Elämäni aakkoset ja tärkeät asiat

Viime aikoina blogissa on ollut vähän synkempiä aiheita, niin ajattelin keventää tunnelmaa hivenen. Blogini ei ole synkistelyä varten, vaikka tosin tärkeistä ja ei niin iloisista asioista on myös hyvä puhua. Kiitos siis teille, että olette aktiivisesti osallistuneet keskusteluun minun kanssani. Nyt tosin vähän kepeämpiin aiheisiin ja elämäni aakkosiin.

Aamut ne vain ovat minun lempiaikaani. Välillä toki olisin iloinen, jos voisin nukkua hivenen pidempään, mutta en rakasta mitään niin paljon kuin aikaisia aamuja. Niissä on joku taika, jota en osaa selittää. Kun aamu lähtee tehokkaasti käyntiin, on tämä lady yhtä hymyä koko loppupäivän.

Banaani. Maailman paras välipala ja ehkä aliarvostetuin hedelmä.

Avec Sofié blog l Something about me

Chicago on yksi lempikaupungeistani Yhdysvalloissa. Se oli myös ensimmäinen paikka, jonne ikinä matkustin yksin. Suuri suositus jenkkilään matkaaville.

Design. Kun asiat on hyvin tehty, kestävät ne aikaa ja silmää.

Ethical leadership on tällä hetkellä kovasti pinnalla kaikkien Überien ja Amazonien ulostulojen jälkeen. Omasta kännykästä ei löydy enää Über-sovellusta, vaan vastaavanlainen sovellus jos tarvitsee autokyytiä. Toivoisin, että isot korporaatiot, ja miksi ei pienemmätkin yritykset, ymmärtäisivät, että kuluttajat ovat aika valveutuneita nykyään ja että Susan J. Fowlerin kaltaiset tapaukset, eivät jää huomiotta. Iso kiitos Susanille, että hän kirjoitti blogipostauksen, Reflecting on one very, very strange year at Über, eikä ottanut rahaa vastaan ollakseen hiljaa.

Avec Sofié blog l Something about me

Fifini, eli autoni. Jouduin ostamaan Fifin Luxembourgiin, mutta jos jotain jäi käteen, niin ajotaito. Nyt Fifissä on melkein 8000 kilometriä enkä olisi ikinä uskonut, että ajan ihan kuin paikallinen Etelä-Ranskassa. Ehkä ajotyylini sopii sittenkin paremmin tänne kuin Suomeen :D

Gardening. Olen löytänyt tänä kesänä sisäisen puutarhurini ja keulin armottomasti saavutuksillani. Pari juttua we have lost, mutta suurin osa on hengissä ja kasvaa kovaa vauhtia. Tässä taloudessa pidetäänkin tällä hetkellä parempi huoli kasvimaasta kuin itse asukkaista ja jopa mieheni kävi ostamassa erilaisia vitamiineja sitruunapuilleen. Gardenista life- better life.

Avec Sofié blog l Something about me

Husband -sanaa olen saanut harjoitella aika päivälleen puoli vuotta. Minulla on maailman ihanin mies, joka on vaan niin kertakaikkisen huomaavainen ja ystävällinen. Jokaisesta päivästä hänen kanssaan olen niin kiitollinen.

Ihosta huolehtiminen on minulle tärkeää. Ihon kosteuttaminen on minulle kuin uskonto. En meikkaa orjallisesti, mutta ihostani pidän äärettömän hyvää huolta purkkiarmeijani kanssa.

Jäätelö ei ole kylmällä säällä minun syötäväksi tehty, mutta näin helteellä kylläkin. Tällä hetkellä haaveilen omasta jäätelökoneesta, jolla voisin testailla kaikkia ihania raikkaita, terveellisiä ja luonnollisia makuja.

Kävely. En tiedä mitään niin ihanaa kuin vain kävellä paikasta toiseen. Kävelen viikossa varmasti 50km tai enemmän ja sen takia en voisi ikinä ajatellakaan muuttavani kaupunkiin, jossa joutuisi olla autolle uskollinen. Tämä on yksi syy miksi en voisi nähdä itseäni asuvan Yhdysvalloissa.

Lakanat ovat minulle jollain lailla todella tärkeitä. Niitä ostelen enemmän kuin ehdin edes käyttää. Tästä tulikin mieleen, että The White Companylla on kesä-alet. Eli lakanaostoksille lompsis!

Magnesium on yksi tärkeimmistä hivenaineista. Huomaan usein tosin, että jalkani kramppaavat iltalenkin tai korkokengillä kävelyiden jälkeen, joten luulen tarvitsevani enemmän magnesiumia mitä saan. Ostin luontaistuotekaupasta hetki sitten japanilaista nigaria, jota liuotetaan veteen. Toivon tämän auttavan myös muihin pulmiin, jota huomaan magnesiumin puutteesta johtuvaksi.

Avec Sofié blog l Something about me

Neck on mieheni tiimin lempinimi minulle. Kuulemma hänen päänsä ei käänny jos ”the neck” ei ole sanonut mielipidettään asiasta. Kuulen lähes päivittäin conf calleissa sivukysymyksen; ”how’s the Neck doing?” Ilman kaulaa, kun se pää ei käänny. Mies on perheen pää, mutta ilman kaulaa sillä ei tee mitään :D

Ovenkahva on jotain sellaista mitä Pariisin asunnostamme puuttuu useasta huoneesta. Viime viikolla siellä ollessani, paiskasi tuuli oven kiinni ja jäin makuuhuoneeseen lukkojen taa. Ei ollut puhelinta, ei tietokonetta. Piti vain päättäväisesti alkaa huudella apua sisäpihalta ja sopertaa ranskaksi, että mikä on tilanne. Onneksi talonmiehemme oli kotona ja turvalukko pois päältä, niin hän pääsi kotiimme sisään ja minä juhannuksen viettoon. Ensi kerralla, kun olen Pariisissa, teippaan lukot sisälle, sillä aikamoisen slaagin meinasin saada kun 20 minuuttia yritin epätoivoisesti avata ovea.

Penguin on mieheni nimi minulle. Hän taisi sanoa sen jo ensimmäisellä treffeillä, koska pidän kalasta, mustavalkoisuudesta ja asun kylmässä maassa. Eli kotona olen pingviini, en Sohvi.

Quinoa eli kvinoa on löytänyt meidän melkein jokapäiväiseen ruokaan pysyvästi. Kvinoa on mitä ihanin lisäke ja pitää nälän loitolla kauemmin.

Riviera – mitäpä muuta. Aurinko paistaa 300 päivää vuodessa ja meri on sininen. Ei sitä paljoa muuta ihminen tarvitse ollakseen onnellinen.

Avec Sofié blog l LV Sunscreen

Samppanja, jolle olen tosin tullut yliherkäksi vuoden sisällä. Kuinka ironista, että kaikki mitä rakastin, on minulle tällä hetkellä pannassa. Ei viiniä, rapuja, samppanjaa, suklaata tai munakoisoa histamiinin yliherkkyyden takia. Minulle ei sovi lause, ”jos otat, et aja” vaan ”jos otat, et nuku”. Tätä joudun ikävästi selittelemään useasti, koska ihmiset luulevat minun olevan raskaana, kun sen syö mereneläviä tai juo alkoholia. Olen vain alkanut pelkäämään viiniä ja rapuja ihan kauheasti kun saan niistä niin hirvittäviä oireita.

Täsmällisyys. En kestä sitä, jos joku on myöhässä. Minusta se on toisen epäkunnioittamista, jos sovitaan tietty aika ja joku ei tule paikalle silloin kun on sovittu. Ymmärrän toki pienet myöhästelyt, mutta en 30 minuutin.

UV-säteily. Sitä kannattaa seurailla päivittäin. Omasta iPhoensta ainakin näkyy, miten se kehittyy ja muuttuu. Tänään se on täällä jopa 8 keskipäivällä, joten kertoimia pitää lisätä iholle, jos aikoo olla ulkosalla.

Vaasa – kaupunki, jossa opiskelin ja asuin monen monta vuotta. Niin paljon sain.

Well-beign on kokonaisvaltainen juttu ja sen vain itse tietää milloin voi hyvin. Itse voin parhaiten, jos syön kevyemmin klo:16 jälkeen ja jos saan paljon raitista ilmaa. Pitää kuunnella itseään ja omaa kehoaan, eikä toisten.

meXico. Jouduin nyt huijaamaan vähäsen, mutta en löytänyt mitään X-kirjaimella alkavaa sanaa. Mexico on oma lempparimaani ja haluan mennä sinne ensi talvena uudestaan. Tulum ja Mexico City veivät kyllä ison palan sydäntä aivan totaalisesti, joten matkakuume on koko ajan päällä.

Avec Sofié blog l Summer salad

Ystävät – mitään en niin paljon maailmassa arvosta kuin upeita ladyja ja miehiä elämässäni. Moni on viettänyt elämässäni kauan ja olen onnekas, kun minulla on ystäviä eri elämänvaiheilta. Kaikki yhtä tärkeitä ja rakkaista, jotka opettavat elämästä ja myös itsestä koko ajan niin paljon lisää.

Zürich – ihana kaupunki jossa vielä joku päivä asun. Joku voisi sanoa sitä tylsäksi kaupungiksi Pariisin jälkeen, mutta minä jollain rakastan tylsyyttä ja täyttä järjestystä kaaoksen sijaan.

Åland – mikä ihanin kesän viettokohde.

Äidinkieli on ihan äärettömän tärkeä asia. Oman kielen kautta ymmärtää omaa kulttuuria niin paljon paremmin, kuin sitä vertaa esimerkiksi toiseen puhuttuun kieleen. Nyt kun esimerkiksi puhun ranskaa enemmän, ymmärrän ranskalaisia paremmin mitä kolme vuotta sitten. Kielet ovat kokonaisvaltaisia rikkauksia, jota kukaan ei voi ottaa sinulta pois. Voit vain lisätä niitä itse.

Öljyt. Niitä pitää olla, jos jonkinlaisia niin keittiössä kuin kylppärissä. Meiltä löytyy avokado-, pistaasi-, oliivi- , seesam – ja auringonkukka – öljyä keittiöstä ja vaikka mitä kylpyhuoneesta. Öljyjä kannattaa syödä kuin myös ravita ihoa ulkoisesti. Kun näkee täällä tai italialaisia vähän vanhempia ihmisiä, näyttää heidän iho niin upealta ja nimenomaan öljyllä ravitulta.

 

 

You may also like

8 Comments

 1. Grüezi! Z niinkuin Zürich<3 Minä onnekas saan asua tässä kauniissa kaupungissa mieheni työn vuoksi muutaman vuoden. Terkkuja Seefeldistä:)

  1. Grüezi!

   No niin olet – se on paras kaupunki! Olen varmaan kysynyt aiemminkin, mutta opitko Sveitsin Saksan nopeasti? Olen opiskellut saksaa viisi vuotta mutta lähes kaikki on unohtunut Ranskan tieltä. Mieheni puhuu täysin fluentisti saksaa, mutta minä en. Vähän mietin tätä töiden kannalta :)

   Kaiken tosin oppii niin nopeasti kun vain puhuu ja on perusasiat hallussa. Ymmärrän kyllä kaiken mitä minulle Sveitsissä puhutaan, mutta oma suuni on tähän asti tervehdyksiä ja perus ravintola-saksaa lukuunottamatta pysynyt aika kiinni XD

   Ihanaa kesää – ja kai olet menossa jazzeille?

 2. Z-kohdan allekirjoitan täysin. Züri on ihana kaupunki ja muuttaisin koska vaan sinne takaisin, jos tulisi mahdollisuus. Niin kauan kun pysyvä asuminen kaupungissa ei ole mahdollista, tyydyn reissaamaan sinne turistina pari kertaa vuodessa <3

  Sveitsinsaksa on aluksi vaikeaa jopa natiiveille (saksa). Ensin tulee ymmärrys, sitten oma intonaatio ja yksittäiset jutut. Itse en vieläkään puhu kokonaan sveitsinsaksaa, väännän sellaista sekoitusta. Saksalaiset ja itävaltalaiset luulevat minua sveitsiläiseksi, koska puhun saksaa sveitsiläisellä korostuksella, mutta sveitsiläinen huomaa heti, etten todellakaan ole
  sveitsiläinen. Työpaikoilla ym. pärjää kyllä hyvin hochdeutschilla.

  1. Heippa, niin on! Se on vain niin ihana kaupunki ja Sveitsi on maana vienyt sydämeni ihan täysin. Olin siellä viimeeksi huhtikuussa ja nyt olisi tarkoitus mennä sinne pian uudestaan.

   Kiva tietää, että hochilla pärjäilee. Katson koko ajan asuntoja sieltä ja unlemoin sveitsiläisestä elämästä :)

 3. Kokeile epsom suolaa kylpyihin, jos teillä on kylpyamme, se on ehkä nopein tapa saada magnesiumtasot ylös.

  Itse tilaan sitä englannista isoja määriä kerralla, niin se tulee kohtuuhintaiseksi.

  Ja toinen, joka toimii on magnesiumöljy suoraan iholle, esim. vaikka selkään ja jalkoihin puoleksi tunniksi.

  Mulla tuo on auttanut myös histamiiniongelmaan, itselläni on myös histadelia, toinen mikä siihen on auttanut on sokerin pois jättäminen. Suoliston kunto vaikuttaa eniten siihen miten elimistö pystyy pilkkomaan histamiinia, ja itselläni sokeri/hedelmäti huonontaa sitä tosi paljon. Mutta jokaisella varmaan omat jutut, katsoisin kuitenkin suoliston kuntoa ekana, kun histamiini ei pilkkoudu, niin ja siihen pilkkoutumiseen auttaa myös b6 ja kalsium. Itse nukun nykyään ihan normaalisti, vaikka joisinkin viiniä, tai söisin vaikka purkkikalaa.

  1. Heippa ,

   kiitos tästä kommentista <3

   Heti kun aloin lenkkeilemään, niin takareisi meni ihan jumiin ja sen takia olen kävellyt kuin mummo pingviini viime päivät taas. Juoksu ei vaan ole minulle näköjään.

   Tosta suoliston kunnosta olen ollut vähän huolissani juurikin tämän yliherkkyyden ilmestyisen takia. Olen yrittänyt nyt muuttaa elintapojani aika paljon tässä viime viikkoina ja jättänyt ylimääräiset jutut pois ja yrittänyt hoitaa suolistoa paremmin. Puuroa syön joka päivä ja ruisleipävaastot pursuavat tällä hetkellä leivästä.

   Pitää käydä ostamassa tuota B6-vitamiinia tai katsoa mistä sitä saisi lisää luonnollisesti.

   Olen ollut aika huonona tämän asian takia, sillä olen nukkunut niin vähän koko vuoden aikana ja olen jopa alkanut pelkäämään monia ruoka-aineita ihan vain sen takia. Söin viime viikolla kasvis-sushia ja yhden rapulastun ja sain oireita heti kun olin menossa nukkumaan. En tiedä voisiko soija myös vaikuttaa minuun näin negatiivisesti?

   Kiitos niin paljon viestistäsi :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*