Cannes ja vanha kunnon ranskalainen ravintola

Lomamme alkoi Cannesista, joka on varmasti monelle Rivieran matkaajalle tuttu. Monesti kun puhuu ihmisten kanssa, huomaa, että Cannesiin liittyy samanlaisia mielikuvia mitä Monacoon. Totta kai niitäkin täällä riittää, mutta Cannes on myös hurmaava pikkukaupunki eikä pelkästään arabien ja venäläisten bilekaupunki. En asu siellä niin jollain voi totta kai olla eriävä mielipide, mutta osaa Cannes olla myös hurmaava.

Avec Sofie blog l Cannes

Avec Sofie blog l Cannes

Beach clubien lisäksi menisin syömään Cannesin vanhaan kaupunkiin, sillä turistipaikkojen lisäksi, sieltä löytyy muutama hyvä ravintola. Ranskassa joutuu olla suhteellisen tarkka paikoista, jonne menee syömään. Monesti sitä etsii sellaista bistroa, jonka on voinut kuvitella olevan saman perheen omistuksessa vuosikymmeniä. Ranskassa on monen asian kanssa joko tai. Joko saat mielettömän upean dinnerin tai syöt elämäsi huonoimman illallisen samalla hinnalla. Vanhat kunnon bistrot ovat valitettavasti Ranskasta katoamassa, mutta Cannesista löytyy ainakin yksi ravintola, joka on ollut samanlainen viimeiset 20 vuotta.

Avec Sofie blog l Cannes

Avec Sofie blog l Cannes

Mieheni löysi Le Gavrochen kymmenen vuotta sitten ensimmäisellä Cannesin matkallaan ja käymme siellä joka kesä. Omistaja naureskellen muistaa hänet jo siltä ensimmäiseltä kerralta, kun hän oli amerikkalainen untuvikko ensimmäistä kertaa Etelä-Ranskassa. Silloin he puhuivat keskenään englantia, mutta nyt kieli on vaihtunut ranskaksi.

Le Gavroche tarjoilee juuri sellaista ranskalaista ruokaa, jota odottaisi saavansa bistroista ja ranskalaisista ravintoloista. Tällaista uskon ranskalaisen ruokakulttuurin olleen sen kulta-aikoina ja onneksi vastaan kävelee aina silloin tällöin myös tällaisia ravintoloita, joissa oikeasti saa maistaa sitä hyvää ranskalaista ruokaa ja iloista palvelua vuosikymmenten jälkeen.

Avec Sofie blog l Cannes
Avec Sofie blog l Cannes

Seuraavan kerran kun menette Cannesiin, kannattaa mennä Le Gavrocheen syömään. Se on ranskalainen ravintola, johon ei varmasti pety. Jos ei tosin tykkää perinteisestä ranskalaisesta ruoasta, niin sitten en teille tätä paikkaa suosittele.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*