisliemen imeytyä kunnolla riisiin ennen seuraavaa erää (n. 2 dl ersissä). Hämmennä koko ajan noin puolen tunnin ajan. Kun riisit ovat pehmenneet ja risotto on melkein valmis, lisää sitruunanmehu ja -kuori, Philadelphia, parsan nuput, suola, pippuri ja parmesaani. Ja jos laitat risottoon myös kalaa, tulee se lisätä ihan viimeisessä vaiheessa.  

__________________________

I have been quite busy on these past few weeks, but this hectic period is going to end soon. In few weeks I will move to our lovely capital for the whole summer. I will write my Masters’s thesis all summer and therefore I will have plenty of time to you and  to my blog. This risotto is tasty also without any meat or fish, but I would recommend that you should add some white fish into risotto. Perch-fennel combination would taste delicious!

You need:

Olive oil
1 shallot
1 fennel
spring onion
4 dl risotto rice (arborio)
2 dl of white wine
1 l vegetable bouillon 
400 g of fresh green asparagus
0,5 lemon skin (grated)
few tablespoons of fresh lemon juice
few tablespoons of cream cheese
1,5 dl of finely grated parmesan 
salt
pepper

Peel asparagus and chop it into pieces.  Chop shallot and fennel. Heat the oil in the saucepan and add shallot and fennel. Shallow-fry fennel and shallot for ten minutes. Add rice and white wine. Let the vine absorbs into rice.  Add chopped asparagus, but do not add asparagus buds yet. Do not add the whole vegetable bouillon in one time, just few dl in a time. Let the vegetable bouillon absorb completely before adding more of it. Stir risotto for a 30 minutes and just before it is ready, add lemon juice, grated lemon peel, cream cheese, salt, pepper and asparagus buds. And if you want to put fish into risotto, it should be done in the very end.

You may also like

10 Comments

  1. Hei!Olen seuraillut blogiasi syksystä lähtien ja nyt vihdoin ja viimein uskaltauduin kommentoimaan. Blogiasi on ihana lukea sen positiivisen fiiliksen ja kauniiden kuvien takia. Hauskaa, että jaoit meille todellisen syyn blogin pitämiseen. Hyvin olet pystynyt pitämään stressaavan ilmapiirin poissa blogistasi :)Salla

  2. Salla:Kiva kun jätit jäljen käynnistäsi :)Yritän pitää henkilökohtaiset asiat suurimmilta osiltaan poissa blogistani, sillä koen tämän sfäärin aika pelottavanakin. Ja kuka nyt jaksaisi lukea marisemisesta? Eiköhän kaikilla ole ne omat arkipäivän huolet kotona, niin tämä on hyvä paikka tulla vähän lepuuttamaan silmiä ja mieltä :)Ja muistan viime kesänä kun yksi suosittu bloggari kirjoitti pääsykoerumbastaan koko kevään ajan blogiinsa. Koin niin paljon sympatiaa häntä kohtaan kun hän ei päässyt sisään haluamaansa kouluun. Sen lisäksi ettei hän päässyt sisään, joutui hän vastailemaan siitä blogiinsa tuntemattomille ihmisille. Tuli niin paha mieli kun hän ei saanut itse edes aikaa sisäistää asiaa vaan joutui käsittelemään sen heti kaikkien lukijoidensa keskuudessa.

  3. Hei!Olen seuraillut blogiasi syksystä lähtien ja nyt vihdoin ja viimein uskaltauduin kommentoimaan. Blogiasi on ihana lukea sen positiivisen fiiliksen ja kauniiden kuvien takia. Hauskaa, että jaoit meille todellisen syyn blogin pitämiseen. Hyvin olet pystynyt pitämään stressaavan ilmapiirin poissa blogistasi :)Salla

  4. Salla:Kiva kun jätit jäljen käynnistäsi :)Yritän pitää henkilökohtaiset asiat suurimmilta osiltaan poissa blogistani, sillä koen tämän sfäärin aika pelottavanakin. Ja kuka nyt jaksaisi lukea marisemisesta? Eiköhän kaikilla ole ne omat arkipäivän huolet kotona, niin tämä on hyvä paikka tulla vähän lepuuttamaan silmiä ja mieltä :)Ja muistan viime kesänä kun yksi suosittu bloggari kirjoitti pääsykoerumbastaan koko kevään ajan blogiinsa. Koin niin paljon sympatiaa häntä kohtaan kun hän ei päässyt sisään haluamaansa kouluun. Sen lisäksi ettei hän päässyt sisään, joutui hän vastailemaan siitä blogiinsa tuntemattomille ihmisille. Tuli niin paha mieli kun hän ei saanut itse edes aikaa sisäistää asiaa vaan joutui käsittelemään sen heti kaikkien lukijoidensa keskuudessa.

  5. Bonsoir Mademoiselle Miau!No kiva, että miellyttää! Kyllä munkin masu näistä tykkää ;)Meilläkin KoKo on kovassa käytössä! Kannu täyttyy aamuisin vedellä ja illalla sen pitää olla tyhjä :) Unohdan usein veden juonnin, niin pinkkiä kaadinta on vaikea olla huomaamatta :D

  6. Enkä muuten sitten yhtään tiedä, että miksi vanhempi postaus onkin yhtä äkkiä pompannut ensimmäiseksi?

  7. Bonsoir Mademoiselle Miau!No kiva, että miellyttää! Kyllä munkin masu näistä tykkää ;)Meilläkin KoKo on kovassa käytössä! Kannu täyttyy aamuisin vedellä ja illalla sen pitää olla tyhjä :) Unohdan usein veden juonnin, niin pinkkiä kaadinta on vaikea olla huomaamatta :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*