Boutique Hotel Avenue Copenhagen

Kun lähdimme Kööpenhaminaan, varasimme hotellin edellisenä iltana. Olen suhteellisen rento reissukaveri, niin en oikein jaksa stressailla ikinä lennoista tai hotelleista, vaan yleensä muutenkin bookkaan matkani ihan päivää tai paria ennen. Näin kävi myös Kööpenhaminan kanssa, mutta onneksi meillä kävi tuuri ja kaupunki ei ollut ihan täynnä, joten saimme kivan hotellin lyhyelläkin varoitusajalla.

Avec Sofié blog l Hotel Avenue CopenhagenAvec Sofié blog l Hotel Avenue Copenhagen

Avec Sofié blog l Hotel Avenue Copenhagen

Käytän yleensä hotellien varaamiseen Tablethotels.com -sivustoa. Se on minusta kaikista paras sivusto hotellien varaamiseen. Sinne on listattu pienempiä ja persoonallisempia hotelleja ja sivuston kautta olen monta kertaa löytänyt helmiä. Niin myös tällä kerralla.

Yövyimme Hotel Avenue :ssa, joka sijaitsee noin 15 minuutin kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Nyhavniin hotellilta kävelee noin puolessa tunnissa, joten vaikka Kööpenhaminassa tulisi herkuteltua, kilometrejä karttuu ihan mukavasti.

Avec Sofié blog l Hotel Avenue Copenhagen

Ennen kuin varasimme hotellin, luin kommenteista, että veden paineen kanssa on ollut ongelmia. Tämän koimme myös me. Muuten tosin hotelli oli ihan nappivalinta. Hotelli on rakennettu vanhaan taloon, joten Pariisissa huonoihin paineisiin tottuneena, en ollut kylpyhuoneen vedenjuoksusta mitenkään yllättynyt.

Avec Sofié blog l Hotel Avenue Copenhagen

Jos jostain pitää hotellille pisteitä antaa, on se aamiainen. Hotel Avenuen aamiainen oli nimittäin aivan mielettömän ihana. Aamupalapöydästä löytyi perustarvikkeiden lisäksi tuorepuuroa, gluteenittomia tuotteita sekä mieletön juustotarjotin. Pisteet tulivat myös Georg Jensenin termospulloista.

Avec Sofié blog l Hotel Avenue Copenhagen

Meillä kävi säiden kanssa tuuri, sillä aurinko paistoi koko viikonlopun ja lämpötila oli 16 :ssa asteessa. Hotellilta löytyi myös kiva terassi, mutta kiireisen aikataulun takia emme siellä ehtineet oleskella. Kesällä tämä sisäpihan keidas on tosin varmasti aivan mieletön paikka syödä aamupalaa ja paistatella päivää.

Avec Sofié blog l Hotel Avenue Copenhagen

Mietimme Charin ja ystävämme kanssa monesti, että miksi he eivät ole käyneet aiemmin Kööpenhaminassa. Se kun on niin lähellä ja helppo kaupunki mennä. Suomalaisena kun sitä yleensä menee tutusti Tukholmaan tai sitten vaihtoehtoisesti lämpöön. Suosittelen Kööpenhaminaa todella lämpimästi, jos minikaupunkilomalle on tarvetta. Kaupunki on niin romanttinen, joten pieni treffi-loma onnistuu siellä todella helposti.

You may also like

11 Comments

 1. Ai että, kiva idea! Rupesin heti miettimään, olisiko vaikkapa tammikuinen kahdenkeskinen viikonloppuloma Köpiksessä mukava joululahja miehelleni… :)

 2. Jostain syystä parilla kerralla, jolloin olen Köpiksessä vieraillut, olen nähnyt enemmän juoppoja kadulla kuin missään? En tiedä syytä, oliko sattuma vai seutu väärä, mutta kaupungista jäi minulle ikävä maku. Olen kyllä kuullut, että “myös” tanskalaisilla on pahat huume-ja alkoholiongelmat. Oletko huomannut itse mitään?

  1. Oho, oikeastiko? Minä en ole koskaan törmännyt, omituista. Ikävä juttu, sillä minä en ole koskaan nähnyt alkoholi-ongelmaisia. Ehkä pari narkomaania on tullut nähtyä, mutta muuten ei. Tällä reissulla näin yhden narkomaanin, mutta en muuten kiinnittänyt mihinkään epämääräiseen huomiota.

   Enemmän minua ahditaa Helsingin rautatieaseman seutu.

   1. Pakko näin köpisläisenä kommentoida, että ei ole omaan silmään ainakaan pistänyt moinen ongelma, vaikka olen aika herkkä tuollaisille. Voisin kompata tässä myös, että Helsingin rautatieaseman seutu kyllä lyö silmille joka kerta levottomuudellaan :( Toki Köpikessä laitapuolen kulkijoita löytyy ja on alueita joissa tekee mieli liikkua harvemmin kuin muilla, mutta mitään arkipäivää häiritsevää en ole huomannut. Kiitos vielä kivasta blogista ja tsemppiä Damiin! <3

 3. Kööpenhamina on niiiin ihana, lempikaupunkini koko maailmassa! Kävin siellä ensimmäistä kertaa vasta reilu vuosi sitten, mutta olen palannut sinne sen jälkeen jo kolmesti. Oma vakkarihotellini on SP34, ihana sisustus ja hyvä aamiainen. Myös air-bnb:t on Köpiksessä vallan ihania, mikä ei tanskalaisten sisustustaidon tuntien ole kovinkaan yllättävää. Ja Fiskebar on minunkin lemppariravintolani! Pääsimme kerran ystävieni kanssa sinne keittiöön tutustumaan ja seuraamaan kokkien työtä:) En ole itse käynyt Tukholmassa ainakaan viiteen vuoteen, pitäisi varmaan käydä, mutta Köpis vaan tuntuu vievän voiton joka kerta, jos jonnekin lähelle haluan suunnata.

  1. Heippa,

   kiitos kommentista ja I totally agree!

   En ole koskaan ollut air-bnb:ssa Tanskassa, mutta varmasti pitäisi :)

   Ihana kuulla – se on vain niin ihana ravintola. Sopivan moderni ja rustiikkinen samaan aikaan.

   Kööpenhamina on jollain lailla viehättävämpi mitä Tukholma. Jollain lailla kylämäinen ja ystävällisempi.

   Tukholma on kiva, mutta Köpis on ehkä hivenen mielenkiintoisempi :)

 4. Hauskaa, olet sattumalta löytänyt lempihotellini Köpiksessä! Olen vieraillut siellä mm. lasten kanssa – ja jo pari kesää sitten ihastuimme takapihan terassiin. Palvelu on aina ollut huippua. Lisäksi saatavilla on polkupyöriä, jos haluaa tutustua kaupunkiin tosi tanskalaiseen tapaan, ja jopa sellaisen ns. Christiania-pyörän (johon pienet lapset saa istumaan edessä olevaan laatikkoon) olivat valmiita meille hankkimaan. Hotellin takapihalla on myös hyvät autopaikat, vaikka piha on silti tunnelmallinen ja kotoisa. Frederiksbergin kaupunginosa on muutenkin kivaa aluetta, suosittelen mm. italialaisia ravintoloita.

  1. Heippa,

   hauska sattuma. Minun piti itseasiassa kirjoittaa, että hotelli on todella “lapsellinen” eli olisin suositellut sitä myös lapsiperheille.

   Haluaisin itseasiassa tuollaisen pyörän itselleni tänne Amsterdamiin, sillä kokisin sen hivenen turvallisemmaksi vaihtoehdoksi ja saisin kauppakassit kätevästi kotiin :)

   Kiitos vinkeistä, sillä olen yllätyksekseni menossa takaisin Köpikseen pian :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*