Elokuun erinomaiset

Lupasin kirjoittaa teille koostepostauksia joka kuukausi, kun kumminkaan jokaisesta pienestä asiasta ei voi blogia täyttää. Viime kuussa tutustuttiin heinäkuun hyviin ja nyt olisi vuorossa elokuun erinomaiset. Toivottavasti syyskuu on aurinkoinen niin ei tarvitse kirjoittaa syyskuun sateisista ;)

Yksi ihanimmista lapsuudenmuistoista liittyy herneenpalkoihin. Lapsuudenkesät maistuivat herneille ja tuoksuivat joko Saimaalle tai merelle. Veneilimme minun ollessa pieni paljon ja kesämuistot liittyvät useinkin veneretkiin ja Kotkan torilta ostettuihin herneisiin, jota sitten syötiin venereissuilla samalla kun katsoin kaikuluotaimesta, millaisia kaloja menee lähettyvillä. Ranskassa ei ole herneitä ainakaan samalla tavalla mitä Suomessa, joten ilokseni ostin herneitä Stockmannin Herkusta muutama viikko sitten kun olin Suomessa.

Avec Sofié blog l Favorite things

Silkkihuivit. Niistä ei vain pääse mihinkään. Olen kerran vuodessa ostanut itselleni Hermèsin silkkihuivin ja tänä kesänä en ostanutkaan neliötä, vaan pitkulaisen, jonka voin kääräistä päälaelleni. Nämä huivit ovat jotain sellaisia aarteita, joita säästän kummilapsilleni, kunhan he vähän kasvavat isommiksi, jotta he arvostavat huiveja yhtä paljon, kun kummitätinsä.

Avec Sofié blog l Favorite things

Minulla oli aina ennen Pariisissa tavoitteena kävellä ja juosta viikon aikana 50 km. Se vähän jäi Luxemburgissa ollessa, mutta nyt taas Pariisissa viime viikolla sain 50km täyteen. Se kuulostaa paljolta mutta ei itseasiassa sitä ole. Kun kilometrit jakaa tasaisesti viikolle, niin kilometrimäärä täyttyy nopeasti. Etelässä ollessa tämän kesän kuumuus sekä rajut nousut eivät ole saanut minua yhtä innokkaasti juoksemaan, ainoastaan vesijuoksemaan. Nyt tosin taas tavoitteet täynnä :)

Minulla on yleisesti ottaen hyvä iho, mutta hormonaaliset ja ilmastolliset muutokset näkyvät ihossani heti. Jos olen lentokoneessa yhtään pidempään, huomaa sen ihostani  heti. Iho menee kuivaksi ja elottoman näköiseksi ja tämän takia pidän kasvonaamiota Atlantin yli lennoilla. Nyt tosin tämän vallitsevan Korea-buumin takia, olen ihan tärähtänyt kaikista erilaisista naamioista ja varsinkin ”sheet maskeista”. Ostelen niitä Sephorasta ja heille on esimerkiksi tullut myös oma Korea-standi ainakin muutamaan myymälään, josta voi napata suosikkinaamioita mukaan. Suosittelen, ihoni voi tällä hetkellä todella hyvin.

Avec Sofié blog l Favorite things

Yksi mielenkiintoisimmista näyttelyistä on tällä hetkellä Lapinlahden Lähteellä Töölön Mechelininkadun varrella. Näyttely kuvastaa mielenterveyden kanssa kamppailevien ihmisten olotiloja ja mietteitä. Todella pysäyttävä näyttely, joka laittoi miettimään. Miltä kuulostaa lääkepurkkien etiketeistä tehdyt verhot tai lainaukset ihmisten mietteistä psyykelääkkeiden vaikutuksista? Lääkkeet, ne ovat kuin verho joka tulee silmien eteen, jotta todellisuus tuntuu erilaiselta.

Avec Sofié blog l Favorite things

Käytännössä täysin alkoholiton kesä ja kevät ovat takana. Vappuna juhlittiin, heinäkuussa join muutaman lasillisen samppanjaa, mutta muuten pysyin täysin alkoholittomalla linjalla. Se tuntuu hyvältä, kun pystyi nukkumaan hyvin. Myös ravut ovat jääneet täysin ruokavaliostani. Ihan tarkkaa aikaa en muista milloin histamiini-yliherkkyyteni alkoi mutta suunnilleen vuosi sitten keväällä. Ihmettelin aina miksi en sushi-illallisen jälkeen saanut nukuttua. Jätin sushin ja samppanjan pois ja kappas, uni maittoi. En ole koskaan ollut mikään alkoholin suurkuluttaja, mutta kyllä täytyy myöntää, että on se pari kertaa kirpaissut kun ei ole saanut perjantaina samppanjalasillista aperolla. Mitkään muut ruoka-aineet eivät tee minulle samanalaista reaktiota kuin ravut, samppanja ja viini. Raakaa kalaa kartan myös, mutta parempi näin ilman, että uni maittaa taas.  Nyt on tilaa sitten isommalle kakkupalalle kun samppanja- ja viinikalorit ovat poissa :)

Avec Sofie blog l Cannes

Olisi muuten kiva kuulla, jos teillä olisi jotain toivepostauksia minulle. Välillä on vaikea vähän ennakoida mitä te haluaisitte lukea, niin toiveita saa esittää. Apteekkikosmetiikkaan liittyvä postaus on tulossa heti kun saan kaikki tavarani yhden katon alle. Mutta olisiko joitakin muita toiveita?

You may also like

7 Comments

 1. Hei,

  Haluaisitko kertoa kielikurssista jolla muistaakseni olit?
  Minä olen menossa. Villefrancessa näyttäisi olevan yksi, mutta hintaa on reilusti enemmän parille viikolle kuin Nizzassa. Olisikohan sen väärti?
  Olisin kovastikin kiinnostunut sinun kriteereistä millä valitsit. Teit kyllä muistaakseni postauksen siellä olosta, mutta ne kriteerit..
  Ranskalainen ystäväni sanoi että ne kurssit on välillä ihan vitsi ja pelkkää rahastusta joillain.
  Kaikki mitä minä olen tsekannut näyttävät kyllä ihan asiallisilta Nizzassakin.

  Nina

  1. Heippa,

   olen kirjoittanut siitä, joskus mutta toki näin muutaman vuoden jälkeen olisi hyvä ehkä palata niihin muistoihin eri muodossa kuin pelkästään kielen puolelta.

   Olin nimenomaan siellä Villefranchen koulussa ja siis hintaa sillä oli, mutta se on tarkoitettu nimenomaan niille, jotka haluavat oppia kielen, eivätkä tulla vain kielikurssille.

   En tiedä mikä on lähtötasosi ranskankielelle, mutta jos jotain tekisin toisin, preppaisin itseäni niin että pääsisin korkeammalle tasolle ja olisin luokkani “huonoin”. Olin nimittäin luokkani kärkitasoa ja minua ärsytti että turhaa aikaa meni siihen että jouduin kuuntelemaan ihan perusjuttuja jotka osasin jo. Eli menetin mielenkiintoni ensimmäiseksi kahdeksi viikoksi kun kaikki tuntui niin helpolta.

   Mutta voisin kirjoittaa tästä asiasta ihan uuden postauksen :)

 2. Hei, pitikin jo edelliseen postaukseen kommentoida, että noita “Ranska ulkomaalaisten silmin” juttuja lukisin mielelläni enemmänkin. Se oli varsin virkistävää luettavaa ja samalla oppi molempien maiden tavoista jonkin verran. Ihanaa syksyä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*