Andalusian Chicken Soup

Tajusin tässä vähän aikaa sitten, että vaikka syön kanaa todella usein niin minulla ei ole siltikään yhtään kanareseptiä täällä blogissani. Hassu juttu. Yksi tosi hyvä arkiruoka on andalusialainen kanakeitto. Keittoa voi tehdä kerralla tosi paljon, joten siitä riittä monelle päivälle. Eli tämä keitto on sitä arkiruokaa parhaimmillaan. Keitosta on monenmoista reseptiä ja jokainen  on varmasti tekijänsä näköinen ja makuinen. Usein tähän klassikokeittoon laitetaan chorizoa, mutta jätän sen omastani aina pois. En myöskään laita keittooni pastaa tai suurimoita.

Resepti:

2 sipulia, valkosipulia (saa olla runsaasti), chiliä (halutessasi), öljyä, 3 sellerin vartta, 1,5 l kanalientä, 6 pientä perunaa, 3 porkkanaa, pala purjoa, 750g tomaattimurskaa, 1 punainen paprika,  n. 250g kikherneitä, 500g maustamattomia kanan rintafileitä, tuoretta persiljaa, basilikaa, pippuria ja suolaa

Kuori porkkanat ja perunat ja leikkaa ne paloiksi. Siivuta paprika. Silppua sipuli, valkosipuli ja selleri. Laita öljy kattilanpohjalle kuumentumaan. Kuullota sipuli öljyssä. Lisää valkosipuli ja selleri. Lisää siivutetut porkkanat ja anna niiden paistua hetken aikaa. Lisää kanaliemi ja perunan palaset. Anna kiehua kymmenisen minuuttia ennen tomaattimurskan lisäämistä. Lisää tomaattimurska, kikherneet, paprika ja silputtu purjo. Leikkaa rintafileet palasiksi ja paista ne pannulla kypsiksi. Lisää paistetut kanapalat mausteiden kanssa keittoon ja anna kiehua kymmenisen minuuttia.

Päivittelin  noita tagejani ja nyt kaikki tekemäni keitot löytyvät “soups“-tagin alta :)

 

Recipe:

2 onions, garlic (lots of it), chilies (if desired), oil, 3 celery stalks, 1.5 l chicken broth, 6 small potatoes, 3 carrots, a piece of leek, 750g chopped tomatoes, 1 pepper, 250g of chickpeas, 500g natural chicken fillets, fresh parsley, basil, pepper and salt

Peel the carrots and potatoes and cut them into pieces. Chop pepper, onion, garlic and celery. Sauté onion pieces in the heated oil. Add the garlic and celery. Add sliced carrots and fry carrots for a while.  Add chicken broth and potato pieces. Let the soup boil for about ten minutes before adding the crushed tomatoes. Add crushed tomatoes, chickpeas, red pepper and chopped leek. Cut the chicken fillets into pieces and fry those before adding them into soup. Add fried chicken pieces into soup with spices and herbs and let the soup boil for about ten minutes.

You may also like

24 Comments

 1. Oh, that’s so nice to hear! It is the biggest reward to me when you give me feedback from my recipes :)U made me smile :))

 2. Hei Sofié!

  Löysin blogiisi tänään ja samalla havahduin, että mehän opiskelemme samassa yliopistossa. Olen ihan häkeltynyt blogisi kauniista ulkoasusta ja kauniista kuvista. Tällaisiin kuviin ei nimittäin ihan jokaisessa blogissa törmää. Keep up the good work!

  1. Hei!

   Hmm. Kukakohan mahdat oikein olla?

   Voi kiitos :`)

   No yritän pitää blogini ja sen kuvat tän tasoisina :) Nyt se on ainakin helpompaa kun on valoisampaa, sillä varjojen ja jalustojen asettelu vie aina oman aikansa.

 3. Hei Sofié!Löysin blogiisi tänään ja samalla havahduin, että mehän opiskelemme samassa yliopistossa. Olen ihan häkeltynyt blogisi kauniista ulkoasusta ja kauniista kuvista. Tällaisiin kuviin ei nimittäin ihan jokaisessa blogissa törmää. Keep up the good work!

 4. Herkkulliselta näyttää, tomaattiset keitot sopivat niin hyvin pakkaspäivään. Mulla on yksi jännä tomaattikeiton resepti, olisi tarkoitus kokeilla sitä viikonloppuna, täytyy vain ensin selvittää sanakirjan avulla sen pari ainesosaa (resepti kun on hollanniksi, :D ). Voin sitten vinkata jos haluat ja jos siitä tulee syötävää :)

  1. Mä oon muutenkin keittojen ystävä. Toinen puoliskoni ei taasen oikein aina innostu, mutta tästä sekin tykkää.

   Voi kuulostaa jännälle, jään innoissani odottelemaan :)

 5. Herkkulliselta näyttää, tomaattiset keitot sopivat niin hyvin pakkaspäivään. Mulla on yksi jännä tomaattikeiton resepti, olisi tarkoitus kokeilla sitä viikonloppuna, täytyy vain ensin selvittää sanakirjan avulla sen pari ainesosaa (resepti kun on hollanniksi, :D ). Voin sitten vinkata jos haluat ja jos siitä tulee syötävää :)

 6. Kiitos reseptistä. Ekaa kertaa valmistan sun ihania reseptejä.keitto oli tosi hyvää, tosin olisimme voineet lisää vähän enemmän chiliä.

  1. Oleppas hyvä!

   Minulle suurin palkinto on se kun te testailette reseptejäni ja koette ne hyviksi :)
   No ensi kerralla lisäätte sitten enemmän chiliä :)

 7. Kiitos reseptistä. Ekaa kertaa valmistan sun ihania reseptejä.keitto oli tosi hyvää, tosin olisimme voineet lisää vähän enemmän chiliä.

 8. Hei!Hmm. Kukakohan mahdat oikein olla?Voi kiitos :`)No yritän pitää blogini ja sen kuvat tän tasoisina :) Nyt se on ainakin helpompaa kun on valoisampaa, sillä varjojen ja jalustojen asettelu vie aina oman aikansa.

 9. Mä oon muutenkin keittojen ystävä. Toinen puoliskoni ei taasen oikein aina innostu, mutta tästä sekin tykkää.Voi kuulostaa jännälle, jään innoissani odottelemaan :)

 10. Oleppas hyvä!Minulle suurin palkinto on se kun te testailette reseptejäni ja koette ne hyviksi :)No ensi kerralla lisäätte sitten enemmän chiliä :)

 11. Aivan ihanan herkullisen kuuloinen resepti!Tuota kokeilee mielellään :) Joko olet muuten arponut David-treenivaatteet? Jännittää oma arpaonni…

 12. Aivan ihanan herkullisen kuuloinen resepti!Tuota kokeilee mielellään :) Joko olet muuten arponut David-treenivaatteet? Jännittää oma arpaonni…

 13. Tämä keitto lämmittää näissä jäätävissä talvikeleissa :) Hyvää ja suhteellisen kevyttä :)Voi nenä, arpaonni ei siis suosinut sinua. Alla on linkki voittajan kommenttiin. Voittaja on saanut jo oman paketin :(Te olitte kyllä niin ahkeria kommentoijia, että olisitte kaikki ansaineet omat treenivaatteet :)http://avecsofie.indiedays.com/2012/01/22/david-kampanjan-voittaja/

 14. Tässähän tuli suorastaan nälkä :) Ihania kuvia ja reseptikin kuulostaa siltä, että tuota on ehdottomasti tehtävä. Lisäksi ihastelen tuota rouheaa pöytäpintaa, mikä näkyy kuvissa. Todella kaunis!!

  1. Heh, no ruokauvat teettää usein sellaista :)

   Se on kuule ihan vain kuvausrekvisiittaa ja se on valitettavasti vain sellainen vanha puinen laatikko :/ Tosin sekin on kyllä aika kiva :))

 15. Tässähän tuli suorastaan nälkä :) Ihania kuvia ja reseptikin kuulostaa siltä, että tuota on ehdottomasti tehtävä. Lisäksi ihastelen tuota rouheaa pöytäpintaa, mikä näkyy kuvissa. Todella kaunis!!

 16. Heh, no ruokauvat teettää usein sellaista :)Se on kuule ihan vain kuvausrekvisiittaa ja se on valitettavasti vain sellainen vanha puinen laatikko :/ Tosin sekin on kyllä aika kiva :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*