aamupalalla

ulkosalla

Kuvat ovat viime sunnuntailta, aurinkoiselta parvekkeelta ennen kuin lähdin takaisin taas tänne Suomeen. Tämän sunnuntain kattaus voi olla tosin hivenen erilainen mitä kuvissa, sillä tämä takatalvi palautti minut taas maanpinnalle. Ei enää aamupaloja parvekkeella, vaan ihan perinteisesti villasukissa kotosalla.

Jos joku on minulle tärkeää, niin ne ovat sunnuntai-aamut. Jos en muuten aikaa itselleni saa, niin sunnuntait pitää ainakin viettää minun kanssani. Se on must.

En yleensä nuku kovinkaan myöhään, joten yleensä heräilen aina auringon noustessa ja muiden nukkuessa, niin voin tehdä aamupalasta minun näköiseni ja makuiseni. Yksin jos olen, niin harvemmin jaksan panostaa samalla tavalla mitä kuvista (siis en ikinä). Yleensä sinne aamupalapöytään eksyy vain jogurtti tai puuro. Nyt kun yhteistä aikaa ei ole joka sunnuntai, niin ne sunnuntait jotka ollaan yhdessä, niin niihin pitää panostaa.

Aamiaispöydästä löytyy ehkäpä tuttuja elementtejä, Iittalaa, lohta ja mustikkaa. Ne kaikki lempijuttuni löytyvät siis myös Pariisista eikä vain täältä Suomesta. Suomesta mukana lähtee aina kuivattuja mustikoita sekä mustikkajauhetta. Pöydällä näkyy myös lauantai-illan lohta tuoreen leivän päällä (en edes syö leipää niinkään, mutta ostan sitä melkeinpä sen fiiliksen takia kun saan sitä tuoreena alakerrasta).

Hassuinta on ollut huomata, että miten se ruoka ei juurikaan ole sen edullisempaa Ranskassa mitä Suomessa. Näin olisin automaattisesti luullut, mutta toisin kävi. Aamupalapöydästä löytyy tuoreiden marjojen lisäksi myös tuoretta mangoa, jotka todella maksoivat reilu 5 euroa kappale. Olin jotenkin ajatellut, että ruoka olisi Ranskassa edes hitusen edullisempaa, mutta eipä ollut.

Haikeilla mielin katselen näitä aamiaiskuvia, sillä kyllä voisin olla näissä lämpötiloissa taas ensi sunnuntaina. Onneksi meillä sentään toimii patterit lumisateen keskellä, niin lämpötilaa voi nostaa aina kun tarve tulee. Hyvää kahviakin saa ihan kotosalla ja mangoa kaupasta, joten kai tässä kaikki ihan ok on :)

Ihanaa viikonloppua<3

You may also like

11 Comments

 1. Ruoka on kyllä edullisempaa Ranskassa. Mutta jos asuu keskustassa ja ostaa pienistä putiikeista, on hinnat tottakai Suomen tasossa, lähinnä liiketilan korkean neliöhinnan vuoksi.Hinnassa voi nähdä eroja jo arrondisementtien välillä, esim asuessani vitosessa tein ostokset parin kilometrin päässä 13. missä hinnat olivat jo huomattavasti alemmat. Pariisin laitamista nyt puhumattakaan..

 2. Heip,

  yep totta kai ymmärrän sen että Le Bon Marchen kalatiski saattaa olla muita kauppoja kalliimpi, mutta kun olen ihan pienissä jutuissa (jogurteissa yms.) huomannut, että ne hinnat lähentelevät Suomen hintoja. Tai jollain lailla luulin hedelmien esimerkiksi olevan  paljon edullisempia  mitä Suomessa :)

   

   

   

 3. Rauhalliset viikonloppuaamut ja kunnon aamiaiset ovat parhautta <3 Silti en jaksa kuin harvoin laittaa jotain muuta kuin ne perusjutut pöytään. Tyttäreni pyysi tässä taannoin, että voidaanko joskus tehdä sellainen herkkuaamiainen, joita saa esim. hotelleissa. Tuumasta toimeen; kyselin jokaisen perheenjäsenen toiveet ja niistä kasasin meille "hotelliaamiaisen". Sainpa kerrankin koko perheen yhtä aikaa aamupalalle :) Viime viikonloppuna nautin pitkästä aikaa oikeaa hotelliaamiaista, mutta vaikka sekin oli erittäin maittavaa ja maistelin varmaan kaikkea mitä tarjolla oli, ei se vetänyt vertoja sinun herkulliselle parvekeaamiaiselle. Aurinko, Pariisi ja macaronit tuovat siihen ihan oman säväyksen.. Aurinkoa viikonloppuusi & nautitaan kiireettömistä aamuista :) -Merja

 4. Ehkä laatukin hiukan vaikuttaa. Jos on erikois/herkkukaupasta kyse, niin hinnat on taatusti korkeammat kuin supermarketissa…

 5. Yep- voinko syödä viikonloppuaaimiaisen joka aamu?

  Ihanaa, hotelliaamiaiset ovat parhautta. Itse tosin tykkään tehdäkin niitä viikonloppusin. Arkisin en syö kuin puuroa ja juon kupin kahvia :)

  No aurinko tekee paljon! Macaronsit kävin vartavastaen ostamassa jo lauantaina lempipaikastani.

  Jep, juuri niin. Tänä viikonloppuna ajattelin olla ihan mummin kanssa kiireettömästi kiisseliä syöden :)

  Aurinkoa, nyt kun sitäkin on :)

 6. Olen ihaillut (kuolannut)näitä aamiais-kuviasi :) Saanko udella, mitä noissa herkullisen näköisissä maljoissa on? Jugurttia?

 7. Ihanaa ja suloista, kun joka postauksesta paistaa läpi rakastuminen. Tai vähintään ihastuminen. <3 Näin ainakin minä olen tulkinnut. Onnea!! <3

 8. Pariisissa hintaan vaikuttaa arrondisment. Jo saman ketjun sisällä hinnat vaihtelevat. Suosittelen muuten sulle Tang Fréres-nimistä paikkaa 13eme arrissa. Se on suljettu maanantaisin, mutta Euroopan suurin Kiina-tukku, kaikkea on ja halpaa! Ja todella edullinen! Lisäksi testaa toreja – sellainen mahdollisimman aito on Rue de Mongella.Ja Montmartre on jo edullinen.. Ja todella edullista on vaikka 19eme arrondsin torilla. Siellä lähellä myydään kuivia käärmeitä. Olen todella selvinnyt pienellä budjetilla Pariisissa ja tulos – ah mikä garderoobi:) Ja menkää joskus Lilianeen syömään. Tervetuloa Suomeen ma belle! t. ex-parisienne

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*