Ciabatta

Nyt alkoi tulemaan uutta virtaa tähän kuvaamiseen ja sitä kautta myös bloggaamiseen, kiitos siitä sinulle hyvä ystäväni aurinko. En tykkää kuvata salamalla ollenkaan, joten yritän kuvata aina luonnonvalossa, mikäli se täällä pohjolassa on nyt edes talviaikaan mahdollista. Mutta siis ciabattaa tuli lauantaina ja sunnuntaina tehtyä. Tykkään ciabatasta ihan hirmuisesti, mutta sen tekeminen on ihan todella työlästä ja aikaavievää. Olen kokeillut muutamaa reseptiä ja nämä leivät tein Kotilieden reseptillä. En käyttänyt yleiskonetta, vaan vaivasin taikinan käsilläni. Inspiraatiota leivän tekemiseen voi hakea myöskin  Cocolta ja Avaruusasemalta.

I’ve got new energy for photographing and therefore also for blogging, thank’s for this belongs to my dear friend, SUN! I don’t like to use flash at all, so I try to take pictures always in natural light. But in past few months it has been quite challenging because it has been so dark in Finland during November and December. But now let’s get back to the actual post, yes I made ciabatta yesterday. I love ciabatta but making it is so time consuming so I haven’t done ciabatta in ages. I tried this recipe and I will translate it for you.

You need:
500 g  wheat flour
50 g yeast
5 dl cold water
2 TBS sugar
*****
olive oil
salt
250 g wheat flour
Mix cold water with the yeast. Add 500 g flour and sugar. Powder the dough with little flour and put it to fridge for overnight. In the morning take the dough from the fridge, add oil, salt and  rest of the flour. Knead the dough with your hands around 10 minutes. Let the dough raise again 2-3 hours in room temperature. Knead again with your hands and let it raise again for 2-3 hours. Preheat oven to 225 celsius. Put water bowl in the owen (it will make  bread’s surface crispy).  Split the dough in three pieces. Moist the bread’s surface before putting bread’s into oven. Bake ciabattas around 20 minutes.

You may also like

14 Comments

 1. Näyttää hyvältä!Ajattelin tehdä Jan Hedhin Mestarileipurikirjasta jonkun ohjeen mukaisen leivän sunnuntaiaamuksi, mutta totesin olevani myöhässä, vaikka avasin kirjan jo lauantai-iltana. Suurin osa taikinoista olisi pitänyt aloittaa jo perjantaiaamuna… Ei ihme, että kutsun kirjaa “Leipänatsin kirjaksi”, niin yksityiskohtaisia ja aikaavieviä ohjeet ovat (mutta leipä on kyllä hyvää!)Tein sitten toisen kirjan yksinkertaisemman patonkireseptin mukaan, jota sovelsin korvaamalla osan vehnäjauhoista ruisjauholla ja kaurahiutaleilla. Hyvää siitäkin tuli.

 2. Mäkään en tykkää laisinkaan kuvata salamalla, luonnonvalo on ainoa ihana :) Tästä syystä talvet on tosi ärsyttäviä!!! Tosin jos kuvaan salamalla niin muutan jälkeepäin kuvat seepioiksi tai mustavalkosiksi. Ciabatta on hyvää :) Itse saan ciabatasta hyvää kun annan sen kohota nopeasti, esim. lattialämmityksen päällä, silloin leipä täyttyy pikkureistä joista tykkään :) uusi haasteeni on tehdä superohutta foccaciaa juustolla. Vaikea haaste :)

 3. Lumo:”Leipänatsin kirja”, hah! Aika hauska, mutta tosiaan leipien teko on kyllä välillä aikamoista hifistelyä. Poikaystäväni nauroi kun hän tajusi minun heräävän sunnuntai-aamuna ennen kahdeksaa LEIVÄN takia :)Mä kurkkaisnkin sun postaukseen ja näyttää kyllä hyvältä!! Saara:Muakin inhottaa salamalla kuvaaminen ihan älyttömästi! Ja vaikka salamaa kohdentaisi mihin suuntaan tahansa ja käyttäisi himmentimiä, mutta silti salama tekee kuvista niin elottoman näköisiä. Tule kesä pian, niin päästään kuvaamaan luonnonvalossa!

 4. Mun leipä oli uusavuttomien leipä! ;) Näyttää tosi herkulta sun tekemä! Vetää vertoja mun lemppari kahvilalle joka myy luomu ciabattaa suolaseen hintaan, 13 e/leipä!! :O

 5. Coco:Hah! Se oli ihana se sun “tietotekniikka leipää”-postaus! Lähinnä myöskin linkitin sun blogin, koska olet tehnyt muitakin herkkuleipäsiä, möttösiä unohtamatta :)Pitäiskö alkaa leipuriksi ja unohtaa nää yliopistossa opiskelut tähän paikkaan! Aikamoinen kate tulee vehnäjauholle ja vedelle!! Mutta toisaalta on ciabatan tekeminen aika työlästä ja luomujauhot tyyriitä, eli voit mutustella leipääsi ihan hyvillä mielin!

 6. Näyttää hyvältä!Ajattelin tehdä Jan Hedhin Mestarileipurikirjasta jonkun ohjeen mukaisen leivän sunnuntaiaamuksi, mutta totesin olevani myöhässä, vaikka avasin kirjan jo lauantai-iltana. Suurin osa taikinoista olisi pitänyt aloittaa jo perjantaiaamuna… Ei ihme, että kutsun kirjaa “Leipänatsin kirjaksi”, niin yksityiskohtaisia ja aikaavieviä ohjeet ovat (mutta leipä on kyllä hyvää!)Tein sitten toisen kirjan yksinkertaisemman patonkireseptin mukaan, jota sovelsin korvaamalla osan vehnäjauhoista ruisjauholla ja kaurahiutaleilla. Hyvää siitäkin tuli.

 7. Mäkään en tykkää laisinkaan kuvata salamalla, luonnonvalo on ainoa ihana :) Tästä syystä talvet on tosi ärsyttäviä!!! Tosin jos kuvaan salamalla niin muutan jälkeepäin kuvat seepioiksi tai mustavalkosiksi. Ciabatta on hyvää :) Itse saan ciabatasta hyvää kun annan sen kohota nopeasti, esim. lattialämmityksen päällä, silloin leipä täyttyy pikkureistä joista tykkään :) uusi haasteeni on tehdä superohutta foccaciaa juustolla. Vaikea haaste :)

 8. Lumo:”Leipänatsin kirja”, hah! Aika hauska, mutta tosiaan leipien teko on kyllä välillä aikamoista hifistelyä. Poikaystäväni nauroi kun hän tajusi minun heräävän sunnuntai-aamuna ennen kahdeksaa LEIVÄN takia :)Mä kurkkaisnkin sun postaukseen ja näyttää kyllä hyvältä!! Saara:Muakin inhottaa salamalla kuvaaminen ihan älyttömästi! Ja vaikka salamaa kohdentaisi mihin suuntaan tahansa ja käyttäisi himmentimiä, mutta silti salama tekee kuvista niin elottoman näköisiä. Tule kesä pian, niin päästään kuvaamaan luonnonvalossa!

 9. Mun leipä oli uusavuttomien leipä! ;) Näyttää tosi herkulta sun tekemä! Vetää vertoja mun lemppari kahvilalle joka myy luomu ciabattaa suolaseen hintaan, 13 e/leipä!! :O

 10. Coco:Hah! Se oli ihana se sun “tietotekniikka leipää”-postaus! Lähinnä myöskin linkitin sun blogin, koska olet tehnyt muitakin herkkuleipäsiä, möttösiä unohtamatta :)Pitäiskö alkaa leipuriksi ja unohtaa nää yliopistossa opiskelut tähän paikkaan! Aikamoinen kate tulee vehnäjauholle ja vedelle!! Mutta toisaalta on ciabatan tekeminen aika työlästä ja luomujauhot tyyriitä, eli voit mutustella leipääsi ihan hyvillä mielin!

 11. Täällä heiluttaa myös yksi kättään joka ei pidä salamakuvauksesta :D hieman turhauttavaa näin talvis aikaan odottaa aina viikonloppuun että voisi kuvata päiväsaikaan kun on valoisaa..Herkullisen näköistä ciabattaa! :)

 12. Täällä heiluttaa myös yksi kättään joka ei pidä salamakuvauksesta :D hieman turhauttavaa näin talvis aikaan odottaa aina viikonloppuun että voisi kuvata päiväsaikaan kun on valoisaa..Herkullisen näköistä ciabattaa! :)

 13. Walk This Way:Hih, me ei taideta olla ainoita. Sitähän minäkin olen harrastanut, odottanut sunnuntaita, että saisin kivoja kuvia :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*