Buongiorno!

Olen ollut viime päivinä hieman kiireinen, koska ihanat italialaiset ystäväni saapuivat meille tiistaina kylään. Eilen vietimme päivän Tallinnassa, tänään vuorossa olisi grillailua ja saunomista Porvoossa ja huomenna suuntaamme päiväksi Turkuun. Viime kerralla ystävieni piti käydä Tallinnassa, mutta aikataulujen sovittamisen takia he eivät kerenneet siellä käydä. He pyysivätkin, että jos voisimme tällä kerralla mennä Tallinnaan. Viime kerrastani olikin kulunut vuosia, joten oli ihan kiva käydä katsomassa kuinka paljon keskusta oli muuttunut.

Pojat pitivät Tallinnasta, mutta sanoivat samaan hengenvetoon myös sen, että Helsinki on kumminkin niin paljon kauniimpi ja siistimpi. Tallinna oli kuulema liian turistinen eikä vaikuttanut oikealta kaupungilta. Helsingistä taasen he pitävät ihan äärettömän paljon.

Ilmojen puolesta pojat eivät olisi voineet valita parempaa lomaviikkoa, sillä tämä viikko taitaa olla sitä Suomen kesää parhaimmillaan.  Alkuviikosta kävimme Suomenlinnassa ja toivon, että sunnuntaina voisimme kattaa brunssiaamiaisen puistoon. Suomi näyttää vaan niin paljon kauniimmalta kesäisin ja talvella monta asiaa jäisi varmasti kylmyyden takia näkemättä/kokematta. Vaikka toisaalta talvella tekisi ehkä hieman erilaisia juttuja.

Tämä viikko on ollut minulle oikein hyvää kielikurssia ja olenkin oppinut paljon uusia sanoja ja vanhatkin ovat taas muistuneet mieleen. Olen vain ääntänyt ranskan verbit hieman eri tavalla ja muodostanut lauseita sen enempää ujostelematta. Puhumalla ja kokeilemalla sitä parhaiten oppii :)

Olen useasti kiitellyt poikaystävääni siitä, että miten avosylin hän on aina ottanut italialiset ystäväni vastaan. Ei nimittäin monikaan mies varmaankaan näin hienosti toimisi. Poikaystäväni kauniin käytöksen takia ystävyytemme onkin entisestään syventynyt. Jos olemme pitäneet viimeiset 11 vuotta tiiviisti yhteyttä, niin miksi se katkeaisi ikinä. Olen ihan äärettömän onnellinen, että minulla on nämä ihmiset elämässäni.

 • Olen viime viikkoina painiskellut pienten ongelmien kanssa, mitkä koskevat blogiani. Kommenttinne menee jostain syystä automaattisesti roskakoriin ja kun julkaisen ne sieltä, niin ne menevät ihan minne sattuu. Jos et löydä kommenttiasi tai vastaustani, niin se johtuu ihan vain tälläisistä jutuista. Jokaisen kommentin olen julkaissut ja kysymyksiin vastannut joko blogiin tai sitten sähköpostilla. Aiempien postauksien kuvat ovat menneet pikselimössöksi eikä Facebook-linkkini myöskään jostain syystä toimi. En viitsisi ketään näillä heinäkuun helteillä  häiritä, joten korjataan näitä teknisiä juttuja sitten syksymmällä :)

You may also like

8 Comments

 1. Minulla olisi lukija/respetitoivomus:
  Olisiko sinulla itselläsi mahdollisesti hyvää pasta al fornon reseptiä laittaa jakoon, tai osaisivatko italialaiset ystäväsi neuvoa sellaisen? Mielellään siis sellainen versio mihin tulee lihaa, vaikka ruuan voi toki kasvispohjaisenakin tehdä.
  Jos pystyisit toteuttamaan toiveeni olisin ikinonnellinen! Muutenkin blogisi on ihana, kuvat aina silmää hivelevää katsottavaa ja reseptisi antavat inspiraatiota myös omaan ruuan laittoon :)

  1. Heippa!

   Kiva kun laitoit reseptitoivomuksen! Teimme viime kesänä Pasta al Fornoa Italiassa ja sen jälkeen onkin aina välillä tehnyt sitä mieli. Anoa miinuspuoli Pasta al Fornon tekemisessä on ragu. Jotta pastasta tulisi todella hyvää pitää kastiketta keittää lähemmäs neljä tuntia :)

   Lupaan toteuttaa toiveesi heti elokuun alussa. Tosi kiva juttu kun pyysit minua tekemään juurikin tämän pastan. Tästä nimittäin poikaystäväkin tykkää :)

 2. Minulla olisi lukija/respetitoivomus:Olisiko sinulla itselläsi mahdollisesti hyvää pasta al fornon reseptiä laittaa jakoon, tai osaisivatko italialaiset ystäväsi neuvoa sellaisen? Mielellään siis sellainen versio mihin tulee lihaa, vaikka ruuan voi toki kasvispohjaisenakin tehdä.Jos pystyisit toteuttamaan toiveeni olisin ikinonnellinen! Muutenkin blogisi on ihana, kuvat aina silmää hivelevää katsottavaa ja reseptisi antavat inspiraatiota myös omaan ruuan laittoon :)

 3. Heippa!Kiva kun laitoit reseptitoivomuksen! Teimme viime kesänä Pasta al Fornoa Italiassa ja sen jälkeen onkin aina välillä tehnyt sitä mieli. Anoa miinuspuoli Pasta al Fornon tekemisessä on ragu. Jotta pastasta tulisi todella hyvää pitää kastiketta keittää lähemmäs neljä tuntia :)Lupaan toteuttaa toiveesi heti elokuun alussa. Tosi kiva juttu kun pyysit minua tekemään juurikin tämän pastan. Tästä nimittäin poikaystäväkin tykkää :)

 4. Ma che belle foto!
  Ihana tunnelma näissä kuvissa! Etenkin nuo kamera- ja valokuvakuvat ovat upeita :)

  Olen ehkä joskus maininnutkin, mutta Italia on suosikkimaani ja haluaisin oppia maan kieltä hieman lisää. Ihanaa, että sinulla on hyviä italialaisia ystäviä, joiden kanssa harjoitella! Kiva myös kuulla, että he pitivät Suomesta.

  Buon fine settimana Sofié!

 5. Ma che belle foto!Ihana tunnelma näissä kuvissa! Etenkin nuo kamera- ja valokuvakuvat ovat upeita :)Olen ehkä joskus maininnutkin, mutta Italia on suosikkimaani ja haluaisin oppia maan kieltä hieman lisää. Ihanaa, että sinulla on hyviä italialaisia ystäviä, joiden kanssa harjoitella! Kiva myös kuulla, että he pitivät Suomesta.Buon fine settimana Sofié!

 6. Buongiorno bella Petra!

  Si si!

  Niistä kuvista tykkään itsekin eniten :)

  Italia on minunkin lempimaani. Haaveilen joskus asuvani siellä, mutta luulen sen olevan kumminkin vähän mahdoton ajatus. En kestä kun mikään ei toimi ja kaikki on vain kaaosta. Turistin Italia on ihana, nativiin italilaisen elämä on ehkä hieman erilaista. Italian tämänhetkinen työ- ja palkkatilanne on ihan kaaottinen. Harva uskoisi paljon peruspalkansaaja tienaa Italiassa :/

  Niin, pojille voi pospottaa kaikkea vähän sekaisin niin jokin asia yleensä menee perille. Ymmärrän italiaa jo ihan hyvin, mutta sanavarasto on ihan olematon. Perusjuttuja tulee toisettua koko ajan, mutta tiedän, että jos asuisin edes pari kuukautta Italiassa, olisi matkalaukussani yksi kieli lisää kotiinpalatessani :)

  He rakastavat Suomea! He ovat käyneet Helsingissä useammin kuin Milanossa :D

  Mille grazie!

 7. Buongiorno bella Petra!Si si!Niistä kuvista tykkään itsekin eniten :)Italia on minunkin lempimaani. Haaveilen joskus asuvani siellä, mutta luulen sen olevan kumminkin vähän mahdoton ajatus. En kestä kun mikään ei toimi ja kaikki on vain kaaosta. Turistin Italia on ihana, nativiin italilaisen elämä on ehkä hieman erilaista. Italian tämänhetkinen työ- ja palkkatilanne on ihan kaaottinen. Harva uskoisi paljon peruspalkansaaja tienaa Italiassa :/Niin, pojille voi pospottaa kaikkea vähän sekaisin niin jokin asia yleensä menee perille. Ymmärrän italiaa jo ihan hyvin, mutta sanavarasto on ihan olematon. Perusjuttuja tulee toisettua koko ajan, mutta tiedän, että jos asuisin edes pari kuukautta Italiassa, olisi matkalaukussani yksi kieli lisää kotiinpalatessani :)He rakastavat Suomea! He ovat käyneet Helsingissä useammin kuin Milanossa :DMille grazie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*