Date night

Kerran viikossa, tanssia tai teetä viikosta riippuen.

 

Me olemme luvanneet toisillemme, että jos se vain on mitenkään mahdollista niin, meillä on treffit joka viikko. Vuoroviikoin toinen suunnittelee ja varaa esimerkiksi pöydän tai tanssitunnin. Tällä viikolla olen Suomessa, joten treffit jäävät väliin. Viime viikolla eivät treffit tosin jääneet välistä, vaan vein Pampulani kello viiden teelle (okei, kello oli kuusi ja ranskalaisittain teen lisäksi sai myös kuplia).

Pampula on kunnon teekeräilijä ja meiltä löytyy teelaatuja jos jonkinlaisia. Teepannu on kotona kuumana aamusta iltaan ja teetä juodaan niin kuumana, haaleana kuin kylmänä. Tästä tee-fiilistelystä johtuen, vein hänet kello viiden teelle, jolla pienten herkkujen lisäksi maisteltiin viittä erilaista teetä.

Hotellin nimi on Le Burgundy ja ravintola, Baudelaire, sijaitsee hotellin sisällä. Ravintola on yhden Michelin tähden ravintola, eikä syyttä. Löysin Hotellin alun perin itseasiassa seikkaillessani Instagramissa. Kauniit kuvat johdattivat minut heidän kotisivuille ja sieltä edelleen tekemään varausta teehetkelle. Hotelli sijaitsee toisen suosikkini, Hotel Costesin vieressä, Rue Saint-Honorén sivukadulla.

 

Teehetki oli venäläistyyppinen näin joulun ja uuden vuoden tienoilla, joten siellä tarjottiin mätiä ja mini-blinejä. Herkkupuoli oli myös suosikkejani täynnä, sitruunapiirasta, suklaakakkua ja éclaireja. Tämän teehetken teema muuttuu kausittain ja innolla jo odottelenkin seuraavaa menua.

Jos olette tulossa Pariisiin, niin suosittelen käymään edes hotellin aulabaarissa, sillä se on todella kaunis paikka ja muutakin saa kuin teetä. Hotellilla on oma pâtisserie ja herkut ovat hotellin tapaan viiden tähden arvoisia, joten suosittelen kokeilemaan myös niitä. Näitä tämän tapaisia teehetkiä löytyy Pariisista muitakin, mutta tämä hetki on ollut ainakin tähän mennessä kokonaisuutena paras.  

…………………………………

We have promised to each other that, if it’s possible, we have a date night every week. Every other week it’s my turn to surprise him. This week we don’t have date night, because I’m in Finland, but last week I took him to afternoon tea (and because we live in France, there was bubbly and the tea was served at 6).

He is decent tea collector and lover. We have a huge tea collection at home and tea pot is always full. We drink tea a lot and all day long and I have found my way back to tea world.

I found a lovely hotel from Instagram, Le Burgundy. Beautiful pictures took me into their web page and after few minutes of browsing, I had already a reservation to their restaurant, Le Baudelaire. The hotel is situated next to one of my favorite places, Hotel Costes. You can find Le Burgundy next to Rue Saint-Honoré (the famous shopping street).  

During Christmas and New Year’s, the tea was Russian-type, so there was mini blinis and fish roes served with champagne. To get your mouth sweet, restaurant pampered us with lemon cake, éclairs and chocolate cakes. The menu varies between the seasons, and I’m already waiting for the next menu. The place is absolutely beautiful and I highly recommend you to go there at least for a drink or cake.

 

You may also like

5 Comments

  1. Tiedätkö.. en yleensä kommentoi hirveästi, vaikka viikoittain luenkin blogiasia. Mutta olet niin onnellisen ja rakastuneen näköinen tuossa ensimmäisessä kuvassa! Ihanaa uutta vuotta sinulle <3 – Noora

  2. Joo, tämä oli itseasiassa Pampulan idea kun ei nädä viikolla ihan hirmuisesti töiden takia. Niin viikonloppuisin pitää olla laatuaikaa. Tämä oli myös  Pampulani neuvo parhaalle ystävälleni kun he menivät viime kesänä naimisiin. Se on sellainen romatikko <3

    Eikä niiden treffien tarvitse aina olla mitään ilotulitusta, ihan vaikka picnic sisätiloissa talvella tai salsa-tunti :)

  3. Hei <3 :) Tuollaiset treffit on hauskimpia. Annan myös mielelläni poikaystävälleni lahjaksi lahjakortin aamiaiselle tai muuta… Pientä arjen irrottautumista kodista ja oikein mukavaa.

    Ihania kuvia pienistä ruoista, ja todella hyvä kuva sydämellisestä tytöstä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*