Choco chia pudding

Chia pudding

Yksi lempiaamiaisistani on ehdottomasti chia-siemenistä tehdyt vanukkaat, eli chia puddingit. Teen ne yleensä illalla jo valmiiksi ja aamulla kun herään, minua odottaa oma lempiaamiaiseni. Smoothieita tein ennen paljon, mutta jos ei halua säheltää, ovat vanukkaat oiva aamupala.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

chia2

Tämä resepti on tosin sellainen, että se sopii myös jälkiruoaksi. Kaakaojauheen voi toki jättää poiskin, mutta ajattelin jakaa nyt reseptin mikä sopii myös jälkiruoaksi. Reseptiä on helppo muokata, joten tämä ei muutenkaan ole millään pakollinen tapa. Tärkeintä on, että mittasuhteet pysyvät oikeina, muuten voi maitoja ja mausteita käyttää oman mielen mukaan. Vaikka olen viime aikoina tehnyt vegaanisia reseptejä, vegaani en enää kumminkaan ole. Nämä reseptit nyt vain sattuvat aina jollain lailla olemaan gluteenittomia ja vegaanisia muutenkin.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Chia –vanukas neljälle

4 dl soijamaitoa (kaikki maidot käy)

1 dl chia –siemeniä

4 taatelia

0,5 dl Van Houten –kaakaojauhetta

1 tl kanelia

1 tl kardemummaa

Kookosta

Marjoja

Ota taatelista siemenet pois ja laita ne blenderiin maitotilkan kera. Sekoita kunnes taatelit ovat sekoittuneet massaksi. Lisää kaikki muut reseptin osat kulhoon ja sekoita. Lisää taatelimassa muun seoksen kanssa. Jaa massa neljään purkkiin ja anna jähmettyä vähintään tunnin ajan, mutta mielellään seuraavaan aamun. Koristele vanukas esimerkiksi marjoin ja siemenin.

 

………………………………………………………………

 

Chia puddings have been belonged to my breakfast table the past 2 years. They are easy to make and you can be very creative with them. Chia puddings taste good and are healthy option for breakfast. I make them usually in the evening, so the little pots are waiting me in the morning.

This recipe serves four cups and you can serve it as well as a dessert. Just keep in mind to add some fruits to the mix to get the pudding sweeter. Usually I add dates, bananas, raisins or peers.

4 dl of soy milk (normally I use almond or coconut, but our store run out)

1 dl chia seeds

4 big dates

0,5 dl of Van Houten caocao powder

1 tsp of cinnamon

1 tsp of cardamom

Berries and coconuts on top

Take the seeds out from the fresh dates. Add a little bit of milk into blender with the dates. Blend until you have date puree. Mix all the ingredients in a mixing bowl. Pour the mixture into four little pots and let it settle for at least an hour, but preferably until next morning. Garnish the pudding with berries and coconut pieces.

You may also like

5 Comments

  1. Moikka!

    Mistä Pariisin liikkeistä kannattaa käydä katsomassa Pretty Ballerinas tarjontaa? Sinulla on tähän varmasti hyviä vinkkejä! :) kiitos!

    Julia

    1. Heippa,

      heillä on oma pikkuinen liike Marché Saint Honoré:lla joten menisin sinne. Heidän kenkiään on kyllä varmasti myös isoimmissa tavarataloissa ja menisin ehkä BHV Maraisiin, sillä heiltä uskon että löytyy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*