Amsterdam favorites

Lupailin kirjoittaa teille Amsterdamin suosikeista matkani jälkeen. Amsterdam on täynnä ihania pikkuruisia putiikkeja ja kahviloita. Kanavien varsia kaunistaa siis muutkin kuin pelkät paatit.

amster14

Kahvilakulttuuri on Amsterdamissa aika samanlainen mitä Pariisissa, eli kahvilat ovat työ- ja olohuoneita ja niissä vietetään paljon aikaa päivästä. Löysin luomukahvila Filterin aivan keskustan ja juutalaiskorttelin tuntumasta. Suosittelen aamiaista ja varsinkin paikan avokadoleipiä suurella lämmöllä.

amster18

Toinen kahvila jossa kävin muutamaan otteeseen damissa ollessa oli Screaming Beans. Pariisissa ei yleisesti ottaen saa kunnollista kahvia ja sen takia Amsterdamissa tulikin herkuteltua teen sijaan aamukahvilla. Screaming Beans sijaitsee aivan ytimessä, eli sinne on helppo suunnistaa. He tarjoilevat myös viiniä, eli iltakukkujat saavat myös lasillisia aamukahvin sijasta.

amster13

Olen saanut monelta teistä ihania vinkkejä matkoilla ollessani, mutta yksi teistä kaunokaisista löytää aina minunlaisiani paikkoja. Tällä kerralla hän tutustutti minut kahvilaan nimeltä Pluk. Herranen aika mikä Pinterest! Punajuurella pinkiksi värjättyä lohta, mitä kauneimpia leivoksia ja ja ja… Aivan ehdoton must to visit!

amster12 amster7 amster6

En ole vegaani niin kuin varmasti hyvin tiedätte, mutta Amsterdamin katukuvassa näkyi ainakin minun silmilleni paljon enemmän luonnonmukaista muotia mitä esimerkiksi Pariisissa. Moni muukin asia on ehkä enemmän vihreää Amsterdamissa kuin Ranskassa ja se näkyy ihmisten kaikissa arkipäiväisissä valinnoissa. Itse ainakin voisin ottaa mallia monessa asiassa. amster3

Olin noin vuosi sitten Amsterdamissa viimeksi ja silloin löysin Cotton Caken. CC on lifestyle-putiikki kahvilan kera, jossa saa mielettömän hyvää luomupuuroa aamiaiseksi. Samalla kadulla sijaitsee monta kivaa muutakin ravintolaa ja CC:n ympäristö on varustettu pienillä sisustuspuodeilla. amster2

Näillä reissuillani yritän hamstrata sisustusjuttuja kotiini, sillä Pariisista puuttuu mielestäni kivoja pieniä ja persoonallisia putiikkeja. Yksi ihan kauppa jonne tupsahdin puolivahingossa oli Anna+Nina. Seinältä löytyi myös yksi Lewis Carrollin lempilausahduksistani, Alice: ” How long is forever?” White Rabbit: ”Sometimes, just one second.”

You may also like

6 Comments

  1. Onpas kivannäköistä! Edellisestä Amsterdamin reissusta on vierähtänyt 17 vuotta, joten olisi jo aika mennä uudestaan ;)

  2. Olen käynyt Damissa kahdesti ja molemmilla kerroilla sään suhteen olen ollut hyvin epäonninen. Ehkä juuri siksi en vieläkään ole lämmennyt kaupungille täysin, vaikka tiedän, että kaivamalla sieltä löytyy kaikkia ihania pikku putiikkeja, kahviloita, ravintoloita ja ekojuttuja, mitkä ovat minulle niitä omimpia asioita. Toivottavasti kolmas kerta toden sanoo ja saa rakkauteni roihuamaan! Niin ihania ne kanavat, pyörät ja paikalliset kuitenkin ovat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*