Comfort Food: Smoked Salmon Mini Quiche

Huh, nyt on muutosta melkein selvitty. Vaikka sitä aluksi ajatteli, että eihän se muutto tule olemaan mikään projekti, koska muutetaan samaan taloon, mutta kyllä tässä on ollut aikamoinen homma. On kaksi asiaa, joita en voi sietää, toinen niistä on kylmä vesi ja toinen on muuttaminen. Koti on vielä kaaoksen vallassa ja tavarat eivät näköjään löydä paikoilleen pelkän ajatuksen voimalla. Keittiö on kumminkin järjestetty ja astiat ovat paikoillaan, joten päätin pitää pienen tauon ja tehdä jotain masun täytettä.  Poikaystävän suosikkeja ovat kaiken maailman suolaiset piirakat, joten tein meille suolaisia savulohipiirakoita ja salaattia. 

Pohja:

100g voita
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,5 dl vettä

Sekoita aineet keskenään. Painele taikina pieniin vuokiin ja laita vuoat jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.  Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Kun taikina on ollut kylmässä jääkaapissa noin puolisen tuntia, laita ne suoraan jääkaapista uuniin noin 5 minuutiksi. 

Täyte:

200 g savulohta
100 g purjoa
artisokansydämiä
aurinkokuivattuja tomaatteja
75 g ranskankermaa
1 dl kuohukermaa
3 kananmunaa
valkopippuria
suolaa

Pilko lohi, purjo, artisokansydämet ja aurinkokuivatut tomaatit samankokoisiksi paloiksi. Sekoita kuohukerma, ranskankerma ja kananmunat. Sekoita kermaseos pilkottujen ainesten kanssa. Mausta valkopippurilla ja pienellä määräällä suolaa (suolaa ei välttämättä edes tarvita, sillä lohi on aika suolaista). Kaada seos pieniin vuokiin ja paista piiraita 150 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile salaatin kanssa.

***

Quiche Crust:

100g butter
2,5 dl wheat flour
1 tea spoon salt
0,5 dl water

 Mix all ingredients together. Spread dough into little quiche pans. And put those pans into fridge for 30 minutes. Preheat oven to 200 celsius. Put little quiche pans straight from the cold fridge into warm oven for 5 minutes.

Quiche filling:

200 g smoked salmon
100 g leek
artichokes
sun dried tomatoes
75 g crème fraiche 
1 dl double cream
3 eggs
white pepper
salt

Preheat oven to 150 celsius. Chop salmon, leek, artichokes and sun dried tomatoes and mix all together.  In other bowl, mix crème fraiche, double cream and eggs.  Add cream-egg mixture into other bowl and mix it well with other ingredients. Add white pepper and hint of salt (remember that salmon itself is quite salty already). Fill little quiche crusts with filling and put quiches into oven for  30 minutes. 

You may also like

12 Comments

 1. Oletpa ollut reippaana, yleensä tuossa vaiheessa syödään noutoruokaa tai suoraan purkista/pussista.Muuttaminen on todella rankkaa, muistan vieläkin sen onnen tunteen kun sain sen vihoviimeisen tavaran paikoilleen viime muutossa… siinä vaiheessa olimme asuneet uudessa kodissa jo viikkoja… Muttolaaatikot olivat lähteneet vauhdikkaasti, mutta sen viimeisen epämääräsien tavaraläjän selvittely vei aikansa.

 2. Oletpa ollut reippaana, yleensä tuossa vaiheessa syödään noutoruokaa tai suoraan purkista/pussista.Muuttaminen on todella rankkaa, muistan vieläkin sen onnen tunteen kun sain sen vihoviimeisen tavaran paikoilleen viime muutossa… siinä vaiheessa olimme asuneet uudessa kodissa jo viikkoja… Muttolaaatikot olivat lähteneet vauhdikkaasti, mutta sen viimeisen epämääräsien tavaraläjän selvittely vei aikansa.

 3. Lumo:Joo, pitää olla! No Vaasassa ei ole kelvollista vaihtoehtoa noutoruoalle, joten itse täällä on aherrettava. Mutta mielelläni teen ruokaa rakkaimmalleni :)Meillä on vuoden päästä edessä muutto pois Vaasasta,niin oli hyvä tehdä tälläinen pienempi muutto ennen sitä. Olen raivannut kaikki liinavaatekaapit ja muut ja heittänyt vaatteita kirppikselle ja ylimääristä tavaraa pois. Uskomatonta, että miten tätä tavaraa onkin kerääntynyt. Ensi keväänän järjestän kotikirppiksen ja yritän päästä eroon kaikesta ylimääräisestä :)

 4. Lumo:Joo, pitää olla! No Vaasassa ei ole kelvollista vaihtoehtoa noutoruoalle, joten itse täällä on aherrettava. Mutta mielelläni teen ruokaa rakkaimmalleni :)Meillä on vuoden päästä edessä muutto pois Vaasasta,niin oli hyvä tehdä tälläinen pienempi muutto ennen sitä. Olen raivannut kaikki liinavaatekaapit ja muut ja heittänyt vaatteita kirppikselle ja ylimääristä tavaraa pois. Uskomatonta, että miten tätä tavaraa onkin kerääntynyt. Ensi keväänän järjestän kotikirppiksen ja yritän päästä eroon kaikesta ylimääräisestä :)

 5. Kuulostaapa taas ihanalta ohjeelta. Mieheni pitää myös erityisen paljon niin suolaisten piirakoiden syömisestä kuin tekemisestäkin eli taidanpa vinkata hänelle tämän ohjeen. Ihanaa laskiaissunnuntaita!

 6. Kuulostaapa taas ihanalta ohjeelta. Mieheni pitää myös erityisen paljon niin suolaisten piirakoiden syömisestä kuin tekemisestäkin eli taidanpa vinkata hänelle tämän ohjeen. Ihanaa laskiaissunnuntaita!

 7. Absolutely White:Kiitos :)Hmm. Pitääkin tehdä teille sitten poikaystävän lemppari piirasta, miehesi pitäisi siitä varmasti ;) Ihanaa laskiaissunnuntain jatkoa :)

 8. Absolutely White:Kiitos :)Hmm. Pitääkin tehdä teille sitten poikaystävän lemppari piirasta, miehesi pitäisi siitä varmasti ;) Ihanaa laskiaissunnuntain jatkoa :)

 9. Hei!Vositko joskus ottaa kuvia myös valmisteluvaiheista? Oon todellinen tumpelo keittiössä, joten pienet lisäkuvat auttaisivat munlaisiani kokkaajia :)Hanne

 10. Hei Hanne:Olen joskus miettinyt ja jopa ottanutkin muutaman kuvan, mutta ne eivät vain miellytä esteetikon silmää. Kaikenlaiset koneet ja vempeleet eivät ole mielestäni kauniita, ja omani eivät varsinkaan ole niitä kauniimpia yksilöitä. Mutta ehkä voisin tulevaisuudessa keskittyä myös niiden välivaihe kuvien ottamiseen, pitää vain hieman soveltaa ;)

 11. Hei!Vositko joskus ottaa kuvia myös valmisteluvaiheista? Oon todellinen tumpelo keittiössä, joten pienet lisäkuvat auttaisivat munlaisiani kokkaajia :)Hanne

 12. Hei Hanne:Olen joskus miettinyt ja jopa ottanutkin muutaman kuvan, mutta ne eivät vain miellytä esteetikon silmää. Kaikenlaiset koneet ja vempeleet eivät ole mielestäni kauniita, ja omani eivät varsinkaan ole niitä kauniimpia yksilöitä. Mutta ehkä voisin tulevaisuudessa keskittyä myös niiden välivaihe kuvien ottamiseen, pitää vain hieman soveltaa ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*