Eggplant sliders – munakoiso sliderit

Yksi parhaimmista ystävistäni on ollut luonani lomailemassa ja meidän yhteiset lomatunnelmat ovat varmasti välittyneet teille asti myös Instagramin ja Snapchatin kautta. Eilen illalla  se rakas lakinaiseni, Kirppuni,  tosin lähti kohti kotia, mutta jätti taas jälkeensä mitä ihanimman viikon. Teimme kaikkea kesäistä, yöllisiä uintireissuja ja grillasimme munakoiso slidereita – nämä olivat kesän parhaimpia päiviä ehdottomasti <3

Avec Sofié blog l Aubergine sliders - munakoiso slideri

Avec Sofié blog l Aubergine sliders - munakoiso slideri

Sliderit eli miniburgerit ovat mitä mainiointa kesäruokaa. Tällä kerralla korvasimme sämpylät tosin munakoisoilla ja muutenkin ehkäpä hieman italialaisilla täytteillä. Kävimme itseasiassa perjantaina Italiassa heti aamusta ruokatorilla ostamassa munakoisot, kesäkurpitsat ja tomaatit näihin grilliherkkuihin. Sliderin välistä löytyi siis pihvin lisäksi grillattua kesäkurpitsaa ja mozzarellaa. Täydellinen kesäinen suupala.

Avec Sofié blog l Aubergine sliders - munakoiso slideri

Munakoiso vaatii aika pitkän grillausajan, jotta se pehmenee kunnolla. Slideri kun on käytännössä burgeri, joten sen sämpyläosan ei ehkä kuulukaan olla kovin pehmeä. Sen takia paahdoin munakoisoa grillissä vain noin kymmenisen minuuttia.

Avec Sofié blog l Eggplant sliders - munakoiso slideri

Poikaystäväni on keliaakikko, joten hänen takiaan meillä harvemmin syödään ihan normaaleja burgereita. Munakoisohattuiset sliderit maistuivat tosin meille oikein hyvin, vaikka nyt ei Pampula kotona ollutkaan. Munakoison maku sopii loistavasti jauhelihan kanssa varsinkin, kun mukaan lisätään hivenen mozzarellaa ja kesäkurpitsaa.

Avec Sofié blog l Aubergine sliders - munakoiso slideri

Kuuman kesäillan kruunasivat vanhat muistot yli kymmenen vuoden takaa, niistä ajoista, kun oltiin vielä nuoria ja käytiin esimerkiksi Hesarin Sikamaanantaissa. Hyviä aikoja ja ihania muistoja. Onneksi vielä on monta vuosikymmentä edessä rakkaan Kirppuni kanssa.

You may also like

3 Comments

    1. Bataatti ei jostain syystä minulle maistu. Ehkä se on se makeus. Syön kyllä mutta en tee itse ikinä siitä mitään. Munakoisoburgeri taasen maistuu :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*