De Kas

Puutarharavintoa – ja ravintola Amsterdamissa

En ollut aiemmin ollut Amsterdamissa muuten kun lentokentällä ja sen takia olinkin hyvin onnessani vihdoinkin päästessäni kukkakaupungin kaduille kävelemään. Minulla ei oikein ollut mitään suunnitelmaa, että mitä Amsterdamissa tekisin, kunhan kävelisin ja katselisin. Kyselin kumminkin hollantilaisilta työkavereiltani ravintolasuosituksia, että minne kannattaa mennä ja minne ei.

Yksi ravintola, jossa moni oli ollut tai moni halusi mennä, oli De Kas (kasvimaa). Se sijaitsi hivenen kaupungin keskustan ulkopuolella (ainakin minun karttojenluku taidoilla), mutta ratikalla sinne pääsi joka tapauksessa todella kätevästi. Suosittelen muutenkin käyttämään raitiovaunuja Amsterdamissa, yksi parhaiten suunnitelluista rautatieverkoista ainakin minun mielestäni.

Ratikkapysäkin takaa avautui ihana puistomaisema jossa oli De Kas :n lisäksi pieniä puisia kahvilapömpeleitä. Näkymän viheriölle kruunasi pieni lampi ja kuvissa tietenkin näkyvä haikaranpesä. Olin ihan haltioissani näkymästä, se kun oli vähän sellainen muumilaaksomainen.

De Kas tai nimenmukaisesti kasvimaa on puutarharavintola, jota ympäröi puutarhat ja oma kasvimaa. Ruokaa odotellessa pääsin kurkkimaan kasvimaalle ja ihailemaan kasvavia kurkkuja ja meheviä meloneja. Oli jollain lailla todella herttaista nähdä miten puutarhahenkilökunta käyskenteli kasvimaalla esimerkiksi kukkia poimien ja hetken kuluttua huomasin niitä samanlaisia kukkia lautasellani :)

Ruoasta ei nyt varmastikaan tarvitse sen kummempia mainita, sillä kuvat puhuvat enemmän kuin kirjoituskynäni. Kun raaka-aineet oli omalta maalta poimittuja ja kalat ja lihat pientuottajilta, niin maut olivat sen mukaiset. Niin hyvää!

 

Eli jos olette menossa Amsterdamiin, niin De Kas on oikeasti näkemisen arvoinen paikka. Kannattaa lähteä pienelle raitiovaunuretkelle ja löytää tämä viherkeidas haikaranpesineen. De Kas on myös talvisin auki, mutta näin kesällä siellä on ihan omanlainen viehätyksensä kun voi syödä kasvimaan keskellä.

 

You may also like

1 Comment

  1. De Kas on kyllä varmasti mahtava kesällä. Olimme muutama vuosi sitten joulukuussa Amsterdamissa ja silloin päätin että joku kesä vielä tuonne on päästävä. Tämäntyylinen paikka on muuten myös Etelä-Ranskassa, Camarguessa päin muistaakseni, mutta sinne en ehtinyt…

    Nti Papu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*