Back to school

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Niin kuin otsikko sanoo, takaisin kouluun. Toista maisteria en tosin ole tekemässä tai varsinkaan tohtoria, vaan menen opiskelemaan ranskaa. Tämä on kuukauden kestävä intensiivikurssi ja opiskelen 8,5 tuntia päivässä seuraavat neljä viikkoa. Jos ei tuolla tuntimäärällä unenkin kieli vaihdu jo ranskaksi niin ei sitten millään.

Olen aina ollut sitä mieltä ettei parempaa lahjaa voi itselle antaa kuin koulutus ja sen takia menen nyt laittamaan tämän haparoivan ranskankieleni kerralla kuntoon. Olen opiskellut ranskaa lukiossa ja jonkun verran yliopistossa, mutta niin kuin sen varmasti moni tietää, ei meillä opeteta puhumaan, vaan Suomessa tankataan kielioppia. Tämän takia onkin tärkeää, että tulevassa koulussani keskitytään sanastoon ja puhumiseen ja jätetään se pilkun viilaaminen vähemmällä. Tärkeintä on että uskaltaa avata suunsa, se kielioppi tulee sitten luonnostaan myöhemmin.

Pampulani teki saman intensiivikurssin kymmenisen vuotta sitten samassa koulussa. Jenkkipoika saapui rivieralle käytännössä puhumatta yhtään ranskaa ja lähti kohti Pariisia hyvä kielitaso taskussa. Hän on puhunut minulle käytännössä viimeisen vuoden ajan, että minun pitäisi mennä samaan kouluun ja tänään se tapahtuu. Vähän jänskättää, mutta hyvällä tavalla.

Vaikka olemmekin nyt suunnittelemassa Ranskasta pois muuttamista, mutta niin kauan kuin Euroopassa ollaan, on ranska tärkeä. Ranskalaiset eivät oikein ole ehkä niitä suvaitsevaisempia pienille virheille ja sen takia minulle on tärkeää, että ne perusjutut hiotaan nyt niin hyviksi että uskallan mennä seuraavalle tasolle.

Tiedän, että nämä viikot tulevat varmasti olemaan aika uuvuttavia kun pitäisi töitäkin jossain välissä tehdä. Mutta en malta odottaa, että näen oman edistymiseni ja pääsen vihdoinkin ranskankielessä sille levelille mille haluan. A bientôt!

 

You may also like

6 Comments

 1. Tsemppiä koulunpenkille! Voitko jossain vaiheessa kertoa opiskelusta tarkemmin -itseäkin kiinnostaisi ranskan preppaaminen. Olen kokenut kielten intensiiviopiskelun varsin tehokkaaksi.

  1. Heippa, mielelläni.

   Omassa koulussani on hieman erilainen metodi ja siis tarkoituksena on kunnon immersio. Emme saa puhua mitään muuta kieltä koko päivänä ja emmekä saa esimerkiksi tehdä muistiinpanoja.

   Koulussani on paljon diplomaatteja ja eri alojen ammattilaisia jotka ovat tulleet kouluun nimenomaan puhumaan ranskaa kunnolla, eikä niinkään kielioppia tankkaamaan.

   Moni ottaa tällaisen loman projektiksi tai sopii työpaikan kanssa, että on kuukauden poissa koulutuksen takia. Suosittelen!

 2. Hei, Kuulostaa kuitenkin aika virkistävälle, että tulee tuollainen mahdollisuus :) Itsekin unelmoin puhumiseen tähtäävästä kielikurssista, mutta kuten sanoit, Suomessa opetus painottuu kielioppiin.
  Etkö muuten ole enää Microsoftilla töissä? Oletko siirtynyt täysin bloggaamaan työksesi?

 3. Kuulostaa todella tehokkaalta, mutta tuo on varmasti ainoa tapa oppia kieltä kunnolla. Mä tein muutama vuosi sitten Espanjan lukion kurssit aikuislukiossa. Vaikka siellä oli sitä kielioppia todella paljon, koin sen mulle sopivaksi oppimistavaksi. Niiden kahden vuoden aikana kielitaito kehittyi sille asteelle, että uskallan avata suuni Espanjan reissuilla. Ylläpitoa toki vaatii, muutenhan se unohtuu saman tien. Tsemppiä!

 4. HEi, mielelläni kuulisin mikä koulu on kyseessä? Mulla on myös ranskankielien opiskelu suunnitelmissa ja omalle kohdalle intensiivikurssi olisi paras. Ja varsinkin sellainen, jossa todella oppii! Ja Riviera olisi vielä täydellinen sijaintikin. :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*