Blueberry Moments

Ihan ensiksi haluaisin esitellä pahoitteluni ruokapostauksien vähyydestä. Olen näin kesäisin pieninälkäinen ja kun tämä minun pikkukotini on näillä hellekeleillä jo valmiiksi ihan kuin sauna, niin täällä ei kyllä ihan hirmuisesti huvita kokkailla. Kesäruokavalioni koostuu oikeastaan salaatista ja jogurtista, eli ei mistään ihan kovin monimutkaisesta. Katsotaan sitten ensi kuussa kun ilmat vähän viilenevät, niin josko sitä tekisi taas mieli hengailla tuolla keittiön puolella vähän enemmän.

Tehän tiedätte, että puutarhamustikat ovat suurinta herkkuani. Niitä on tainnut näkyä täällä blogissani kerran jos toisenkin. Eilen niitä pomppi kesäiseen salaattiini ja se salaattini taisikin olla lähinnä mustikkasalaatti pienillä lisukkeilla ;). Mustikoiden lisäksi salaattini sisälsi vuohenjuustoa, vuonkaalia, avokadoa, retiisiä ja vadelmavinaigretteä. Kivan raikas ja kevyt salaatti.

Kuvissani taustalla oleva juoma on italialainen aperitiivi, spritz. Spritziä juodaan nimenomaan siellä Pohjois-Italiassa italialaisten veljieni alueella,  eli Venetossa. Aperitiivin tulee likööriä nimeltä Aperol, proseccoa ja kivennäisvettä. Lopuksi juomaan lisätään vielä sitruunan pala tai iso vihreä kivellinen oliivi. Aperol kuuluu valitettavasti vain Alkon tilausvalikoimaan, mutta jos muistaa hymyillä Helsingin Kampin Alkon sedälle oikein ystävällisesti, niin hänen kaapistaan saattaa löytyä muutama jemmapullo ;)

P.S. Minun ihan ehdoton tämän hetken soitetuin kesäbiisi on Miike Snown Bavarian.

_________________________________________________

At first I have to say that I’m truly sorry because there hasn’t been that many food posts lately. First, I’m not that hungry during the summer and secondly, my little home is like sauna at the moment. So therefore, I don’t feel like cooking… My summer diet is mainly based on salads and yoghurt, fresh and easy. When the temperature decreases I most likely will find myself again from the kitchen.

You know that blueberries are like candies to me. I guess you have maybe seen some blueberries in my older posts and pictures? Yesterday evening I pampered myself with blueberry salad. My blueberry salad included also goat cheese, salad, avocado, radishes and raspberry vinaigrette.

My favorite aperitif is spritz. It’s an Italian aperitif that is usually served in the northern part of Italy, especially in Veneto region. My Italian brothers usually drink this sour aperitif just before they have their dinner.  Spritz is usually made from liqueur called Aperol (Campari is also ok), Prosecco, and mineral water. Sometimes they’ll put a slice of lemon in to the drink, but I prefer to have my spritz with big green olives.

P. S. My favorite summer song at the moment is ”Bavarian” By Miike Snow.

You may also like

44 Comments

 1. Mun suosikkini Palermossa asuessa oli Aperol spritz! Tuolla se nautittiin helteisenä päivänä isosta viinilasista, joka oli täytetty jääpaloilla ja appelsiinirenkaalla, välillä myös oliivilla. Ensin en pitänyt juoman lievästä kitkeryydestä mutta tottuessa se oli mitä parhain iltapäivän kuumuuden helpottaja. Palermossa ei taidettu myöskään pidentää kyseistä aperitiivia soodalla mutta jäät sulaessaan kyllä tekivät sen.

  1. Oi, kuulostaa niin ihanalle, rennolle elämälle. Voikun voisi täällä meilläkin vain kävellä jonnekin pikkuiselle piazzalle ja istua spritz kädessä ja nauttia ilta-auringosta :)

   Yksi hyvä vaihtoehto on Korkeavuorenkadulla sijaitseva italialainen, Gastone. Siellä saa spritzejä ja myös sitä pastaakin ;)

 2. Mun suosikkini Palermossa asuessa oli Aperol spritz! Tuolla se nautittiin helteisenä päivänä isosta viinilasista, joka oli täytetty jääpaloilla ja appelsiinirenkaalla, välillä myös oliivilla. Ensin en pitänyt juoman lievästä kitkeryydestä mutta tottuessa se oli mitä parhain iltapäivän kuumuuden helpottaja. Palermossa ei taidettu myöskään pidentää kyseistä aperitiivia soodalla mutta jäät sulaessaan kyllä tekivät sen.

  1. Olen kyllä pistänyt hänen bloginsa bookmarkkeihini ;)

   Hänen leipomukset näyttävät kyllä aina niin upeille. Tykkään varsinkin siitä hänen dip dyed layer cakesta (kuulostaapa hifistelylle). Kiitos paljon Lora tuosta lehtivinkistä<3

 3. Have to try your blueberry salad absolutely! I have never tried it! And maybe, before tasting it, a fresh Spritz ;) I love this aperitif, too! We always drink it, even if I live in the centre of Italy! You always surprise me because you are really an Italian girl ;) you know everything about Italian habits <3 Un bacione!!

  1. Well, you know. Half of my heart will always belong to Italy. I never thought that people can really fall in love with some specific country. That specific country in my case is Italy, and of course I have secret crushes with France and Spain. Anyway, my biggest love will always be Italy <3 In my previous life I was Italian, that's for sure.

   You should try my salad with spritz of course. BTW, can you believe that our liqueur stores don't sell Aperol? You have to order it if you want to have it. Ridiculous :D

   Mille baci 9lla <3 Tu sei bella :)

 4. Have to try your blueberry salad absolutely! I have never tried it! And maybe, before tasting it, a fresh Spritz ;) I love this aperitif, too! We always drink it, even if I live in the centre of Italy! You always surprise me because you are really an Italian girl ;) you know everything about Italian habits <3 Un bacione!!

 5. Kuvasi ovat aina yhtä tunnelmallisia, niitä on oikein ilo katsella! Kivaa kesänjatkoa!

 6. Oi, kuulostaa niin ihanalle, rennolle elämälle. Voikun voisi täällä meilläkin vain kävellä jonnekin pikkuiselle piazzalle ja istua spritz kädessä ja nauttia ilta-auringosta :)Yksi hyvä vaihtoehto on Korkeavuorenkadulla sijaitseva italialainen, Gastone. Siellä saa spritzejä ja myös sitä pastaakin ;)

 7. Olen kyllä pistänyt hänen bloginsa bookmarkkeihini ;)Hänen leipomukset näyttävät kyllä aina niin upeille. Tykkään varsinkin siitä hänen dip dyed layer cakesta (kuulostaapa hifistelylle). Kiitos paljon Lora tuosta lehtivinkistä<3

 8. Well, you know. Half of my heart will always belong to Italy. I never thought that people can really fall in love with some specific country. That specific country in my case is Italy, and of course I have secret crushes with France and Spain. Anyway, my biggest love will always be Italy <3 In my previous life I was Italian, that's for sure. You should try my salad with spritz of course. BTW, can you believe that our liqueur stores don't sell Aperol? You have to order it if you want to have it. Ridiculous :DMille baci 9lla <3 Tu sei bella :)

 9. Vo Kati, Kiitos paljon :))Toivotaan, että se aurinko alkaisi pian taas paistamaan. Kivaa kesänjatkoa myös sinulle :)

 10. Ihastuimme tänä kesänä Venetsian matkalla Spritzeihin ja toimme sitten tietysti Aperolia mukanamme tuliaiseksi. Itse kun tykkään makeasta lisään joukkoon vielä lorauksen Spriteä. Tämä ihana drinkki pitäisi ehdottomasti saada lanseerattua Suomeen! :D

  1. Hih, minä tein juuri noin aluksi, mutta nykyään spritz menee jo vähän tuollaisena kitkerämpänäkin :)
   No sanos muuta! Muutamassa paikassa olen siihen törmännyt, mutta vielä ihan liian harvoin. Italialaiset ystäväni vitsailivat, että heidän pitäisi avata Helsinkiin Italialainen ravintola missä myytäisiin hyvää pastaa sekä spritzejä :)

 11. Ihastuimme tänä kesänä Venetsian matkalla Spritzeihin ja toimme sitten tietysti Aperolia mukanamme tuliaiseksi. Itse kun tykkään makeasta lisään joukkoon vielä lorauksen Spriteä. Tämä ihana drinkki pitäisi ehdottomasti saada lanseerattua Suomeen! :D

  1. Siis eihän sitä periaatteessa olekaan, mutta yhden italialaisen ravintolan tarjoilija vinkkasi tuosta salapiilosta :)
   Eli hyllystä sitä ei löydy, mutta pullo Aperolia on varmasti neuvoteltavissa ;)

 12. Kiitos Aperol vinkistä, en tiennytkään et sitä on ylipäätänsä olemassa Alkossa, ja olen aina kaivannut sitä! Spritz on ihana kesäjuoma! Suomen baareissa Spitz Aperol on sitten aina (jos Aperolia löytyy) ainakin 12?/kpl, kun Italiassa se on 5?!xxxEhttp://dragonflyelisabeth.blogspot.fi/

 13. Hei, ajattelin tulla kysymään, kun muistelisin sinun postanneen joskus epäonnistuneesta Neulash -kokeilusta, että onko sinulla vielä kyseinen puteli? Olisitko kiinnostunut myymään sen kenties eteenpäin? Haluaisin kokeilla kyseistä ihmeainetta, enkä ole uskaltautunut (vielä) tilaamaan sitä mistään. -R

  1. Joo, tai en vain pitänyt ollenkaan siitä miten ne kasvoivat ihan sikin sokin ja ripseni tippuivat ihan saman tien. Valitettavasti heitin oman seerumini jo aikoja sitten roskiin :/

   Siis jos haluat kauniit ja luonnolliset ripset niin pysy vain omissasi. Olen kokeillut seerumia ja ripsienpidennyksiä ja kumpikin kokemus on kyllä ollut aikamoinen floppi. Pidän kumminkin tosi luonnollisesta kauneudesta ja niillä seerumeilla ja pidennyksillä lopputulos on ollut kaikkea muuta kuin luonnollinen..

   1. Hei, kuulostaa kyllä huolestuttavalta tuo kertomukseksi ripsiseerumin käytöstä. Itselläni oli ripsipidennykset kuutisen kuukautta putkeen, joten nyt omat ripset ovat kaikkea muuta kuin kauniit. Työkaverini ovat käyttäneet seerumia useamman vuoden ajan, ja heillä on todella kauniit ripset. Ei luonnottoman pitkät – mutta hieman normaalia pidemmät ja kaarevat. Sopii hyvin, vaikka ovat kyllä +40. Niitä ihailleena olisi hinku itsekin päästä kokeilemaan, omat ripseni kun ovat nyt mitkä ovat.. Kiitos vastauksestasi!

 14. Hei, ajattelin tulla kysymään, kun muistelisin sinun postanneen joskus epäonnistuneesta Neulash -kokeilusta, että onko sinulla vielä kyseinen puteli? Olisitko kiinnostunut myymään sen kenties eteenpäin? Haluaisin kokeilla kyseistä ihmeainetta, enkä ole uskaltautunut (vielä) tilaamaan sitä mistään. -R

 15. Hih, minä tein juuri noin aluksi, mutta nykyään spritz menee jo vähän tuollaisena kitkerämpänäkin :)No sanos muuta! Muutamassa paikassa olen siihen törmännyt, mutta vielä ihan liian harvoin. Italialaiset ystäväni vitsailivat, että heidän pitäisi avata Helsinkiin Italialainen ravintola missä myytäisiin hyvää pastaa sekä spritzejä :)

 16. Siis eihän sitä periaatteessa olekaan, mutta yhden italialaisen ravintolan tarjoilija vinkkasi tuosta salapiilosta :)Eli hyllystä sitä ei löydy, mutta pullo Aperolia on varmasti neuvoteltavissa ;)

 17. Joo, tai en vain pitänyt ollenkaan siitä miten ne kasvoivat ihan sikin sokin ja ripseni tippuivat ihan saman tien. Valitettavasti heitin oman seerumini jo aikoja sitten roskiin :/Siis jos haluat kauniit ja luonnolliset ripset niin pysy vain omissasi. Olen kokeillut seerumia ja ripsienpidennyksiä ja kumpikin kokemus on kyllä ollut aikamoinen floppi. Pidän kumminkin tosi luonnollisesta kauneudesta ja niillä seerumeilla ja pidennyksillä lopputulos on ollut kaikkea muuta kuin luonnollinen..

  1. Ei ole puutarhamustikoiden voittanutta! Vaikka en mikään suuri viherpeukalo olekaan, mutta jos minulla on joskus oma piha, niin sinne tulee ehdottomasti muutama puutarhamustiikapensas :))

 18. Aivan mielettömän herkullisen näköistä salaattia! Sopii hyvin kuumiin kesäpäiviin! Itse myös suuri puutarhamustikoiden ystävä!:)

 19. Hei, kuulostaa kyllä huolestuttavalta tuo kertomukseksi ripsiseerumin käytöstä. Itselläni oli ripsipidennykset kuutisen kuukautta putkeen, joten nyt omat ripset ovat kaikkea muuta kuin kauniit. Työkaverini ovat käyttäneet seerumia useamman vuoden ajan, ja heillä on todella kauniit ripset. Ei luonnottoman pitkät – mutta hieman normaalia pidemmät ja kaarevat. Sopii hyvin, vaikka ovat kyllä +40. Niitä ihailleena olisi hinku itsekin päästä kokeilemaan, omat ripseni kun ovat nyt mitkä ovat.. Kiitos vastauksestasi!

 20. Piti tulla kertomaan sinulle, että olimme Ravintola Aliassa lounaalla, muistan kun olet paikasta kirjottanut ja jäi siitä mieleeni, että tuota on testattava. Joten kiitokset ravintolavinkistä! Oli kyllä ihana! (kirjoitus tulossa kunhan ehtii)
  Aurinkoista kesän jatkoa!

  1. Jep, kävin siellä viime kesänä. Eikö ollutkin ihana? Niin kaunis paikka kerrassaan. Aliassa oli minusta kaikki palaset hyvin balanssissa, ruoka hyvää ja miljöö miellyttävä.

   Tuttavani varasi juuri vähän aikaa sitten Alian hääpaikakseen :)

   Pitää tulla lukemaan juttusi pian :)

   Kiitos samoin!

 21. Piti tulla kertomaan sinulle, että olimme Ravintola Aliassa lounaalla, muistan kun olet paikasta kirjottanut ja jäi siitä mieleeni, että tuota on testattava. Joten kiitokset ravintolavinkistä! Oli kyllä ihana! (kirjoitus tulossa kunhan ehtii)Aurinkoista kesän jatkoa!

 22. Ei ole puutarhamustikoiden voittanutta! Vaikka en mikään suuri viherpeukalo olekaan, mutta jos minulla on joskus oma piha, niin sinne tulee ehdottomasti muutama puutarhamustiikapensas :))

 23. Jep, kävin siellä viime kesänä. Eikö ollutkin ihana? Niin kaunis paikka kerrassaan. Aliassa oli minusta kaikki palaset hyvin balanssissa, ruoka hyvää ja miljöö miellyttävä. Tuttavani varasi juuri vähän aikaa sitten Alian hääpaikakseen :)Pitää tulla lukemaan juttusi pian :)Kiitos samoin!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*