Avec Sofié-podcast? Juu vai ei?

Podcast on yksi asia mitä olen miettinyt jo varmaankin vuoden verran. Jollain lailla kokisin podcast -sarjan  kivaksi lisäsisällöksi varsinkin vähän pohdiskelevimpiin postauksiin, sillä välillä tekstin kautta postausten äänensävy voi olla hieman erilainen mitä sitä itse tekstissä oli ajatellut. Tekstissä kun on yksi kirjoittaja, mutta monta lukijaa ja joskus olen harmitellut, miten tekstini on luettu väärin.

Avec Sofié blog / Eze Village & summer dress

Muutenkin podcast-sisältöjen suosio on varmasti minun ikägenressäni suuressa kasvussa juuri aikataulupaiden kanssa painiskelevien seuraajieni keskuudessa. Itse kuuntelen podeja samalla kun teen töitä tai kokkailen, sillä aina kun ei ehdi lukea kaikkea mitä haluaisi, mutta samalla haluaa jotain muutakin mietittävää, kun työjutut. Jos minun yksi positiivinen asia pitää autoilun täytteisestä syksystäni sanoa, se oli nimenomaan podit. Minulla oli päivässä aikaa kuunnella podcasteja samalla kun ajelin autolla – toppen.

Avec Sofié / Aix en Pce - South of France

Podia toki olisi kiva toteuttaa jonkun kanssa, sillä muuten se menee tietenkin yksinpuheluksi. Sen takia olisi ihana kuulla ideoitanne, etta mitä haluaisitte podini sisällöksi.  Totta kai nappaisin aina jonkun mukaan podiini kun siihen olisi mahdollisuus, mutta aika pitkälle pitäisi mennä varmasti yksin.

Videoita olen myös joskus miettinyt, mutta näiden työtuntien lomassa on videoiden tekeminen niin työlästä, että en usko että ihan heti alkaisin sellaista tehdä ainakaan kovin usein. Podeissa on se kiva, että niitä voi tehdä myöskin pimeän tullen, niin minulla ei ole aikarajoitteita, että milloin niitä teen.

Avec Sofié / Aix en Pce - South of France

Jos tämä on taas jotain sellaista mitä ette missaan nimessä halua osaksi blogiani, niin kertokaa myös se. Nyt kaikki ideat ja palautteet voi laittaa kommenttiboksiin. Ideoita ja palautetta haluan nimenomaan teiltä, silla te tätä blogiani luette.

You may also like

40 Comments

 1. Ehdottomasti!! Olisi kivaa kuulla syvällisiä ja polveilevia pohdintoja mutta ehdottomasti myös ihan arkista höpötystä:) kaikenlaiset ajatukset expat-elämästä kiinnostaa kovasti:) Jään innolla odottamaan!

 2. Kyllä! Olen löytänyt podcastit oikeastaan vasta kuluneen vuoden aikana, ja siitä on pitkälti kiittäminen Noora & Noora -blogin hauskaa podcastia. Suomenkieliseltä puolelta en ole oikein muuta kuunneltava löytänytkään, joten tilausta on. Itsellänikin on joskus käynyt mielessä ajatus podcastista mutta mulla ehkä videopuoli on tuo, johon olen sitoutunut panostamaan… jos vain aikaa olisi siihenkään. Mun suosikkeja ovat sellaiset jaksot, joissa on vierailija mukana ja podcastin tekijä toimii ikään kuin haastattelijan roolissa. Mutta varmasti kuuntelisin myös itsekseen juteltuja jaksoja :)

  1. Ihana kuulla! Niinpä, eipä suomalaisia muita podeja paljon tulekaan kuunneltua (ellei työasioihin liittyviä lasketa).

   Siis sinun videot on niin upeita. Joskus haaveilin niistä, mutta en vain kertakaikkiaan ehdi tekemään niitä. Olisi ihana tehdä videoita, mutta ei näillä tuntimäärillä oikein ehdi.

   Juuri tuollaista podia mietinkin. Jotain missä en minä niinkään höpöttelisi, vaan enemmänkin että minulla olisi vieraita podissani kylässä.

   Kiitos palautteesta ja ihanaa kevättä :*

 3. Kuulostaa hyvältä! Podcastit ovat itseasiassa minulle vielä täysin vieraita, olisi kiva päästä tutustumaan paremmin niihin:)

 4. Ihana, raikas idea. Kun lähes joka bloggaajaa on nyt alkanut tehdä videoita, podcasti olisi kivaa vaihtelua. Minulla harvemmin on tilaisuutta katsoa videoita. Yleensä, juuri ruokaa laittaessa tai leipoessa, taustalla pyörii jonkun bloggaajan video. En tiedä, olisiko podcastin kanssa sama juttu, mutta kokeile ihmeessä, jos se sinua innostaisi. On totta, että kirjoittaessa ei saa aina ilmaistua itseään siten, kuin haluaisi.

  1. Tekisin videoita myös, mutta en vain ehdi päivätöiden lomassa ja viikonloput haluan pitää viikonloppuina kumminkin.

   Minäkin itseasiassa enemmän kuuntelen kun katselen videoita. Siivotessa ne ovat taustameluna, niin kuin tänään :)

   Minua aina välillä häiritsee nimenomaan se, että kirjoittaessa minusta voi saada aivan väärän kuvan. Sen takia podit ovat kivoja kun niissä voi mennä syvemmälle ja selittää tarkemmin :)

 5. Jooo! Olen viime aikoina löytänyt podcastien ihmeellisen maailman ja todennut että ne ovat loistavia! Juuri nimenomaan tuosta syystä, että niitä voi kuunnella samalla kun tekee jotain muuta. Eli tee ihmeessä! :)

  1. Kiva kuulla! Nimenomaan. Luulen, että lukijakuntani on varsin kiireistä, niin podi olisi taustalla kun te teette muita työ- tai kotijuttuja :)

   Kiitos palautteesta.

 6. jee hyva idea! Makin kuuntelen podcasteja silloin kun haaraa jotain jonka parissa ei voi keskittya videota katsomaan. Joitain videoita kuuntelenkin jo nyt “taustameluna”. Muutamia podeja kuuntelen viiniaiheista eli tyojuttuja mutta joskus olisi kiva kuunnella jotain vahan rennompaa. Markkinointi, pienyrittajyys, digitaalimedia ja ruoka/ravintolajutut olisi kivoja!

  1. Heippa,

   minulla ei ole yksinkertaisesti aikaa katsella videoita. Podeja voin kuunnella samalla kun teen jotain muuta. Pitäisin myös videoiden teosta, mutta siihen ei vain itsellä ole ollenkaan aikaa.

   Okei, sain kommentistasi jo monta ideaa- kiitos! Taidampa kysäistä viiniystäviäni meille lasilliselle ja samalla nauhoittaa podin :)

 7. Ehdottomasti juu. Tiedän, että taso olisi korkea tuttuun Sofien tapaan.

  Aiheet voisivat olla juurikin hieman syvällisempiä mitä jokapäiväinen höpöttely. Tosin lenkillä kuuntelen mielelläni minkälaista podia vaan.

  1. Heippa,

   minulla ei ole yksinkertaisesti aikaa katsella videoita. Podeja voin kuunnella samalla kun teen jotain muuta. Pitäisin myös videoiden teosta, mutta siihen ei vain itsellä ole ollenkaan aikaa.

   Okei, sain kommentistasi jo monta ideaa- kiitos! Taidampa kysäistä viiniystäviäni meille lasilliselle ja samalla nauhoittaa podin :)

  2. Heippa, voi kiitos <3 <3

   Voisin tuoda näihin myös tätä Ranska-aspektia totta kai. Se olisi varmasti kiinnostavaa :))

   Ihana kuulla ja kiitos kommentistasi.

 8. Todellakin Podcasteja! :-) Ne ovat tulleet tutuiksi Noora & Noora -blogin kautta ja olisi mahtavaa saada sinunkin kasvoillesi ääni. Mukavaa kevään odotusta ja tsemppiä asunnon etsintään.

  1. Heippa,

   Niinpä, Noorien podi ja tietenkin blogi on ihan oma suosikkini. Tykkään myös siitä, että he ovat niin omia itseään ja avoimesti sanovat, mitä asioita jaetaan ja mitä ei :)

   Haha, se on varmasti monelle niin outoa kuulla mun ääni ensimmäisen kerran.

   Kiitos – sitä tarvitaan :D

 9. No mikäettei!

  Olen aina ajatellut että blogisi parasta antia on upeat kuvat, mutta eihän podcastien tekeminen sulje niitä pois. Mut kieltämättä joku Sofie kokkaa-videokin olis aika kiva!

  1. Heippa,

   Kiitos :´). Ja ei sulje ei. Totta kai blogiin tulisi myös kuva podiin liittyen, joko vieraasta tai siten muuteen aiheeseen liittyen.

 10. Oui, oui, oui! :)

  Itse tykkään kuunnella podcasteja ja suomalaisista Noora&Noora blogin leidien keskustelutuokiot ovat mielenkiintoisia.

  Jos saa toiveita esittää niin mielelläni kuuntelisin vähän pintaa syvemmälle aiheisia podcasteja. Olet blogissasi tuonut esille ystäviäsi ja tuttaviasi jotka vaikuttavat mielenkiintoisilta niin tyyliltään kuin taustaltaan joten jos sinun on joskus mahdollista pitää heidän kanssaan keskustelutuokio olisi mielenkiintoista kuulla heidän tarinansa tmv. Erityisesti maailmalla kiertänyt vapaaehtoistyön parissa toiminut ystäväsi Mimmin tarina jonka jaoit joskus täällä blogin puolella on jäänyt mieleeni. tseasiassa rupesin seuraamaan hänen maailmanmatkaansa Instan puolella. Tai Satu Maaranen joka taitaa elää unelmaansa. IOlen kuullut yhteisen tuttavan kautta, että olet erinomainen puheenpitäjä joten podcastit olisivat varmasti toimiva lisä tänne blogiin :)

 11. Todellakin kannatusta löytyy! Kepeät aiheet, kuvat ja Pariisi varmasti säilyvät perinteisinä postauksina mutta mulle ainakin podcastit on loistavaa vaihtelua: erinomaista sisältöä ilman että tarvitsee aina katsoa näyttöä. Pohdintojasi esim työkulttuurien eroista, omasta urapolusta, ulkosuomalaisuudesta olisi ilo kuulla (tai lukea) jatkossakin lisää :)

  Ja jos sulla on vinkata hyviä podcasteja suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi niin se olisi lositavaa myös ;)

 12. Chez Helena-blogin Helena ja suomalainen Lilli pitavat Cafe au lait podcasteja, joissa he haastattelevat ulkomailla asuvia suomalaisia. Sarja on todella kiehtova ja antaa realistisen mutta hauskan kuvan muista maista. Mielestani sinulle sopisi samantyyppinen podcast, jossa kerrot erilaisista tavoista ja sinulle tarkeista ajatuksista ja asioista, etenkin ulkomailla asuville.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*