Distant Dreams: Japan


Pictures: We heart it 
Olen aiemmin kertonut teille reissuistani ja matkoistani, tässä postauksessa ajattelin vähän valottaa, että minne haluaisin tulevaisuudessa matkustaa. Japani on kiehtonut minua maana jo kauan. Monta kertaa olen meinannut japanin kurssillekin ilmottautua. Ensi syksynä menen. Lupaan.  Meidän piti mennä Japaniin Aasian kierroksellamme, mutta johonkin se raja piti vetää, että kerkesi reissaamisen lomassa myöskin lomailla. En haluaisi Japanissa  varsinaisesti  tehdä mitään erityistä, haluaisin vain päästä niin sanottuihin “Lost in Translation” tunnelmiin. Kävelisin vain puistoissa, söisin japanilaista ruokaa ja valokuvaisin. Upeaa tietenkin olisi, jos kirsikkapuut kukkisivat samaan aikaan. Olen menettänyt sydämeni Aasialle enkä ole mikään erityisen harras rantalomailija, niin Tokio voisi olla seuraava kaukokohde. Olen aina pitänyt Tokiota  miljoona kaupunkina, jossa on silti hiljaista. Sekamelskana, mutta silti kaikki on järjestyksessä. Harmaana, mutta toisaalta hyvin värikkäänä. Jos joku teistä on käynyt Japanissa, niin otan mieluusti matkavinkkejä vastaan.

Before I’ve shared where I’ve been travelling, but in this post I’ll tell you where I would like to go. Japan has always interested me a lot. I have always thought that I should take Japanese language lessons. Next fall I don’t think, I will take at least basics of Japanese language. We were supposed to go to Tokyo in fall 2009, but of course we had to draw the line in somewhere, because we wanted also enjoy our time in Asia, not just travel and constantly move around.  There’s something fascinating about Japan, I don’t have the exact travel plan in my mind that what I would do there, I just would like to walk in the parks, eat Japanese food and take a lot of pictures. I would like to experience so-called “Lost in Translation”-moments.  I feel that even though there’s over hundred millions inhabitants in Japan, but still you can find quiet and peaceful places from there. In my mind, Japan/Tokyo is a messy place but somehow still in order. I think that the atmosphere is quite grey but still colorful. I don’t know how to explain my thoughts; maybe I could express myself better if I would go to Japan. And if you have been there, I would appreciate if you would tell me some tips.

You may also like

22 Comments

 1. Hei, kommentoinpa nyt ensimmäistä kertaa. Kävin itse Tokiossa viime keväänä toista kertaa. Olin aiemmalla kerralla todella nuori, ja en muistanut matkasta juuri mitään, mutta nyt Tokio vei sydämeni. Meillä oli paikallinen tuttu oppaanamme ja se helpotti erikoisempiin paikkoihin tutustumista huomattavasti. Kuitenkin jotain vinkkejä, mitä voi tehdä ilman paikallista opastakin. Kannattaa ehdottomasti mennä Kirsikanpuiden kukkimisien aikoihin. Japanilaiset kerääntyvät puistoihin syömään pikaruokaa kojuista ja juomaan olutta. Söimme kanannahkaa grillattuna ja karkeilla koristeltuja banaaneja. Joka paikassa on iloisia ihmisiä ja valtavat määrät ruokaa.Japanilainen kylpylä oli myös elämys. Kannattaa yrittää etsiä kylpylä esikaupunkialuuelta, itse ainakin suuntasimme sinne. Hinnat olivat edullisempia, ja muita turisteja ei ollut lainkaan. Kylpylöistä saa myös erilaisia “hoitoja”. Kävimme rentoutumassa huoneessa jossa maattiin kuumien kivien päällä, ja en ole varmasti koskaan hikoillut yhtä paljon:)Tokiossa kannattaa myös käydä muiden kauppojen lisäksi yhdessä seksikaupassa. Kuulostaa erikoiselta, ja ei, en itsekään yleensä niissä vieraile, mutta täällä se oli nähtävyys. Tavaratalollinen mitä absurdeimpia asioita ja siistit pukumieht ja business naiset niitä shoppailemassa. Hämmentävä kokemus.Kävimme myös varsin erikoislaatuisessa “kahvilassa”, jossa tytöt tarjoilevat ruokaa anime tyylisiin asuihin pukeutuneena. Koko paikka oli vaaleanpunainen, täynnä leluja ja kimaltelevia asioita.Lost in translation tunnelmaan pääsi taas mitä parhaiten käsiksi Park Hyatt Tokyo hotellissa, jossa elokuvan hahmotkin asuivat. Me jouduimme valitettavasti tyytymään hostelleihin, mutta kannattaa käydä drinkeillä hotellin New York Barissa(sama jossa Charlotte ja Bob tapasivat leffassa ekaa kertaa).Sushin lisäksi kannattaa syödä japanilaisia pataruokia, Udon nuudeleita, tempuraa niihin erikoistuneissa pikaruokapaikoissa ja ostaa mitä kummallisimpia välipaloja kioskeilta.Temppelialueet ja puistot ovat loistavia paikkoja hengähtää. Tokiossa on pyörryttävän paljon ihmisiä, meteliä, ja liikennettä. Silti se on uskomattoman organisoitu, turvallinen ja ystävällinen kaupunki. Tokio on myös todella siisti.Olen matkustanut paljon, mutta tämä kaupunki vie kyllä mukanaan ihan ennennäkemättömällä tavalla. Ja sieltä saa kyllä myös loistavia kuvia;)

 2. Samanlainen haave minullakin – Japani kiehtoo todella paljon; se kieli, kulttuuri ja ihmiset. Ystäväni oli siellä puoli vuotta vaihdossa ja viihtyi todella hyvin. Hänen tarinoitaan kuunnellessa matkakuume vain kiihtyy.Myös Noora sinun vinkit olivat tosi mielenkiintoisia: esim. tuo seksikauppa ei ihan heti olisi tullut mieleen! :D Tukholmassa on muuten Yasuragi-niminen ihana japanilaistyylinen kylpylä. Jos ei siis Japanista pääse heti nauttimaan niin naapurimaassa pääsee ainakin hieman tunnelmaan kylpemällä Yasuragissa.

 3. Noora:arigat? gozaimasu!Voi että teidän matka kuullostaa ihanalle! Hanamin aika olisi kyllä aika optimaalinen ainakin valokuvausta silmällä pitäen. Teidän puistohengailut kuullostaa aika kivoille :)Joo, niitä kylpylöitä pitäisi kyllä ehdottomasti kokeilla. Mä nään silmissäni sellaisen seesteisen vuoristomaiseman ja höryävän veden.Olen lukenut, että Japanissa seksikaupassakin käyminen on elämys. Meillä siitä on tehty jollain tavalla jotenkin tosi likaista ja salaperäistä, mutta Japanissa kaupoissa käydään ihan samalla tavalla, kuin missä tahansa muussakin kaupassa. Katsoin joskus mielenkiintoisen dokumentin japanilaisten nuorten Love hotelleista. Mä rakastan japanilaista ruokaa. Kun asuttiin Kuala Lumpurissa kävin yhdessä Malesian parhaimmaksi rankatussa ravintolassa usein syömässä.Ravintola oli siis japanilainen. Siitä voisinkin postata teille pian! Teppanyakia ja udonia meni massuun aika todella usein :)Kiitos paljon kommentistasi! Ihanaa, että jaoit matkasi parhaat palat minulle :)

 4. Petra:Olen yrittänyt mielessäni miettiä, että mikä olisi toinen kaukokohde jonne haluaisin, mutta mikään muu ei kiehdo niin paljon kuin Japani. Se on kumminkin niin erilainen kuin mikään muu. Haluaisin ihan tosi paljon oppia japania edes vähän. Oppisi ymmärtämään kulttuuriakin vähän enemmän kun osaisi edes hiukan kieltä. Hih, no joo! Seksikaupasta tulee mieleen vain jotkut Kallion kämäset putiikit, jonne ei kyllä halua astua ei sitten millään. Mutta uskon, että Japanissa nekin ovat niin erilaisia, värikkäitä ja leikkisiä. Kiitos vinkistä! Joo, voi olla että niitä Japanin fiiliksiä pitää lähteä etsimään Tukholmasta ennen kuin pääsee Tokioon. Opiskelijan budjetilla ei kyllä ihan kaikkialle mennä. Tuttavani oli juuri kaksi viikkoa lautailemassa Japanissa ja hän valitteli hieman maan korkeaa hintatasoa. Tai hän sanoi, että tiedosti että siellä on aika tyyristä, mutta se että miten tyyristä niin se tuli hänelle yllätyksenä.

 5. Hei, kommentoinpa nyt ensimmäistä kertaa. Kävin itse Tokiossa viime keväänä toista kertaa. Olin aiemmalla kerralla todella nuori, ja en muistanut matkasta juuri mitään, mutta nyt Tokio vei sydämeni. Meillä oli paikallinen tuttu oppaanamme ja se helpotti erikoisempiin paikkoihin tutustumista huomattavasti. Kuitenkin jotain vinkkejä, mitä voi tehdä ilman paikallista opastakin. Kannattaa ehdottomasti mennä Kirsikanpuiden kukkimisien aikoihin. Japanilaiset kerääntyvät puistoihin syömään pikaruokaa kojuista ja juomaan olutta. Söimme kanannahkaa grillattuna ja karkeilla koristeltuja banaaneja. Joka paikassa on iloisia ihmisiä ja valtavat määrät ruokaa.Japanilainen kylpylä oli myös elämys. Kannattaa yrittää etsiä kylpylä esikaupunkialuuelta, itse ainakin suuntasimme sinne. Hinnat olivat edullisempia, ja muita turisteja ei ollut lainkaan. Kylpylöistä saa myös erilaisia “hoitoja”. Kävimme rentoutumassa huoneessa jossa maattiin kuumien kivien päällä, ja en ole varmasti koskaan hikoillut yhtä paljon:)Tokiossa kannattaa myös käydä muiden kauppojen lisäksi yhdessä seksikaupassa. Kuulostaa erikoiselta, ja ei, en itsekään yleensä niissä vieraile, mutta täällä se oli nähtävyys. Tavaratalollinen mitä absurdeimpia asioita ja siistit pukumieht ja business naiset niitä shoppailemassa. Hämmentävä kokemus.Kävimme myös varsin erikoislaatuisessa “kahvilassa”, jossa tytöt tarjoilevat ruokaa anime tyylisiin asuihin pukeutuneena. Koko paikka oli vaaleanpunainen, täynnä leluja ja kimaltelevia asioita.Lost in translation tunnelmaan pääsi taas mitä parhaiten käsiksi Park Hyatt Tokyo hotellissa, jossa elokuvan hahmotkin asuivat. Me jouduimme valitettavasti tyytymään hostelleihin, mutta kannattaa käydä drinkeillä hotellin New York Barissa(sama jossa Charlotte ja Bob tapasivat leffassa ekaa kertaa).Sushin lisäksi kannattaa syödä japanilaisia pataruokia, Udon nuudeleita, tempuraa niihin erikoistuneissa pikaruokapaikoissa ja ostaa mitä kummallisimpia välipaloja kioskeilta.Temppelialueet ja puistot ovat loistavia paikkoja hengähtää. Tokiossa on pyörryttävän paljon ihmisiä, meteliä, ja liikennettä. Silti se on uskomattoman organisoitu, turvallinen ja ystävällinen kaupunki. Tokio on myös todella siisti.Olen matkustanut paljon, mutta tämä kaupunki vie kyllä mukanaan ihan ennennäkemättömällä tavalla. Ja sieltä saa kyllä myös loistavia kuvia;)

 6. Samanlainen haave minullakin – Japani kiehtoo todella paljon; se kieli, kulttuuri ja ihmiset. Ystäväni oli siellä puoli vuotta vaihdossa ja viihtyi todella hyvin. Hänen tarinoitaan kuunnellessa matkakuume vain kiihtyy.Myös Noora sinun vinkit olivat tosi mielenkiintoisia: esim. tuo seksikauppa ei ihan heti olisi tullut mieleen! :D Tukholmassa on muuten Yasuragi-niminen ihana japanilaistyylinen kylpylä. Jos ei siis Japanista pääse heti nauttimaan niin naapurimaassa pääsee ainakin hieman tunnelmaan kylpemällä Yasuragissa.

 7. Noora:arigatō gozaimasu!Voi että teidän matka kuullostaa ihanalle! Hanamin aika olisi kyllä aika optimaalinen ainakin valokuvausta silmällä pitäen. Teidän puistohengailut kuullostaa aika kivoille :)Joo, niitä kylpylöitä pitäisi kyllä ehdottomasti kokeilla. Mä nään silmissäni sellaisen seesteisen vuoristomaiseman ja höryävän veden.Olen lukenut, että Japanissa seksikaupassakin käyminen on elämys. Meillä siitä on tehty jollain tavalla jotenkin tosi likaista ja salaperäistä, mutta Japanissa kaupoissa käydään ihan samalla tavalla, kuin missä tahansa muussakin kaupassa. Katsoin joskus mielenkiintoisen dokumentin japanilaisten nuorten Love hotelleista. Mä rakastan japanilaista ruokaa. Kun asuttiin Kuala Lumpurissa kävin yhdessä Malesian parhaimmaksi rankatussa ravintolassa usein syömässä.Ravintola oli siis japanilainen. Siitä voisinkin postata teille pian! Teppanyakia ja udonia meni massuun aika todella usein :)Kiitos paljon kommentistasi! Ihanaa, että jaoit matkasi parhaat palat minulle :)

 8. Petra:Olen yrittänyt mielessäni miettiä, että mikä olisi toinen kaukokohde jonne haluaisin, mutta mikään muu ei kiehdo niin paljon kuin Japani. Se on kumminkin niin erilainen kuin mikään muu. Haluaisin ihan tosi paljon oppia japania edes vähän. Oppisi ymmärtämään kulttuuriakin vähän enemmän kun osaisi edes hiukan kieltä. Hih, no joo! Seksikaupasta tulee mieleen vain jotkut Kallion kämäset putiikit, jonne ei kyllä halua astua ei sitten millään. Mutta uskon, että Japanissa nekin ovat niin erilaisia, värikkäitä ja leikkisiä. Kiitos vinkistä! Joo, voi olla että niitä Japanin fiiliksiä pitää lähteä etsimään Tukholmasta ennen kuin pääsee Tokioon. Opiskelijan budjetilla ei kyllä ihan kaikkialle mennä. Tuttavani oli juuri kaksi viikkoa lautailemassa Japanissa ja hän valitteli hieman maan korkeaa hintatasoa. Tai hän sanoi, että tiedosti että siellä on aika tyyristä, mutta se että miten tyyristä niin se tuli hänelle yllätyksenä.

 9. Itse sain viettää neljä ihanaa ja mielenkiintoista päivää Tokiossa nelisen vuotta sitten paluumatkalla Ausseista. Vaikka visiittimme olikin lyhyt käytimme kaiken ajan hyödyksi jotta saimme nähdä edes ripauksen upeasta kaupungista. Ihmiset, ruoka, rakennukset, kauniit puutarhat..Tokio on ihan oma maailmansa joka vei sydämeni. Pääsimme osallistumaan mm. teeseremoniaan joka oli aika kiva kokemus. Etsittiin yhtenä iltana kivaa baaria ja kysyttiin vinkkiä eräältä nuorelta japanilaistytöltä joka lähti opastamaan meitä kädestä pitäen. Tyttö ei ihan muistanut missä paikka oli ja pyysi ohjeita eräältä sisäänheittäjältä. Kaveri näytti jenkkiläisen räppärin bodyguardilta mutta oli hirmu ystävällinen ja puhui sujuvaa japania(!) Siellä me sitten poikaystävän kanssa seurattiin pientä japanilaistyttöä ja isoa kaveria kunnes löydettiin oikea baari. Oltiin varmaan hauska näky :DTarkoituksena olisi suunnata jälleen Ausseihin loppuvuodesta. Saa nähdä poiketaanko jälleen Japanissa. Kaveripariskunta asuu tällä hetkellä jo kolmatta vuotta Tokiossa joten tarjolla olisi hyvät oppaat :)

 10. lora:Voin niin kuvitella, että Tokio on ihan oma maailmansa. Tykkäsin Hong Kongista ihan tosi paljon, ja koen että Tokio olisi vähän kumminkin samanlainen, mutta vielä kivempi. Shanghaissa olin muutama vuosi sitten ja se jätti jollain lailla hieman kylmäksi. Mutta veikkaan, että siihen suurimmalta osalta vaikutti se, että siellä oli Olympialaiset juuri samaan aikaa, jolloin koko Kiina oli vaan yhtä suurta kulissia.Oi teillä on sitten ihan paikalliset oppaat! Vaikka olenkin aikamoinen omatoimimatkailija, mutta silti paikallisten apu on ollut korvaamatonsa jossakin kohteissa. Olisi jäänyt monta paikkaa näkemättä, jos ei olisi kuullut paikallisten vinkkejä :)

 11. Itse sain viettää neljä ihanaa ja mielenkiintoista päivää Tokiossa nelisen vuotta sitten paluumatkalla Ausseista. Vaikka visiittimme olikin lyhyt käytimme kaiken ajan hyödyksi jotta saimme nähdä edes ripauksen upeasta kaupungista. Ihmiset, ruoka, rakennukset, kauniit puutarhat..Tokio on ihan oma maailmansa joka vei sydämeni. Pääsimme osallistumaan mm. teeseremoniaan joka oli aika kiva kokemus. Etsittiin yhtenä iltana kivaa baaria ja kysyttiin vinkkiä eräältä nuorelta japanilaistytöltä joka lähti opastamaan meitä kädestä pitäen. Tyttö ei ihan muistanut missä paikka oli ja pyysi ohjeita eräältä sisäänheittäjältä. Kaveri näytti jenkkiläisen räppärin bodyguardilta mutta oli hirmu ystävällinen ja puhui sujuvaa japania(!) Siellä me sitten poikaystävän kanssa seurattiin pientä japanilaistyttöä ja isoa kaveria kunnes löydettiin oikea baari. Oltiin varmaan hauska näky :DTarkoituksena olisi suunnata jälleen Ausseihin loppuvuodesta. Saa nähdä poiketaanko jälleen Japanissa. Kaveripariskunta asuu tällä hetkellä jo kolmatta vuotta Tokiossa joten tarjolla olisi hyvät oppaat :)

 12. lora:Voin niin kuvitella, että Tokio on ihan oma maailmansa. Tykkäsin Hong Kongista ihan tosi paljon, ja koen että Tokio olisi vähän kumminkin samanlainen, mutta vielä kivempi. Shanghaissa olin muutama vuosi sitten ja se jätti jollain lailla hieman kylmäksi. Mutta veikkaan, että siihen suurimmalta osalta vaikutti se, että siellä oli Olympialaiset juuri samaan aikaa, jolloin koko Kiina oli vaan yhtä suurta kulissia.Oi teillä on sitten ihan paikalliset oppaat! Vaikka olenkin aikamoinen omatoimimatkailija, mutta silti paikallisten apu on ollut korvaamatonsa jossakin kohteissa. Olisi jäänyt monta paikkaa näkemättä, jos ei olisi kuullut paikallisten vinkkejä :)

 13. Minulla myös haaveissa Japanin matka. Olen joskus aikoja sitten lukenut kansalaisopistossa japanin alkeet, mutta eipä ole niistä taidoista paljoakaan enää jäljellä. Appivanhempani lähtevät parin viikon päästä Japanin kiertomatkalle eli toivottavasti kuulen heiltä sitten hyviä vinkkejä omaa Japanin matkaa varten.

 14. Minulla myös haaveissa Japanin matka. Olen joskus aikoja sitten lukenut kansalaisopistossa japanin alkeet, mutta eipä ole niistä taidoista paljoakaan enää jäljellä. Appivanhempani lähtevät parin viikon päästä Japanin kiertomatkalle eli toivottavasti kuulen heiltä sitten hyviä vinkkejä omaa Japanin matkaa varten.

 15. Absolutely White:Niin se varmaan menee noissa vähän erikoisimmissa kieleissä, että jos ei niitä pääse käyttämään niin ne unohtuu varmaan aika nopeasti. Ja kun ei Suomessa kuule japania juuri missään, paitsi ehkä kesäisin Sibelius-monumentin läheisyydessä :)Heidän matkakertomukset ei varmaan yhtään ainakaan helpota sun matkakuumeiluuun:)

 16. Absolutely White:Niin se varmaan menee noissa vähän erikoisimmissa kieleissä, että jos ei niitä pääse käyttämään niin ne unohtuu varmaan aika nopeasti. Ja kun ei Suomessa kuule japania juuri missään, paitsi ehkä kesäisin Sibelius-monumentin läheisyydessä :)Heidän matkakertomukset ei varmaan yhtään ainakaan helpota sun matkakuumeiluuun:)

 17. Japani oli kyllä elämys, joten suosittelen lämpimästi!Itse olin siellä pari vuotta sitten juuri kirsikankukka aikaan kiertelemässä muutaman viikon ajan akselilla Nagoya-Okayama-Tokio-Kioto-Kusatsu Onsen-Tokio. Ihan käytännön vinkkinä, suosittelen viikon railpassin hankkimista, niin voi reissailla paikasta toiseen eikä tartte junalippujen hinnoista enää välittää, vaikkakin passin hinta voi aluksi kirpaista…Toisena vinkkinä on tuo japanin kielen hyvä sanakirja, tai alkeiden opiskelu! Keskellä Tokiota pahimmalla turistialueellakaan ei välttämättä puhuta sanaakaan englantia… siinä yrittää sitten saada porukan kasvissyöjälle ruokaa! (Japanissa kasvisruoka on aikas tuntematon käsite.)Kolmas vinkki on suunnittella matka kirsikankukkien kukkimisen mukaan, ja siirtyä etelästä pohjoiseen kukkimisen edetessä, koska viikossa se on sitten ohi. Meillä reissu eteni etelästä pohjoiseen ja takaisin etelään, ja paluureissulla viikon sisällä oli etelästä jo kaikki kukkien lehdet pudonneet ja maisematkin olivat erilaiset :(Tokiossa nyt on miljoonasti nähtävää ja tekemistä, esim. piknikille oluen ja sushin kanssa Yoyogiparkkiin, temppelien vastapainoksi vierailu Odaiban betoniviidakossa tai vaikkapa Harajukun kapeilla kaduilla seikkailu pienten paikallisten suunnittelijoiden vaateliikkeissä.Jos haluaa rauhaa Tokion kaaoksesta, kannattaa tehdä esim. yhden yön vierailu viehättävään (vaikkakin haisevaan)Kusatsu Onsenin kylään, joka on tunnettu kuumista, kananmunanhajuisista lähteistään.Kiotossa on taas temppeleitä sormille ja varpaille, mutta myös paljon sympaattisia taidekahviloita ja baareja. Iltaisin Kamogawa joen varteen Gionin kohdalle oli kerääntynyt ihmisiä pussikaljailemaan ja hengailemaan, suosittelen!Kirsikankukkien kukkimisen kääntöpuolena on vaan se, että muutama muukin turisti suunnannut matkansa Japaniin, joten Lost in traslationmaiset hiljaisen rauhalliset temppelit ja unenomaiset puistot ovat vaihtuneet mielettömiin turistilaumoihin ja välkkyviin salamoihin…Ja vielä siitä ruoasta, mikä Japanissa on mielettömän hyvää! Itse sushia tuli syötyä suhteellisen vähän, koska japanilaisella keittiöllä on niin paljon muutakin tarjottavaa! Porukalla kannattaa mennä perinteisiin ravintoloihin ja tilailla porukalla lihoja ja lisäkkeitä joita pääsee itse grillailemaan, jolloin ruokailusta tulee itsenään jo elämys. Itselle myös parhaiten jäi mieleen “pikaruokapaikat”, joissa seinässä olevasta automaatista valittiin ja maksettiin ruoka. Automaatista saadun kuitin kanssa mentiin sitten tiskille istumaan ja annettiin kuitti tarjoilijalle, joka hetken kuluttua toi tilatun annoksen esim. possunlihaa riisipedillä, siihen vielä sekaan pilkottua inkivääriä, chiliä ja soijaöljyä, niin nam nam! (ja parin euron hinnalla!)”Lyhyestä” virsi kaunis, tässä omat vinkkini siis Japanin reissuun :)

 18. Japani oli kyllä elämys, joten suosittelen lämpimästi!Itse olin siellä pari vuotta sitten juuri kirsikankukka aikaan kiertelemässä muutaman viikon ajan akselilla Nagoya-Okayama-Tokio-Kioto-Kusatsu Onsen-Tokio. Ihan käytännön vinkkinä, suosittelen viikon railpassin hankkimista, niin voi reissailla paikasta toiseen eikä tartte junalippujen hinnoista enää välittää, vaikkakin passin hinta voi aluksi kirpaista…Toisena vinkkinä on tuo japanin kielen hyvä sanakirja, tai alkeiden opiskelu! Keskellä Tokiota pahimmalla turistialueellakaan ei välttämättä puhuta sanaakaan englantia… siinä yrittää sitten saada porukan kasvissyöjälle ruokaa! (Japanissa kasvisruoka on aikas tuntematon käsite.)Kolmas vinkki on suunnittella matka kirsikankukkien kukkimisen mukaan, ja siirtyä etelästä pohjoiseen kukkimisen edetessä, koska viikossa se on sitten ohi. Meillä reissu eteni etelästä pohjoiseen ja takaisin etelään, ja paluureissulla viikon sisällä oli etelästä jo kaikki kukkien lehdet pudonneet ja maisematkin olivat erilaiset :(Tokiossa nyt on miljoonasti nähtävää ja tekemistä, esim. piknikille oluen ja sushin kanssa Yoyogiparkkiin, temppelien vastapainoksi vierailu Odaiban betoniviidakossa tai vaikkapa Harajukun kapeilla kaduilla seikkailu pienten paikallisten suunnittelijoiden vaateliikkeissä.Jos haluaa rauhaa Tokion kaaoksesta, kannattaa tehdä esim. yhden yön vierailu viehättävään (vaikkakin haisevaan)Kusatsu Onsenin kylään, joka on tunnettu kuumista, kananmunanhajuisista lähteistään.Kiotossa on taas temppeleitä sormille ja varpaille, mutta myös paljon sympaattisia taidekahviloita ja baareja. Iltaisin Kamogawa joen varteen Gionin kohdalle oli kerääntynyt ihmisiä pussikaljailemaan ja hengailemaan, suosittelen!Kirsikankukkien kukkimisen kääntöpuolena on vaan se, että muutama muukin turisti suunnannut matkansa Japaniin, joten Lost in traslationmaiset hiljaisen rauhalliset temppelit ja unenomaiset puistot ovat vaihtuneet mielettömiin turistilaumoihin ja välkkyviin salamoihin…Ja vielä siitä ruoasta, mikä Japanissa on mielettömän hyvää! Itse sushia tuli syötyä suhteellisen vähän, koska japanilaisella keittiöllä on niin paljon muutakin tarjottavaa! Porukalla kannattaa mennä perinteisiin ravintoloihin ja tilailla porukalla lihoja ja lisäkkeitä joita pääsee itse grillailemaan, jolloin ruokailusta tulee itsenään jo elämys. Itselle myös parhaiten jäi mieleen “pikaruokapaikat”, joissa seinässä olevasta automaatista valittiin ja maksettiin ruoka. Automaatista saadun kuitin kanssa mentiin sitten tiskille istumaan ja annettiin kuitti tarjoilijalle, joka hetken kuluttua toi tilatun annoksen esim. possunlihaa riisipedillä, siihen vielä sekaan pilkottua inkivääriä, chiliä ja soijaöljyä, niin nam nam! (ja parin euron hinnalla!)”Lyhyestä” virsi kaunis, tässä omat vinkkini siis Japanin reissuun :)

 19. Kiitos viestistäsi!Mun kaveri sanoi samaa, että railpassi on Japanissa aika must. Mä haluaisin osata japania, pitääkin katsoa jos Helsingin kesäyliopistossa menisi joku japanin tiiviskurssi! Olin muutama vuosi sitten Shanghaissa ja muistan elävästi miten yritin saada ruokalistasta selvää imitoimalla eläimien ääniä :D Se tuli mulle todellisena yllätyksenä, että edes Shanghain keskustassa ei osattu yhtään eglantia. Kaikki piti kääntää hotellissa kiinaksi ja lappuja näytellen pääsi perille :)On jotenkin niin surullista, että japanilaiset odottaa niiden puiden kukintaa ihan hurjan paljon ja sitten se onkin ohi jo muutamassa päivässä. Ja kun tarkkaa päivää ei kukkimiselle kumminkaan ole, niin olisi niin sääli saapua Tokioon juuri kun kukat olisivat tippuneet :/ Niin veikkaan, että moni muukin haluaisin olla Tokiossa kukinnan aikana.Mä rakastan japanilaisia ruokia! Sushia on tullut syötyä ihan pikkusestä tytöstä lähtien, mutta Kuala Lumpurissa ollessani löysin vaikka mitä herkullisia japanilaisia ruokia. Myöskin noi mainitsemasi “pikaruokapaikat” tuli jonkun verran tutuksi.Kuvauksesi kuullostaa niin japanimaisen tehokkaalta :)Mun pitää kyllä tehdä teille postaus mun Kuala Lumpurin suosikkiravintolasta ;)

 20. Kiitos viestistäsi!Mun kaveri sanoi samaa, että railpassi on Japanissa aika must. Mä haluaisin osata japania, pitääkin katsoa jos Helsingin kesäyliopistossa menisi joku japanin tiiviskurssi! Olin muutama vuosi sitten Shanghaissa ja muistan elävästi miten yritin saada ruokalistasta selvää imitoimalla eläimien ääniä :D Se tuli mulle todellisena yllätyksenä, että edes Shanghain keskustassa ei osattu yhtään eglantia. Kaikki piti kääntää hotellissa kiinaksi ja lappuja näytellen pääsi perille :)On jotenkin niin surullista, että japanilaiset odottaa niiden puiden kukintaa ihan hurjan paljon ja sitten se onkin ohi jo muutamassa päivässä. Ja kun tarkkaa päivää ei kukkimiselle kumminkaan ole, niin olisi niin sääli saapua Tokioon juuri kun kukat olisivat tippuneet :/ Niin veikkaan, että moni muukin haluaisin olla Tokiossa kukinnan aikana.Mä rakastan japanilaisia ruokia! Sushia on tullut syötyä ihan pikkusestä tytöstä lähtien, mutta Kuala Lumpurissa ollessani löysin vaikka mitä herkullisia japanilaisia ruokia. Myöskin noi mainitsemasi “pikaruokapaikat” tuli jonkun verran tutuksi.Kuvauksesi kuullostaa niin japanimaisen tehokkaalta :)Mun pitää kyllä tehdä teille postaus mun Kuala Lumpurin suosikkiravintolasta ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*