Deciding the wall color – värisävyjä valitsemassa

Yhtä asiaa en oikein osannut odottaa taloa ostaessamme. Talomme on kolmessa kerroksessa ja se on rakennettu 1920 –luvulla. Ennen talossa asui yksi perhe, mutta nyt meitä on kolme. Yksi ranskalainen/venäläinen perhe, toinen saksalainen/serbialainen ja me amerikkalainen/suomalainen. Kun kuusi eri kansallisuutta yrittää päättää talon väristä, niin voitte kuvitella, että ne mielipiteet eivät mene aina yhteen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mitään naapuririitaa meille ei ole tosin onneksi vielä tullut, vaikka yksi haluaa turkoosia, toinen keltaista ja minä suomalaisena vaaleaa tai harmaata. Olen tosin joutunut ymmärtämään, että kun Etelä-Ranskassa ollaan, niin valkoinen tai harmaa ei kuulu talojen seiniin. Näin se vain on.

 

vf3

Onneksi neuvotteluissa ollaan kumminkin päästy jo niin pitkälle, että turkoosia tai muita sinertäviä sävyjä ei ole nyt tulossa yhdellekään pinnalle. Yksi pääsiäisen tavoite oli löytää joku kaunis auringonlaskun sävy, jota ehdottaisin muille naapureillemme, että pääsisimme yhteisymmärrykseen. Tämä on minulle oikeasti aika vaativa tehtävä, sillä keltainen ei kuulu värikarttaani muuten kuin aamiaismehussa. Vaikka seiniä on kaunis katsella kävellessä, mutta jollain lailla en haluaisi keltaisen sävyjä terassillemme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Nyt talon väri on beige, mutta se on jonkun säädöksen myötä tippunut tällä hetkellä valittavista olevista väreistä. Harmillista ehkäpä, mutta totta kai ymmärrän, että nyt ei olla Kreikassa jossa talot ovat valkoisia tai Suomessa jossa talot ovat neutraaleja kaikissa ruskeiden ja harmaiden sävyissä. Eli jos siellä joku unelmoi kodista Etelä-Ranskassa, kannattaa muistaa, että ne omat pääsiäisen sävyt saattavat olla täällä normaaleja värejä ja meidän suomalaisten harmaat ja valkoiset koetaan todella surullisina väreinä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sunnies / Ray Ban

Silk Top / Ann Taylor

Jacket / Zara

Scarf / Mango HE

Jeans / Zara

Shoes / Bruno Bresciani

There is one thing I didn’t think through when we were buying our home from south of France. And that was the that we would need some day paint the exterior. Or I knew we need to paint the house some day, but I didn’t understand what kind of process choosing the wall color would be. I’m Scandinavian, so I’m almost afraid the bright colors and to southern French, my color palette looks sad.

We have 3 different families in our building and 6 different nationalities. To me, every shade of yellow means Easter and to my neighbors, grey or white colors don’t even come into question. My Scandinavian colors means sadness to my neighbors and I totally understand that when we are in this part of the world, it can’t look Finland. The buildings need to be colored with the shades of sunset.

My Easter task was to find some sunset shades that I like. So I walked through my village streets back and forth to understand what would fit our terrace furniture. It wasn’t an easy task but I think I have new colors now that I can suggest to our neighbors.

 

You may also like

1 Comment

  1. Kuulostaa ehkä jopa hieman hurjalta ongelmalta, juurikin tuon teidän naapuriporukan kulttuurieron vuoksi. Ja siihen vielä päälle asuinmaan kulttuuri. Vielä kun on noin isosta päätöksestä kyse. Toivottavasti saatte kiistan ratkaistua. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*