Cannoli con Frutti di Bosco


En olekaan nyt vähään aikaan tehnyt mitään herkkua. Sain viimeisen pisteen kandidatin opinnoilleni ja päätin juhlistaa niitä cannolien merkeissä. Cannolit tulevat alunperin Sisiliasta, ja ovatkin  osa Sisilian kirjavaa keittiötä. Yleensä cannolit täytetään ricotalla, mutta kesäisin olen täyttänyt niitä myös jäätelöllä ja joskus myös suklaamoussella. Päätin tehdä tällä kertaa perinteisiä cannoleja, joten täytteeksi laitoin ricottaa. Olen saanut reseptin sisilialaiselta ystävältäni ja reseptistä tulee kaksi cannolia. Keittiövaaka on valitettavasti pakollinen tätä reseptiä noudatettaessa.

Resepti:

Cannoli: 

50 g valkuaista
50 g sokeria
40 g vehnäjauhoja
puolikas keltuainen 
15 g huoneenlämpöistä voita

Täyte:

2 dl ricottaa
1 rkl sokeria

Päälle:

marjoja 
tomusokeria

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Vatkaa vakuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhot ja keltuainen ja vatkaa tasaiseksi. Lisää huoneenlämpöinen voi ja sekoita taikinaa niin kauan kunnes taikina on tasaista. Jaa taikina kahteen yhtä suureen osaan ja levitä lastalla taikinasta neliön mallisia lätäköitä. Paista taikinaa noin 3 minuutin verran tai kunnes taikina saa kullanruskean pinnan. Irrota nelikulmiot varovasti lastaa hyväksi käyttäen. Käytä kaulinta apuna ja muotoile neliöistä putkimaisia töttöröitä. Tässä vaiheessa tulee olla aika nopea, sillä kylmiä neliöitä on vaikea muotoilla. Sokerin jähmettyessä vaarana onkin, että töttöröt hajoavat. Sekoita ricotta ja sokeri keskenään, ja täytä putkilot massalla. Ripottele cannolien päälle marjoja ja lopuksi sirottele siivilän kanssa tomusokeria cannolien ja marjojen päälle. 

_________________________________

These Sicilian desserts are one of my favorite Italian pastries. Normally cannoli is filled with ricotta cheese, but I have used ice cream and chocolate mousse also as a filling. This time I decided to make original cannolies, therefore I filled those with ricotta cheese. (Recipe makes two cannoli)

You need:

50 g of egg whites
50 g of sugar
40 g of wheat flour
0,5 egg yolk
15 g of butter

Filling:
2 dl ricotta cheese
sugar

berries
confectioners sugar

Preheat oven to 180 celsius. Whisk egg whites and sugar together. Add flour, yolk and butter (room temperature). Divide the dough into two and use spatula to form symmetric square from the dough. Bake those little squares for 2 minutes or until they got golden yellow color. When squares are baked form those with rolling pin into tubes. Forming should be done immediately after you take squares from the oven because forming is easier when the dough is warm. Mix ricotta and sugar together and fill the tubes with ricotta. Sprinkle berries on top, and last sprinkle confectioner’s sugar on top.


You may also like

22 Comments

 1. Herkullisen näköistä ja kuuloista. Olet onnistunut kyllä hienosti vangitsemaan maunkin upeisiin kuviin!

 2. Ticlker:No ei ne ihan hirmuisen kauaa lautasella pysyneetkään ;) Kiitos, tuli kyllä vähän kiire kuvien ottamisen kanssa. En nimittäin malttanut odottaa cannolin syömistä :DMaria:Sellaisia ne ovatkin :)))

 3. Onnittelut opintojen kasaan saamisesta! :) Olen nautiskellut samasta tunteesta, kun sain tänään ilmoituksen hyväksytystä kandidaatin tutkinnosta weboodiin. Ja cannolitkin näyttävät ihanilta! Pitäisi varmaan leipoa itsekin jotain hyvää palkinnoksi itselleen :)

 4. Ticlker:No ei ne ihan hirmuisen kauaa lautasella pysyneetkään ;) Kiitos, tuli kyllä vähän kiire kuvien ottamisen kanssa. En nimittäin malttanut odottaa cannolin syömistä :DMaria:Sellaisia ne ovatkin :)))

 5. Onnittelut opintojen kasaan saamisesta! :) Olen nautiskellut samasta tunteesta, kun sain tänään ilmoituksen hyväksytystä kandidaatin tutkinnosta weboodiin. Ja cannolitkin näyttävät ihanilta! Pitäisi varmaan leipoa itsekin jotain hyvää palkinnoksi itselleen :)

 6. Jaana:Onneksi olkoon!! Oli kyllä hieno juttu nähdä tulos oodissa :) Nyt siellä on jo maisterikursseja odottelemassa :) Ketään muuta ei voi palkita niin hyvin kuin itseään!! Varsinkin, jos itse tietää että on palkinnon ansainnut :)))

 7. Jaana:Onneksi olkoon!! Oli kyllä hieno juttu nähdä tulos oodissa :) Nyt siellä on jo maisterikursseja odottelemassa :) Ketään muuta ei voi palkita niin hyvin kuin itseään!! Varsinkin, jos itse tietää että on palkinnon ansainnut :)))

 8. Cannolisi näyttävät erilaisilta kuin ne, joita ostin New Yorkista Bronxin italialaisalueelta ja joiden piti olla kaupungin parhaita… kuori maistui tippaleivältä, enkä olut kovin vaikuttunut. Kuoret oli ilmeiesti myös uppopaistettu tippaleivän tapaan. Sinun cannolisi näyttävät raikkailta!

 9. Cannolisi näyttävät erilaisilta kuin ne, joita ostin New Yorkista Bronxin italialaisalueelta ja joiden piti olla kaupungin parhaita… kuori maistui tippaleivältä, enkä olut kovin vaikuttunut. Kuoret oli ilmeiesti myös uppopaistettu tippaleivän tapaan. Sinun cannolisi näyttävät raikkailta!

 10. Joo ne uppopaistetut eivät uppoa minuunkaan. En yleensä tykkää mistään uppopaistetuista jutuista, sen takia nämäkin ovat ihan eri tavalla tehtyjä :)

 11. Joo ne uppopaistetut eivät uppoa minuunkaan. En yleensä tykkää mistään uppopaistetuista jutuista, sen takia nämäkin ovat ihan eri tavalla tehtyjä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*