Aamiainen parvekkeella

skandinaavinen design kohtaa runollisen ranskalaisen.

 

Instagram – seurailijani näkivätkin jo, että söin aamiaiseni aurinkoisessa Pariisissa. Ehkä olettekin havainneet, että täällä asustelee minulle joku muukin tärkeä ihminen kun pelkästään yksi parhaista ystävistäni. Sen takia olenkin täällä aina silloin tällöin.

Heräsin sunnuntaina aikaisin aamulla ja lähdin käymään kaupassa. Jos jotain täällä rakastan, niin se on nimenomaan ne pienet aamun hetket, jotka koen aikaisin aamulla kun ranskikset vielä nukkuvat. Kävelin yksin kaduilla auringon noustessa ja kävin kaupoissa ostamassa aamiaistarvikkeet. Täällä ollessa sitä on oppinut arvostamaan ruokaa ja tuottajia ihan eri tavalla, kun näkee miten intohimoisesti pikkukauppojen myyjät puhuvat ruoasta.

Kun kaupat oli kierretty, kiipesin parvekkeelle ja tein aamupalan aurinkoon. Täällä on jo ihan kesä ja jopa ranskikset ovat ihan ihmeissään tästä ilmasta. Illalla on todella viileää, mutta päivällä täällä on melkein 20 astetta ja sen takia syönkin aamiaisen ja lounaan parvekkeella/ulkona.  

Kuvissa näkyy aika perinteinen ranskalainen aamiainen, jogurttia, marjoja, croissanteja ja teetä. Teekuppeina minulla on blogin kautta saadut Georg Jensenin sievät teekupit. Niin kuin näkyy, niin skandinaavinen muotoilu sopii hyvin myös näin ranskalaiseen ympäristöön. On kiva sekoittaa vähän romanttisempaa tyyliä modernin ja selkeän kanssa.  Vai mitä te tykkäätte?

P.S. Olen muutenkin huomannut, että meidän suomalainen muotoilu on hyvin esillä isoimmissa kauppakeskuksissa. Tämä on itseasiassa ollut minulle hieman yllätys, että löydän myös vaatekauppojen sisutuksesta esimerkiksi Lokki-valaisimia. 

You may also like

7 Comments

 1. Näyttää herkulliselle ja kauniille kattaukselle ja hyvin antaa kontrastia kun sekoittaa hieman erilaisia tyylejä yhteen! :)

  Olen havainnut saman asian suomalaisesta muotoilusta, liikkeissä valaisimia jne.. ja mm Printempsillä oli Iittala hyvin esillä ja siellä on myös hyvän kokoinen Iittalan piste. Kyselin myyjältä onko kuinka suosittu täällä Ranskassa ja kehui että on! Sama oli Amsterdamissa kun jututin Iittalan liikkeessä myyjää (joka loppuen lopuksi paljastui suomalaiseksi), että koko ajan tulee tunnetummaksi ja suositummaksi. Kyllä voidaan maailmalla olla ylpeinä suomalaisia kun pienestä ponnistetaan! :D

  myavenuebytanja@blogspot.fr

  Tanja

 2. Ihanan näköistä! Ja ihana tuo aurinko & valo, mikä kuvista heijastuu. :) Kumpa täälläkin jo tarkenisi herkutella omalla parvekkeella. :) / Emma

 3. Ihania kuvia, ja mikä tunnelma.<3 Ja onpa kiva kuulla, että Pariisiin on muitakin syitä mennä kuin paras ystäväsi.: )

 4. Ihania asioita, nauti siitä tunteesta ja niistä perhosista! ;) Ja nämä sun kuvat on aina niin kauniita! Sulla on selvästi visuaalista silmää, sekä taitoa tallentaa näkemäsi kuvaksi myös meidän muiden ihasteltavaksi. :)

  Aurinkoa, Sofia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*