Asparagus Salad

Parsakausi on kuumimmillaan huhti- ja toukokussa, joten päätin hyödyntää kauden antimet vappua silmällä pitäen. Kyseinen salaatti on ruokaisa ja erittäin maittava, niin kylmänä kuin lämpimänäkin. Jos (ja toivottavasti kun) aurinko hellii meitä viikonloppuna, niin salaatin voi kätevästi pakata picnicille ja tarjoilla kylmänä. Käytin vihreää tankoparsaa, joten raaputin paksuimman kuoren pois ennen keittämistä. Nykyään kaupoista löytyy myös pikkuparsaa ja sitä ei tulisi kuoria, pelkkä keittäminen riittää. Kyseisestä salaatista riittää syötävää noin neljälle hengelle.
Tarvitset:
1 nippu vihreää tankoparsaa (450g)
muutama peruna
sipulia
vuohenjuustoa
200 g sieniä (kanttarelleja, herkkusieniä..)
suolaa
pippuria

Keitä perunat pehmeiksi, mutta älä liikaa. Silppua sipulit ja paloittele sienet. Kuullota sipulit öljyssä ja lisää sienet. Lisää keitetyt perunat ja mausteet. Lisää murustettu vuohenjuusto. Lisää vielä keitetty parsa, mutta älä paista parsaa kauaa vaan pyöräytä se pannulla muiden aineiden kanssa.
Parsa tulee kuoria nupusta alaspäin ja tyven kuiva osa tulee leikata pois. Parsat tulisi keittää kapeassa ja korkeassa kattilassa yhteensidottuina siten, että nuput olisivat melkein vedenpinnan yläpuolella.Parsaa tulisi keittää n. 5 minuuttia, mutta jos käytät salaatissa pikkuparsaa, on keitinaika paljon lyhyempi. Parsa on silloin valmista, kun se on juuri ja juuri pehmennyt.
____________________________
You need:
Aspargus (450g)
few potatoes
onions
goat cheese
200g of mushrooms (champigons, chantarelles..)
salt
pepper

Boil potatoes. Chop onions and mushrooms. Sauté onions in oil, add mushrooms in the pan. Add boiled potatoes, salt and pepper. Add goat cheese and boiled aspargus. Do not fry aspargus, just mix it with other ingredients. Salad can be served when it is warm, but also when it is cold.

You may also like

14 Comments

  1. Oi nam mikä resepti, tätä kokeilen kyllä viikonloppuna!Täällä Brysselissä tosin valkoinen parsa näyttää olevan se juttu, en juurikaan ole bongannut vihreää parsaa kaupoista. Toivottavasti sitä löytyisi viimeistään sunnuntaimarkkinoilta niin pääsisin kokeilemaan herkullisen kuuloista salaattiohjettasi. :)

  2. Oi nam mikä resepti, tätä kokeilen kyllä viikonloppuna!Täällä Brysselissä tosin valkoinen parsa näyttää olevan se juttu, en juurikaan ole bongannut vihreää parsaa kaupoista. Toivottavasti sitä löytyisi viimeistään sunnuntaimarkkinoilta niin pääsisin kokeilemaan herkullisen kuuloista salaattiohjettasi. :)

  3. Petra:Tykkään vähän ruokaisemmista salaateista. Salaatin rinnalle sopisi myös vaikka naudan paahtopaisti :)Minun onkin pitänyt kysyä sinulta, että olitko vaihdossa Brysselissä vai mitä siellä oikein puuhastelet? Aijaa, aika ihmeellistä? No toivottavasti löytyy! Anonyymi:No muffinsseista voi tehdä suolaisia laittamalla taikinaan kasviksia ja juustoja esimerkiksi. Viime kesänä kyllästyin kertakäyttöisiin aterimiin ja ostin Ikeasta edulliset aterimet. Nyt syntyy roskaa vähemmän ja veitsetkään eivät katkeile :))Vai millaisia vinkkejä olisit kaipaillut?

  4. Olen harjoittelussa tämän vuoden ja ihan totta puhuakseni haluaisin jäädä pidemmäksikin aikaa: viihdyn tosi hyvin täällä :)

  5. Just tänään kaupassa hypistelin parsoja, mutten sitten ostanut. Se on kyllä herkullista kesäruokaa.Ehkä vapuksi minäkin… :)

  6. Petra:Tykkään vähän ruokaisemmista salaateista. Salaatin rinnalle sopisi myös vaikka naudan paahtopaisti :)Minun onkin pitänyt kysyä sinulta, että olitko vaihdossa Brysselissä vai mitä siellä oikein puuhastelet? Aijaa, aika ihmeellistä? No toivottavasti löytyy! Anonyymi:No muffinsseista voi tehdä suolaisia laittamalla taikinaan kasviksia ja juustoja esimerkiksi. Viime kesänä kyllästyin kertakäyttöisiin aterimiin ja ostin Ikeasta edulliset aterimet. Nyt syntyy roskaa vähemmän ja veitsetkään eivät katkeile :))Vai millaisia vinkkejä olisit kaipaillut?

  7. Petra:Okei :)No uskon! En ole ikinä käynyt Belgiassa, mutta jo pelkkien kakkujen takia voisin sinne matkustaa :D. Brysseli on varmasti ihan todella viehettävä kaupunki.Saija:No osta ihmeessä! Niin on, kevyttä ja kesäistä! Salaatti on nopea tehdä, eikä vaadi suuria ponnisteluja (jos ilta olisi sattumoisin vappuna venähtänyt pitkäksi ;))

  8. Petra:Okei :)No uskon! En ole ikinä käynyt Belgiassa, mutta jo pelkkien kakkujen takia voisin sinne matkustaa :D. Brysseli on varmasti ihan todella viehettävä kaupunki.Saija:No osta ihmeessä! Niin on, kevyttä ja kesäistä! Salaatti on nopea tehdä, eikä vaadi suuria ponnisteluja (jos ilta olisi sattumoisin vappuna venähtänyt pitkäksi ;))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*