Amsterdamin asuntoni

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hih, täällä sitä nyt ollaan. Amsterdamin asunnossani. Kiitos paljon teille kommenteista ja maileista edelliseen postaukseen liittyen. Ne merkitsivät minulle todella paljon. On välillä vaikea jopa myöntää itselleni asioita ja saatikka kirjoittaa niistä blogiin.

as8

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

as4Olen ollut paljon hotelleissa ja nähnyt ties minkälaista ihanaa viiden tähden hotellia. Mutta niin kuin usein käy, alkaa ne samat kaavat tuntua pitkällä aikavälillä tylsiltä. Sen takia mieluummin olen viime aikoina varaillut pieniä boutique-hotelleja (Tabletin kautta).
as2

as1

Amsterdamissa minulla on monta suosikkihotellia (Sir Albert esimerkiksi), mutta kun halusin nyt uudenlaisen kokemuksen, niin vuokrasin asunnon Airbnb:n kautta. Olen aiemminkin vuokrannut asuntoja, sillä useimmiten isoimmista kaupungeista löytyy paljon mielekkäitä asuntoja missä asustella.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Asuntoni on ihan Amsterdamin keskustassa, kanavan rannalla. Ikkunasta näkyi tänään aamulla savua joka tuli asuntolaivan piipusta ja pyöräilijät vilahtivat ohi samalla kun söin jogurttiani ja join aamukahviani. Eihän tästä voi kun tykätä..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ostin joskus varmaankin neljä vuotta sitten kirjan “Who’s Your City”. Suosittelen kovasti tätä kirjaa teille muillekin jotka kipuilevat kaupunkivalintojen kanssa. Kaupunki missä asut muovaa kumminkin aika paljon omaa ajatusmaailmaa ja elämää. Eri kaupungeissa kun ei voi elää samanlaisen asenteen kanssa. Pariisissa et voi saada samanlaista elämää mitä Helsingissä. Niin se vain menee. Kaikissa on totta kai hyvät puolet ja kun on kauempana, näkee myös lähemmäs. Sen takia allekirjoitan ajatuksen siitä, että ei voi olla rikkautta suurempaa kun se että on matkustanut tai asunut muualla. Silmät avartuvat ja kokemuksia karttuu. Tulee suvaitsevammaksi ja osaa arvostaa pieniäkin asioita.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Koen että olen suhteellisen joustava kaiken suhteen. Sen takia minulle tänne Amsterdamiin muuttokaan ei olisi millään lailla pelottava kokemus. Jos saisin täältä esimerkiksi hyvän työn, alkaisin pakkaamaan laukkujani heti. Poikaystäväni ei muutenkaan ole Pariisissa kuin viikonloppuisin, niin kai se sama on missä sitä asutaan. Matkustaminen kun on Euroopassa niin kätevää ja edullista nykyään, niin on ihan sama mistä sen koneen ottaa perheen ja ystävien luo.

Hätiköityjä päätöksiä emme totta kai ole tekemässä, mutta jokin ratkaisu pitää löytää. Joko alan yrittäjäksi Pariisissa tai etsin unelmaduunini Amsterdamista tai vaikka Luxembourgista. Vaikeita asioita, mutta ei mahdottomia.

You may also like

24 Comments

 1. Hei ihana! Halusin kommentoida tunteitasi Pariisia kohtaan… Ja voin sanoa tiedän tunteesi (kirjaimellisesti), asuin siellä joskus kauan sitten noin 6kk… Ja sain työpaikan ja kaikki. Mutta… En vaa voinut asua siellä. Turistikohteena Pariisi on ihana, mutta muuten ei vaa jotenki napannut! Ymmärrän täysin sinua. Olen tällä hetkellä täällä balkanian alueella. Ja on tosi hyvä olla.. Italia lähellä ja muutenki euroopan alueella pääse helposti minne vaan. Ja mikä on mahtvaa ei tarvii olla se 1,5miljoonaa tilillä ;).. Ja on oma keittiö, joka on ihan skandinavian näköinen <3. Ja on iittalat mukana! Joskus elämässä pitää vaa punnita mikä on sinulle tärkeää ja mikä tekee sinut onnelliseksi. Sinun tilanteessa minä valitsen sen keittiön ;) heh. Kaikkee hyvää sinulle ja tsemppiä! Kiitos blogista <3 ps. Kohta pääsen barcelonaan! Eli La pepita jeeeee

  1. Hih, minä ymmärrän sinua niin. Ranska on maana todella kiva, pidän siitä. Mutta Pariisi elämisen kannalta ei ole kiva.

   Niin sieltä pääsee myös muutamassa tunnissa minne vain. Jep, ei tarvitse.

   Heh, mihin me ilman Iittalaa lähdetään? Kyllä minäkin valitsen keittiön.

   Olen ikuisesti kiitollinen sinulle La Pepitan jakamisesta. Se on paras ravintola kaikista! Käy myös täällä; http://www.beriestain.com/

   Sun masu ja silmät räjähtää onnesta! Varaa myös matkalaukkuun tilaa ;)

 2. Hei, Luxembourg on kuulemma todella kuollut ja vanhanaikainen, pankkeja ja virastoja täynnä. Brysselissä sen sijaan on paljon elämää ja vanhat kauniit kämpät ovat hinnoiltaan ja vuokriltaan puolet pariisin hinnoista (ellei edullisempia). Samoin Bryssel on todella kansainvälinen. Oletko harkinnut Belgiaa??? ;)

  1. Niin se voi olla pieni, mutta kun sieltä pääsee myös niin helposti pois. Itse taas viehätyin sitä kun olimme siellä keväällä. Asuinolot olivat hyvät ja muutenkin paikkana todella helppo.

   Se on hassua miten ulkomailla oppii niin paljon itsestään samalla. Kun ei ole vain siinä omassa tutussa oravanpyörässä, niin jollain lailla näkee lähemmäs.

   No vähän joo. Sinne on kotiovelta vain reilu tunti, mutta ´jostain syystä se ei ole ollut ikinä minun listallani. En osaa yksinkertaisesti sanoa kunnon syytä edes että miksi :)

  1. Hihi, kiitos. Ei sitä aina jaksa pitää kiiltokuvaa yllä jos ei sellaista ole. On varmaan teidänkin kannalta mielekkäämpää lukea välillä oikeasta ihmisestä eikä vain tuotedustajasta :D

   Niin minäkin. Vai jäädäänkö me Pariisiin ja perustan yrityksen ;)

 3. Minäkin haluan antaa positiivista palautetta kirjoituksestasi. Usein nämä blogijutut ovat niin pintakiiltohömppää että on todella mielenkiintoista lukea myös vähän “vakavimmista” tai “aidoimmista” asioista. Ja huomata että siellä blogin takana on ihan oikea ihminen, huolineen ja murheineen ja iloineen ja onnenhetkineen.

  Sitten LUX vs BXL kommenttiin, Itse kävin juuri Luxemburgissa ja ihastuin täysin. Ei ollut eka kerta ko. paikassa, mutta nyt katselin sitä juuri siltä kannalta että voisiko siellä asua. Kyllä voisi. Tokihan siellä on pankkeja ja virastoja riittämiin mutta itseäni paikka miellytti kovasti. Jotenkin se rauha nimenomaan vetosi tunteisiini. Ehkä musta on tullut vanha.. :) Olen asunut myös Brysselissä, josta myöskin tykkään kovasti. Se on isompi, vilkkaampi, levottomampi, värikkäämpi, mitä kaikkea..? Jommasta kummasta tulee asuinpaikkani tulevaisuudessa, se on melkoisen varmaa. Onneksi on vielä aikaa miettiä että kummasta.

  Amsterdam on muuten myös ihana, mutta omasta mielestäni jo hiukan liian kaukana Keski-Euroopan ytimestä.

  1. Heippa,

   niin, mutta ymmärrän hyvin jos joku ei halua blogissa surujaan, sillä jokainen käsittelee omat kuoppansa omalla tavallaan ja mieluummin ehkä omassa tilassaan.

   Tämä nyt oli sellainen asia minkä halusin jakaa, sillä muuten varmaankin ihmettelette miksi minä täällä Amsterdamissa olen.

   Hihi, ehkä minustakin on tullut vanha, heh. Se rauha,puhtaus ja jonkinlainen asioiden toimivuus kertakaikkisesti viehätti. Minulla on Luxissa ystäviä ja tuttuja ja kaikki vain kehuvat sitä.

   En tiedä miksi minua ei se Bryssel kiinnosta. Vaikka en ole siellä edes käynyt kunnolla.

   Niin, ei ehkä ihan ytimessä. Mutta onneksi juna Pariisiin kestää 3h. Eli tänne vo periaatteessa tulla vaikka päiväreissulle. Lähteä aamusta ja palata illalla.

   Ihana kuulla näitä teidän ajatuksia näihin asioihin liittyen!

  2. Brysseliä puoltaa monille expateille erittäin edullinen verotus. Jos expat-statuksen saa, on jokainen työpäivä Brysselin ulkopuolella veroton. Eli jos matkustat vaikka 2 päivää viikossa ty¨n takia, on tämä jo 40%palkasta verottomana. Ja tämän takia Brysselissä on kokoonsa nähden paljon yhtiöiden Euroopan pääkonttoreita. Vaikka Dami taitaa olla sama. Oon kuullut Luxembourgissa asuvilta tutuilta vaan jotenkin “blaah” kommentteja kaupungista. Itse olen asunut Brysässä ja nyt täällä Pariisissa. Bryssel on kyllä niin paljon avoimempi ja kansainvälisempi kuin Ranska – mutta taas sotkuisempi ja vaarallisempi kuin Pariisi.

   1. Heippa,

    nuo verutsasiat on joka puolella Eurooppaa niin erilaiset. Jenkeille tämä Dami on veroparatiisi ja sen takia täällä heitä paljon onkin.

    Enpä ollut kuullut tuosta Brysselin 40%säännöstä.

    Jotenkin olen myöskin mieltänyt Brysselin olevan likainen ja vaarallinen. Avoimuutta ja moderniutta taas esimerkiksi täällä Damissa rakastan. Saa olla just niin kuin on eikä kukaan katso mitenkään vinoon. Tykkkään sellaisesta ilmapiiristä.

   2. Hei, jos verotus on pääasia, silloin kannattaa ehdottomasti muuttaa Dubaihin töihin. Koska siellä ei peritä tuloveroa ollenkaan. Voi saada mukavan potin jo muutamassa vuodessa, ja siitä huolimatta, että asuminen on kallista. Tuttavamme olleet Dubaissa jo pari vuotta ja ovat tietenkin houkutelleet.. mutta käydessämme paikanpäällä se tekemällä tehty niin kovasti hurmannut. Enemmän se elämä näyttäisi olevan upeissa hotelleissa juhlimista ja ulkona syömistä. Jollekin sekin sopii tietysti.. Töitä siellä olisi ja niitä tarjotaan kuulemma jo TV:n kautta.

    1. Heippa, ei ole minulle ainakaan pääasia. Eikä Pampulalle. Muutenhan hän olisi asunut täällä jo aikoja sitten.

     Itse vierastan nimneomaan sitä Dubain elämäntyyliä. En vain jollain lailla pystyisi varmaankaan asumaan siinä ökyilyssä. Ja jollain lailla vierastan niin epätasa-arvoista paikkaa.

     Meillehän tarjottiin sitä asuinmaana, mutta sanoin ei kiitos. Ehkä maksimissaan kahdeksi vuodeksi, mutta ei sinne mitään kotia voi ainakaan minuntyyliini perustaa.

 4. Hei! Tsemppiä isojen kysymysten miettimiseen. Amsterdan on minun suosikki kaupunki Euroopassa. Sielä löytyy kaikki, sekä lisäksi kodikasta ja rentoa tunnelmaa, välittömiä ihmisiä, kävellen tai pyörällä on helppo liikkua….Sielläkin on kivoja katukahviloita, voit ehkä saada molemmat:))) Blogistasi on tullut henkilökohtaisempi ja kiinnostavampi, ihana!! Toivottavasti valitsette Amsterdamin niin saadaan blogiin ehkä kivoja kuvia sieltä.

  1. Hih, kiitos!

   Ymmärrän suosikkisi hyvin. Nimenomaan, kodikasta ja rentoa. Niin on, se on muuten totta.

   Kiitos paljon. On jollain lailla helpompi jakaa nyt asioita mitä ennen!

 5. Ihana asunto. Ja herkkä kädenjälki näkyy kyllä sisustuksessa. Voisin myös vuokrata ja tehdä pienen lomareissun Damiin! Me harrastetaan kanssa tuota asuntojen vuokrausta ja viimeksi Kaapelitehtaalta löytyi myös aika kivasti sisustettu loft-asunto. Mutta hei, ennen kuin ostat Amsterdamista asunnon palkkaa ostajan etua pitävä kiinteistövälittäjä, kuten siellä on kuulemma tapana. Ettei tule ikäviä yllätyksiä jälkikäteen. Siellä taitaa olla vieläkin ostajan markkinat, ja asuntojen hinnat romahtivat muutama vuosi sitten.

  Nautihan olostasi!

  1. Tervetuloa, tämä löytyy airbnb:n kautta.

   Jep, meillä oli myös notaari Ranskassa. Näissä asuntoasioissa kannattaa olla tarkkana kuin porkkana.

   Jep ja se hinnanromahdus näkyy myös vuokrissa. Eihän tällaisista lukaaleista uskaltaisi edes Pariisissa haaveilla.

   Kiitos, minä nautin.

 6. Piti myös vähän avautua, miksi itse haluaisin muuttaa Sveitsistä. Onhan tämä omalla tavallaan vanhanaikainen ja konservatiivinen maa, ja ihmiset ystävällisiä.. silti en ihan pikkukylissä suostuisi asumaan. Mutta joskus tuntuu, että itse Sveitsi on kirosana ja maasta kuvitellaan kaikenlaista! Se on surullista että asumista täällä kadehtitaan aika paljon, vaikka selvää syytä ei kerrota silmien edessä.. Ja me mieheni kanssa luonteiltamme mitään henkselin paukuttelijoita, että se olisi syynä. Oli hauskaa kuulla siskoni sanovan Jenkeistä tulon ettei me olla muututtu? Jäin sitä miettimään että mikä meissä sitten olisi pitänyt muuttua?
  Meillä on ystäviä jotka eivät suostu tulemaan tänne vaikka muuten reisaavat ympäri maailmaa.. Saa vähän koko ajan olla varpaillaan tekemisistään ettei joku taas vedä hernettä nenäänsä.. Mutta näin se vaan on, ja siksi muuttaisin vaikka Saksaan tai Tukholmaan, niille vähemmän kateellisille vesille.

  1. Voi onpa surullista.

   En tiedä mistä kateus johtuu. Palkkatasostako? Mutta siinä vaiheessa voisi ihmiset katsoa ihan jo hintatasoakin, sillä eihän Suomen palkoilla voi siellä edes maksaa vuokraa.

   Haha, no mutta kun sä katsos siellä ajelet BMW:llä tai Porchella päivät pitkät samaa tahtia kun minä ostelen Pariisissa Chaneleita. Ne ovat ne ihmisten mielikuvat mitkä aiheuttaa kateutta. Ja se jos jokin on tylsää.

   Siis miksi ei suostu tulemaan? Sehän vaikuttaa niin luonnonkauniilta paikalta. Niin, Saksa kun ei ole niin kovin trendikäs ja siihen ei liitetä mitään sen kummempia kuvitelmia.

   Muutetaan vaan kaikki Tukholmaan!

 7. Hei Sofie ja kiitos ihanan avoimesta ja rehellisestä kirjoituksestasi. Mulla on ollut aivan samanlaisia tuntemuksia omaa kotikaupunkiani, Lontoota kohtaan ja usein olen tuntenut myös syyllisyyttä siitä, että en viihdy täällä. Pitäisihän minun viihtyä, sillä elänhän nyt unelmaani. Onhan tämä upea kaupunki, mutta ei siitä ole paljon iloa, kun arki on pelkkää työtä ja työmatkoja kuumassa, ahtaassa metrossa. Ja vaikka olen koko ajan töissä, niin silti säästäminen on aivan mahdotonta.
  Viimeisen parin vuoden aikana asuntojen hinnat ovat nousseet jopa 10 % vuosivauhtia ja täällä puhutaan nyt generation rent -ikäluokasta, johon siis itsekin kuulun ja johon kuuluvilla ei koulutuksesta ja ihan hyvästä työpaikasta huolimatta ole ehkä koskaan mahdollisuutta oman asunnon ostamiseen. Aika hiljaiseksi vetää välillä nämä tulevaisuudennäkymät. Jos poikaystäväni saisi töitä Suomesta, en epäröisi hetkeäkään muuttaa takaisin. Se ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, joten olen alkanut silmäillä muita Euroopan kaupunkeja ja mielenkiinnolla odotankin mielipidettäsi Amsterdamista.

  Kaikesta huolimatta, ihanaa ja rentouttavaa viikonloppua!

 8. Amsterdam kuulostaa hyvältä! Oletko siis irtisanoutunut päivätöistäsi ja nyt etsit uutta? Eli aiot jatkaa muutakin työtä kuin tätä bloggaamista? Sulla on jotenkin ihana asenne/ajatus, että duunia voi hakea aika monestakin maasta. Miksi itsekin ajatella työskentelypaikkana vain suomea?

 9. Hei! Tasta on jo aikaa, mutta muistatkohan airbnb-asuntosi nimen tms? Olen menossa Amsterdamiin kesakuussa, ja haluaisin loytaa persoonallisen majapaikan hyvalla sijainnilla. Muistin etta olit siella kaymassa, ja arkistojen katkoista loytyi myos kivoja kahvilavinkkeja. Kiitos niista :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*