Fashion blogger?

Camera: PEN mini (E-PM1)  Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 45mm f/1.8

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Camera: PEN mini (E-PM1) Lens: Olympus M.Zuiko Digital 12 mm f/2.0

Olen mukana Indiedaysin ja Olympuksen Olympus PEN mini- yhteistyökampanjassa, jossa tarkoituksenani on esitella teille, että mihin tuo pieni ihme sitten käytännössä taipuukaan. Tähän yhteistyökampanjaan halusin tehdä normaalista poikkeavia postauksia ja ensimmäisessa postauksessa käsittelen aihetta: “jos olisin muotibloggaaja”. Halusin itse olla kameran takana ja näin ollen pyysin ystävääni olemaan mallinani.

Monet muotiblogisuosikkini tulevat ulkomailta muun muassa siksi, että yleisesti ottaen valokuviin on panostettu, eikä niitä ole otettu sisätiloissa ja selkä kyyryssä. Olen monesti miettinyt, että onko tälläisten asioiden takana juurikin kulttuurierot. Mitä mieltä olette? Lukiessani suomalaisia muotiblogeja olen huomannut, että kuvat otetaan mielummin sisätiloissa, parvekkeella tai rappukäytävässä eikä ulkosalla muiden ihmisten lähettyvillä. Tällä kommentilla en todellakaan kritisoi suomalaisia muotibloggaajia, sillä on kiva että blogeissa on vivahteita. Mutta pelätäänkö me kumminkin liika sitä, että mitä muut meistä ajattelevat?

Onneksi ystäväni ei pelkää ihmisten katseita, niin kuivailimme ulkosalla viime sunnuntaina. Halusin myös, että hän ei suoranaisesti poseeraa perinteisissä asennoissa, jotta kuvat olisivat mielenkiintoisempia ja rennompia. Jos olisin muotibloggaaja, niin haluaisin nimeonomaan, että kuvat välittäisivät iloa lukijoilleni. Hymyilenhän ystävienkin kameroille, niin miksi en välittäisi omaa olemustani teille virtuaalisille kavereillenikin?

Helsingin kylmästä ilmasta huolimatta, kuvailimme asukuvia hymyissä suin. Pimeähköstä päivästä huolimatta kuvista ei tullut ollenkaan pimeitä tai suttuisia, sillä kumpikin käyttämistäni linsseistä on varustettu hyvällä valovoimalla. Olympuksen PEN mini (E-PM1) on erittäin helppokäyttöinen ja pieni järjestelmälamera. Vannoutuneena Canonin käyttäjänä olen tällä hetkellä aivan myyty. Tulen tekemään kamerastani vielä erillisen esittelyn, sillä siellä on varmasti lukijoita, jotka arpovat tällä hetkellä kamerahankintojen kanssa.

Olympuksen ja Indiedaysin yhteistyökampanjan johdosta teillä hyvät lukijat on nyt mahdollisuus kotiuttaa kyseinen kamera omaksenne osallistumalla kuvauskilpailuun. Käy katsomassa osallistumisohjeet Olympuksen brändisivuilta. Kuvausiloa!

Täältä voitte käydä kurkkaamassa mallini blogia ;)

________________________________

Indiedays collaborated with Olympus and I got to be part of this amazing co-creation campaign. I chose quite unusual topic for my posts because I wanted to do something different. I’m not a fashion blogger and I wanted to show that what kind of pictures I would take if I’d be one. I don’t know that is it because of the cultural differences or what but Finnish fashion bloggers take usually their pictures inside their homes or at their balconies. We finnish are quite shy and we do mind that what other people think from us, therefore,  I think that that’s why we don’t pose or show our personality in the photos.

I wanted to be behind the camera and that’s why my beautiful friend is in my pictures. Luckily, my friend is not scared neither posing nor showing her personality. I wanted that the pictures would be unusual Finnish fashion blog pictures and therefore I made my friend move and dance a little bit. Read more from here about my experience from Olympus!

_________________________________________________

IndieDays a collaboré avec la marque Olympus et j’ai eu la chance de faire partie de leur incroyable coopération. J’ai choisi un sujet inhabituel pour mes articles parce que je voulais faire quelque chose de diffèrent. Je n’écris pas d’articles de Mode d’habitude mais je voulais montrer quel genre de photos je prendrais si je le faisais! Je ne sais pas si c’est à cause des différences culturelles mais je trouve que les blogs de Mode Finlandais sont tous remplis de photos que les bloggers/bloggeuses prennent sur leur balcon ou devant leur frigo… il n’y a pas de gros efforts sur le décor et l’atmosphère de la photo dans l’ensemble. Je dirais que les Finlandais en général sont plutôt timides et se préoccupent beaucoup de ce que les autres peuvent penser. Je crois que c’est une des raisons pour laquelle nous ne posons pas et nous hésitons à dévoiler notre personnalité à travers des photos.

Je voulais être la photographe cette fois-ci, c’est pour ca que c’est ma charmante amie qui est devant l’objectif! Heureusement, elle n’a peur ni de poser, ni de dévoiler sa personnalité! Je voulais que mes photos soient atypiques, c’est pourquoi j’ai décidé de la faire danser !

You may also like

70 Comments

 1. Ihania kuvia tunnelma välittyi mukavasti, pidin eritoten tuosta lätäkkökuvasta palasin siihen kerta toisensa jälkeen.

  1. Oi! Kiva kuulla :)))

   Hihi, meillä olikin aika hauska kuvauspäivä:)
   Minäkin sain vettä päälleni tuota lätäkkökuvaa otettaessa.

 2. Ihania kuvia tunnelma välittyi mukavasti, pidin eritoten tuosta lätäkkökuvasta palasin siihen kerta toisensa jälkeen.

 3. Oi! Kiva kuulla :)))Hihi, meillä olikin aika hauska kuvauspäivä:)Minäkin sain vettä päälleni tuota lätäkkökuvaa otettaessa.

 4. The Splash is my favoooooorite also! I LOVE this one ;)Thanks to the photograph to handle the SPLASH :)Pusuu

  1. Thank you so much :)

   I think that my beautiful model did the most in these pictures! Although, we can’t forget the brilliance of the camera!

 5. Hihi!Thank you sweetie for being as my model!Hih, well that was a funny moment :DTake care and have fun in NY!

 6. Thank you so much :)I think that my beautiful model did the most in these pictures! Although, we can’t forget the brilliance of the camera!

 7. Tosi kivoja, erilaisia kuvia ja noi kengät on ihan sika makeet! :)

  Mä olen samaa mieltä noista dagens-kuvista, en kokisi luonnolliseksi keikistellä kädet haarovälissä pää kainosti vinossa.

  Minä tyydyn kuvaamaan kutomiani villasukkia ja muuta kivaa. :D

  1. Halusin ottaa sellaisia kuvia joita itse ottaisin jos olisin muotibloggaaja. Kuvaisin aina ulkona kun vain mahdollista (talvella tosin se ei varmasti olisi ihan hirmuisen mukavaa). Kuvaisin myös paljon yksityiskohtia fiilistä unohtamatta :)
   Eikö olekin!! Mun ystävällä on kyllä niin makee tyyli!

   Tietysti jokainen bloggaaja kuvaa niin kuin itse parhaaksi näkee, mutta veikkaan että suurin syy suomalaisten blogien blogikuviin on juurikin kulttuurissa. Me ollaan aina niin hirmuisen nöyriä ja tehdään asiat aina vähän asenteella “enhän mie nyt mittään ossaa, kunhan kuvvailen”. Olen myös huomannut että heti kun blogin pitäjä on alkanut tekemään erilaisia ja vähän luovempia kuvia, niin kommenttiboksi on alkanut täyttymään “mitä sä oikein yrität muka olla”-tyyppisistä kommenteista. Mikä on kyllä tosi sääli :( Suomi tulee jälkijunassa taas näissäkin asioissa.

 8. Tosi kivoja, erilaisia kuvia ja noi kengät on ihan sika makeet! :)Mä olen samaa mieltä noista dagens-kuvista, en kokisi luonnolliseksi keikistellä kädet haarovälissä pää kainosti vinossa.Minä tyydyn kuvaamaan kutomiani villasukkia ja muuta kivaa. :D

 9. olet oikeassa tuosta ajatuksesta “että mitä muut meistä ajattelee”. meistä jokaisen olisi syytä miettiä piiloittelemmeko tunteitamme ja hillitsemmekö turhaan haluamme esim. nauraa tai hassutella julkisesti. jos mieleen tulee joku hauska asia tai näkee kaupungilla liikkuessa jotain huvittavaa, ei sitä naurua tarvitse pidätellä ja pitää naamaa peruslukemilla reilusti vaan hymyä huuleen ja hekottamaan,uskon että leveällä hymyllä voi piristää kummasti jonkun vastaantulijankin arkea ja mitäs siitä jos joku vastaantulija pitää vähän tärähtäneenä, tuskinpa vaan häntä tulee uudestaan kohdattua. :)

  1. Niin. Olen päivittäin tekemisissä ihmisten kanssa jotka eivät ole suomalaisia. Koulukaverini ovat pääasiassa ulkomaalaisia ja muutama hyvä ystävänikin on kotoisin muualta kuin Suomesta. Esimerkiksi kuvissa esiintyvä tyttö on ranskalainen :)

   Hän on asunut Suomessa yli kolme vuotta ja on aina sanonut, että suomalaiset miettivät aina niin paljon mitä muut ajattelevat. Hän on kysynyt, että mistä se johtuu, enkä osaa kyllä vastata. En sitten ollenkaan.

   Niin, joskus tuntuu, että Suomessa ei kyllä saa nauraa edes äänen ilman että saa pahaa silmää.

   Juuri tällaisillä asioilla yrittäisin blogissani viestittää persoonastani jotain, sillä ihan varmasti bloginkin lukijat tulisivat iloisiksi jos kuvissa hymyiltäisiin reilusti tai välitettäisiin muita mielialoja :))

   Esimerkiksi ystäväni Strictly Style-blogi saa minut aina hyvälle mielelle kun hän on kuvissaan aina niin iloisella päällä :)

 10. olet oikeassa tuosta ajatuksesta “että mitä muut meistä ajattelee”. meistä jokaisen olisi syytä miettiä piiloittelemmeko tunteitamme ja hillitsemmekö turhaan haluamme esim. nauraa tai hassutella julkisesti. jos mieleen tulee joku hauska asia tai näkee kaupungilla liikkuessa jotain huvittavaa, ei sitä naurua tarvitse pidätellä ja pitää naamaa peruslukemilla reilusti vaan hymyä huuleen ja hekottamaan,uskon että leveällä hymyllä voi piristää kummasti jonkun vastaantulijankin arkea ja mitäs siitä jos joku vastaantulija pitää vähän tärähtäneenä, tuskinpa vaan häntä tulee uudestaan kohdattua. :)

 11. Voi mikä kaunokainen! Ihania kuvia olette ottaneet.

  To the gorgeous fashionista and model, if you are reading this: LOVING THE GLOVES!

 12. Voi mikä kaunokainen! Ihania kuvia olette ottaneet. To the gorgeous fashionista and model, if you are reading this: LOVING THE GLOVES!

 13. Halusin ottaa sellaisia kuvia joita itse ottaisin jos olisin muotibloggaaja. Kuvaisin aina ulkona kun vain mahdollista (talvella tosin se ei varmasti olisi ihan hirmuisen mukavaa). Kuvaisin myös paljon yksityiskohtia fiilistä unohtamatta :)Eikö olekin!! Mun ystävällä on kyllä niin makee tyyli! Tietysti jokainen bloggaaja kuvaa niin kuin itse parhaaksi näkee, mutta veikkaan että suurin syy suomalaisten blogien blogikuviin on juurikin kulttuurissa. Me ollaan aina niin hirmuisen nöyriä ja tehdään asiat aina vähän asenteella “enhän mie nyt mittään ossaa, kunhan kuvvailen”. Olen myös huomannut että heti kun blogin pitäjä on alkanut tekemään erilaisia ja vähän luovempia kuvia, niin kommenttiboksi on alkanut täyttymään “mitä sä oikein yrität muka olla”-tyyppisistä kommenteista. Mikä on kyllä tosi sääli :( Suomi tulee jälkijunassa taas näissäkin asioissa.

 14. Niin. Olen päivittäin tekemisissä ihmisten kanssa jotka eivät ole suomalaisia. Koulukaverini ovat pääasiassa ulkomaalaisia ja muutama hyvä ystävänikin on kotoisin muualta kuin Suomesta. Esimerkiksi kuvissa esiintyvä tyttö on ranskalainen :)Hän on asunut Suomessa yli kolme vuotta ja on aina sanonut, että suomalaiset miettivät aina niin paljon mitä muut ajattelevat. Hän on kysynyt, että mistä se johtuu, enkä osaa kyllä vastata. En sitten ollenkaan. Niin, joskus tuntuu, että Suomessa ei kyllä saa nauraa edes äänen ilman että saa pahaa silmää. Juuri tällaisillä asioilla yrittäisin blogissani viestittää persoonastani jotain, sillä ihan varmasti bloginkin lukijat tulisivat iloisiksi jos kuvissa hymyiltäisiin reilusti tai välitettäisiin muita mielialoja :))Esimerkiksi ystäväni Strictly Style-blogi saa minut aina hyvälle mielelle kun hän on kuvissaan aina niin iloisella päällä :)

 15. Eikö olekin! Meillä meni sunnuntai mukavasti ulkona kuvaillessa :)I totally agree, the gloves are absolutely amazing!

 16. Hei ‘B’ !!! I absolutely read this !!! I’m so happy to see that you like my gloves! GREAT. Ps, they are DIY, so you can have the same if you want to :)
  And they wouldnt have looked that nice if my photograph wouldnt be talented ;) Cheers +

 17. Hei ‘B’ !!! I absolutely read this !!! I’m so happy to see that you like my gloves! GREAT. Ps, they are DIY, so you can have the same if you want to :)And they wouldnt have looked that nice if my photograph wouldnt be talented ;) Cheers +

 18. Muotibloggauskin selvästi onnistuis sulta, kuvissa nimenomaan aitoa fiilistä, aidossa ympäristössä. I like. Mun suosikki näistä on ylhäältä päin kuvattu, missä kädet polvien päällä.

  Mielestäni pitkälti kulttuuriero-kysymys tuo, mistä kirjoitit. Täällä kylmässä ja pimeässä maassamme ollaan valitettavasti ujoja ja arkoja, monesti väärällä tavalla vaatimattomia. Ihmisiltä jää sen vuoksi kokematta monet elämän ilot ja ihanuudet – se on tosi harmi.

  1. Heh, no ainakin näin kuvaajan roolissa :) Se on munkin suosikki!

   Hieno juttu jos löydät kuvista niitä elementtejä joita haettiinkin :)

   Olen myös tuota mieltä. Joskus tuntuu, että ihmiset ei edes yritä kun jo valmiiksi pelkäävät epäonnistuvansa. Nimenomaan väärällä tapaa. En pidä myöskään ihmisistä jotka pitävät kovaa ääntä itsestään ja tuovat saavutuksiaan joka toisessa lauseessa esille, mutta liika vaatimattomuus on pahasta.
   Tässä muotibloggauksessa on varmasti kyse siitä, että ei haluta tuoda niinkään itseään esille, sillä sitäkään me suomalaiset emme mielellämme tee. Ihan hyvä niin, mutta ei se iloinen hymy kuvista ainakaan yhtään huonompia tee :)

 19. Muotibloggauskin selvästi onnistuis sulta, kuvissa nimenomaan aitoa fiilistä, aidossa ympäristössä. I like. Mun suosikki näistä on ylhäältä päin kuvattu, missä kädet polvien päällä.Mielestäni pitkälti kulttuuriero-kysymys tuo, mistä kirjoitit. Täällä kylmässä ja pimeässä maassamme ollaan valitettavasti ujoja ja arkoja, monesti väärällä tavalla vaatimattomia. Ihmisiltä jää sen vuoksi kokematta monet elämän ilot ja ihanuudet – se on tosi harmi.

 20. Heh, no ainakin näin kuvaajan roolissa :) Se on munkin suosikki!Hieno juttu jos löydät kuvista niitä elementtejä joita haettiinkin :)Olen myös tuota mieltä. Joskus tuntuu, että ihmiset ei edes yritä kun jo valmiiksi pelkäävät epäonnistuvansa. Nimenomaan väärällä tapaa. En pidä myöskään ihmisistä jotka pitävät kovaa ääntä itsestään ja tuovat saavutuksiaan joka toisessa lauseessa esille, mutta liika vaatimattomuus on pahasta. Tässä muotibloggauksessa on varmasti kyse siitä, että ei haluta tuoda niinkään itseään esille, sillä sitäkään me suomalaiset emme mielellämme tee. Ihan hyvä niin, mutta ei se iloinen hymy kuvista ainakaan yhtään huonompia tee :)

 21. Katri:

  Vielä sellainen juttu, että tunsin viime perjantaina viillon sydämessäni kun en tehnyt perjantaina ruokapostausta. Minulla on tällä hetkellä tenttiviikko niin en ole yksinkertaisesti kerennyt. Istun koululla aamusta iltaan ja teen koulujuttuja 12 asti yöllä kotona, niin aika ei vain yksinkertaisesti riitä.

  Mutta ei hätää, sillä perjantaina on viimeinen tentti, niin sen jälkeen arki taas täällä kotona hieman tasoittuu :)

 22. Katri:Vielä sellainen juttu, että tunsin viime perjantaina viillon sydämessäni kun en tehnyt perjantaina ruokapostausta. Minulla on tällä hetkellä tenttiviikko niin en ole yksinkertaisesti kerennyt. Istun koululla aamusta iltaan ja teen koulujuttuja 12 asti yöllä kotona, niin aika ei vain yksinkertaisesti riitä.Mutta ei hätää, sillä perjantaina on viimeinen tentti, niin sen jälkeen arki taas täällä kotona hieman tasoittuu :)

 23. No mä oon kylla kans vähän sellanen arka kuvaamaan mitää julkisesti. :D Mietin aina liikaa mitä muut ajattelee, se on rasittavaa ja yritän päästä siitä tavasta eroon. :)

  1. Hih, mä en ole muuta kuin itseäni. Jos näen upean kakkupalan tai ihan mitä muuta tahansa, niin menen kyllä reilusti kysymään, että saanko ottaa siitä kuvan:)

   itse kyllä tykkään pysytellä kameran toisella puolen :)

 24. No mä oon kylla kans vähän sellanen arka kuvaamaan mitää julkisesti. :D Mietin aina liikaa mitä muut ajattelee, se on rasittavaa ja yritän päästä siitä tavasta eroon. :)

 25. Varmasti Suomessa ollaan arempia kuin muualla, toisaalta meillä myös tuo sää pistää suuren osan vuodesta hanttiin… En usko, että kukaan mielellään poseeraa 20 asteen pakkasessa ;) Belgialaisilla muotibloggareilla on samat ongelmat: täällä sataa niin usein, että suurimman osan ajasta on vain pakko olla sisällä jos haluaa asukuvia.

  Muuten, kiva, että kirjoitit myös en français, trop cool! Rosalie tes chaussures sont vraiment SU-PER!! (en fait, le look entier c’est super :D )

  1. Yleisesti en tarkoittanut vain sisällä kuvaamista vaan ihan yleisesti kasvojen ilmeitä. Tarkoitin myös, että suomalaiset on niin pidättyväisiä hymyilemaan ja näyttämään oikeita mielialojaan :)

   Niin, ei kyllä kenelläkään tee mieli pakkasessa poseerailla.

   Olen huomannut analyticsistäni, että viime aikoina tänne blogiini on eksynyt eritoten lukijoita Ranskasta. Niin nyt kun tein postauksen Rosan kanssa, niin ajattelin että olisi kiva jos teksti olisi myös ranskaksi :) Ja ei, hän on kirjoittanut tekstin. Ymmärrän ranskaa hyvin, mutta siis tuo kirjoittaminen ei oikein noin sujuvasti vielä onnistu :)

 26. Varmasti Suomessa ollaan arempia kuin muualla, toisaalta meillä myös tuo sää pistää suuren osan vuodesta hanttiin… En usko, että kukaan mielellään poseeraa 20 asteen pakkasessa ;) Belgialaisilla muotibloggareilla on samat ongelmat: täällä sataa niin usein, että suurimman osan ajasta on vain pakko olla sisällä jos haluaa asukuvia.Muuten, kiva, että kirjoitit myös en français, trop cool! Rosalie tes chaussures sont vraiment SU-PER!! (en fait, le look entier c’est super :D )

 27. Hih, mä en ole muuta kuin itseäni. Jos näen upean kakkupalan tai ihan mitä muuta tahansa, niin menen kyllä reilusti kysymään, että saanko ottaa siitä kuvan:)itse kyllä tykkään pysytellä kameran toisella puolen :)

 28. Yleisesti en tarkoittanut vain sisällä kuvaamista vaan ihan yleisesti kasvojen ilmeitä. Tarkoitin myös, että suomalaiset on niin pidättyväisiä hymyilemaan ja näyttämään oikeita mielialojaan :)Niin, ei kyllä kenelläkään tee mieli pakkasessa poseerailla. Olen huomannut analyticsistäni, että viime aikoina tänne blogiini on eksynyt eritoten lukijoita Ranskasta. Niin nyt kun tein postauksen Rosan kanssa, niin ajattelin että olisi kiva jos teksti olisi myös ranskaksi :) Ja ei, hän on kirjoittanut tekstin. Ymmärrän ranskaa hyvin, mutta siis tuo kirjoittaminen ei oikein noin sujuvasti vielä onnistu :)

 29. Hei, olen varsin uusi lukija ja ajattelin esittäytyä tämän kommentin turvin.

  Mä olen täysin samaa mieltä sun kanssani näistä sisäkuvista, turhan paljon turvaudutaan niihin ja unohdetaan muu ulosanti. Olisihan se ihanaa, että suomalaiset bloggaajat ottaisivat enemmän kuvia ns. “ihmisten ilmoilla”, koska sillä saisi edes pientä monipuolisuutta blogin kuvien sisältöön. Kiva olisi saada useammin myös “minä juhlimassa/ystävien kanssa kahvilla”-kuvia, joita harvemmin kellään näkee. Ei niissä muiden ihmisten tarvitsisi edes esiintyä, kunhan tunnelma välittyisi kuvien kautta.

  Usein asukuvien kanssa mulle ainakin sattuu niin, että liikkuu yksin ja harmittelee, ettei ole ketään ottamassa omasta asusta kuvia. Tai sitten poikaystävä ei ole se innokkain kuvaaja :D

  Päätin tosiaan kirjoituksesi myötä, että tänään pyydän rohkeasti jotain ottamaan vaikka koulussa kuvia minusta!

  1. Hei Jade!

   Kiva kun esittäydyit :)

   No monelle jää varmasti aika halju kuva bloggaajan persoonasta, jos ei katsota suoraan kameraan eikä uskalleta hymyillä. Itse en ole paras tietenkään sanomaan, kun en edes uskalla tänne omia kuviani laittaa ;)
   Siksi pyrinkin vastaamaan teille kunnolla ja tuoda persoonaani sitä kautta esille.

   Hihi, mä voisin tehdä itseasiassa tollaisen minä kahvilla-tyyppisen postauksen :) Kiitos inspiraatiosta :))))

   No kysy reilusti kaverilta ja ajastintahan voi aina käyttää :) Kyllähän me muutenkin poseerataan ja hymyillään kameroille matkoilla ja muualla niin miksei myös blogikuvissa?

   Hieno juttu jos tämä kirjoitukseni sai miettimään! Huomasin myös, että meidän Teemu oli postannut aihettani sipaisevan postauksen :)))

 30. Hei, olen varsin uusi lukija ja ajattelin esittäytyä tämän kommentin turvin.Mä olen täysin samaa mieltä sun kanssani näistä sisäkuvista, turhan paljon turvaudutaan niihin ja unohdetaan muu ulosanti. Olisihan se ihanaa, että suomalaiset bloggaajat ottaisivat enemmän kuvia ns. “ihmisten ilmoilla”, koska sillä saisi edes pientä monipuolisuutta blogin kuvien sisältöön. Kiva olisi saada useammin myös “minä juhlimassa/ystävien kanssa kahvilla”-kuvia, joita harvemmin kellään näkee. Ei niissä muiden ihmisten tarvitsisi edes esiintyä, kunhan tunnelma välittyisi kuvien kautta.Usein asukuvien kanssa mulle ainakin sattuu niin, että liikkuu yksin ja harmittelee, ettei ole ketään ottamassa omasta asusta kuvia. Tai sitten poikaystävä ei ole se innokkain kuvaaja :D Päätin tosiaan kirjoituksesi myötä, että tänään pyydän rohkeasti jotain ottamaan vaikka koulussa kuvia minusta!

 31. Hei Jade!Kiva kun esittäydyit :)No monelle jää varmasti aika halju kuva bloggaajan persoonasta, jos ei katsota suoraan kameraan eikä uskalleta hymyillä. Itse en ole paras tietenkään sanomaan, kun en edes uskalla tänne omia kuviani laittaa ;)Siksi pyrinkin vastaamaan teille kunnolla ja tuoda persoonaani sitä kautta esille.Hihi, mä voisin tehdä itseasiassa tollaisen minä kahvilla-tyyppisen postauksen :) Kiitos inspiraatiosta :))))No kysy reilusti kaverilta ja ajastintahan voi aina käyttää :) Kyllähän me muutenkin poseerataan ja hymyillään kameroille matkoilla ja muualla niin miksei myös blogikuvissa?Hieno juttu jos tämä kirjoitukseni sai miettimään! Huomasin myös, että meidän Teemu oli postannut aihettani sipaisevan postauksen :)))

 32. En usko, että syy usean suomalaisen muotibloggaajan ”tylsempiin” kuviin olisi välttämättä arkuus vaan yksinkertaisesti resurssien puute. Kuvat joita tässä postauksessa esittelet vaativat hyvän kameran, aikaa ja taitavan kuvaajan. Harvalla bloggaajalla on mahdollisuuksia näihin kaikkiin kolmeen.

  Pidän kovasti blogistasi mutta nyt on pakko sanoa, että tämän postauksen aihe meni mielestäni ehkäpä hiukan liikaa harmaalle alueelle. Tuli hiukan sellainen olo, että todella oletat monen kanssabloggaajasi olevan vain liian laiska panostamaan kunnollisiin kuviin. Eiköhän jokainen bloggaaja mieluummin ottaisi blogiinsa laadukkaita monipuolisia kuvia kuin niitä iänikuisia sisäkuvia mutta jos täytyy useimmiten tyytyä kameran itselaukaisimeen, on sisäkuvat enemmän kuin ymmärrettävä vaihtoehto.

  Kivoja kuvasi toki ovat mutta täytyy vielä sanoa, että en haluaisi lukea muotiblogia jossa jokainen asukuva olisi näin ”kuvattu”. Luen blogeja myös paljon bloggaajien persoonan vuoksi ja jos postaus toisensa jälkeen täyttyisi näin suunnitelluista kuvista nousisi pakostakin mieleen, että eikö bloggaajalla tosiaan ole mitään muuta elämää kuin blogi;)

  1. Kiitos kommentistasi :)

   Mä itseasiassa olen hiukan erimieltä noista resursseista. Olen saanut ihan kivoja kuvia ihan Canonin pokkarillanikin, kun olen käyttänyt tarkennuspisteitä. Monella muotibloggaajalla sitä paitsi on järjestelmäkamera.

   En todellakaan tarkoita, että bloggaajat olisivat laiskoja. Nimeomaan painotin, että uskon että takana ovat kulttuurilliset syyt ja pelko heittäytyä.

   Mä veikkaan, että juurikin suomalaisilla muotiblogeilla on tietynlainen tyyli kuvata asuja ja kuvia. Ulkomailla mennään reilusti ulos ja uskalletaan poseerata ja repäistä, mutta Suomessa kuvaillaan vähän niinkuin “salassa”. Ei uskalleta katsoa kameraan ja hymyillään vienosti. Jokainen tietenkin tekee niin kuin parhaaksi näkee :)

   Anteeksi jos pahoitin mielesi, se ei ollut tarkoitukseni :/
   Heittäydytään huomenna pois täältä harmaalta alueelta, jookos :*?

   1. Pakko kommentoida tähän näin ainakin jollain tasolla muotibloggaajaksi luettavan näkökulmasta. :) Minun kohdallani haasteena asukuvien ottamisessa ovat useinkin juuri nuo Kirsikan mainitsemat asiat, joskin kamera on nykyään hyvä ja objektiivi myös. Itselläni suurin ongelma on se, että minulla ei yleensä ole mahdollisuutta saada ketään ottamaan itsestäni kuvia ulkona valoisaan aikaan. Tällöin oikeastaan ainoa vaihtoehto on turvautua sisäkuviin ja itselaukaisijaan. Suomen ilmaston lisäksi haastetta aiheuttaa myös tuo jatkuvasti lyhenevä päivän pituus – on todella vaikea saada napsittua asukuvia, jos koko valoisa aika vierähtää esimerkiksi töiden parissa.

    Ja toden totta sillä kuvaajallakin on aika paljon merkitystä. Jos kuvia ottaa toinen bloggaaja tai joku valokuvausta harrastava, ongelmia tuskin syntyy, mutta yllättävän monella kaverilla (tai poikakaverilla) ei ole alkeellisintakaan käsitystä kuvakulmista, sommittelusta tai muista pikkujutuista, joilla on loppujen lopuksi valokuvassa aika suuri merkitys.

    Ymmärrän kyllä ajatuksesi ja itsekin mieluummin katselisin ulkona otettuja kuvia (ja ottaisin niitä itse myös), mutta ymmärrän myös kuvaamisen haasteet arjessa. Tietenkin tällaisia erityisiä projekteja varten on joskus mahdollista erikseen ottaa aikaa, mutta kiireisessä perus-arjessa homma on paljon haastavampaa kuin ehkä lukijana arvaisikaan. :)

    1. Mahtavaa Jenni että kerrot mielipiteesi!

     Niin, mainitsin myös että talvella ja syksyllä kuvaaminen on hieman haastavaa. Tiedän sen itsekin sillä ruokakuvista tulee keinovalolla ihan kaameita.

     Lähinnä tarkoitin kommentillani sitä, että usein huomaan suomalaisten muotibloggaajien kuvista ei välity samanlaisia fiiliksiä kuin ulkomaisista. Siis ilmeitä lähinnä tarkoitin.

     Ymmärrän hyvin tuonkin, että kaverit eivät osaa järjestelmäkameraa käyttää tai hakea kuvakulmia. Jos poikaystävä ottaisi blogini ruokakuvat, niin ne olisivat aivan kamalia. Niissä olisi pekonikasa keskellä lautasta.

     Ymmärrän ymmärrän. En tarkoittanut loukata ketään vaan lähinnä tarkoitin, että meidän blogikulttuuri on aika erilainen mitä muualla. Ruotsissa esimerkiksi muotibloggaajat näyttävät pintaa, mutta Suomessa se tuomittaisiin heti alkuunsa. Ranskalaiset taasen uskaltavat irvistellä ja kuvista välittyy monesti monia tunnetiloja. Ihan vain tällaisia eroja olen esimerkiksi huomannut :)

     Joten anteeksi jos olen nyt pahoittanut jonkun mielen :´( Se ei ole todellakaan ollut tarkoitukseni!

     1. Tarkennukseksi nyt vielä, että minä en ainakaan tästä pahoittanut mieltäni. :D Eli säästellään nyt kaikki pahoitteluitamme, haha. Ajattelin vain tuoda näkökulman tuskaisen muotibloggaajan suunnalta, kun valoa ei ole, aikaa ei ole ja hyviä kuviaajia ei ole. :D Sen takia minun blogissani onkin niin vähän asukuvia. ;)

 33. En usko, että syy usean suomalaisen muotibloggaajan ?tylsempiin? kuviin olisi välttämättä arkuus vaan yksinkertaisesti resurssien puute. Kuvat joita tässä postauksessa esittelet vaativat hyvän kameran, aikaa ja taitavan kuvaajan. Harvalla bloggaajalla on mahdollisuuksia näihin kaikkiin kolmeen. Pidän kovasti blogistasi mutta nyt on pakko sanoa, että tämän postauksen aihe meni mielestäni ehkäpä hiukan liikaa harmaalle alueelle. Tuli hiukan sellainen olo, että todella oletat monen kanssabloggaajasi olevan vain liian laiska panostamaan kunnollisiin kuviin. Eiköhän jokainen bloggaaja mieluummin ottaisi blogiinsa laadukkaita monipuolisia kuvia kuin niitä iänikuisia sisäkuvia mutta jos täytyy useimmiten tyytyä kameran itselaukaisimeen, on sisäkuvat enemmän kuin ymmärrettävä vaihtoehto. Kivoja kuvasi toki ovat mutta täytyy vielä sanoa, että en haluaisi lukea muotiblogia jossa jokainen asukuva olisi näin ?kuvattu?. Luen blogeja myös paljon bloggaajien persoonan vuoksi ja jos postaus toisensa jälkeen täyttyisi näin suunnitelluista kuvista nousisi pakostakin mieleen, että eikö bloggaajalla tosiaan ole mitään muuta elämää kuin blogi;)

 34. Olisi tosiaan ihanaa että päivänasu -kuvissa olisi jotain muutakin tuijoteltavaa kuin perusasennossa seisova bloggaaja vaatteineen. Toisaalta sehän ajaa asian kun esitellään vaatteita, mutta olisihan se mukavaa että kuvissa olisi luonnetta ja tunnelmaa ja niitä haluaisi palata katselemaan ihan vain kuvien itsensä takia!

  Tosi kiva kilpailu taas Indiedaysilta, pitääkin osallistua! Pienelle ja hyvälle kameralle olisi käyttöä!

  1. Hei!

   Nämä on ihan vain mielipidekysymyksiä. Itse vain tykkään katsella hauskoja ja inspiroivia kuvia. Jos olisin muotibloggaaja, niin haluaisin nimenomaan tuoda ilmeelläni ja asennoilla enemmän elämää pysähtyneeeseen kuvaan :)

   Tottakai talvi tuo Suomessa oman haasteensa ulkona kuvaamiseen, mutta voihan sitä kuvailla muuallakin :)

   Eikö! Itse aikoinani ennen Indiedaysiin liittymistäni osallistuin yhteen kuvauskilpailuun ja voitin siitä itselleni puhelimen. Eli kannattaa ihmeessä osallistua tämänkaltaisiin kilpailuihin!

 35. Olisi tosiaan ihanaa että päivänasu -kuvissa olisi jotain muutakin tuijoteltavaa kuin perusasennossa seisova bloggaaja vaatteineen. Toisaalta sehän ajaa asian kun esitellään vaatteita, mutta olisihan se mukavaa että kuvissa olisi luonnetta ja tunnelmaa ja niitä haluaisi palata katselemaan ihan vain kuvien itsensä takia!Tosi kiva kilpailu taas Indiedaysilta, pitääkin osallistua! Pienelle ja hyvälle kameralle olisi käyttöä!

 36. Kiitos kommentistasi :)Mä itseasiassa olen hiukan erimieltä noista resursseista. Olen saanut ihan kivoja kuvia ihan Canonin pokkarillanikin, kun olen käyttänyt tarkennuspisteitä. Monella muotibloggaajalla sitä paitsi on järjestelmäkamera. En todellakaan tarkoita, että bloggaajat olisivat laiskoja. Nimeomaan painotin, että uskon että takana ovat kulttuurilliset syyt ja pelko heittäytyä. Mä veikkaan, että juurikin suomalaisilla muotiblogeilla on tietynlainen tyyli kuvata asuja ja kuvia. Ulkomailla mennään reilusti ulos ja uskalletaan poseerata ja repäistä, mutta Suomessa kuvaillaan vähän niinkuin “salassa”. Ei uskalleta katsoa kameraan ja hymyillään vienosti. Jokainen tietenkin tekee niin kuin parhaaksi näkee :)Anteeksi jos pahoitin mielesi, se ei ollut tarkoitukseni :/Heittäydytään huomenna pois täältä harmaalta alueelta, jookos :*?

 37. Hei!Nämä on ihan vain mielipidekysymyksiä. Itse vain tykkään katsella hauskoja ja inspiroivia kuvia. Jos olisin muotibloggaaja, niin haluaisin nimenomaan tuoda ilmeelläni ja asennoilla enemmän elämää pysähtyneeeseen kuvaan :)Tottakai talvi tuo Suomessa oman haasteensa ulkona kuvaamiseen, mutta voihan sitä kuvailla muuallakin :)Eikö! Itse aikoinani ennen Indiedaysiin liittymistäni osallistuin yhteen kuvauskilpailuun ja voitin siitä itselleni puhelimen. Eli kannattaa ihmeessä osallistua tämänkaltaisiin kilpailuihin!

 38. Ah, merci bcoup Angela! Ce n’est pas moi dans le fotos mais c’est mon amie Francaise :) Et oui, elle est trés jolie :)

 39. Pakko kommentoida tähän näin ainakin jollain tasolla muotibloggaajaksi luettavan näkökulmasta. :) Minun kohdallani haasteena asukuvien ottamisessa ovat useinkin juuri nuo Kirsikan mainitsemat asiat, joskin kamera on nykyään hyvä ja objektiivi myös. Itselläni suurin ongelma on se, että minulla ei yleensä ole mahdollisuutta saada ketään ottamaan itsestäni kuvia ulkona valoisaan aikaan. Tällöin oikeastaan ainoa vaihtoehto on turvautua sisäkuviin ja itselaukaisijaan. Suomen ilmaston lisäksi haastetta aiheuttaa myös tuo jatkuvasti lyhenevä päivän pituus – on todella vaikea saada napsittua asukuvia, jos koko valoisa aika vierähtää esimerkiksi töiden parissa. Ja toden totta sillä kuvaajallakin on aika paljon merkitystä. Jos kuvia ottaa toinen bloggaaja tai joku valokuvausta harrastava, ongelmia tuskin syntyy, mutta yllättävän monella kaverilla (tai poikakaverilla) ei ole alkeellisintakaan käsitystä kuvakulmista, sommittelusta tai muista pikkujutuista, joilla on loppujen lopuksi valokuvassa aika suuri merkitys. Ymmärrän kyllä ajatuksesi ja itsekin mieluummin katselisin ulkona otettuja kuvia (ja ottaisin niitä itse myös), mutta ymmärrän myös kuvaamisen haasteet arjessa. Tietenkin tällaisia erityisiä projekteja varten on joskus mahdollista erikseen ottaa aikaa, mutta kiireisessä perus-arjessa homma on paljon haastavampaa kuin ehkä lukijana arvaisikaan. :)

 40. Mahtavaa Jenni että kerrot mielipiteesi!Niin, mainitsin myös että talvella ja syksyllä kuvaaminen on hieman haastavaa. Tiedän sen itsekin sillä ruokakuvista tulee keinovalolla ihan kaameita.Lähinnä tarkoitin kommentillani sitä, että usein huomaan suomalaisten muotibloggaajien kuvista ei välity samanlaisia fiiliksiä kuin ulkomaisista. Siis ilmeitä lähinnä tarkoitin. Ymmärrän hyvin tuonkin, että kaverit eivät osaa järjestelmäkameraa käyttää tai hakea kuvakulmia. Jos poikaystävä ottaisi blogini ruokakuvat, niin ne olisivat aivan kamalia. Niissä olisi pekonikasa keskellä lautasta. Ymmärrän ymmärrän. En tarkoittanut loukata ketään vaan lähinnä tarkoitin, että meidän blogikulttuuri on aika erilainen mitä muualla. Ruotsissa esimerkiksi muotibloggaajat näyttävät pintaa, mutta Suomessa se tuomittaisiin heti alkuunsa. Ranskalaiset taasen uskaltavat irvistellä ja kuvista välittyy monesti monia tunnetiloja. Ihan vain tällaisia eroja olen esimerkiksi huomannut :)Joten anteeksi jos olen nyt pahoittanut jonkun mielen :´( Se ei ole todellakaan ollut tarkoitukseni!

 41. Samaa mieltä, tosin yhtenä syynä saattaa olla sekin että on niin paljon nopeampaa ja helpompaa räpsäistä asukuva nopeasti sisällä kuin varta vasten lähteä ulos ottamaan kunnon kuvia eli syynä voi olla myös laiskuus kukaties :)
  mä olen joskus “herännyt” siihen että vähän nolostuttanut ottaa kuvaa jostain turistinähtävyydestä, joka on kumminkin jo tuhat kertaa kuvattu!
  joillain ujoilla asukuvien ottajilla voi olla sellanen tunne myös

  1. No ei meillä kellään varmaan ole fiilistä mennä räntäsateeseen pomppimaan :D

   Tarkoitin kommentillani myös, että me suomalaiset ei myöskään oikein tykätä hymyillä tai se ei aina ehkä tule niin luonnollisesti. Mutta jokainenhan saa tehdä juuri niinkuin parhaaksi näkee :))

   Heh, mä oon taas se ääripää! Mua ei taas haittaa kuvaus ollenkaan! Jos joitain häiritsee, niin pitää tulla sanomaan eikä nyrpistellä nenäänsä. Mä otan myös mielelläni muille kuvia aina kun on vaan tarve! Italialaiset ystäväni ovat keksineet minulle lempinimen, gipaponese, joka tarkoittaa italiaksi japanilaista :D

   Eli otetaan vaan mallia niistä japanilaisista!

 42. Samaa mieltä, tosin yhtenä syynä saattaa olla sekin että on niin paljon nopeampaa ja helpompaa räpsäistä asukuva nopeasti sisällä kuin varta vasten lähteä ulos ottamaan kunnon kuvia eli syynä voi olla myös laiskuus kukaties :)mä olen joskus “herännyt” siihen että vähän nolostuttanut ottaa kuvaa jostain turistinähtävyydestä, joka on kumminkin jo tuhat kertaa kuvattu!joillain ujoilla asukuvien ottajilla voi olla sellanen tunne myös

 43. No ei meillä kellään varmaan ole fiilistä mennä räntäsateeseen pomppimaan :DTarkoitin kommentillani myös, että me suomalaiset ei myöskään oikein tykätä hymyillä tai se ei aina ehkä tule niin luonnollisesti. Mutta jokainenhan saa tehdä juuri niinkuin parhaaksi näkee :))Heh, mä oon taas se ääripää! Mua ei taas haittaa kuvaus ollenkaan! Jos joitain häiritsee, niin pitää tulla sanomaan eikä nyrpistellä nenäänsä. Mä otan myös mielelläni muille kuvia aina kun on vaan tarve! Italialaiset ystäväni ovat keksineet minulle lempinimen, gipaponese, joka tarkoittaa italiaksi japanilaista :DEli otetaan vaan mallia niistä japanilaisista!

 44. Tarkennukseksi nyt vielä, että minä en ainakaan tästä pahoittanut mieltäni. :D Eli säästellään nyt kaikki pahoitteluitamme, haha. Ajattelin vain tuoda näkökulman tuskaisen muotibloggaajan suunnalta, kun valoa ei ole, aikaa ei ole ja hyviä kuviaajia ei ole. :D Sen takia minun blogissani onkin niin vähän asukuvia. ;)

 45. Aivan mahtavia kuvia! On kyllä kuvaajan lahjoja. =)

  Olet oikeassa. Ainakin minä myönnän, ujostelen ihmisten ilmoilla poseerausta. Haluaisin kuvata aina ulkona ja miehenikin siihen kannustaa, mutta aina jos on ihmisiä lähettyvillä poseeraamassa, se herättää ihmisissä mielenkiinnon ja minä menen ihan lukkoon. ;)

  1. Voi kiitos :)))

   Nyt kuule vaan rohkeesti ulos poseeraamaan :D! Ymmärrän hyvin. En pidä itsekään kameran edessä olemisesta ja sen takia en usein halua omia kuviani tänne blogiinikaan laittaa :)

 46. Aivan mahtavia kuvia! On kyllä kuvaajan lahjoja. =)Olet oikeassa. Ainakin minä myönnän, ujostelen ihmisten ilmoilla poseerausta. Haluaisin kuvata aina ulkona ja miehenikin siihen kannustaa, mutta aina jos on ihmisiä lähettyvillä poseeraamassa, se herättää ihmisissä mielenkiinnon ja minä menen ihan lukkoon. ;)

 47. Voi kiitos :)))Nyt kuule vaan rohkeesti ulos poseeraamaan :D! Ymmärrän hyvin. En pidä itsekään kameran edessä olemisesta ja sen takia en usein halua omia kuviani tänne blogiinikaan laittaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*