Alia

Vietimme sunnuntaita ystäväpariskuntamme kanssa brunssin merkeissä. Ystäväpariskuntamme oli  kuullut Mustikkamaalla sijaitsevasta Aliasta ja pelkkien kotisivujen perusteella olin aivan myyty. Alia sijaitsee aivan Korkeasaaren kupeessa, joten ennen eläinpuistoon astumista voi mahan täyttää maistuvalla ruoalla. Alia toimii myös tilausravintolana ja mietinkin, että Alia olisi aika kiva paikka järjestää tulevaisuudessa häämöttävät valmistujaisjuhlani. Alian omistajilla on myös toinen ravintola, Eteläesplanadilla sijaitseva Postres.

Minun ei varmaankaan tarvitse kuvailla, että miten kaunis paikka Alia oli tai, että miten hyvää ruokaa siellä oli tarjolla. Luulen että ottamani kuvat puhuvat Alian erinomaisuuden puolesta. Alkupalat oli katettu buffet-pöytään ja pöytä notkui kalaruoista, lihalisukkeista eikä niitä kasvisvaihtoehtojakaan ollut unohdettu. Pääruoan sai valita kahdesta vaihtoehdosta, minä valitsin naudan entrecôteeta Café de Paris-kastikkeella. Jälkiruokapöytään oli katettu jos jonkinlaista herkkua. Oli juustokakkuja, täytettyjä tuulihattuja, brownieita ja blondieseja. Jostain kumman syystä unohdin ottaa jälkiruokalautasestani kuvan ;)?

Täytyy sanoa, että kun aika montaa Helsingin brunsseista on nyt tullut kotkeiltua, taitaa Alian brunssi olla  tähän asti syömistäni brunsseista ehdottomasti paras. Olisiko teillä ehdotuksia brunssipaikoista? Tuntuu, että Helsinkiin on rantautunut brunssikulttuuri jäädäkseen ja uusia paikkoja putkahtelee niin nopealla tahdilla, että ei itsekään meinaa pysyä perässä :)

You may also like

28 Comments

 1. Eikö olekin! En minäkään olisi ilman ystäviäni! Alia on loistava paikka hengähtää hetkeksi ja nauttia kauniista ympäristöstä hyvän ruoan kera :)

 2. Eikö olekin! En minäkään olisi ilman ystäviäni! Alia on loistava paikka hengähtää hetkeksi ja nauttia kauniista ympäristöstä hyvän ruoan kera :)

 3. Voi vaikutti juuri täydelliseltä paikalta, johon oltaisi voitu mennä viettämään poikaystävän kanssa vikaa päivää ennen kun se lähtee vaihtoon. Mutta harmi vaan, että ei ole ilmeisesti arkena tarjolla brunssia :/

 4. Voi vaikutti juuri täydelliseltä paikalta, johon oltaisi voitu mennä viettämään poikaystävän kanssa vikaa päivää ennen kun se lähtee vaihtoon. Mutta harmi vaan, että ei ole ilmeisesti arkena tarjolla brunssia :/

 5. Heippa Anna!

  No ei ole brunssia, mutta lounas löytyy! Menkää ihmeessä käymään :)
  Minne poikaystäväsi lähteekään vaihtoon?

 6. Heippa Anna!No ei ole brunssia, mutta lounas löytyy! Menkää ihmeessä käymään :)Minne poikaystäväsi lähteekään vaihtoon?

 7. Aivan superkauniita kuvia! On ollut pitkään jo suunnitelmissa käydä testaamassa paikka. Näiden kuvien perusteella suunnitelma täytyy ehdottomasti toteuttaa! Klaus K:n brunssi on ollut hyvä.

 8. Aivan superkauniita kuvia! On ollut pitkään jo suunnitelmissa käydä testaamassa paikka. Näiden kuvien perusteella suunnitelma täytyy ehdottomasti toteuttaa! Klaus K:n brunssi on ollut hyvä.

 9. No ehdottomasti kannattaa! Yllättäen en pystynyt keskittymään ottamaan enempää kuvia buffet-pöydästä tai jälkiruoista :D
  Klaus K on edelleen kokematta ;)

  1. Klaus K:n Ilmattaren brunssi on kesätauolla. Jatkuu taas elokuun puolivälissä. Ja kuulemma tekevät taas niitä erikoisia Fashion Brunsseja mitä oli keväälläkin.

   1. Kiitos tiedosta! Pitääkin mennä testaamaan se ennen Vaasaan lähtöä :) Kirjoitin Fashion brunsseista joskus viime syksynä, mutta valitettavasti en itse päässyt niitä kokemaan. Ehkä tänä vuonna on parempi tuuri :)

 10. No ehdottomasti kannattaa! Yllättäen en pystynyt keskittymään ottamaan enempää kuvia buffet-pöydästä tai jälkiruoista :DKlaus K on edelleen kokematta ;)

 11. Heippa Alma!

  En tiedä mikä tässä kommenttien suodattajassa on oikein vikana, kun se heittää kommentteja automaattisesti roskakoriin ://
  Onneksi huomasin kommenttisi :)

  Oi, kivaa! Pitääkin tulla katsomaan postauksesi!
  Kiitos :)

 12. Heippa Alma!En tiedä mikä tässä kommenttien suodattajassa on oikein vikana, kun se heittää kommentteja automaattisesti roskakoriin :// Onneksi huomasin kommenttisi :)Oi, kivaa! Pitääkin tulla katsomaan postauksesi! Kiitos :)

 13. Alia on vielä testaamatta, mutta epäilemättä se on ihana paikka, koska Postreskin on. Ehdottomasti pitää käydä testaamassa tuo brunssi.

 14. Klaus K:n Ilmattaren brunssi on kesätauolla. Jatkuu taas elokuun puolivälissä. Ja kuulemma tekevät taas niitä erikoisia Fashion Brunsseja mitä oli keväälläkin.

 15. Kiitos tiedosta! Pitääkin mennä testaamaan se ennen Vaasaan lähtöä :) Kirjoitin Fashion brunsseista joskus viime syksynä, mutta valitettavasti en itse päässyt niitä kokemaan. Ehkä tänä vuonna on parempi tuuri :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*