Ei juhannusruusu, vaan juhannuskukkanen

Juhannuksen olimme käytännössä vain kahdestaan ihan kotona tai sitten vain rannalla syöttämässä mureenia (!!!). En olisi ikinä uskonut, että ne viihtyvät niin lähellä ihmisiä, mutta kuulemma mureenaperhe on asustellut jo vuosia lempirantani läheisyydessä. Täten oman elämäni Jacques Cousteauna ilman punaista pipoa heittelin veteen lihanpaloja, jotta näkisin edes pienen vilauksen tästä jopa hieman pelottavasta kalasta.

Juhannus tai keskikesää juhlitaan Ranskassa vähän eri lailla mitä Suomessa ja suurin juhlallisuus mitä minä ainakaan tiedän, on Fête de la Musique, josta olen usein kirjoittanut teille. Musiikinjuhla on vähän niin kuin ravintolapäivä, mutta kukaan ei tarjoa ruokaa, vaan omia musiikillisia elämyksiä. Pariisi varsinkin on yhtä konserttia tämän juhlan aikana ja omalla kotikadullamme on ollut satoja juhlijoita, kun dj on pystyttänyt koppinsa kävelykadulle.

Tämän juhannuksen ja Fète de la Musiquen otimme ihan todella rauhallisesti ja olimme kotosalla suurimman osan ajasta. Kumpikin kun on mennyt koko ajan paikasta toiseen, niin joskus on hyvä rauhoittua. Heinäkuu menee taas muiden aikataulujen mukaan eikä oman, niin oli hyvä ottaa aikaa ihan vain kotona olemiseen.

Juhannusruusuja täällä ei näy, mutta kukkasia kylläkin. Joka paikka kukkii niin kauniisti tällä hetkellä, mutta osaisitteko te sanoa mitä tuo taustalla näkyvä kasvi oikein on? Olen sitä monesti miettinyt, kun olen sitä ihaillut värikkäiden talojen seinissä.

You may also like

12 Comments

  1. Heippa,

   oi kiitos – nyt pitääkin katsella jos sitä myytäisiin puutarhaliikkeessä, sillä mielelläni kasvattaisin meidän talon seinustalle myös sellaisen .)

 1. Muistan tuon musiikkijuhlan, en vain muistanut oliko se vappuna ja juhannuksena. Olisi kyllä ihanaa ja mielenkiintoista viettää yksi juhannus Ranskassa ja kokea tämä festivaali. Meillä vietettiin juhannus perheen kesken ja minä, sekä mieheni otimme kaiken irti siitä, että taaperollamme riitti viihdyttäjiä ja nukuimme, sekä lepäsimme suurimman osan ajasta.

  1. Heippa, joo se juhla on aina 21.6 jolloin on vuoden pisin päivä. Tuntuu jo hurjalta että taas mennään pimeämpään päin , sillä vastahan kesä alkoi ja kesä minulle tarkoittaa nimenomaan valoa.

   Oi kuulostaa juuri ihanalta juhannukselta. Itsekin nukuin jopa yhdeksään ( tätä ei ikinä tapahdu).

   Hyvää yötä!

 2. Espanjassa ostin hyvä taimen Lidlistä :D Puutarhakaupasta en löytänyt, mutta en kyllä tullut kysyneeksi.

  1. Heippa, kävin tänään juuri äsken taimenkaupassa enkä löytänyt etsimääni. Pitää siis mennä Lidlin jos kerta sieltä löytyy :)

   Kiitos vinkistä!

   1. Ostin omani noin kuukausi sitten sieltä. Toivottavasti löydät jostain. Ja kannattaa kysellä. Tämä bougainville on niin nopeakasvuinen että onnistuisikohan ihan versostakin kasvattaminen…

    1. Heippa, kiitos vinkistä.

     Olen kyllä nyt niin ansioitunut puutarhuri, että olen ylittänyt kaikki odotukset. Senpä takia keulin nyt vähän ja luulen, että onnistuu ihan versostakin :D

 3. Espanjassa ostin taimen helmikuussa, joten voi olla että istutukseen sesonki on aikaisemmin. Ihanan värikäs kasvi, ilmeisesti on myös aika helppo. Meidän kaikilla naapureilla on myös – joka aidan raosta pursuaa. Itselleni ostin fuksian värisen, mutta ensi vuonna haluan myös tuon lilan. More is more mitä tulee puutarhanhoitoon :)

  1. Heippa, no voi ei. Heräsin taas liian myöhään sitten. Sillä olen käynyt kahdessa isossa puutarhakaupassa ja en ole löytänyt vaikka ihan kaikkea muuta on kyllä.

   Fuksia on todella kaunis <3

   Ja se on nimenomaan niin - more is more!

 4. Heippa, se on Tiffanyn ja olen ostanut sen neljä vuotta sitten Chicagosta. En ole varma onko enää mallistossa sillä kävin pällistelyreissulla Tiffanylla toissapäivänä enkä löytänyt sitä enää sieltä. Kannattaa kurkata nettikaupasta :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*