Barcelona

Barcelonan matka alkaa lähestymään ihan pian ja olen suunnitellut ystäväni kanssa pienoista road trippiä. Viime vuoden Barcelonan reissullani kävin Sitgesin kaupungissa, mutta tällä kerralla olemme suunnitelleet päiväretkeä kaupunkeihin nimeltä Roses ja Cadaqués. Roses on kuulema kuvankaunis kaupunki ja se sijaitsee noin parin tunnin automatkan päästä Barcelonasta. Cadaqués taasen on ihana pikkuruinen kalastajakylä. Cadaquésissa sijaitsee myös Salvador Dalin kotitalo jonka mielelläni kyllä näkisin. Onko teistä kukaan käynyt kyseisissä kaupungeissa?

Tutkiskelin hieman, että mitä kaikkea voisimme kaupungeissa tehdä ja huomasin, että Rosessa on ollut yksi maailman parhaimmista ravintoloista, El Bulli. Harmiksemme El Bulli sulki ovensa tässä hiljattain, mutta eiköhän me saada masut täytettyä jossakin muussa ravintolassa :)

Yhden vinkin voisin antaa vielä teille Barcelonaan matkaaville. Olen etsiskellyt viime kesästä lähtien osoitetta yhteen Xampanyerietiin tai paremmikin kalastajien tavernaan. Ystäväni vei minut tänne pikkuiseen kuppilaan viime keväänä ja oli aivan ihana kokea jotain niin autenttista. Kyse ei ole mistään luksuspaikasta, vaan aidosta katalonialaisesta ilmapiiristä. Suosittelisin jättämään silkkipaidat hotellille, sillä ne vieruskaverin cavat on väistämättä rinnuksilla. Paikassa ei ole tuoleja ja tavernassa ollaan ihan kuin sillit purkissa. Sille vieruskaverille on pakko jutella, sillä käytännössä kaikki kuuluvat samaan seurueeseen. Tavernan nimi on Can Paixano ja taverna on ollut samassa paikassa vuodesta 1969. Suosittelen tätä tavernaa todella lämpimästi.

___________________________________________

Around in a one month I’ll be in Barcelona and I can’t wait to be in one of my favorite cities. This is my third time in Barcelona and I’ve tried to find something new to do down in Spain. Last spring while I was in Barcelona I visited the beautiful vineyards of Segura Viudas and also one colorful city called Sitges. This time I have planned a little road trip to cities called Roses and Cadaqués . I’ve heard that those places are very picturesque harbor cities. Have you been there?

I want to share one Barcelona tip with you guys. Last May my friend took me into this very authentic and special tavern called Can Paixano. Even though it is said to be a xampanyeria, but I would say that it is more like a tavern. It’s not luxurious place at all, so leave your silky dresses at home. Can Paixano is always packed with people so be prepared to speak with strangers because you can’t avoid the fact that someone is standing and smiling next to you.

You may also like

22 Comments

  1. Hih, no pääset ainakin virtuaaliselle matkalla blogini kautta ;))

   Siellä on kyllä kaikkea kivaa. Se on yksi lempikaupungeistani. Se on ehkä Euroopan suurimmista kaupungeista se suosikkini. Barcelona on suuri, mutta tarpeeksi pieni. On rantaa, kauppaa ja kulttuuria juuri sopivassa paketissa :)

 1. Hih, no pääset ainakin virtuaaliselle matkalla blogini kautta ;))Siellä on kyllä kaikkea kivaa. Se on yksi lempikaupungeistani. Se on ehkä Euroopan suurimmista kaupungeista se suosikkini. Barcelona on suuri, mutta tarpeeksi pieni. On rantaa, kauppaa ja kulttuuria juuri sopivassa paketissa :)

 2. Thank you. I love them so much and I hardly wear any other earrings :)My earrings are from Tiffany :)http://www.tiffany.co.uk/Shopping/Item.aspx?fromGrid=1&sku=23900564&mcat=148204&cid=287464&search_params=s+5-p+2-c+287464-r+201323338-x+-n+6-ri+-ni+0-t+

 3. Oih, Barcelona es increible! Toi cava-paikka mitä kehotat on aivan mahtava, kantsii ostaa cavaa myös mukaan hotellille :) ja voin kertoa et Cadaques on myöskin kiva. Innostuin sillä reissulla Dalísta ja eteisesämme on siitä lähtien koreillut hienoja Dalí-kortteja fotoraameissa.

  Tein pääsiäisenä sun easter cupcakeja – so good. raastin vähän pätkistä siihen päälle ja hurmasin kaikki, jeeij. Kiitos sun blogista ja tyylistä.

  1. Oi mahtavaa, että olet käynyt kummassakin paikassa :))!

   En malta odottaa, että pääsen Dalin jalan jäljille. Me mennään ainakin tuonne Cadaquesiin, sillä se ainakin mua henkilökohtaisesti kiinnostaa enemmän kuin Roses.

   Oi ihanaa. Pätskiksillä ei ikinä voi ainakaan pilata mitään. Pätkikset on mun suurin heikkous. Jokaisena kauppareissuna taistelen itseäni vastaan ja yritän olla ostamatta niitä.

   Kiitos sinulle kommentistasi :)

 4. Oih, Barcelona es increible! Toi cava-paikka mitä kehotat on aivan mahtava, kantsii ostaa cavaa myös mukaan hotellille :) ja voin kertoa et Cadaques on myöskin kiva. Innostuin sillä reissulla Dalísta ja eteisesämme on siitä lähtien koreillut hienoja Dalí-kortteja fotoraameissa.Tein pääsiäisenä sun easter cupcakeja – so good. raastin vähän pätkistä siihen päälle ja hurmasin kaikki, jeeij. Kiitos sun blogista ja tyylistä.

 5. Oi mahtavaa, että olet käynyt kummassakin paikassa :))!En malta odottaa, että pääsen Dalin jalan jäljille. Me mennään ainakin tuonne Cadaquesiin, sillä se ainakin mua henkilökohtaisesti kiinnostaa enemmän kuin Roses. Oi ihanaa. Pätskiksillä ei ikinä voi ainakaan pilata mitään. Pätkikset on mun suurin heikkous. Jokaisena kauppareissuna taistelen itseäni vastaan ja yritän olla ostamatta niitä.Kiitos sinulle kommentistasi :)

 6. olen lähdössä ensi maanantaina barcelonaan, voi että olen innoissani:)! milloin sä lähdet reissuun? toivotaan että säät suosivat meitä:)

  1. No uskon :)))

   Lähden ensi kuussa Barcelonaan :) Muutama viikko vielä.

   Niin, toivotaan. Minulle on sattunut aiemmin vähän huono tuuri Barcelonan ilmojen kanssa. Juuri ennen sinne menoa on ollut ihan mielettömiä helteitä, mutta sitten kun olen sinne asti päässyt, niin johan on ollut epävakaista. Parempi tuuri tällä kerralla ;)?

 7. olen lähdössä ensi maanantaina barcelonaan, voi että olen innoissani:)! milloin sä lähdet reissuun? toivotaan että säät suosivat meitä:)

 8. No uskon :)))Lähden ensi kuussa Barcelonaan :) Muutama viikko vielä. Niin, toivotaan. Minulle on sattunut aiemmin vähän huono tuuri Barcelonan ilmojen kanssa. Juuri ennen sinne menoa on ollut ihan mielettömiä helteitä, mutta sitten kun olen sinne asti päässyt, niin johan on ollut epävakaista. Parempi tuuri tällä kerralla ;)?

 9. Itse juuri viime viikolla vierailin kyseisissä paikoissa. Hauska sattuma:) Roses ei oikein sytyttänyt, mutta Cadaques oli ihastuttava! Jos aikaa on, niin kannattaa tutustua Cap de Creus:n luonnonpuistoon. Ihanaa lomaa!

  1. Oi, kiva kuulla :)))

   Siis mun ystävä sanoi samaa, ett se Roses ei ole varmastikaan loppujen lopuksi mieleeni vaan nimenomaan Cadaques. Kiva kuulla että kerroit mielipiteesi, niin voidaan ajaa suoraan sinne Cadaquesiin :)

   Kiitos vinkistä :)

 10. Itse juuri viime viikolla vierailin kyseisissä paikoissa. Hauska sattuma:) Roses ei oikein sytyttänyt, mutta Cadaques oli ihastuttava! Jos aikaa on, niin kannattaa tutustua Cap de Creus:n luonnonpuistoon. Ihanaa lomaa!

 11. Oi, kiva kuulla :)))Siis mun ystävä sanoi samaa, ett se Roses ei ole varmastikaan loppujen lopuksi mieleeni vaan nimenomaan Cadaques. Kiva kuulla että kerroit mielipiteesi, niin voidaan ajaa suoraan sinne Cadaquesiin :)Kiitos vinkistä :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*