AQVIA Exclusive omaksi?

Sain  hiljattain testattavakseni AGAn AQVIA Exclusive-hiilihapotuslaitteen. Saadessani paketin käsiini olin enemmän kuin iloinen, sillä olin miettinyt juuri kyseisen laitteen ostamista. AQVIA-hiilihapotuslaitteessa viehättää sen muotoilu, koko ja helppokäyttöisyys. Mukana paketissa tuli erilaisia makuja, hiilidioksidipullo ja erivärisiä täyttöpulloja. Yhdellä hiilidioksidipullolla voi valmistaa noin 60 litraa hiilihapollista juomaa ja täyttöpullot on kätevä pakata mukaan vaikka eväsretkille. Vesiä voi maustaa juomatiivisteillä ja ilokseni huomasinkin, että joihinkin makuihin ei ole edes lisätty sokeria.

Olin aina ennen luullut, että kaupassa myytävät kivennäisvedet ovat terveydelle parempi vaihtoehto kuin virvoitusjuomat. Todellisuudessa kivennäisvesiin lisättävä sitruunahappo on vähintään yhtä haitallista hampaiden kiilteelle kuin sokeriset juomat. Täten AQVIAN kaltaiset tuotteet ovat terveydellekin parempi vaihtoehto. Veteen lisättävä hiilihappo häviää mahalaukussa välittömästi eikä ole terveydelle haitallista. Makutiivisteitä ei myöskään välttämättä tarvitse käyttää, sillä vesi on virkistävää ilman makujakin.

Monia varmasti askarruttaa, että kun hiilidioksidi loppuu niin mistä saa uuden hiilidioksidipullon. AGAn hiilidioksidipulloja voi ostaa ja vaihtaa AGAn palvelupisteissä ja jälleenmyyjillä. Lähimmän palvelupisteen voit katsoa täältä.

Ostaessaan laitteen on hyvä muistaa lukea tuotteen käyttöohjeet. Vaikka laite ei sinällään  ole monimutkainen, mutta moni asia kannattaa silti laittaa korvan taakse. Päiväyksistä kannattaa pitää huolta, niin hiilidioksidipullon kuin täyttöpullojenkin osalta. Laitetta ei myöskään koskaan kannata suuremmin liikutella jos hiilidioksidipullo on paikoillaan. Veteen lisättävä maku lisätään vasta kun vesi on hiilihapotettu ja erillisessä lasissa. Täyttöpullossa ei saa koskaan pitää mitään muuta nestettä kuin puhdasta vettä. Täyttöpulloja ei myöskään saa pestä pesukoneessa.

Käytän hiilihapollisia juomia jonkun verran leivonnassa ja ruoanlaitossa. Tänään aamiaista tehdessäni päätin hyödyntää hiilihapotuslaitetta smoothien teossa. Aamuinen terveysjuoma maistui vehnänorakselta ja seljankukalta.

Tarvitset:

2 prk rahkaa

nipun vehnänorasta

2 luumua

mustikoita

mansikoita

pellavansiemenrouhetta

2 dl seljankukan makuista hiilihappojuomaa

_______________________________

Parasta näiden tuotteiden kokeiluissa on ehdottomasti se, että aina silloin tällöin saan myös ilahduttaa lukijoitani. Itse en tällä kerralla automaattisesti laitetta omakseni saa, mutta yksi teistä ihanista lukijoistani saa hiilihapotuslaitteen omakseen. AQVIA Exclusive-tuoteperheeseen kuuluu neljä eri väriä ja kilpailun voittaja voi valita niistä mieleisensä.

Sain itse päättää, että millä perusteella valitsen voittajan ja päätin, että saisitte kertoa minulle jonkun innostavan makuyhdistelmän, jonka tekisitte hiilihapotuskonetta käyttämällä.  Kyse voi olla ihan millaisesta reseptistä tahansa. Olen itse miettinyt, että teen raparperisen drinkin tuleviin rapujuhliini, mutta jos te keksitte paremman, niin ottaisin reseptinne mielelläni vastaan. On kyse sitten ruoka- tai juomastareseptistä, tulen tekemään kilpailun voittajan makuyhdistelmästä postauksen omin kokeiluin ja kuvin. Kilpailuaikaa on viikon verran ja ilmoitan voittajan ehdotuksen blogissani. Makuehdotuksia ottaisin mieluiten kommenttikenttääni, mutta tottakai sähköpostit on myös sallittu :)

Aurinkoista keskiviikkoa!

 

You may also like

86 Comments

 1. Hei Sofié! Minä tekisin Aqvialla kuplivaa vettä, johon lisäisin tuoreita vadelmia, tuoretta minttua ja sitruunamelissaa :)

 2. Hei Sofié! Minä tekisin Aqvialla kuplivaa vettä, johon lisäisin tuoreita vadelmia, tuoretta minttua ja sitruunamelissaa :)

 3. Heipparallaa! Mä laittaisin kuplivan veden joukkoon tuoreita karpaloita ja tilkkasen raikasta omenatäysmehua.

 4. Ei ole juoma, mutta hieman erilaisempi jälkiruoka;)
  Liekitetyt raparperit

  Nippu raparperin varsia
  sokeria
  rommia liekitykseen

  katko raparperinvarret n.10cm pituiseksi.
  Grillaa varsia n.2 min, kunnes pehmenevät.
  Ota varret grillistä ja pyöritä sokerissa.
  Laita varret grillipannuun ja liekitä rommilla.
  Tarjoile jäätelön kera.

 5. Ei ole juoma, mutta hieman erilaisempi jälkiruoka;)Liekitetyt raparperitNippu raparperin varsiasokeriarommia liekitykseenkatko raparperinvarret n.10cm pituiseksi.Grillaa varsia n.2 min, kunnes pehmenevät.Ota varret grillistä ja pyöritä sokerissa.Laita varret grillipannuun ja liekitä rommilla.Tarjoile jäätelön kera.

 6. Hmm…Minusta raparperi on hyvä idea esim. Raparpericooler

  10 annosta

  2 dl votkaa
  2 dl likööriä (raparperi)
  1/2 dl sitruunamehua
  2 dl kuivaa valkoviiniä
  10 dl virvoitusjuomaa (esim. Sprite)
  10 dl kivennäisvettä

  Keitä koristelua varten raparperista kuorittuja ”nauhoja” kiehuvassa vedessä hetki. Jäähdytä nauhat ja koristele juomalasit raparperinauhoilla.

 7. Hmm…Minusta raparperi on hyvä idea esim. Raparpericooler10 annosta2 dl votkaa2 dl likööriä (raparperi)1/2 dl sitruunamehua2 dl kuivaa valkoviiniä10 dl virvoitusjuomaa (esim. Sprite)10 dl kivennäisvettäKeitä koristelua varten raparperista kuorittuja ?nauhoja? kiehuvassa vedessä hetki. Jäähdytä nauhat ja koristele juomalasit raparperinauhoilla.

 8. Hmm…Raparperi on hyvä :), esim. Raparpericooler

  10 annosta:
  2 dl votkaa
  2 dl likööriä (raparperi)
  1/2 dl sitruunamehua
  2 dl kuivaa valkoviiniä
  10 dl virvoitusjuomaa (esim. Sprite)
  10 dl kivennäisvettä

  Keitä koristelua varten raparperista kuorittuja ”nauhoja” kiehuvassa vedessä hetki. Jäähdytä nauhat ja koristele juomalasit raparperinauhoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

 9. Hmm…Raparperi on hyvä :), esim. Raparpericooler10 annosta:2 dl votkaa2 dl likööriä (raparperi)1/2 dl sitruunamehua2 dl kuivaa valkoviiniä10 dl virvoitusjuomaa (esim. Sprite)10 dl kivennäisvettäKeitä koristelua varten raparperista kuorittuja ?nauhoja? kiehuvassa vedessä hetki. Jäähdytä nauhat ja koristele juomalasit raparperinauhoilla ja sitruunamelissan lehdillä.

 10. Lettuihin kun lisää hiilihapotettua vettä, niin tulee mukavan kuohkeita! Ja lettujen kanssa juotavaksi raikasta limevettä, hiilihapoilla tietysti!

 11. Lettuihin kun lisää hiilihapotettua vettä, niin tulee mukavan kuohkeita! Ja lettujen kanssa juotavaksi raikasta limevettä, hiilihapoilla tietysti!

 12. Oih, olen jo pidemmän aikaa harkinnut tuollaisen masiinan hankkimista, koska kivennäisvesien kotiin kantaminen ei enää huvita ja olisihan tuo terveellisempikin vaihtoehto…
  Kokeilisin ehdottomasti alkoholitonta Mojito-tyyppistä herkkujuomaa eli paaljon tuoretta minttua ja limeä. Ja jääpaloja tai murskaa. Perinteisellä (mutta mahtavalla) makuyhdistelmällä siis mennään :)

 13. Oih, olen jo pidemmän aikaa harkinnut tuollaisen masiinan hankkimista, koska kivennäisvesien kotiin kantaminen ei enää huvita ja olisihan tuo terveellisempikin vaihtoehto…Kokeilisin ehdottomasti alkoholitonta Mojito-tyyppistä herkkujuomaa eli paaljon tuoretta minttua ja limeä. Ja jääpaloja tai murskaa. Perinteisellä (mutta mahtavalla) makuyhdistelmällä siis mennään :)

 14. Itse haluaisin maistaa mansikka-limen makuista hiilihapotettua juomaa, tai toisena vaihtoehtona olisi minttu-vadelma. :)

 15. Itse haluaisin maistaa mansikka-limen makuista hiilihapotettua juomaa, tai toisena vaihtoehtona olisi minttu-vadelma. :)

 16. Minä myös, minä myös!

  Raparperista tulee varmasti ihana alkudrinkki ja se sopii kivasti rapujen kanssa. Minttu taitaa olla se perinteisin raparperin kaveri, mutta olen juonut myös raparperijuomaa, joka oli maustettu inkiväärillä – nam! Mutta siis tuolla vekottimella voisi helposti tehdä alkoholittomat alkudrinkit: skumppaa holillisiin (koska skumppapohjaiset alkudrinkit ovat suosikkejani) ja kuplavettä holittomiin juomiin :)

  Itse haluaisin silti päästä kokeilemaan laitetta aamujuomiin! Lähtisi varmasti syysaamu kipakasti käyntiin kun heittäisi blenderiin porkkanaa, omenaa ja inkivääriä, kuplavettä joukkoon ja vielä spiruliinaa vastustuskykyä lisäämään.

  Jään odottelemaan rapujuhlapostausta kun en varmaan tänäkään vuonna itse pääse punakuoria maistelemaan.

 17. Minä myös, minä myös!Raparperista tulee varmasti ihana alkudrinkki ja se sopii kivasti rapujen kanssa. Minttu taitaa olla se perinteisin raparperin kaveri, mutta olen juonut myös raparperijuomaa, joka oli maustettu inkiväärillä – nam! Mutta siis tuolla vekottimella voisi helposti tehdä alkoholittomat alkudrinkit: skumppaa holillisiin (koska skumppapohjaiset alkudrinkit ovat suosikkejani) ja kuplavettä holittomiin juomiin :)Itse haluaisin silti päästä kokeilemaan laitetta aamujuomiin! Lähtisi varmasti syysaamu kipakasti käyntiin kun heittäisi blenderiin porkkanaa, omenaa ja inkivääriä, kuplavettä joukkoon ja vielä spiruliinaa vastustuskykyä lisäämään.Jään odottelemaan rapujuhlapostausta kun en varmaan tänäkään vuonna itse pääse punakuoria maistelemaan.

 18. Tuommoinen laite olisi loistava meilläkin.
  Tässä reseptini: tuoreita mansikoita, hiilihapotettua vettä tai vichy vettä, jäämurskaa, mangojogurttia ja sitruunamelissan lehtiä. Ehdottomasti maukasta!

 19. Tuommoinen laite olisi loistava meilläkin.Tässä reseptini: tuoreita mansikoita, hiilihapotettua vettä tai vichy vettä, jäämurskaa, mangojogurttia ja sitruunamelissan lehtiä. Ehdottomasti maukasta!

 20. Rapujen kans vois sopia mansikka-raparperi-drinkki eli
  -itse tehtyä raparperi-mansikkamehua (molempia suunnilleen saman verran Mehumaijaan ja höyrytetään mehuksi, huom! sokeria ei tarvi laittaa pakastettavaan mehuun)
  (-tippa sitruunamehua)
  -vaaleaa rommia
  -kuplavettä

  lapsille sopiva versio:
  – sokeritonta mansikka-raparperimehua (kts yllä)
  – lemon fresh-uutteella maustettua kuplavettä
  (-tarpeen vaatiessa lisäksi maustamatonta kuplavettä)

 21. Rapujen kans vois sopia mansikka-raparperi-drinkki eli-itse tehtyä raparperi-mansikkamehua (molempia suunnilleen saman verran Mehumaijaan ja höyrytetään mehuksi, huom! sokeria ei tarvi laittaa pakastettavaan mehuun) (-tippa sitruunamehua)-vaaleaa rommia-kuplavettälapsille sopiva versio:- sokeritonta mansikka-raparperimehua (kts yllä)- lemon fresh-uutteella maustettua kuplavettä(-tarpeen vaatiessa lisäksi maustamatonta kuplavettä)

 22. Kuvittelisin ainakin että mustaviinimarjalehdistä ja sitruunasta saattaisi saada ihanan raikasta, mutta ei kuitenkaan liian voimakkaan makuista juomaa rapujen kaveriksi.
  Hehe… en itse asiassa koskaan ole edes maistanut tätä, mutta olen monesti miettinyt, että jos jostakin saisi tarpeeksi lehtiä, niin olisi kiva kokeilla valmistaa Louhisaaren juomaa.

 23. Kuvittelisin ainakin että mustaviinimarjalehdistä ja sitruunasta saattaisi saada ihanan raikasta, mutta ei kuitenkaan liian voimakkaan makuista juomaa rapujen kaveriksi.Hehe… en itse asiassa koskaan ole edes maistanut tätä, mutta olen monesti miettinyt, että jos jostakin saisi tarpeeksi lehtiä, niin olisi kiva kokeilla valmistaa Louhisaaren juomaa.

 24. Heippa! Kiva juoma, lapsillekin sopiva, jota juuri kokeilin. Itse höyrytettyä punaviinimarjamehua puolet, hiilihapollista vettä toinen puoli. Kannuun esim.tähden muotoisia jäitä, joissa viinimarja/lehti jäädytettynä sisällä.

 25. Heippa! Kiva juoma, lapsillekin sopiva, jota juuri kokeilin. Itse höyrytettyä punaviinimarjamehua puolet, hiilihapollista vettä toinen puoli. Kannuun esim.tähden muotoisia jäitä, joissa viinimarja/lehti jäädytettynä sisällä.

 26. Moikka!
  Itse tekisin rapujuhliin Mojitoa seuraavanlaisella reseptillä:

  6 tuoretta mintunlehteä
  jäämurskaa
  2 cl limetin mehua
  4 cl vaaleaa rommia
  2 tl ruokosokeria
  4 cl soodaa
  limettilohko

  Murskaa mintun lehdet lasin pohjalle. Mittaa ravistimeen jäämurska, limetin mehu, rommi ja sokeri. Ravista ja kumoa lasiin. Kaada päälle soodavesi ja sekoita. Koristele limettilohkolla.

 27. Moikka!Itse tekisin rapujuhliin Mojitoa seuraavanlaisella reseptillä:6 tuoretta mintunlehteäjäämurskaa2 cl limetin mehua4 cl vaaleaa rommia2 tl ruokosokeria4 cl soodaalimettilohkoMurskaa mintun lehdet lasin pohjalle. Mittaa ravistimeen jäämurska, limetin mehu, rommi ja sokeri. Ravista ja kumoa lasiin. Kaada päälle soodavesi ja sekoita. Koristele limettilohkolla.

 28. Ostin kerran tehtaanmyymälästä aivan ihanan makuista kuplivaa mustaherukanlehtijuomaa. Se oli mukavan erilaisen makuista ja taivaallisen hyvää. Uskoisin, että sitä voisi tuolla valmistaa itsekin. Mustaherukoiden lehtiä siis kuplaveden seuraksi ja monelle uusi tuntemattomampi makuelämys on valmis! Toki sekaan voisi halutessa laittaa myös hieman kuohuviiniä. :)

 29. Ostin kerran tehtaanmyymälästä aivan ihanan makuista kuplivaa mustaherukanlehtijuomaa. Se oli mukavan erilaisen makuista ja taivaallisen hyvää. Uskoisin, että sitä voisi tuolla valmistaa itsekin. Mustaherukoiden lehtiä siis kuplaveden seuraksi ja monelle uusi tuntemattomampi makuelämys on valmis! Toki sekaan voisi halutessa laittaa myös hieman kuohuviiniä. :)

 30. Hei!
  Tekisin itse kesän viimeisiin puutarhajuhliin bellini-vaikutteisen tervetuliais-mocktailin.
  Sekaisin blenderissä mustaherukoita, piparminttuaminttua ja sitruunamelissaa ja tujaus luomuhunajaa. Seos kaadetaan kuohuviinilasin pohjalle, päälle hiilihappovettä – maustamatonta tietenkin. Pieni pyöräytys lusikalla ja tarjolle iloiseen seuraan. Nautitaan syyskesän illan viilentyessä.

 31. Hei!Tekisin itse kesän viimeisiin puutarhajuhliin bellini-vaikutteisen tervetuliais-mocktailin. Sekaisin blenderissä mustaherukoita, piparminttuaminttua ja sitruunamelissaa ja tujaus luomuhunajaa. Seos kaadetaan kuohuviinilasin pohjalle, päälle hiilihappovettä – maustamatonta tietenkin. Pieni pyöräytys lusikalla ja tarjolle iloiseen seuraan. Nautitaan syyskesän illan viilentyessä.

 32. Noi hiilihapotuslaitteet ovat kyllä ihan ehdottomia vuoden hittituotteita. Olen itsekkin jo kauan sellaisesta haaveillut, mutta hinta pistää aina pahasti opiskelijalle vastaan. Itse joisin vettä ihan vain sellaisenaan tai mehukattisitruunatiivisteeseen sekoitettuna. TÄYDELLISTÄ myös rapujuhlien seuraavana päivänä ;) Ihanan raikasta ja myöskin terveellistä. Ruuanlaitossa suosittelen laittamaan muurinpohjalettutaikinaan loraus erittäin hapotettua vettä. Tekee lettuihin ihanat rapeat pitsireunat. <3 NAM! Täytyy ehkä jäädä vaan haaveilemaan näistä tälläkin kertaa :-/

 33. Noi hiilihapotuslaitteet ovat kyllä ihan ehdottomia vuoden hittituotteita. Olen itsekkin jo kauan sellaisesta haaveillut, mutta hinta pistää aina pahasti opiskelijalle vastaan. Itse joisin vettä ihan vain sellaisenaan tai mehukattisitruunatiivisteeseen sekoitettuna. TÄYDELLISTÄ myös rapujuhlien seuraavana päivänä ;) Ihanan raikasta ja myöskin terveellistä. Ruuanlaitossa suosittelen laittamaan muurinpohjalettutaikinaan loraus erittäin hapotettua vettä. Tekee lettuihin ihanat rapeat pitsireunat. <3 NAM! Täytyy ehkä jäädä vaan haaveilemaan näistä tälläkin kertaa :-/

 34. Olen hulluna karviasen marjoihin ja nyt on sopivasti niiden kypsymisaika. Sekoittaisin karviaista, vadelmaa sekä ripauksen vanilijajäätelöä. Drinkin tästä saa vaihtamalla jäätelön valkoviiniin, nam :)

 35. Olen hulluna karviasen marjoihin ja nyt on sopivasti niiden kypsymisaika. Sekoittaisin karviaista, vadelmaa sekä ripauksen vanilijajäätelöä. Drinkin tästä saa vaihtamalla jäätelön valkoviiniin, nam :)

 36. Jäätelön himo iskee aina näin kesäisin. Jäätelöä ei valitettavasti voi syödä ihan joka päivä, joten olen ottanut äitini kylmän marjahässäkän ohjeen käyttööni:

  4 annokseen tarvitaan: 4 liivatetta, 1 dl rasvatonta maitoa, 2 dl kivennäisvettä, 100 g pakastemansikoita (vadelmia, marjasekoitusta.. mitä vaan), maun mukaan makeutusainetta (lisään myös hiukan aitoa vaniljasokeria)

  Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl vettä ja sulata liivatteet kuumaan veteen. Laita isoon astiaan maito, kivennäisvesi ja jäähtynyt liivateseos. Vatkaa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa täydellä teholla n. 5 min. Lisää hieman makeutusainetta ja marjat. Vatkaa vielä hetki. Tarkista maku ja laita pakastimeen 30 minuutiksi.

  Asettele jälkiruokalaseihin ja pari marjaa vielä koristeeksi. Ihanaa ja kevyttä!

 37. Jäätelön himo iskee aina näin kesäisin. Jäätelöä ei valitettavasti voi syödä ihan joka päivä, joten olen ottanut äitini kylmän marjahässäkän ohjeen käyttööni:4 annokseen tarvitaan: 4 liivatetta, 1 dl rasvatonta maitoa, 2 dl kivennäisvettä, 100 g pakastemansikoita (vadelmia, marjasekoitusta.. mitä vaan), maun mukaan makeutusainetta (lisään myös hiukan aitoa vaniljasokeria)Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl vettä ja sulata liivatteet kuumaan veteen. Laita isoon astiaan maito, kivennäisvesi ja jäähtynyt liivateseos. Vatkaa sähkövatkaimella tai tehosekoittimessa täydellä teholla n. 5 min. Lisää hieman makeutusainetta ja marjat. Vatkaa vielä hetki. Tarkista maku ja laita pakastimeen 30 minuutiksi. Asettele jälkiruokalaseihin ja pari marjaa vielä koristeeksi. Ihanaa ja kevyttä!

 38. Rapujuhlissahan sormet huuhdellaan usein sitruuna liemessä. Siitäpä tuliki mieleen kirpea sitruuna-lime juoma!
  AQVIAlla näyttikin olevan valmiina lime-sitruuna tiivistettä, joten sitä hiilihapotetun veden sekaan, lasin raunalle limelohko ja lasi jääpaloja täyteen. Halutessa lasin pohjalle pari lime lohkoa tai raastettua limen kuorta. namnam :)

  Psst… Alkoholilliseen versioon maun mukaan maustamatonta viinaa.

 39. Rapujuhlissahan sormet huuhdellaan usein sitruuna liemessä. Siitäpä tuliki mieleen kirpea sitruuna-lime juoma! AQVIAlla näyttikin olevan valmiina lime-sitruuna tiivistettä, joten sitä hiilihapotetun veden sekaan, lasin raunalle limelohko ja lasi jääpaloja täyteen. Halutessa lasin pohjalle pari lime lohkoa tai raastettua limen kuorta. namnam :) Psst… Alkoholilliseen versioon maun mukaan maustamatonta viinaa.

 40. Vanhemmilla on tuon tyylinen laite ja kun siellä ollaan, on se kovassa käytössä. Jotkut noista tiivisteistä on aika lisäaineviidakkoja, joten itse lorautan sekaan äitin tekemää sekamehua. Toki siinä sokeria hieman on, mutta ei sellaista määrää kuin kaupan limuissa. Saa itse määrätä vahvuuden :)

  Kaupan vissyjen varassa itse olen ollut tuon laitteen puuttueessa, jotta jostain saa helteellä suoloja. Tuollaiseen itse hapotettuun veteen voikin lisätä ripauksen mineraalisuolaa, niin ei ala heikottamaan.

 41. Vanhemmilla on tuon tyylinen laite ja kun siellä ollaan, on se kovassa käytössä. Jotkut noista tiivisteistä on aika lisäaineviidakkoja, joten itse lorautan sekaan äitin tekemää sekamehua. Toki siinä sokeria hieman on, mutta ei sellaista määrää kuin kaupan limuissa. Saa itse määrätä vahvuuden :)Kaupan vissyjen varassa itse olen ollut tuon laitteen puuttueessa, jotta jostain saa helteellä suoloja. Tuollaiseen itse hapotettuun veteen voikin lisätä ripauksen mineraalisuolaa, niin ei ala heikottamaan.

 42. Tämä laite on ollut mullakin pitkään hankintalistalla ja nyt oli mukava päästä testaamaan tätä, vielä kun laitteen saisi omaksi asti :)

  Mie käyttäisin hapotettua vettä lettuihin ja mojitoon :) Ihana rapeus tulisi varmasti lettuihin ja mojito on muutenkin hyvää!

 43. Tämä laite on ollut mullakin pitkään hankintalistalla ja nyt oli mukava päästä testaamaan tätä, vielä kun laitteen saisi omaksi asti :) Mie käyttäisin hapotettua vettä lettuihin ja mojitoon :) Ihana rapeus tulisi varmasti lettuihin ja mojito on muutenkin hyvää!

 44. Oih, tuommoisesta laitteesta oon haaveillut pitkään! :)

  Mun kesäviilennysehdotus on, että laittaa kauniiseen kaatimeen pitkiä herneenversoja, sitten tuoreita mustikoita ja lopuksi kaataa kuplaveden päälle. Raikasta ja mun tän kauden lemppari!

 45. Oih, tuommoisesta laitteesta oon haaveillut pitkään! :)Mun kesäviilennysehdotus on, että laittaa kauniiseen kaatimeen pitkiä herneenversoja, sitten tuoreita mustikoita ja lopuksi kaataa kuplaveden päälle. Raikasta ja mun tän kauden lemppari!

 46. Koska kesästä pitää nauttia loppuun asti, laittaisin hiilihapotetun veden joukkoon oma tekoista punaviinimarjamehua ja laseihin tiputtaisin itse pomittuja mustikoita ja vadelmia vaikka jäisenä jolloin ne viilentävän juomaa ja toimivat jääpaloina. Illan mittaan juomaan voisi lorauttaa pienen tilkan väkevämpää joukkoon.

 47. Koska kesästä pitää nauttia loppuun asti, laittaisin hiilihapotetun veden joukkoon oma tekoista punaviinimarjamehua ja laseihin tiputtaisin itse pomittuja mustikoita ja vadelmia vaikka jäisenä jolloin ne viilentävän juomaa ja toimivat jääpaloina. Illan mittaan juomaan voisi lorauttaa pienen tilkan väkevämpää joukkoon.

 48. Lettutaikinaan kivennäisvesi on ehdoton! Pienenä isä kuitenkin laittoi kokista jäätelön sekaan ja se toimi pirtelön tapaan. Koska en kokiksesta pidä, haluaisin kuitenkin kokeilla yhdistelmää vaniljajäätelöstä, marjoista ja vichystä.

 49. Lettutaikinaan kivennäisvesi on ehdoton! Pienenä isä kuitenkin laittoi kokista jäätelön sekaan ja se toimi pirtelön tapaan. Koska en kokiksesta pidä, haluaisin kuitenkin kokeilla yhdistelmää vaniljajäätelöstä, marjoista ja vichystä.

 50. Käyttäisin sekä raparmerimehua että mansikkamehua hapotetun veden lisukkeena, jäätyneet mansikat koristamaan mehua ja pitämään mehun kylmänä. Käy kaikille juojille ja on raikas!

 51. Käyttäisin sekä raparmerimehua että mansikkamehua hapotetun veden lisukkeena, jäätyneet mansikat koristamaan mehua ja pitämään mehun kylmänä. Käy kaikille juojille ja on raikas!

 52. Tarjoilisin hapotetulla vedellä hieman laimennettua ekomehua, jolloin juomaan tulisi juhlavaa poretta. Se olisi mitä ihanin ja kesältä maistuva alkumalja!

  Ekomehu

  5 dl mustaherukan lehtiä
  5 l kiehuvaa vettä
  50 g sitruunahappoa
  1 kg sokeria

  1. Kaada kiehuva vesi huuhdottujen lehtien päälle ja anna jäähtyä.
  2. Lisää sitruunahappo ja jätä juoma huoneenlämpöön maustumaan päiväksi.
  3. Siivilöi seuraavana päivänä lehdet, lisää sokeria ja kiehuta. Pullota mehu kuumana.

  Säilytä ekomehu kylmässä, se säilyy noin 2 viikon ajan.

 53. Tarjoilisin hapotetulla vedellä hieman laimennettua ekomehua, jolloin juomaan tulisi juhlavaa poretta. Se olisi mitä ihanin ja kesältä maistuva alkumalja!Ekomehu5 dl mustaherukan lehtiä 5 l kiehuvaa vettä 50 g sitruunahappoa1 kg sokeria1. Kaada kiehuva vesi huuhdottujen lehtien päälle ja anna jäähtyä. 2. Lisää sitruunahappo ja jätä juoma huoneenlämpöön maustumaan päiväksi.3. Siivilöi seuraavana päivänä lehdet, lisää sokeria ja kiehuta. Pullota mehu kuumana. Säilytä ekomehu kylmässä, se säilyy noin 2 viikon ajan.

 54. Lähtisin kokeilemaan oman cola-tyyppisen juoman kehittelyä. Kahvia, appelsiini- ja/tai sitruunamehua ja ruokosokeria olisi ensimmäisessä erässä.

  Day

 55. Lähtisin kokeilemaan oman cola-tyyppisen juoman kehittelyä. Kahvia, appelsiini- ja/tai sitruunamehua ja ruokosokeria olisi ensimmäisessä erässä.Day

 56. Kuplivaan veteen voi lisätä sitruunamehua tai murskattua ja siivilöityä vadelmaa -tai molempia – ja käyttää kakun tai muffineiden kostutukseen. Sokeria voi lisätä maun mukaan, mutta itse pidän raikkaan kirpeistä mauista ihan ilman makeutusta.

 57. Kuplivaan veteen voi lisätä sitruunamehua tai murskattua ja siivilöityä vadelmaa -tai molempia – ja käyttää kakun tai muffineiden kostutukseen. Sokeria voi lisätä maun mukaan, mutta itse pidän raikkaan kirpeistä mauista ihan ilman makeutusta.

 58. Minä tarjoilisin tähän vuodenaikaan ruoan yhteydessä kuplivaa vettä, jonka maustaisin boysenmarjoilla ja vihreillä omenasiivuilla -hyvää ja kaunis väriyhdistelmä! Drinkin tekisin samoista aineksista, eli soseuttaisin boysenmarjoja ja omenaa, makeuttamiseen käyttäisin omenamehua ja lopuksi kaataisin päälle kuplivaa vettä. Halutessaan tämän voisi terävöittää esim. lorauksella kirkasta. Jos boysenmarjoja ei löydy, ne voi korvata myös mustaviinimarjoilla (jolloin holillisen version vois terävöittää ja samalla makeuttaa mustaviinamarjaliköörillä).

 59. Minä tarjoilisin tähän vuodenaikaan ruoan yhteydessä kuplivaa vettä, jonka maustaisin boysenmarjoilla ja vihreillä omenasiivuilla -hyvää ja kaunis väriyhdistelmä! Drinkin tekisin samoista aineksista, eli soseuttaisin boysenmarjoja ja omenaa, makeuttamiseen käyttäisin omenamehua ja lopuksi kaataisin päälle kuplivaa vettä. Halutessaan tämän voisi terävöittää esim. lorauksella kirkasta. Jos boysenmarjoja ei löydy, ne voi korvata myös mustaviinimarjoilla (jolloin holillisen version vois terävöittää ja samalla makeuttaa mustaviinamarjaliköörillä).

 60. Moi! Tekisin laitteella itsetehtyä ginger alea. Olen tehnyt sitä aikaisemmin niin, että olen keittänyt inkivääriliemen kattilassa ja sen jälkeen laimentanut juomaa vichyllä. Mutta jos minulla olisi Aqvia-laite, voisin tehdä suoraan laimeamman inkivääriliemen ja vain hapottaa sen jälkeenpäin. Tein poikaystäväni valmistujaisiin boolia mihin tuli itsetehtyä ginger alea, limen lohkoja ja limemehua sekä vodkaa, ja booli oli jättimenestys! :)

 61. Moi! Tekisin laitteella itsetehtyä ginger alea. Olen tehnyt sitä aikaisemmin niin, että olen keittänyt inkivääriliemen kattilassa ja sen jälkeen laimentanut juomaa vichyllä. Mutta jos minulla olisi Aqvia-laite, voisin tehdä suoraan laimeamman inkivääriliemen ja vain hapottaa sen jälkeenpäin. Tein poikaystäväni valmistujaisiin boolia mihin tuli itsetehtyä ginger alea, limen lohkoja ja limemehua sekä vodkaa, ja booli oli jättimenestys! :)

 62. Moikka!
  Minun suosikkijälkkärisekoitus hiilihapotuskoneella on vadelma-mansikkajäähilepirtelö, jota olen kokeillut kerran kaverini luona. Tästä versiosta voisi tehdä myös vastaavasti alkoholillisen lisäämällä joukkoon vaikkapa Fresitaa, mansikkasiideriä tai jotain väkevämpää mielensä mukaan.

  Vadelma-mansikkajäähilepirtelö

  puolikas jäädytetty päärynä
  3 dl jäädytettyjä mansikoita
  2 dl vaniljajäätelöä
  vadelmahiilihappojuomaa

  Valmista vadelmahiilihappojuoma jääkylmästä vedestä. Sekoita kaikki muut pirtelön ainesosan sekaisin tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää vadelmajuomaa kunnes koostumus on haluttu (itse käytin noin 2,5 dl). Tällä ohjeella syntyy pari-kolme mukillista pirtelöä. Ja eikun herkuttelemaan! :)

 63. Moikka!Minun suosikkijälkkärisekoitus hiilihapotuskoneella on vadelma-mansikkajäähilepirtelö, jota olen kokeillut kerran kaverini luona. Tästä versiosta voisi tehdä myös vastaavasti alkoholillisen lisäämällä joukkoon vaikkapa Fresitaa, mansikkasiideriä tai jotain väkevämpää mielensä mukaan. Vadelma-mansikkajäähilepirtelöpuolikas jäädytetty päärynä3 dl jäädytettyjä mansikoita2 dl vaniljajäätelöävadelmahiilihappojuomaaValmista vadelmahiilihappojuoma jääkylmästä vedestä. Sekoita kaikki muut pirtelön ainesosan sekaisin tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Lisää vadelmajuomaa kunnes koostumus on haluttu (itse käytin noin 2,5 dl). Tällä ohjeella syntyy pari-kolme mukillista pirtelöä. Ja eikun herkuttelemaan! :)

 64. Hei!
  Minä tekisin myös lettuja, mutta kuplaveden lisäksi laittaisin taikinaan hieman rahkaa ja metsäsieniä, niiden aikahan taas kohta on. Letut voisi nauttia kreikkalaisen jogurtin kanssa, jonka sekaan heittäisin mausteita ja tuoretta ruohosipulia. Aterian kruunaisi sitruunahapolla tehty mustaherukkatuoremehu, jonka blandaisin kuplavedellä.

 65. Hei!Minä tekisin myös lettuja, mutta kuplaveden lisäksi laittaisin taikinaan hieman rahkaa ja metsäsieniä, niiden aikahan taas kohta on. Letut voisi nauttia kreikkalaisen jogurtin kanssa, jonka sekaan heittäisin mausteita ja tuoretta ruohosipulia. Aterian kruunaisi sitruunahapolla tehty mustaherukkatuoremehu, jonka blandaisin kuplavedellä.

 66. Itsetekemää omppuhilloa pari lusikallista, samoin kokonaisia mustikoita ja kuplavettä. Raikasta juomaa, voi lisätä makeutusainetta maun mukaan.

 67. Itsetekemää omppuhilloa pari lusikallista, samoin kokonaisia mustikoita ja kuplavettä. Raikasta juomaa, voi lisätä makeutusainetta maun mukaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*