Designs trends

Pariisissa on vietelty design-viikkoa ja erilaisia tapahtumia on ollut pitkin kaupunkia. Se odotetuin tapahtuma, Maison Objet, oli viime viikonloppuna ja käväisin siellä lauantaina ihastelemassa ja inspiroitumassa. Inspiroiduin oikein urakalla ja nyt alkaa näyttää siltä, että neliöt ja seinät alkavat meidän kodista loppua kesken. Kaikkea kun ei valitettavasti voi saada, mutta haluta voi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nyt kun olen vietellyt enemmän aikaa ulkomailla, on se omakin tyyli ehkä kokenut jonkinlaisen murroksen. Enää en halua pelkästään simppeliä skandinaavisuutta vaan runsaus ja jonkinlainen ylellisyys näyttää alkaneen viehättää minua enemmän. Ennen piilotin kaikki tavarat piiloon ja kultaa en olisi voinut kotiini edes ajatellakaan, mutta… Aika ja ympäristö on tehnyt tehtävänsä.

Pöytien ja muiden sijaan, minua erityisesti viehätti valaisimet, tuolit, peilit ja tekstiilit. Valaisimia olisin voinut kantaa kotiini vaikka minkälaisia. “Tuo, tuo ja tuo” kävi vain mielessä. Valaisimissa näkyi selkeästi metalli ja lasi. Ei niinkään muovi tai tekstiilit.

 

 

lamppuja

vertigo

1) Plane Round: Tom Dixon. 2) Bolle: Giopato & Coombers. 3) Brokis Balloons: Dan Yeffet & Lucie Koldova. 4) Opera: Made.com 5) Ilaria: Made.com 6) Vertigo: Constance Guisset.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Toinen asia mihin kiinnitin erityisesti huomiota oli peilikokoelmat seinillä. Ihania peilirykelmiä oli jos jonkinmoista. Yleensä ainakin meillä kotona peili on enemmänkin katsomista varten eikä niinkään sisustusta. Nyt täällä jo kaavailen peilirykelmiä, mutta avoin seinätila vain puuttuu.

mo3

Löysin Tel Avivista suunnittelija Jonathan Adlerin. Odotin kovasti hänen osastoaan, sillä marmorit, mustavalkoisuus ja hieman jopa etniset printit ovat jääneet mieleen kummittelemaan. Ihan koko kotiani en Adlerilla sisustelisi, mutta monen monta ylellisyyttä henkivää elementtiä kotiini voisin kotiuttaa.

Muuten messuilla näkyi paaaaaljoon marmoria, vaaleaa puuta ja runsaita tekstiilejä. Se vain on niin, että tekstiileillä ja erilaisilla tekstuureilla muokkaa sisustusta jo paljon. Muutama kaunis sisustustyyny ja vaikka kašmir-viltti sohvalle, niin ilme on ihan erinäköinen. Ehkä se on myös tämä syksy kun tekee mieli käpertyä pehmoiseen vilttiin, sytyttää ihanan tuoksukynttilän ja haaveilla metallisista yksityiskohdista, jotka jollain lailla myös henkivät joulusta. Apua, sanoinko joulu?

 

………………………………………

Design week has taken over Paris. It’s my favorite time of the year when you see sneak peeks about the upcoming trends. On Saturday I went to the main event, Maison Objet. Oh gosh! I’m totally inspired and overwhelmed about the designs I saw in the exhibition. So many new products, companies and designers.

In Finland I had quite minimalistic style. I do still enjoy calmness and simplicity, but Paris or should I say central Europe has made an effect into my style, in fashion, food and interior. If I compare the styles between Central Europe and Scandinavia, I can see richness in color, textiles and overall in the designs. I could have never thought that I would be raving for golden details but here I’m, daydreaming of the golden lamps, candle holders and small interior details.

I love lamps and I could have brought so many different ones back with me from Maison Objet. I made an inspiration collage to you about the lamp styles that especially caught my eyes. I saw a lot of metal and glass. I didn’t see so much about natural colors or fabrics. Metal brings a little luxury on everyday details and now I’m just thinking how much more metal or mirrors my home can take…

You may also like

8 Comments

 1. Noi peilikollaasit ovat kyllä kivoja. Harmi vaan, että peilit ovat niin kalliita–ja yleensä ei kovin hienoja/hyvin tehtyjä, siis mitä suomen kaupoista saa. Pitäis ruveta pikkuhiljaa keräilemään jotain antiikkipeilejä ja saisi samalla hieman erilaisen kokonaisuuden. Ranskassa tietysti on varmaan eri tilanne mutta suomessa kaikki “retro” tai “antiikki” on niin ylihinnoiteltua, että mielummin raahaisin vaikka matkalaukussa ulkomailta (saisi samalla hinnalla matkankin) heh.

  1. Heippa,

   jep. peilit on Suomessa ihan kamalan kalliita jos haluaa yhtään erikoisemman. Täällä taasen on jos jonkinnäköistä peiliä ja raamia. Yksi peili on jäänyt kummittelemaan antiikkikauppaan. Se kun ei vain tänne Pariisiin enää mahdu eikä etelään oikein sovi..

   Seuraavan kerran kun tulet Pariisiin, niin pistäydy täällä: http://avecsofie.indiedays.com/2015/05/11/pariisi-ja-marche-aux-puces/

   Siellä on myytävänä ihan pelkkiä raameja, eli peilin voi teettää Suomessa. Ruumaan vaan ja kohti Suomea :)

 2. Pakko kommentoida: Valaisin, ei lamppu! Anteeksi, mutta tuo vain häiritsi niin paljon tekstiä lukiessa.
  Syksyllä kyllä inspiroituu kaikista sisustusideoista, minäkin olisin takuulla viihtynyt tuolla ihanuuksien keskellä vaikka kuinka pitkään, haaveilemassa….

 3. Hei,
  Sisustusjuttusi ja värimaailmasi inspiroivat kovasti. Tällaiset jutut on kivoja! Muuten, näkyykö Pampulasi peilikuvassa? ;=)

 4. Kauniita sisustuskuvia! Tykkään itsekin tuollaisesta vähän (skandinaavista) runsaammasta tyylistä. :)
  p.s. Anteeksi jos painostan, mutta olet pari kertaa luvannut vastata äitiyspostauksen kommenteihin. Onko sinulla siihen aikaa? Siellä oli aika mielenkiintoista pohdintaa, johon lukisin mielellään sinunkin ajatuksia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*