Paljon puhutaan markkinoinnin automaatiosta, mutta toki pelkän blogin suhteen on paljon erilaisia työkaluja, jotka helpottavat blogin pitämisen kanssa. Kun työkalut ovat kunnossa (ja hallussa), itse voi keskittyä vain sisällön luomiseen, kun ei tarvitse tehdä kaikkia asioita manuaalisesti. Näin ollen sisällön jakaminen eri kanaviin helpottuu automaation kautta.
Olen ollut Pinterest-nörtti jo ennen kuin minulla oli blogia. Nyt Pinterest on yksi kanava muiden joukossa, jonne sisältöni jaan ja sitä kautta saan blogiini liikennettä ja ihmiset löytävät kuvien ja muun jaetun sisällön kautta parhaimmassa tapauksessa uusia paikkoja ja inspiraatiota. Käytän itse Pinterestiä kuin Googlea. Jos olen menossa vaikka uuteen maahan, en mene Googleen vaan haen Pinterestistä kuvien muodossa upeita kohteita, jotka sitten laitan talteen matkoja varten.
Koen, että bloggaajana minun tärkein tehtävä on tiedon jakaminen ja sen takia on tärkeää, että sisältöni on sillä tavalla rakennettu, että kuka siihen ikinä törmääkään, voi helposti löytää tärkeimmät tiedot ja lokaatiot. Sen takia olen ottanut käyttöön hiljattain Zapierin. Zapier on vähän samanlainen mitä IFTTT, mutta käytän Zapieria eri tavalla mitä IFTTT:tä. Tällä hetkellä Zapier lataa Instagramiin postaamani kuvat Pinterestiin tiettyyn kansioon, joten minun ei tarvitse itse pinnailla kuvia ja käyttää aikaa siihen. Vaikka en ihan kaikkea halua automatisoida, koen, että zappien tekeminen säästää niin paljon aikaa ja kuvat tulevat pinnattua. Sillä usein kun on kiire, unohtuu juuri tällainen pieni näpertäminen, joka kumminkin olisi tärkeää.
En ole ihan kaiken automatisoinnin kannalla mitä blogiin tai sosiaaliseen mediaan tulee, sillä minusta sisältö voi helposti mennä kylmäksi ja kasvottomaksi. Tämän takia en ole esimerkiksi tehnyt zappia, joka lataisi blogikuvani Pinterestiini Avec Sofié blog – kansioon. En halua jokaisen postauksen sisältöjä ja kuvia Pinterestiin, vaan vain tietyt. Instagam-profiilillani on oma kansio, joten kaikki kuvani jotka julkaisen Instagramissa, menevät automaattisesti omaan kansioon hashtagien sekä lokaatiotietojen kera.
Toki jos joitakin kuvia en Pinterest-kansiooni halua, käyn ottamassa ne pois. En myöskään halua Instagram-postauksiani henkilökohtaiselle Twitter- tai Facebook-tililleni, vaan jokaiselle sisällölle on oma paikkansa ja yleisönsä. En koe, että kaikki sisältöni sopivat kaikkiin kanaviin, vaan olen eriyttänyt ne aika selkeästi.
Zappeja voi toki tehdä, vaikka ei blogia olisi, vaan myös henkilökohtaisessa käytössä ne toimivat todella hyvin. Sovellukset kun puhuvat keskenään, voi Instagram-kuvat jakaa, vaikka Evernoteen, Gmailiin tai pilvipalveluihin. Kyse ei ole tosin vain kuvista, vaan myös ihan kaikesta muustakin. Huomasin juuri, että myös esimerkiksi Salesforcella ja MailChimpilla on Zapier käytössä, joten kaipa zappeja tehdään ihan yrityskäytössäkin. Niistä minulla ei ole kokemusta, mutta näin bloginäkökulmasta, on Zapier todella kätevä, kun voi jättää pienen näpertämisen vähemmälle – suosittelen!