Mini vacation in Belgium

Belgiasta tulee usein mieleen suklaa, EU, Antwerpenin veritimantit, simpukat ranskiksilla sekä kauniit sisustuskaupat. En ollut aiemmin käynyt Belgiassa ennen kuin viime viikonloppuna. Se kun on tuossa vieressä, niin sinne on helppo mennä minireissulle. Brysseliin asti emme menneet, vaan pysyttelimme tässä lähettyvillä ja vietimme viikonlopun kaupungissa nimeltä Spa.

Avec Sofié blog l Belgium weekend trip

Saavuimme pieneen kaupunkiin perjantaina myöhään illalla, mutta lauantaina kun aamu valkeni, voi mikä söpö kylä meitä olikaan vastassa. Spa oli todella viehättävä kaupunki ja jollain lailla sekoitus vähän kaikkea; alppeja, Hollantia, Ranskaa ja Saksaa. Spa sijaitsee tosin ranskalaisessa osassa Belgiaa, joten ranskaa piti sopertaa, vaikka tuntuikin välillä, että oltiin Saksassa.

Avec Sofié blog l Belgium weekend trip

Suklaata Spassa sain, timantteja en. Sveitsin kylpylöitä ei tosin tällä reissulla voitettu, mutta kaupunki on kyllä käymisen arvoinen jos näille kulmille satutte. Luxemburgista kaupunkiin ajaa alle kahdessa tunnissa, joten kaupungit voi kokea samalla reissulla.

Avec Sofié blog l Belgium weekend trip

Avec Sofié blog l Belgium weekend trip

Jos koskaan on yhtään enemmän ollut ranskalaisten kanssa tekemisissä, ei ole voinut välttyä siltä etteikö belgialaisia olisi manailtu. On kyse sitten liikenneruuhkasta tai mistä tahansa, on syy aina belgialaisten. Ihan tarkkaa syytä en tälle tiedä, mutta huvittuneena usein kuuntelen esimerkiksi ranskisten pulputusta belgialaisista töissä. Ja kuten arvata saattaa, ihan mitään järkyttävää eroa en näin suomalaisena huomannut kun menin rajan toiselle puolelle.

Avec Sofié blog l Belgium weekend trip

Yksi suurin kysymysmerkki minulle Ranskassa on, että miksi ihmeessä siellä ei ole sisustusmerkkejä tai sisustukseen panosteta samalla lailla kuin esimerkiksi Belgiassa tai Hollannissa? Saman tien, kun menimme Belgiaan, alkoi sisustuskauppoja tulla vastaan ihan eri tavalla mitä Ranskassa. Mietin aluksi, että johtuuko se säästä, mutta ei se sää nyt niin paljon parempi Pariisissa ole mitä Belgiassa. En tiedä onko siirtomaahistorialla vaikutusta raaka-aineisiin samalla tavalla mitä Hollannilla ja Indonesialla? Tai ehkä Belgiassa pidetään enemmän kotoilusta mitä Ranskassa?

belgia5

Spa:ssa on paljon mini B&B -majoituksia tarjolla tai isomman hotelliketjun hotelleja. Ravintoloita on myös paljon erilaisia mutta lähinnä ranskalaisia on tarjolla. Meille kävi vähän huono tuuri ravintoloiden suhteen. Suositellut ravintolat eivät nyt osuneet ihan nappiin tällä reissulla, joten jätän ne mainitsematta. Löytäkää te parempia ;) Euroopan vanhin casino löytyy myös kaupungista, jos pelailu kiinnostaa. Kaupungin spa oli kiva, mutta ehkä odotin vähän enemmän siltä varsinkin viime kesän Sveitsin spa-reissun jälkeen. Span kaupungin ympäristössä on myös paljon kävelyreittejä, joten jos vaellus kiinnostaa, kannattaa ottaa kengät mukaan.

Kokonaisuudessaan meillä oli ihana viikonloppu ja nukuimme kymmenen tuntisia unia. Kumpikin on ollut niin kiireinen koko alkuvuoden, niin oli ihana vain olla ja rentoutua tässä pienessä kylässä. Tällainen hiljentyminen tekee välillä hyvää ja nyt on taas akut ladattu uuteen viikkoon.

You may also like

3 Comments

  1. Hei, täytyy kommentoida täältä Belgiasta. :) Sisustuskaupat on mun mielestä kotiutuneet tänne kunnolla vasta viimesen 10-15 vuoden aikana. Oli niitä varmaan aiemminkin, mutta tuntuu, että viime vuosina ihmiset ovat kiinnostuneet enemmän sisustamisesta. Aikaisemmin tuntui, että sisustaminen oli vain rikkaiden etuoikeus. Nyt kun tarjonta on kasvanut ja on enemmän esim. sisustuslehtiä ja vaihtoehtoja eri budjeteille, niin sisustamisesta tuntuu tulleen tavallisempaa normaalituloisille ihmisille. Antiikkiliikkeitä ja kirppareita on tietysti ollut aikojen alusta, joten sen tyyppiset jutut eivät ole uusia. Ikea on tuonut pohjoismaista sisustustyyliä tietysti myös kaikkien ulottuville ja sitä kautta myös sisustuskonseptia yleisiemminkin. Mutta olen viime vuosina ilolla seurannut sitä, että entistä useammat sisustavat nykyään mielellään, vaikkei budjettikaan välttämättä ole kaikista suurin. Nykyään näkee usein ihan kivoja koteja, kun 20v sitten en muista kuin muutaman yksittäisen kauniin/tarkoituksella sisustetun kodin, missä kävin.

  2. Kummassakin maassa asuneena, mielestäni syy on kotien koossa. Brysselissä saa 700e:lla kaksion, Pariisissa ei edes yksiötä. Muutenkin olen huomannut, että erityisesti Pariisissa ei sisusteta, kun kämpät on niin pieniä ja palkasta ei jää rahaa sekä vaatteisiin, että sisustamiseen. Pariisilaiset sitten valitsevat ne vaatteet :)

    Muualla Ranskassa kyllä ehkä vähän enemmän, erityisesti sellaisissa historiallisissa maalaiskylissä, joissa on ollut jo kauan elämää ja myös antiikkia on liikkeellä.

    Belgialaisilla – myös ranskankielisillä – on kyllä ihan erilainen mentaliteetti kuin ranskiksilla. Lisäksi heillä on omalaatuisia omia ranskankielisiä sanoja ja omat numerot. Samanlaista jupinaa kuulee sveitsin ranskankielisistä, jotka ovat oman kokemukseni mukaan leppoisia ja välittömiä, ranskikset haukkuvat heitä taas “hitaiksi”.

  3. Italiassa käydessä olen huomannut vähän saman; Sisustus voi helposti muistuttaa 70-lukua, eikä sisustustarjontaa välttämättä niinkään, vaatekauppoja on sitten senkin edestä ja asunnot voi muutenkin tuntua hieman epäkäytännöllisiltä suomalaisen silmin :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*