Be my Valentine

Tein tryffeleitä ystävänpäivää ajatellen. Kysyitte joskus, että millä oikein värjäilen leivonnaisia, jos en käytä keinotekoisia väriaineita. Kesäkakut värjään marjoilla, sillä samalla ne tuovat täytteisiin ihanan maun. Sain  ennen joulua blogini kautta erilaisia marjajauheita, ja niillä olen myöskin leivonnaisia värjäillyt. Kuvassa olevien tryffeleiden kookoskuorrutuksen värjäsin taas punajuurella. Voitteko kuvitella, PUNAJUURELLA.  Mietin hetken aikaa, että alkaako tämä minun innostukseni  punajuurta kohtaan  mennä hieman yli ymmärryksen, mutta punajuuri toimi oikein hyvin. Pelkäsin aluksi, että se jättäisi kookokseen sivumaun, mutta ihan kookokselle pallerot maistuivat. 
Kookoshiutaleet kannattaa värjätä jo edellisenä iltana, sillä kookoshiutaleiden hidas kuivuminen yllätti minut. Punajuuri kannattaa kuorimisen jälkeen pilkkoa palasiksi, sillä niin siitä lähtee enemmän väriä. Lioittelin kookoshiutaleita muutaman tunnin ajan punajuurivedessä ja annoin niiden kuivua rauhassa yön ajan. Hiutaleet ei oikein kuivaneet yön aikana, joten kuivattelin niitä vielä uunissa.
Tarvitset:
100g valkosuklaata
1 keltuainen
80g pehmeää voita
kardemummaa 
kanelia
kookoshiutaleita
1 punajuuri
Sulata suklaa varovasti, lisää keltuainen ja anna seoksen jäähtyä.  Älä sulata voita, vaan anna sen pehmetä huoneenlämmössä. Vatkaa voin koostumus rikki, lisää suklaaseos ja sekoita hyvin. Mausta seos kanelilla ja kardemummalla. Laita seos pakastimeen hetkeksi, jotta sitä olisi helpompi muotoilla.  Pyörittele seoksesta palleroita ja pyörittele palleroiset  lopuksi kookoshiutaleissa. Seoksesta tulee noin 12 tryffeliä ja ne säilyvät jääkaapissa muutaman päivän. 
****
I try to avoid using artificial colors, and therefore I always try to find natural way to color my baking’s. Because Valentine’s Day is coming soon, I needed to bake something sweet and soft pink. I colored coconut flakes with beetroot. I’d say that do the coloring in advance because it surprised me how long it took to coconut flakes to dry. Peel the beetroot and chop it into pieces. Add water and coconut flakes and let coconut flakes be in the water at least for couple of hours. 

You need:

100g white chocolate
1 yolk
80 g of warm butter/room temperature
cardamon
cinnamon
coconut flakes
1 beetroot

Melt chocolate gently, add yolk and let the mixture cool a bit. Whip the butter and add chocolate. Add cinnamon and cardamon. Put mixture into freezer for a few minutes. Make little balls from it and roll those in the coconut flakes. You will get approximately 12 truffles from this recipe and truffles stay eatable around two days if you keep them in the fridge.

You may also like

10 Comments

  1. Herkullisen näköistä. Onko sinulla ideaa siitä, mikä voisi korvata kookoshiutaleet, jos niitä ei halua käyttää?

  2. Hah, mä jotenkin arvasin, että tätä kysytään, sillä kookos jakaa mielipiteitä. No yksi vaihtoehto olisi, että värjäisit valkosuklaata vaikka muutamalla mustikalla. Sulattaisit suklaan, heittäisit pari mustikkaa sekaan ja antaisit jähmettyä. Kun suklaa olisi jähmettynyt, niin raastaisit siitä pieniä siruja, joita voisit käyttää kookoksen sijasta :)Voisin miettiä vielä jotain muuta vaihtoehtoja, mutta toi nyt olisi ainakin yksi!

  3. Hah, mä jotenkin arvasin, että tätä kysytään, sillä kookos jakaa mielipiteitä. No yksi vaihtoehto olisi, että värjäisit valkosuklaata vaikka muutamalla mustikalla. Sulattaisit suklaan, heittäisit pari mustikkaa sekaan ja antaisit jähmettyä. Kun suklaa olisi jähmettynyt, niin raastaisit siitä pieniä siruja, joita voisit käyttää kookoksen sijasta :)Voisin miettiä vielä jotain muuta vaihtoehtoja, mutta toi nyt olisi ainakin yksi!

  4. haha, vihdoinkin kuulen, että joku muukin on käyttänyt punajuurta värjäykseen! Mulla tuli kerran paniikki kun väriaine oli lopussa ja halusin tehdä ystävälle vaaleanpunaisen kermavaahdon synttärikakkuun.. pienihetki jääkaapilla mietiskelyä ja voilá! tuli kaunis kakku ja ilman lisämakua.. :Dsöpöjä palleroita – pitääkin testata!

  5. haha, vihdoinkin kuulen, että joku muukin on käyttänyt punajuurta värjäykseen! Mulla tuli kerran paniikki kun väriaine oli lopussa ja halusin tehdä ystävälle vaaleanpunaisen kermavaahdon synttärikakkuun.. pienihetki jääkaapilla mietiskelyä ja voilá! tuli kaunis kakku ja ilman lisämakua.. :Dsöpöjä palleroita – pitääkin testata!

  6. Lumo:Eikö olekin!Linda:Olin tosi yllättynyt, ettei siitä punajuuresta lähtenyt mitään sivumakua, hyvä niin :) Ihanaa, että kakkusi onnistui!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*