Elokuun viimeinen

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Palasin eilen myöhään illalla takaisin Pariisiin ja aamulla heräsin aikaisin terassiaamupalalle. Hassua miten hiljaista täällä on, vietetäänhän kumminkin jo elokuun viimeistä päivää. Aiemmin tähän aikaan on viileä syystuuli jo syleillyt myös täällä Pariisissa, mutta tänään ei mistään syyskuusta kyllä ole ollut tietoakaan. Parempi niin.

elokuu3

Minulta usein kysytään lempikahviloitani Pariisista. Klassikoista olen kirjoittamassa ihan omaa postausta, mutta halusin esitellä teille todella ihanan bistro Loupin. Monesti Pariisiin kahvilat ovat hintojen ja laatujen puolesta aikamoisia rosvoja ja sen takia montaa paikkaa en voisi suositella. Loupia kylläkin.

Jo bistron upean graafiset kotisivut antavat hyvän kuvan siitä, että kaikkeen on panostettu. Kaikki raaka-aineet ovat paikallisia ja annokset merkattu että mitkä ovat ravintolan keittiössä alusta loppuun valmistettu. Tämä on itseasiassa asia mihin olen törmännyt Pariisissa vähän joka toisessa ravintolassa. Oman keittiön keitoksia tuodaan vahvasti esiin jo menu:ssa. Useimmiten kun ruoat tehdään täällä muualla eikä välttämättä pikkuruisissa köökeissä.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tuorepuristettu sitruunamehu oli kyllä aivan varmasti tämän bistron keittiössä puristettu. Sillä jos en ollut jo hereillä muuten, niin mehu ravisteli ne viimeisetkin unihiekat silmistä. Muuten aamupala lautaseltani löytyi kananmunia ja pieni salaatti, ei croisantteja.

Muut pariisilaiset taisivat olla vielä unten mailla, sillä saimme olla Maijan kanssa ihan kaksin aamiaisella. Näitä kesän lämpimiä ja hiljaisia aamuja tulee ihan hirmuinen ikävä. Vaikkakin, olen jo innoissani kaivamassa neuleita ja huiveja kaapeista – onneksi nämä kahvilat eivät karkaa minnekään vaikka kesä niin tekeekin.

You may also like

8 Comments

 1. Ai, miten ihanan näköisiä kuvia!! Heräsipä taas valtava Pariisi-kuume!

  Tuorepuristettu sitruunanmehu kuullostaa hiukan hurjalta… Tosin tykkään muuten kovasti sitruunasta ihan kaikessa muodossa, joten voisihan tuokin toimia. Täytyy testata vaikka vähän vedellä laimennettuna. :)

  1. Hihi, tervetuloa!

   Itseasiassa Pampula juo sellaisen joka aamu. On hyväksi elimistölle. Hän laittaa puolet keitettyä vettä ja puolet normaalilämpöistä sekaan. Tuossa kuvan kahvilassa tosin sai pelkkäö situunaa… Iiih..

 2. Jos on eco-sitruunoista puristettua mehua niin aivan varmasti on hyvää ja raikasta. Ne sitruunat kun tuoksuvatkin aivan ihanilta. Varsinkin jos on italialaisesta kaupasta hankittuja. ;) Harmi vaan että muutimme sellaisen lähistöltä toiseen kantoniin eikä täältä löydy Italia-kauppoja. Muutoissa voi menettää jotain kaunista tai maukasta.. ja saa sitten jotain erilaista tilalle.

  1. Hihi, vähän niinkuin mun kurkut. Mitään en ikävöi samalla lailla kuin suomalaita kurkkua. Täältä olen löytänyt yhden bio-kaupan josta saa suurin piirtein saman makuisia kurkkuja mitä Suomesta.

   Jep, niin menttää mutta aina saa jotakin tilalle <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*