Aamupalaonnellisuus

Aamupalat ovat minulle aina niitä ihanimpia hetkiä päivässä, mutta eilisen aamupala oli vielä ehkä hitusen ihanampi mitä yleensä. Tulin pidennetyksi viikonlopuksi Etelä-Ranskaan ja kun sain syödä eilisen aamiaisen parvekkeella lempipaikassani, olin niin onnellinen. Olin nukkunut hyvin, aurinko paistoi ja raksuni oli jakamassa aamiaisen kanssani.

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

En ole käynyt yli kuukauteen etelässä ja kun olen ollut täältä hetken poissa, olen ymmärtänyt, miten ihana paikka tämä oikein on. Ihmiset jotka voivat asua täällä ympäri vuoden, ovat kyllä niin onnekkaita, kun meri ja aurinko ovat niin lähellä koko ajan. Yksi työkavereistani lentää perheensä luo Nizzaan joka viikonloppu ja ymmärrän kyllä miksi.

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Aamiaisella syötiin eilen shakshukaa, josta mainitsinkin teille hetki sitten Café Oberkamf -postauksessani. En tehnyt sitä ihan perinteisintä versiota, sillä raksuni ei syö tomaattia (??). Pannulle meni tomaatin sijasta pinaattia, chiliä, meksikolaista tajin-maustetta, manteleita, sipulia ja tietenkin kananmunaa.

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Shakshuka on ihana aamiaisruoka, sillä pannulle kun voi heittää mitä ikinä tekee mieli. Jos ei halua ihan perinteitä noudattaa voi totta kai sekaan laittaa myös maitotuotteita ja lihaa. En tiedä saako Suomesta mistään ravintolasta shakshukaa, mutta koska kyseessä on niin helppo brunssiruoka, voi sen tehdä ihan hyvin omassa keittiössäkin.

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Meillä ei yleensä syödä leipätuotteita aamiaisella, sillä kun asuu gluteenitonta ruokavaliota noudattavan kanssa, ei sitä itsekään viitsi kovin paljoa leipää nakertaa. Sen takia shakshuka ja jogurtit hedelmineen ja marjoineen, löytyvät yleensä meidän aamupalapöydästä. Raksuni tosin oli Suomessa viime viikolla ja salmiakin, kurkkujen ja Elle -lehden mukana tuli myös ruispaloja. Näiden tuliaisten takia, on minun seuraavat aamut myös ruissien täyteistiä.

Avec Sofié blog l Breakfast in the balcony

Pienistä hetkistä saa niin paljon iloa ja energiaa ja tuntuu kun minun energiavarastoni olisi taas ladattu täyteen, kun olen saanut olla täällä auringossa muutaman päivän. En paljoa vaadi, mutta kun näen meren ja tunnen auringon lämmön, niin siitä tulee niin hyvä olo pitkäksi aikaa. Elämän ilot tulevat nimenomaan pienistä asioista.

You may also like

11 Comments

 1. Ihanalta näyttää! Blogiasi jo pidempään lukeneena pohdin viime kerralla rakkaassa ranskalaisessa kylässäsi vieraillessa, että vuokraatteko Rivieran-kotianne mitään kautta?

  1. Heippa, kiva että olet käynyt täällä :)

   Valitettavasti emme vuokraa kotia tällä hetkellä, sillä meillä on remontit tulossa niin keittiöön kuin ulkoseiniin.

 2. Meillä on kanssa Espanjassa lomakoti ja ihana oli viikko sitten olla pitkä viikonloppu. Parasta on juuri kiireetön istuskelu omalla terassilla. Viikunat olivat nyt aivan ihania. Suomesta käsin pystyn reissaamaan etelään 4-5 kertaa vuodessa ja kylläpä niitä reissuja aina odotellaan :)

  Kivaa syksyä!

  1. Voi miten ihanaa! Ostin juuri viikunoita eilen :)))
   Uskon, että odotellaan. Onni olisi, että minulla olisi samanlainen paikkariippumaton työ kuin poikaystävälläni niin voisimme asua täällä suurimman osan ajasta :)

 3. Helsingissä ihanaa shakshukaa tarjoilee Sandro, mutta kumma kyllä se kuuluu muistaakseni ilta-menuun eikä aamiaiseen.

 4. Näyttää ihanalta, niinkuin kaikki postauksesi Etelä-Ranskan kodistasi. Upeat maisemat!

  Helsingissä saa Shakshukaa myös Hello Darlingin brunssilla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*