Everyday luxuries

Ehkä jollain tavalla olen aina ollut ruokasnobi, sillä en tiedä mitään masentavampaa kuin tv-dinnerit ja makaronimössöt. Ymmärrän, että kaikilla on kiire, mutta kun sen ruoan laiton ei aina tarvitse olla vaikeaa ja työlästä. En suostu syömään sohvalla paperiliinojen kanssa, vaan pöytä pitää olla katettuna ihan arkenakin. Ei nyt mitenkään superhienosti tarvitse kattaa tai kynttilöitä sytytellä, mutta vaivaa pitää nähdä. Onhan se yhteinen ruokahetki kumminkin se pieni osa arkea mikä nautitaan yhdessä. Eller hur?

kana6

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Me emme arkena välttämättä näe kun muutamana iltana viikossa maksimissaan. Sen takia kun normaalia rytmiä ei niin sanotusti ole, niin ne pienet yhdessä vietetyt hetket ovat entistä tärkeämpiä. Sen takia pöytä minkä ympärillä jaetaan omat kuulumiset pitää olla myös kaunis.

kana2

Jos olette joskus olleet hivenen kauemmin Ranskassa, olette varmaankin nähneet tarhapapuja lautasella. Täällä syödään todella paljon papuja ja linssejä ja sen takia niitä näkyy myös kotosalla. Emme syö kotona viljatuotteita, niin sen takia pavut ovat loistava lisäke lihan kanssa. Pavut on myös kätevä valmistaa, niin ei aikaa kulu hukkaan arjen tohinassa.
kana

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tykkään mausteisista ruoista varsinkin näin syksyisin. Lämpimät ja mausteiset padat ovat niitä minun lempiruokiani. Niin kuin tämä hivenen tulinen curry.
Kanafileiden seuraksi laitoin kookosmaitoa, curry-tahnaa, thai-basilikaa ja hivenen suolaa. Uuniin 40 minuutiksi 180 asteeseen ja ruoka oli valmis. Niin kätevää ja helppoa, eikä tarvinnut syödä mauttomia mössöjä.

…………………………………………….

I guess I’ve always been a food snob somehow. I just don’t know anything more depressing than eating some bad quality food in-front of tv with paper napkins. That is just not for me. I totally get that people are always so busy, but I wouldn’t put mac and cheese into my mouth. The dinner we eat together with our families every evening is the only time we actually see our loved ones so that’s why I want it to be a little bit special even on week days.

I like spicy dishes especially now in the fall time. Warm spices just feels right in the cold Autumn nights. Right? That’s why I made my weekday “fast food” chicken curry in coconut milk with beans. It’s a bit similar that Tom Yam, but faster to make in a hurry. We don’t eat gluten at home and usually I rather have veggies as a side dish instead of pasta or rice.

Hope you are all enjoying from these sunny fall days. I certainly am. This is the best time of the year!

You may also like

2 Comments

  1. Voi, juuri näin. Kyllä se kattaus ja tunnelma on vaan osa sitä ateriaa. Vaikka mieheni olisi työmatkalla niin katan itselleni kangasservetit ja kristallilasit. Ruokakin maistuu paremmalta. Aidon ruuan valmistaminen ei todellakaan paljoa vaadi ja kyllä harmittais, jos illallisella lautasella olisi makaroonia ja jauhelihaa. Hyvän kuuloinen resepti, taidanpa ensi viikolla testata. Nyt viikonloppuna ajattelin tehdä ensimmäistä kertaa “kuuluisaa” sitruunapastaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*