Hola – Bday girl will be in Madrid

[mittaustagi]

Matkustaminen on ollut minulle aina tärkeää. Jo pienestä pitäen olen rakastanut lentokenttien fiilistä ja opiskelijana kaikki rahat menivät materian sijaan lentolippuihin. Vaihtoon oli päästävä kauas Aasiaan jonnekin uuteen kulttuuriin mitä ei välttämättä muuten tulisi koettua. Nyt jokaisena syntymäpäivä – tai joululahjana olen pyytänyt minimatkaa. Tavaraa kun on muutenkin jo aivan liikaa, niin mieluummin yhteistä aikaa eri ympäristössä kun uusi paketin sisältö odottamassa käyttöönottoaan.  Ilmeisesti olen todella vanhenemassa ;)

Madrid

Tänä vuonna tosin ajattelin saavani paketin, sillä lähdemme pian Meksikoon (!!!). Toisin kävi, sillä juhlin lauantaina mittariin tulevaa lisävuotta Madridissa. Rakkaani on siellä koko viikon töiden takia, mutta minä lennän sinne viikonlopuksi juhlimaan synttäreitäni. Tämä oli synttäriyllätykseni, sillä en tiennyt tästä jutusta yhtään mitään. Paras lahja <3 

Vaikka olen Barcelonassa käynyt monesti (klik, kilk, klik, ja klik), niin Madrid on minulle totaalisen tuntematon. Itse kun kaipaan aina merta niin Madrid ei ole tullut edes mieleenikään matkakohteena. Minulla on Madridiin liittyen sellaisia Almodovar -tyyppisiä mielikuvia. Punaisia puhelimia on kaikkialla, naiset näyttävät Penelope Cruzilta (kai ne nyt näyttää) ja kaduilla kopisee fataalisen korkeita korkoja. Olenko väärässä? 

Madrid

Olen vähän tällainen hippiäinen, niin sen takia Barcelona on sopinut minulle. Rentoa menoa rantakadulla ja kylmää cavaa iltakuudelta. Madrid taas on minulle ollut aina mielessä Espanjan Pariisi. Meluinen, likainen ja sekava. Ilmeisesti olen väärässä, sillä moni ystävistäni on viime aikoina ylistänyt Madridia enemmän mitä Barcelonaa.  

Madrid

Vinkkejä olisi kiva saada. Minne mennä? Mitä tehdä ja mitä ehdottomasti on nähtävä? Olen tällainen yltiöromantikko, niin kaikki supersöpöt ystävänpäivän paikat voi myös jakaa. Kerrankos sitä Madridissa ollaan, niin nyt saa olla kaikkea punaista ja sydämen muotoista.  

………………………………………………..

Traveling has always been a big part of my life. I’ve loved the atmosphere in the airports and I always need to know that where I’m traveling next. When I was a student, I saved my money into plane tickets instead of a designer bags. When I grew older, I wanted to have a mini vacations as my b-day or Christmas gifts. This year I thought that I will get a physical gift instead of non-material one. I was wrong, because my darling surprised me with a weekend trip to Madrid.  

This is my first time in Madrid and I have these kinds of Pedro Almodovar images in my head. In my mind I think Madrid is roughly feminine, every woman looks like Penelope Cruz, and the women wear fatally high heels. Say this is all true.  

I’ve visited Barcelona multiple times, but this is my first time in Madrid. Barcelona is somehow comforting location, there’s beach, laid back atmosphere and the food is best in the world (at least to me). I like to drink cold cava and wander around the old quartiers and discover amazing new places. Hope Madrid offers these kinds of experiences as well. Any tips? 

You may also like

20 Comments

 1. Itse Barcelonassa useamman kerran käyneenä ja Madridissa vain yhden voin kyllä yhdistyä ystäviesi ylistykseen. Madrid oli ihanan autenttinen, vähemmän turistinen kuin Barcelona. Itse ruokaa rakastavana Madridissa olimme taivaassa, jaksoimme hämmästellä kuinka perheet söivät ravintoloissa keskellä viikkoa lähes puoleen yöhön. Hämmennystä hieman aiheutti paikallisten englanninkielen taitamattomuus, edes appelsiinimehua emme meinanneet aamiaispöytään saaneet tilattua ennen kuin taikasana naranja muistui mieleen :) Mutta se ei paljon menoa haitannut.
  Itse keskityin lähinnä kaupungilla tallusteluun mieheni ollessa töissä, jotain ihania puutarhoja siellä muistaakseni oli, ja museo nacional del Prado oli kyllä hieno. Taisimme tuolla reissulla tehdä pienen pyrähdyksen Toledon kaupunkiinkin paikallisjunalla, mahtava neljän päivän reissu kaikenkaikkiaan.
  Toivotan teille ihanaa matkaa ! Ja hyvää syntymäpäivää tietysti myös.

  1. Heippa,

   ihana kuulla! Rakastan espanjalaista ruokaa enemmän mitä ehkäpä edes italialaista. En malta odottaa!

   Niin, Ranskassa sitä jo ihmettelee, mutta Espanjassa tosiaan keittiöt eivät mene kiinni yleensä ennen 11 tai 12. Ymmärtäähän sen tosin, kun töihin mennään 10 maissa ja lähdetään klo:20 aikaisintaan.

   Itse rakastan espanjankieltä. Se olisi kieli minkä haluiaisin osata muutenkin kuin Serranon perhettä katsomalla :D

   Toledoon en nyt ehdi kun on tälläinen minimatka siis tiedossa, mutta Pradoon kyllä.

   Kiitos paljon :)

 2. Kuulostaa ihanalta. Itse en ole vielä käynyt Viro ja Ruotsia kauempana, mutta jos olen oikein ahkera, uusi työni voi tarjota minulle mahdollisuuden matkustella ympäri maailmaa. Sitä odotellessa.
  Olen muutoin uusi lukija blogissasi. Olen jo lueskellut joitain vanhoja postauksiasi ja pidän blogistasi todella paljon. Aion jatkaa lukemista jatkossakin.

  1. Oi onnea uudesta työstä! Työmatkailu on mukavaa, vaikka harvemmin sitä näkee mitään, mutta ainakin saa syödä illallisia muualla kuin kotosalla.

   Tervetuloa ja ihana kuulla <3

 3. Madridissa on kolme isoa ja upeaa museota: Prado, Reina Sofia ja Thyssen-Bornemisza, jotka kannattaa tsekata, jos ehtii ja niiden museokaupatkin on hyvät. Reina Sofiassa on Picasson Guernica esillä ja se vetää aika hiljaiseksi kokonsa ja vaikuttavuutensa puolensa. El Retiron puisto on mukava ulkoiluun, Serranon perheestäkin tuttu. Markkinat ovat kivoja, jos sellaisille osuu, itselläni on kokemusta El Rastron markkinoista. Kuninkaanlinna on nähtävyytenä ok, ei mitenkään erikoinen. Chocolate con churroilla kannattaa herkutella ja koluta ruokatarjontaa.

  1. Heippa,

   varmasti joudun valitsemaan vain jokun noista museoista, sillä aikaa on vähän. Nyt Ranskassa ja Espanjassa on myrskynnyt tosin todella paljon, joten voi olla että sisätiloissa ollaa koko viikonloppu.

   Oh, kaikki Serrano-kohteet on pakko nähdä. En katsele televisiota juuri ollenkaan, mutta Serranot kuuluivat opiskeluaikana aamuohjelmaan :D

   Churroja churrille ;)

  1. Hola Hessu!

   Kiitos paljon vinkeistä. Pitää ehdottomasti mennä näihin, sillä kauppahalleissa on yleensä mahtava tunnelma.

   Ps. Huomasin myös että olit käynyt Sisiliassa :)

 4. Madrid on ihana! Ei tarvitse vertailla Barcelonaan, molemmat on omanlaisia. Madrid on auteettinen, yhdyn täysin edellisiin kommentteihin. Olen joskus ajatellut että jos jossain suurkaupungissa haluaisin vielä Euroopassa asua niin kyllä Madrid olisi korkealla. Suosittelen käymään Pradon taidemuseossa ja katsomassa ainakin Goyan työt. Esimerkiksi pilke silmäkulmassa ensin La Maja Vestidan ja sen jälkeen sitä vastapäätä La Maja Desnudan, sama rouva vaatteilla ja ilman;-) Olen itse iänikuiseen mustaan pukeutuva joten käynti Agatha Ruiz de la Pradan liikkeessä tekee aina iloiseksi. Kaikkia iloisen välisiä vaatteita muttei mustaa! Ihanaa ruokaa ja kauniita drinkkibaareja löytyy historiallisista hyvin trendikkäisiin. Oikein iloista viikonloppua!

  1. Heippa,

   totta, niin varmasti ovat. Minulle Barcelona on aina ollut ykkönen, ehkä se vaihtuu?
   Olen vain aina ollut vain merellnen ihminen, niin sen takia Barcelona on kaupungeista suosikkini.

   Kiitos paljon vinkeistä ja ihanaa viikonloppua!

 5. Oi miten ihana yllätyslahja :) Espanjasta tykkään kyllä (etenkin espanjalaisesta keittiöstä), mutta kovin vähän olen siellä päässyt käymään. Sekä Barcelona että Madrid ovat käymättä.

  Oikein hyvää syntymäpäivää ihana Sohvi! <3

  1. Pampulani osaa aina yllättää <3

   Niin, espanjalainen keittiö on puhtaita makuja täynnä, ihan lempparini! No nyt pääset virtuaalimatkalle kanssani.

   Kiitos paljon ihana Tarja <3 <3 <3

 6. Pradon ja Reina Sofian lisäksi Retiro-puistossa kannattaa käydä kävelyllä ja tsekata lasinen ‘kesäpalatsi’ – niin kaunis! Suosittelen myös pientä Galicialaista tavernaa Taberna Maceiras. Siellä palvelu on tunnetusti tosi surkeaa, mutta autenttinen merellinen ‘Arroz’- muhennos ihanaa.. Kävimme siellä tosin vuosia sitten, mutta silloin jäi makuelämyksenä mieleen. Kivaa synttärireissua!

  1. Oi kesäpalatsi kuulostaa ihanalta! Hihi, näin Pariisilaiseen töykeyteen tottuneena ei Espanjan palvelu voi olla enää huonompaa. Hah!

   Voi miten ihania vinkkejä jaatte minulle – kiitos!

 7. Madrid on ihana! Olen asunut siellä puoli vuotta ja sen jälkeen veri on vetänyt kaupunkiin useamman kerran. Aivan ihania alueita (toki vielä ihanampia kesällä) ovat Santa Anan aukion ympärille rakentuva Huertas ja La Latina. Molemmille alueille on keskittynyt myös paljon ravintolatarjontaa. Hieman boheemisempia alueita ovat Malasaña ja Chueca, joissa molemmissa on myös paljon viehätystä, vaikka itse olenkin enemmän kahden aiemmin mainitun fani.
  Kokemuksen arvoinen on La Latinan alueelta löytyvä Casa Paco, erityisesti jos pidätte liharuuasta. Siellä lihaa tilataan painon mukaan ja se grillataan todella upean makuiseksi. Paikka on todella perinteinen ja meidän listallamme aina kaupungissa vieraillessa. Vaikka en itse niin suuri punaisen lihan ystävä olekaan.
  Hieno kävelyreitti kulkee Serranon alueelta (mm. kansalliskirjasto) Retiron puiston ohi (toki puistokin kannattaa käydä katsomassa) Plaza de Cibelesille ja Banco de Españan ohi takaisin keskustaan.
  Sitten tietty Plaza Mayor ja sen lähellä oleva ihana kauppahalli, Templo de Debod (hienot näkymät erityisesti kuninkaanlinnan puistoon!), museot ja upeat shoppailumahdollisuudet. Lista on loputon tällaiselle fanille :)
  Siinä nyt jotain vinkkejä, toivottavasti edes jostain niistä on hyötyä. Ihanaa matkaa ihanaan kaupunkiin!

  1. Lucky you – Espanjassa on varmasti ollut mukava asua?

   Niin nyt täällä Euroopassa on oikeasti ollut ihan hurjat ilmat. Ikinä en ole vastaavia tuulia kokenut. Eli voi olla vähän kehnot Madrid-kelit, onneksi seura on kunnossa.

   Tuosta chuecasta entinen työkaverini osaskin sanoa, että se on vähän niin kuin Madridin Marais.

   Hih, taidat tosiaan olla fani ;)

   Otan sinulle kuvamuistoja täältä, nin pääset tunnelmaan.

   1. Espanjassa asuminen teki todella hyvää tällaiselle suomalaiselle kontrollifriikille ;) Omat haasteensa mutta maan kulttuuri ja kieli ovat kyllä lähellä sydäntäni. Hassua, että kuitenkin esim. parhaat ravintolat olen löytänyt Madridista vasta myöhempien lomien myötä.
    Kuvia odotellessa, toivottavasti viihdytte!

 8. Todella kiva yllätys. Madrid on jäänyt jostain syystä meillä käymättä, ja hyviä vinkkejä lukiessa iski matkakuume, kuten aina lentokentällä käydessä. Yleensä en onnittele etukäteen nyt teen poikkeuksen, koska huomisesta ei tiedä missä mennään. Hyvää syntymäpäivää lauantaina!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*