Catch of the day

Helpoin kalaresepti :)

Tämä postaus on odottanut kauan julkaisuaan, sillä tein tämän kalan noin kuukausi sitten. Olin vain unohtanut tämän arkistooni odottelemaan. Syön tosi paljon kalaa ja Ranskassa en juuri muuta syökään varsinkaan jos kokkailen itse. Kotikadun lihakaupoissa on nimittäin pikkaisen liian autenttinen meininki… You know ;)

Kadun kalakauppa taasen on kertakaikkisen ihana ja kaupan jampat yrittävät kovasti opettaa minua puhumaan ranskaa. Tällä tahdilla ainakin jouluun mennessä osaan vähintään kalalajit jos en muuta. Sillä kun en muuta täällä oikein syö, niin käyn kalajamppoja moikkailemassa monta kertaa viikossa.

Kuvassa on minitaimen, jonka paistelin uunissa pienessä kiireessä. Tämä oli spontaani ruoka enkä ollenkaan edes ajatellut millaista siitä oikein tulisi, mutta vahingossa ja kiireessäkin joskus onnistuu. Arkisin en ehdi pahemmin ruokaan panostaa, joten mitä nopeammin ja vaivattomammin saan ruoan pöytään, sen parempi.

Tarvitset:

1 Taimen

2 dl kermaa

Tilliä

Voita

1 Sitruuna

Suolaa

Pese kala sisältä ja kuivaa se kunnolla. Lohko voinokareita sisälle, lisää suolaa ja reilusti tilliä. Purista puolen sitruunan mehu vielä kalan sisälle. Hiero suolaa vielä taimenen ulkopinnalla ja lisää puolikkaita sitruunanviipaleita päälle. Kaada kerma kalan vierelle, älä sisälle. Paista kalaa 180 asteessa noin puolisen tuntia. Voila!

You may also like

1 Comment

  1. Taimenesta en ole koskaan ruokaa laittanut, mutta sama ohje sopisi myös lohelle. Sitä juuri tänään mökillä grillissä halstrattiin. Kalasta on tullut myös minun suosikkini ja lihaa syön todella harvoin, vaikka Suomen marketeissa ei niin autenttista kuin Ranskan lihakaupoissa ;) – Merja

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*