Bikram Yoga

Kaksi vuotta sitten tutustuin bikram yogaan eli hot joogaan. Kesällä 2009 oli hot jooga ulkoilun lisäksi ainoa liikuntaan liittyvä harrastukseni.  Vaasassa hot joogan harrastaminen ei ole mahdollista, joten hot jooga onkin liittynyt Helsinkiin ja kesään. Kesä pyöriikin mielessä jo aikalailla, ja suunnittelikin että minun pitäisi tulevana kesänä palata myöskin joogan pariin. Istun päivät pitkät tietokoneen ja koulukirjojen ääressä, joten  niska- ja hartialihakseni ovat aikamoisessa jännityksessä koko ajan. Sen takia yritänkin Vaasassa ollessani käydä BodyBalancessa aina silloin tällöin. Mutta samanlaisia tuloksia en ole saanut mistään venyttelyistä tai hieronnoista, kuin hot joogasta. Huoneen lämpötila on koko ajan +38°C, joten lihakset ja nivelet pysyvät koko ajan lämpiminä ja vetreinä. Hot Jooga tunneille kannattaa varautua vähintää 1,5 l vesipullolla, sillä nestettä haihtuu kehosta ihan todella paljon 1,5 h:n aikana. Ensimmäisellä kerralla en juonut tarpeeksi ja sain ihan hirvittävän migreenikohtauksen tunnin jälkeen. Seuraavalla kerralla kysyin, että oliko ohjaajalla mitään neuvoa minunlaisilleni migreenipotilaille. Hän käski mennä ostamaan Himalajan suolaa ja laittamaan sitä veden sekaan. Sen jälkeen kun laitoin suolaa vesipullooni,  en enää migreeniä saanut. Toinen neuvo voisi olla, että kannattaa laittaa päälle niin vähän kuin mahdollista. En ole eläessäni hikoillut niin paljon kuin hot joogassa. Mutta se tunne on aivan ihana, kun on hikoillut kaikki kuona-aineet ulos ja on muutenkin ihanan puhdistunut olo. En ole muualla joogaamassa käynyt kuin Helsingin Yoga Nordicissa ja Kuala Lumpurissa. Suosittelen hot joogaa kaikille, kenellä on vähänkin ongelmia jumiutuneiden lihasten kanssa. Mutta jos ei ole hot joogaa mahdollista kokeilla, niin kannattaa kokeilla Les Mills Bodybalance lisenssituntia. BodyBalancessa tehdään samanlaisia liikkeitä, mutta ei tosin yhtä lämpimässä eikä yhtä tehokkaasti, mutta tunnilla saa kyllä lihakset venymään. Onkos teillä muilla kokemuksia joogailusta?


Two years ago I found myself at my very first bikram yoga class, and after that I was hooked. Because I sit in front of my computer or books almost the whole day, my neck and shoulder area is under stress all the time. After few months of yoga, I could feel that how fast progress I had made in few months. So if your muscles are stuck, try hot yoga. Because temperature in hot yoga class is around +38°C,  stretching your muscles in warm temperature is much more effective than in normal room temperature. Few tips what I could give is that take at least 1,5 l of water with you, believe me, you’ll need it. And if you suffer from migraine, add a hint of Himalayan salt into water.  And try to wear as light clothes as you can. 

You may also like

14 Comments

 1. Mulla tulossa kanssa joogapostausta ensi viikolla.: ) Hot jooga on ihanaa, I love it! Nyt kun haluan aloittaa joogan harrastamisen ihan tosissaan, olen paljon tutkaillut noita centereitä. En vaan yhtään tiedä mihin liittyä. Yoga Nordic vaikuttaa mukavalta, mutten tiedä onko sen tarjonta vähän liian samanlainen kuin vanhan jumppapaikkani. Tarkoitan, että jos haluan harrastaa jooga enemmän “tosissani”. Ja kun astangajoogaa haluaisin myös harrastaa, niin sitä ei nordicissa tarjota vaan vain hathajoogaa. Mutta saa nähdä nyt mihin päädyn, innolla odotan jo joogatunteja.

 2. Mulla tulossa kanssa joogapostausta ensi viikolla.: ) Hot jooga on ihanaa, I love it! Nyt kun haluan aloittaa joogan harrastamisen ihan tosissaan, olen paljon tutkaillut noita centereitä. En vaan yhtään tiedä mihin liittyä. Yoga Nordic vaikuttaa mukavalta, mutten tiedä onko sen tarjonta vähän liian samanlainen kuin vanhan jumppapaikkani. Tarkoitan, että jos haluan harrastaa jooga enemmän “tosissani”. Ja kun astangajoogaa haluaisin myös harrastaa, niin sitä ei nordicissa tarjota vaan vain hathajoogaa. Mutta saa nähdä nyt mihin päädyn, innolla odotan jo joogatunteja.

 3. Mä kiinnostuin, täytyykin alkaa tutkiskella missä sitä on tarjolla! Ehkä nähdään joogan parissa kesällä ;)

 4. Kaitaliina:Oi kivaa, pitääkin käydä kurkkaamassa :)No mun täytyy sanoa, että kävin viime kesänä Kampin Esportissa hot joogassa ja se oli paljon paljon huonompi mitä nordicissa. En tiedä missä olet käynyt jumppailemassa, enkä tiedä esportin tän hetkistä tasoa, mutta viime kesän tunnit oli vähän niin ja näin. Tää ei nyt ole mikään Yoga Nordicin mainos, mutta ne Vinyasa tunnit on tosi haasteellisia. Astangasta mulla ei ole kokemusta, mutta se on varmasti todella tehokasta. Mulle lähtökohta joogaan menemiselle oli se, että saisin jumiutuneet lihakset vetreiksi ja sen takia valitsinkin “hottiksen” :)) Mun tuttu vetää tunteja Helsingin pihasalissa, mutta astangaa niillä ei taida olla. Kannattaa kokeilla Nordicin viikon kestävää korttia ja sillä tavalla tutustua lajiin :)

 5. Maria:Mä suosittelen kokeilemaan sitä viikon korttia aluksi, pääsee hyvin sisälle, että mistä hot joogassa on oikein kyse :) Kortti maksaa mun muistaakseni n.30 e ja sillä saa viikon ajan käydä niin paljon kuin haluaa.Ehkäpä ;)

 6. Kaitaliina:Oi kivaa, pitääkin käydä kurkkaamassa :)No mun täytyy sanoa, että kävin viime kesänä Kampin Esportissa hot joogassa ja se oli paljon paljon huonompi mitä nordicissa. En tiedä missä olet käynyt jumppailemassa, enkä tiedä esportin tän hetkistä tasoa, mutta viime kesän tunnit oli vähän niin ja näin. Tää ei nyt ole mikään Yoga Nordicin mainos, mutta ne Vinyasa tunnit on tosi haasteellisia. Astangasta mulla ei ole kokemusta, mutta se on varmasti todella tehokasta. Mulle lähtökohta joogaan menemiselle oli se, että saisin jumiutuneet lihakset vetreiksi ja sen takia valitsinkin “hottiksen” :)) Mun tuttu vetää tunteja Helsingin pihasalissa, mutta astangaa niillä ei taida olla. Kannattaa kokeilla Nordicin viikon kestävää korttia ja sillä tavalla tutustua lajiin :)

 7. Maria:Mä suosittelen kokeilemaan sitä viikon korttia aluksi, pääsee hyvin sisälle, että mistä hot joogassa on oikein kyse :) Kortti maksaa mun muistaakseni n.30 e ja sillä saa viikon ajan käydä niin paljon kuin haluaa.Ehkäpä ;)

 8. Mä jäin kanssa ihan koukkuun hot joogaan kun sitä ensimmäisen kerran kokeilin, kai pari vuotta sitten (?) just tuolla Yoga Nordicilla! Tuntui kuin olisin lentänyt sen viikon jälkeen, kun oli niin hyvä olo ja tajusin löytäneeni lajini. :) Aiemmin oon harrastanut astangaa ja juurikin nämä voimallisemmat joogat on mun juttu. Ihanaa että säkin tykkäät! Nyt mulla on taas ollut taukoa,kun ei oo ollut varaa käydä, mutta haaveilen siitä joka päivä. Pitää taas priorisoida ja jatkaa pian uudelleen. :)Onneksi ihana kevät on täällä ja kohta voi kaivaa myös juoksukengät esiin! Haaveilen muuten ihan valtavasti myös joogamatkasta oikeastaan mihin vain…jonnekin lämpimään tai sitten kesällä Suomessakin on esim. Hangossa noita järjestettyjä viikonloppuja/viikkoja. Ootko sä koskaan ollut tai ajatellut meneväsi? Ja oi mä haluun kuulla tosta sun Kuala Lumpurin joogailusta….oot ehkä kirjoitellutkin? :)

 9. Saija:Ollaankohan me oltu samoilla tunneilla??? :))Ah, juuri tuollainen tunne sieltä lähtiessä onkin! Niin se on kyllä aika todella tyyristä! Toissa kesänä se maksoi 2,5 kk 150? ja nyt se on yli 100? kuukaudessa :SMutta olen myös miettinyt, että voisi ne rahat huonomminkin käyttää. Oma hyvinvointi on kumminkin pääasia. Ja mun niskat on kyllä aika jumissa, eikä hieronnat tai akupuntiot ole tuottaneet samanlaisia tuloksia kuin hotjooga, niin kyllä mä varmaan sinne joogan suunnistan kesällä :)Mun kaveri kertoi jostain salaisesta saaresta Thaimaassa, jossa he olivat vihreälle joogamatkalla. Saaresta ei kuulemma tiedä juuri kukaan, joten se pysyy rauhallisena ja saaren idea säilyy :) Joogamatkoilla en ole koskaan ollut, mutta lukenut olen. Tuttavani äiti on availemassa rauhoittumis centeriä jonnekin Kuopion lähelle ;) Pitääkin vähän kysellä, että missä vaiheessa projekti oikein on :)No Kuala Lumpurin joogailussa ei ollut mitään speciaalia. Kävin vain todella länsimäälaisella kuntosalilla, jossa sitä pidettiin. Kuala Lumpurissa olisi varmaankin ollut hyvät puitteet joogailuu, mutta tuntui, että aina oli menossa tukka putkella niin ei aikaa jäänyt kaikkeen mihin halusi.

 10. Mä jäin kanssa ihan koukkuun hot joogaan kun sitä ensimmäisen kerran kokeilin, kai pari vuotta sitten (?) just tuolla Yoga Nordicilla! Tuntui kuin olisin lentänyt sen viikon jälkeen, kun oli niin hyvä olo ja tajusin löytäneeni lajini. :) Aiemmin oon harrastanut astangaa ja juurikin nämä voimallisemmat joogat on mun juttu. Ihanaa että säkin tykkäät! Nyt mulla on taas ollut taukoa,kun ei oo ollut varaa käydä, mutta haaveilen siitä joka päivä. Pitää taas priorisoida ja jatkaa pian uudelleen. :)Onneksi ihana kevät on täällä ja kohta voi kaivaa myös juoksukengät esiin! Haaveilen muuten ihan valtavasti myös joogamatkasta oikeastaan mihin vain…jonnekin lämpimään tai sitten kesällä Suomessakin on esim. Hangossa noita järjestettyjä viikonloppuja/viikkoja. Ootko sä koskaan ollut tai ajatellut meneväsi? Ja oi mä haluun kuulla tosta sun Kuala Lumpurin joogailusta….oot ehkä kirjoitellutkin? :)

 11. Saija:Ollaankohan me oltu samoilla tunneilla??? :))Ah, juuri tuollainen tunne sieltä lähtiessä onkin! Niin se on kyllä aika todella tyyristä! Toissa kesänä se maksoi 2,5 kk 150€ ja nyt se on yli 100€ kuukaudessa :SMutta olen myös miettinyt, että voisi ne rahat huonomminkin käyttää. Oma hyvinvointi on kumminkin pääasia. Ja mun niskat on kyllä aika jumissa, eikä hieronnat tai akupuntiot ole tuottaneet samanlaisia tuloksia kuin hotjooga, niin kyllä mä varmaan sinne joogan suunnistan kesällä :)Mun kaveri kertoi jostain salaisesta saaresta Thaimaassa, jossa he olivat vihreälle joogamatkalla. Saaresta ei kuulemma tiedä juuri kukaan, joten se pysyy rauhallisena ja saaren idea säilyy :) Joogamatkoilla en ole koskaan ollut, mutta lukenut olen. Tuttavani äiti on availemassa rauhoittumis centeriä jonnekin Kuopion lähelle ;) Pitääkin vähän kysellä, että missä vaiheessa projekti oikein on :)No Kuala Lumpurin joogailussa ei ollut mitään speciaalia. Kävin vain todella länsimäälaisella kuntosalilla, jossa sitä pidettiin. Kuala Lumpurissa olisi varmaankin ollut hyvät puitteet joogailuu, mutta tuntui, että aina oli menossa tukka putkella niin ei aikaa jäänyt kaikkeen mihin halusi.

 12. Aivan varmasti ollaan oltu samoilla tunneilla, hih! :)Joo, oot niin oikeassa, että voisi sitä huonomminkin rahansa käyttää. Omaan hyviinvointiin ei kuitenkaan voi liikaa panostaa. Mulla on ollut ihan sama juttu, että esim. viime syksynä oli selkä ja niska niin jumissa, että päätin taas tehdä tehojoogailuviikon Nordicilla ja se kyllä auttoi! Plus siihen vielä päälle piikkimattoilua. Toi saari Thaimaassa kuulostaa paratiisilta. Mun ystävä asuu Thaimaassa ja oon haaveillut että pääsisin sinne kyläilemään. Lupasi viedä meidät ihanille laguuneille ja sanoi että rakastun paikkoihin varmasti täysillä. Oi, kunpa pääsisin…

 13. Aivan varmasti ollaan oltu samoilla tunneilla, hih! :)Joo, oot niin oikeassa, että voisi sitä huonomminkin rahansa käyttää. Omaan hyviinvointiin ei kuitenkaan voi liikaa panostaa. Mulla on ollut ihan sama juttu, että esim. viime syksynä oli selkä ja niska niin jumissa, että päätin taas tehdä tehojoogailuviikon Nordicilla ja se kyllä auttoi! Plus siihen vielä päälle piikkimattoilua. Toi saari Thaimaassa kuulostaa paratiisilta. Mun ystävä asuu Thaimaassa ja oon haaveillut että pääsisin sinne kyläilemään. Lupasi viedä meidät ihanille laguuneille ja sanoi että rakastun paikkoihin varmasti täysillä. Oi, kunpa pääsisin…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*