All black everything and puffy jacket

Normaalisti tähän aikaan vuodesta on pärjännyt aivan mainiosti villakangastakilla, mutta en tiedä mitä on tapahtunut, sillä toppatakit ja muut talvivaatteet on pitänyt kaivaa jo näin aikaisin kaapeista. Muutama viikko sitten tein virheen ja lähdin ulos villakangastakissa ja sain todella kunnon opetuksen (flunssan) että vaikka kuinka aurinko paistaa, ei se tarkoita, että ulos voi lähteä vähissä vaatteissa. Tänä vuonna mentiin todella suoraan kesästä talveen, sillä kolme viikkoa sitten olin kaverini luona uima-altaan reunalla, mutta tänä viikonloppuna lukemat ovat samat mitä normaalisti tammikuussa. Hui!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Olen suhteellisen mukavuudenhaluinen ja sen takia olen mieluummin kääriytynyt isoon takkiin ja lämmin, kuin puen ylleni ohuemman takin ja palelen. Käytin monta vuotta Peakin ei-niin-naisellista untuvatakkia, mutta en palellut ikinä. Se untuvatakkini käytettiin loppuun viidessä vuodessa ja viime talvena ostin uuden untuvatakin, joka oli myös hivenen naisellisempi (ei tosin yhtä lämmin).

black4

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Viime sunnuntaina teimme sunnuntairetken Saksan puolelle. Minulla on Saksan kokoinen aukko matkoissani, sillä en ole Frankfurtin lisäksi käynyt kuin Trierissä. Olin jollain lailla todella äimistynyt miten kaunis tuo Moselin jokilaakso oikeasti oli. Saksa ei ole ollut korkealla reissulistoillani Berliiniä lukuun ottamatta, mutta nyt Moselista innostuneena, haluaisin nähdä Saksaa hivenen enemmän. Ehkäpä viikonloppuloma Baden-Badenissa?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Samalla kun olimme Saksassa, oli hieman yllättävää, että englannilla ei pärjännytkään niin hyvin mitä sitä kuvittelisi. Jouduin siis avaamaan saksan kielen arkkuni ja toteamaan, että ne viisi vuotta kestäneet saksanopinnot eivät ole ehkä olleet kovin tuotteliaita. Ruotsiahan sieltä suusta tuli suurimmaksi osaksi saksalaisella aksentilla. Nicht gut. Onneksi työni takia kuulen tällä hetkellä paljon saksaa, niin kai se pikkuhiljaa muistuu mieleen.

Jacket / Massimo Dutti

Turtleneck / Massimo Dutti

Skirt / Zara

Bag / Rebecca Minkoff

Gloves / From Italy

Shoes / & Other Stories

You may also like

2 Comments

  1. Moni on ihmetellyt, miksi pidän Saksasta, ja käynkin siellä usein. No, ensinnäkin se on jotenkin suomalainen maa. Järjestys ja byrokratia, josta seuraa luotettavuus on ainakin samaa tasoa kuin meillä.. Edulliset hinnat, joka varsinkin kosmetiikassa on kiva juttu, samoin ravintoloissa ei tarvitse maksaa itseään kipeäksi. Ihmiset ovat hyvin ystävällisiä, ainakin kun kuulevat, että olen Suomesta. Aina löytyy joku tutuntuttu Marja-Liisa, joka on puhunut saksaa juuri kuten minä, heh. Ja niinkuin sanoit ne maisemat. Moselin laaksot, Itämeren rannat, Bavarian alpit, kauniit vanhat pienet kylät ja kaupungit, linnat, kylpylät. Voi, Saksa on erittäin monipuolinen maa. Myöskin viisi vuotta saksaa lukeneena, kieli on auennut minulle vasta myöhemmin. Ei muuta kuin apuverbi kehiin, niin varsinaisen verbin voi laittaa sanan loppuun perusmuodossa. Tai jotenkin silleen.

  2. Saksa on ihana <3 Mua kans harmittaa että mun kymmenen vuoden saksan opinnot tuntuvat haihtuneen kuin tuhka tuuleen kun tanskan oppiminen on vaatinut kaiken "kielikapasiteetin" aivoista. Noh, viimeksi kun kävin Berliinissä ymmärsin kyllä edelleen ihmisiä aika hyvin, en vaan osannut oikein vastata kun suusta tuli automaattisesti tanskaa :D Oon lohduttanut itseäni että kyllä se kieli varmasti palaisi takaisin muistiin jos sitä taas alkaisi jossain vaiheessa aktiivisemmin käyttää (kielioppisäännöt on muistissa edelleen) -pitänee siis mennä joko duuniin saksalaiseen firmaan ja muuttaa saksankieliselle alueelle jossain kohtaa :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*