Boho chic Tulum

Olettekin varmasti Instagramistani huomanneet, että olen viihtynyt Meksikossa paremmin kuin hyvin. Tällä matkalla on käynyt niin, että turhaan pelkäsin PhotoShopattuja kuvia, sillä paikka on mitä kaunein. Ruoka on äärettömän hyvää ja ihmiset mitä ihanampia. Taidan siis jo tietää, minne tulen ensi vuonna talvilomalleni.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kun aloin joskus vuosi sitten puhumaan kotona Tulumista, ei Pampulani oikein meinannut uskoa, että muutaman tunnin päästä Cancunissa voisi olla jotain näin ihanaa. Jenkeistä kun tullaan Yacatanille lomailemaan vähän samalla tavalla mitä meiltä lähdetään Espanjan rantalomakohteisiin. Muutaman artikkelin luettuamme ja valokuvia Pinterestissä ihailtuamme sain hänet vakuuttuneeksi, että meidän pitää tulla tänne.

stay5

No millainen Tulum sitten on? Niin kuin otsikko sanoo, niin boheemi ja chic samaan aikaan. Tämä ranta-alue koostuu käytännössä yhdestä pitkästä tiestä, jonka varrelta löytyy muutama hulppea asumus, tämä meidän keskitasoa ehkä hivenen yläpuolella oleva Nômad Tulum, reppureissaajien cabanasit sekä metsässä teltoissa majailevat hipit. Ihanan tästä tekee se, että laki ei salli isojen hotelliketjujen tulevan tänne kauniiseen luontoon, vaan talot saavat olla maksimissaan kaksikerroksisia. Toivon, että laki säilyy, sillä en ole ikinä nähnyt mitään näin luonnonkaunista paikkaa. Borneon rannat olivat ehkä samaa tasoa, mutta Tulum ei ole todellakaan niin alkeellinen mitä Borneo oli.

stay4 stay2

Jos olisin tullut tänne yksin tai ystävieni kanssa, olisimme varmasti yöpyneet eco chic – cabanaseissa (mökki ilman wc:tä), mutta Pampula ei ehkä ole tottunut tähän reppureissumenoon tai vähän hipimpään asusteluun, niin tulimme Nômadiin.  Täältä löytyy siis kaikenlaisia asumuksia, myös lapsiperheille.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vuokrasimme auton Cancunista ja ilman sitä olisi oleminen täällä aika vaikeaa jos haluaa tehdä muutakin kuin makoilla rannalla. Ajamista ei tarvitse pelätä varsinkaan jos on ajanut yhtään Yhdysvalloissa. Liikenne on yllättävän rauhallista ja ajaminen paljon helpompaa mitä esimerkiksi Ranskassa.

Tulum

Tulen tekemään erillisiä postauksia vielä majoituksesta ja muusta, mutta halusin jakaa teille pieniä paloja täältä tacojen taivaasta. Tämä on viimeinen kokonainen päiväni Tulumissa, sillä huomenna lähden jo Mexico Cityyn muutamaksi päiväksi ennen Guadalajaraa ja häitä. Se jos jokin on tosin varmaa, niin Tulumiin tulen ehdottomasti takaisin.

You may also like

9 Comments

 1. Kiitos Sofie. Kaiholla luin postaustasi, itse reilu viikko sitten Riviera Mayalta kotiin palanneena. Teksti siivitti minut takaisin noihin tunnelmiin, tuoksuihin ja lämpöön. Oli kiva kuulla, että autoilua ei kannata jännittää. Huomasin itsekin, että liikennekäyttäytyminen ja teiden kunto on parempi kuin mitkä muistikuvat minulle oli ennestään. Nyt vain uutta matkaa suunnittelemaan, ehkäpä jo kesäksi.

  1. Heippa, ymmärrän hyvin. Viimeistä päivää kun täällä vietellään. Aloin jo eilen katsomaan myös kesäksi lentoja, sillä mikään paikka ei ole näin ihana mitä Tulum <3

   Pelkäsin autoilua myös,mutta aivan turhaan.Tiet ovat leveitä ja hyvässä kunnossa. Ajattelin ottaa muutaman Snäpin josta näette teiden tilanteen

   Lupaan portailla paljon täältä virtuaalisia postikortteja

 2. Oh yes, looking good!
  Me ollaan tässä muutamia vuosia kanssa pohdittu, että pitäisköhän pikkuhiljaa vaihtaa Aasian reissut länteen suuntautuviin reissuuihin. Mexicoa olen vähän pelännyt just huumekartellien sun muiden takia, mutta ihan suotta. Työkaveri kehui sen maasta taivaisiin (tosin olivat Cancunissa). Tuo Tulum täytyisi kyllä käydä katsastamassa!

  Terkkuja täältä Balilta <3
  PS. hih, täälläkin on tuo mies vähän sellainen "high-maitenance" asumusten suhteen (siisti steriili suihku + wc ja AC on ihan must), joten veikkaanpa että mekään ei ihan niissä hippimajoituksissa asuttaisi. Vaikka mä ja lapset sellaisissa varmaan viihdyttäisikin :)

  1. Hei sinä lomalainen <3

   Vaihda vain, huumekartelleja ei ainakaan täällä tarvitse pelätä. Ne on siellä pohjoisessa. Tosin tässä meidän hotellista on pieni matka Pablo Escobarin entiselle kämpälle ja ihmeteltiin että miksi vartijat tuli aina ulos kun käännettiin auto hänen pihastaan Kun Instagram ehdotti lokaatioksi Escobarin mansionia,niin ymmärsin yskän.

   En ole käynyt Carmenissa tai Cancunissa muuten kun lentokentällä,niin en voi oikein sanoa mitään. Mutta luulen niiden olevan todella kaupallisia ja länsimaisia. Meri sielläkin on kuulemma tosi kaunis.

   Hih, ihme high maintenancit! Tämä on ensimmäinen lomamme kaukokohteessa ja vasta täällä hän ehkä tajusi miten hippi oikeasti olen. Itselleni kelpaisi myös vaatimattomampi majoitus, mutta nämä mökit eivät oikein herralle sovi :)

   Ihanaa lomaa!

 3. Todella kauniin ja eksoottisen näköistä. Ihan kateeksi käy, kun itse on tarponut Suomen loskasäässä poistattamaan hampaan. Kyllä aurinkorannat kelpaisivat minullekin. :)
  No, mutta onneksi täällä on tämä minun henkilökohtainen kahden kuun ikäinen aurinkoni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*