All at Sea – muutama ajatus merestä

 

Olen aina asunut meren tai ison järven rannalla. Pariisi on ensimmäinen paikka, jossa ei vettä ole ollut lähettyvillä. Minulle meren tai edes jonkun veden läheisyys on ihan äärettömän tärkeää. Tällä hetkellä näen sen koko ajan ikkunasta tai voin kävellä alas helposti kastamaan varpaat. Se tuntuu hyvältä.

Avec Sofié blog l All at Sea

Avec Sofié blog l All at Sea

Viikonloppuna kävelimme rantaan jopa hieman myrskyisessä säässä. Täällä harvemmin myrskyää näin keskelle kesää, mutta viime viikolla saimme kokea aika tuulistakin säätä paikoittain. Aamulenkilläni huomasin, miten pikku paatti oli mennyt pinnan alle ja toinen oli karkumatkallaan päätynyt rannalle.

Avec Sofié blog l All at Sea

Meressä on niin paljon voimaa. Se rauhoittaa ja sitä katson niin paljon mielelläni kuin televisiota. Eilen kävin taas syöttelemässä mureenoita ja se on ehkä yksi mielenkiintoisin asia vähään aikaan. Miten ne ovatkin aikoinaan lapsena tuntuneet niin pelottavilta kaloilta, mutta nyt kun ne näkee luonnossa, vaikuttavat ne aika harmittomilta.

Harmiton hai myös käyskenteli eilen rannalla ja jaoinkin kuvan rantahaista Avec Sofién Facebook -sivulla. Haista en niinkään välitä, mutta tällaisen hain voisin kyllä itsekin erittäin mielelläni haluta. Ystäväni sanoja lainaten: ”armoa miten suloinen.”

Avec Sofié blog l All at Sea

Myrskyä tai ei, lämpötila on pysynyt tänä kesänä etelässä mukavan vilpoisena eikä mittari ole montaa kertaa ole ylittänyt 30:tä astetta. Illalla on 22 astetta, joten yötkin voi nukkua hyvin eikä tarvitse hytistä ilmastoinnin kanssa tai vaihtoehtoisesti viilentyä kylmäkallejen kanssa.

Avec Sofié blog l All at Sea

Raikasta viikon alkua ja ihanaa heinäkuuta. Taas se tuli jotenkin niin yllättäen ja kaikki kesän planit ovat vielä ihan auki. Peruimme Jenkkien road trippimme, sillä haluamme olla enemmän nyt täällä kuin missään muualla. Ehkä ne planit viimeistään elokuussa selviävät :)

Sunnies / LeSpecs

Dress / Gina Tricot *

Shoes / Mauro Leone

 

You may also like

2 Comments

 1. hei
  Kauniit sinisävyiset kuvat….ja samaa mieltä vettä pitää olla lähettyvillä ja mielellään meri sellainen. Järvi vähän liian yksipuolinen, joskus on hyvä nähdä vähän muistutusta meren hurjemmastakin puolesta. Tosin silloin mielummin jalat tukevasti maan pinnalla :)

  Olen elo-syyskuun aikana tulossa Villefranche sur mer:iin useita kertoja ja aina ennen olen kulkenut sinne vuokra-autolla. Nyt olisi tarkoitus käyttää julkisia. Jos käytät itse julkisia niin minkä olet itse huomannut Nizzan kentältä / kaupungista kätevämmäksi päästä perille ? Lentokenttäbussi + juna vai bussilla kentältä keskustaan ja jatko 81 tai 100 linjalla ? Lähinnä pohdin siis kulkemisen sujuvuutta lapsen ja kapsäkkien kanssa. Kiitos kaunis jo etukäteen.
  Sanna

  Kiitos

  1. Heippa,

   hih, joo jalat tukevasti mielellään maalla :)

   En ole ikinä mennyt kentälle tai tullut sieltä julkisilla. Se on tosi hankala, kun ei ole suoraa junaa. Tosi juna-asemalle kävelee, mutta ihan totta puhueksani ottaisin taksin tai chauffer priven (Ranskan vastaisku Überille). Nizzasta pääsee junalla kätevästi meidän kylään junalla. Toki bussillakin suoraan Lafayetten vierestä, mutta silloin bussi jää ylös rinteelle. Jos 100 haluat käyttää lähtee bussi satamasta, vanhasta kaupungista, joten aikamoisen kävelyn saa tehdä keskustasta jos sillä meinaa tulla. Eli en lähtisi lapsen ja laukkujen kanssa. Matka maksaa chaufferilla 36 euroa ja taksilla 100 euroa :)

   Toivottavasti oli apua )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*